چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال – شماره ۳۲

چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال – شماره ۳۲

کپسول هفتگی، خلاصه‌ای از حوادث و اخبار مهم هفته‌ای که گذشت را برای کاربران، پوشش می‌دهد. در کپسول هفتگی نگاهی به وضعیت بازار در هفته‌ اخیر انداخته و هر هفته با یک دانستنی جدید از دنیای ارزهای دیجیتال همراه شما خواهیم بود. همچنین بخش ویژه «۲۱ درسی که از بیت کوین آموختم» از شماره ۳۰ کپسول هفتگی به این مجموعه اضافه شده است. از شماره‌ ۳۲ کپسول هفتگی، قسمت جدید هر هفته سه‌شنبه منتشر می‌شود.

اخبار مهم هفته

مهمترین اخبار هفته گذشته که در دنیای ارزهای دیجیتال گذشت

سرویس وا‌م‌دهی ارزهای دیجیتال بایننس راه‌اندازی شد

بایننس، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال دنیا از نظر حجم معاملات، هفته گذشته سرویس وام‌دهی خود را راه‌اندازی کرد. طبق اعلام این صرافی، دوره‌های وامدهی با سررسید‌های ثابت ۱۴ روزه ارائه خواهد شد و نرخ سود سالیانه ارزهای دیجیتال BNB، USDT و ETC که برای آن انتخاب شده‌اند، به ترتیب برابر با ۱۰ ، ۱۵ و ۷ درصد خواهد بود. محدودیت اعمال شده بر روی میزان وام اعطایی برای BNB ، USDT و ETC به ترتیب برابر با ۱ میلیون، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ واحد خواهد بود. بایننس همچنین از تحت نظر داشتن توکن‌ها و ارزهای دیجیتال دیگر برای افزودن به سرویس جدید خود گفته است. ثبت نام برای وام‌دهی هر دو هفته یک بار در روزهای چهارشنبه امکان‌پذیر خواهد بود.


کریگ رایت محکوم به پرداخت ۵۰۰ هزار بیت کوین شد

قاضی پرونده دعوی کریگ رایت و دیو کلیمن پس از گذشت بیش از یک سال از باز شدن این پرونده، رای ابتدایی خود را صادر کرد که بر اساس آن رایت باید نیمی از بیت کوین‌هایش را به همراه مالکیت معنوی اختراعات پیش از ۲۰۱۴ خود را به وارثان دیوید کلیمن بدهد. بر این اساس کریگ رایت باید تمامی بیت کوین‌هایی که از سال ۲۰۱۳ به قبل استخراج کرده و یا به هر طریقی تصاحب کرده را به وارثین کلیمن اعطا کند. مقدار کل بیت کوین‌های کریگ رایت حدود یک میلیون واحد تخمین زده می‌شود که ارزش آن در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد دلار است.


رئیس SEC: قوانین اوراق بهادار به خاطر ارزهای دیجیتال تغییر نخواهد کرد

جی کلیتون در مصاحبه هفته گذشته خود با بلومبرگ، از عدم تمایل به تغییر قوانین اوراق بهادار جهت در خصوص تعمیم آن‌ها به ارزهای دیجیتال خبر داد. او با اشاره به اینکه مخالف فناوری‌های نوین نیست و طرفدار روش‌های نوین پرداختی است، گفت که نمی‌توان بخش‌های اصلی قوانین را برای تحقق این اهداف زیرپا گذاشت. رئیس SEC قبلا گفته بود که تمام ارزهای دیجیتال از نظر او شبیه هم نیستند و بیت کوین را نیز نمی‌توان یک اوراق بهادار به حساب آورد.


بلاک چین تلگرام با اتریوم سازگار خواهد بود

تون لبز که استارتاپی است که بر روی ابزارهای شبکه تلگرام کار می‌کند، از سازگاری این شبکه که به احتمال فراوان تا انتهای ماه اکتبر عرضه می‌شود، با بلاک چین اتریوم خبر داده است. این استارتاپ که در حال توسعه کامپایلر سالیدیتی است، اعلام کرده که برنامه‌های غیرمتمرکز اتریوم قابلیت اجرا بر روی TON را خواهد داشت. کدهای شبکه اصلی تلگرام که هفته اخیر عرضه شد، امکان راه‌اندازی نود بر روی بلاک چین آن را فراهم می‌کرد.


جلسه قانون‌گذاران آمریکا و سوئیس درباره لیبرا بی‌نتیجه ماند

یکی از اعضای کنگره ایالات متحده اعلام کرده که جلسه قانون‌گذاران آمریکایی و سوئیسی درباره ارز دیجیتال لیبرا، به نتیجه نرسیده است. این عضو کنگره با مثبت ارزیابی کردن این جلسه، مشکلاتی نظیر امکان پولشویی را از ابهامات پیرامون راه‌اندازی لیبرا عنوان کرد. مکسین واترز که از منتقدان سخت لیبرا به شمار می‌آید و در مصاحبه تلویزیونی خواستار تعیین ضرب‌العجل قانونی برای توقف برنامه‌های فیسبوک در این باره شده بود، همچنین گفت که بررسی‌ها درباره کالیبرا و لیبرا از پاییز امسال دوباره از سر گرفته می‌شود.

برندگان و بازندگان هفته

چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

بازار ارزهای دیجیتال در هفت روز اخیر با کاهش شدید بیت کوین و برگشت دوباره آن به مرز حمایتی ۹,۳۰۰ دلار روبرو شد. این در حالی بود که روز گذشته بیت کوین موفق شد حرکت صعودی جدیدی انجام دهد و خود را به ۱۰,۴۰۰ برساند. در حال حاضر بیت کوین در محدوده قیمتی ۱۰,۳۵۰ ، اتریوم در ۱۷۹ و ریپل در ۰.۲۶۱ دلار معامله می‌شوند.

ارزهای دیجیتالی که بیشترین سودآوری را در این هفته داشتند:

  • ارز دیجیتال DEX: حدود ۲۹۱ درصد
  • ارز دیجیتال CREDIT: حدود ۱۵۰ درصد
  • ارز دیجیتال OneLedger: حدود ۱۴۷ درصد

ارزهای دیجیتالی که بیشترین ضرردهی را در این هفته داشتند:

  • ارز دیجیتال Swace: حدود ۸۷ درصد
  • ارز دیجیتال BlockStamp: حدود ۷۶ درصد
  • ارز دیجیتال B۹۱: حدود ۶۱ درصد

نقل‌قول‌های برگزیده هفته

شخصیت‌های مهم در هفته گذشته درباره ارزهای دیجیتال و بلاک چین چه گفتند؟
چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

سایمون پیترز، تحلیلگر ای‌تورو

بیت کوین شباهت‌هایی با طلا دارد و تنها تعداد محدودی از آن (۲۱ میلیون) وجود خواهد داشت. غیرمتمرکز است و قیمت آن تحت‌ تاثیر تورم قرار نمی‌گیرد. مزیت دیگری که نسبت به طلا دارد، هزینه‌های کمتر آن در نگهداری است.


چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

پیتر شیف، طرفدار طلا

بیت کوین دوباره در آزمایش پناهگاه امن سرمایه‌گذاران شکست خورد. روز جمعه که تنش‌های تجاری بازارهای جهانی را به وضعیت وخیمی انداخت، سرمایه‌گذاران پناهنگاه امنی را در بازارهای ارزی برای سرمایه‌هایشان جستجو می‌کردند. ین ژاپن، فرانک سوئیس و به خصوص طلا در این روز افزایش یافتند اما بیت کوین با کاهش ارزش روبرو شد.


چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

مکس کایزر، طرفدار بیت کوین

بیت کوین یک فنر فشرده شده است که شرف پرتاب شدن به سمت بالاست.


چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

جاناتان ریچنتال، استاد دانشگاه کالیفرنیا برکلی

بانک‌ها و موسسات مالی صحنه را ترک نخواهند کرد. آن‌ها در حال تغییرند اما از بین نخواهند رفت. پس باید به خوبی بتوانیم تعامل با یکدیگر را یاد بگیریم.


چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

جسی اسپیرو، مدیر بخش سیاست‌گذاری چین‌الیسیس

از نظر تئوری، دخیل بودن بیت کوین در فعالیت‌های غیرقانونی می‌تواند وجهه آن را به عنوان پول دارک‌نت و مجرمان خراب کند که پذیرش گسترده و به تبع آن قیمتش را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

اخبار منفی هفته

اخبار منفی که هفته گذشته موجب ترس و واهمه در بازار شد

باج افزار جدید ارز دیجیتال بازیکنان فورتنایت را هدف گرفته است

باج‌افزار جدید سایرک که این روزها سروکله‌اش پیدا شده و در نرم‌افزار تقلب در بازی فورتنایت بین کامپیوترهای بازیکنان می‌چرخد، با رمزگذاری فایل‌های قربانیان از آن‌ها ارز دیجیتال درخواست می‌کند. این بدافزار از الگوی حمله شناخته‌شده‌ای استفاده می‌کند و قربانیان به راحتی می‌توانند با بررسی فایل‌های متنی، رمزعبوری که جهت آزادسازی فایل‌ها مورد نیاز است را پیدا کنند.


برنامه‌نویس استرالیایی: مراقب اشکالات شبکه لایتنینگ باشید!

برنامه‌نویس شبکه لایتنینگ در توییتی از کاربران خواسته که در سریعترین زمان ممکن نودهای خود را به آخرین نسخه بروزرسانی کنند. راستی راسل با اشاره به مشکلات امنیتی پروژه‌های پیاده‌سازی‌شده در بستر لایتنینگ مانند ای‌کلیر، سی‌لایتنینگ و ال‌ان‌دی گفت که اطلاعات کامل درباره این مشکل امنیتی را طی ماه آینده در اختیار عموم قرار می‌دهد.


وضعیت وخیم آلت‌ کوین‌ها؛ شاخص بلندمدت در وضعیت نزولی قرار دارد

بیت کوین با اختلافی فاحش از نظر ارزش بازار نسبت به سایر ارزهای دیجیتال در رده نخست جای گرفته است. بسیاری از آلت کوین‌ها در ماه‌های اخیر روزهای بدی را سپری کرده‌ و به زیر میانگین متحرک بلندمدت خود سقوط کرده‌اند. وضعیت قیمت در برابر میانگین متحرک ۲۰۰ روزه که از شاخص‌های اصلی بازار برای تعیین روند بلندمدت است، از ادامه‌دار بودن روند نزولی حکایت دارد.

اخبار مثبت هفته

اخبار مثبتی که هفته گذشته از بازار ارزهای دیجیتال به گوش رسید

قاضی مسعودی مقام: اگر بیت کوین را با قوانین کشور همسان کنیم می‌تواند اثرگذار باشد

اسدالله مسعودی مقام، استاد دانشگاه و قاضی دادگاه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت که بیت کوین هنوز در کشور بومی‌سازی نشده و در صورت همسان‌سازی آن با قوانین داخلی می‌تواند اثرگذار باشد. این قاضی دادگاه درباره کنار کشیدن دولت از مسئولیت‌پذیری در زمینه خرید و فروش ارزهای دیجیتال گفت که این نوع برخورد می‌تواند موجب رواج ناامنی میان مردم شود و دولت باید ضمانت‌هایی را پیش‌بینی کند تا کسانی که قصد سرمایه‌گذاری دارند، با اطمینان خاطر این کار را انجام دهند.


افزایش شدید دوره‌های بلاک چین و ارزهای دیجیتال در دانشگاه‌های برتر

تحقیق جدید انجام شده توسط کوین‌بیس نشان می‌دهد که بیش از نیمی از ۵۰ دانشگاه‌ برتر، حداقل یک دوره درسی درباره بلاک چین و ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهند. این آمار امیدوارکننده از افزایش دوبرابری تعداد دانشجویان شرکت‌کننده در این کلاس‌ها نسبت به سال ۲۰۱۸ خبر می‌دهد.

دانستنی هفته

هر هفته یک دانستنی درباره بیت کوین خواهیم داشت

در دانستنی کپسول ۳۲ به سراغ پرسش جالبی رفته‌ایم که دانستن آن می‌تواند شما را با نحوه کار بیت کوین بیشتر آشنا کند. «چرا اثبات کار در بیت کوین مورد نیاز است؟» آیا تنها علت نیاز به اثبات کار در بیت کوین، نیاز به ایجاد اعتماد در فضایی غیرمتمرکز است؟ چرا که اگر از این نظر نگاه کنیم، اثبات کار در بیت کوین به دو مورد زیر کمک می‌کند:

۱- به اجماع رسیدن درباره اینکه کدام یک از زنجیره‌های موجود معتبر است تا از ایجاد مشکل توسط فورک‌های موقتی که طی ماینینگ به وجود می‌آیند، جلوگیری کند.

۲- پذیرفتن بلاک چین و زنجیره پذیرفته شده به صورت غیرقابل تغییر.

حال سوال اینجاست که چرا به اثبات کار برای ایجاد اعتماد در سیستم نیاز داریم؟

اگر بیشتر کاربران و افراد حاضر در شبکه با نیت مثبت قصد فعالیت داشته باشند، می‌توانند از بازنویسی بلاک چین جلوگیری کنند.

اگر بیشتر کاربران نیت خرابکارانه داشته باشند، باز هم توانایی بازنویسی بلاک چین را خواهند داشت که آن را از حالت غیرقابل تغییر بودن خارج می‌کند.

چرا اثبات کار در بیت کوین مورد نیاز است؟

اثبات کار تنها اعتماد به وجود نمی‌آورد و محصول دیگر آن ایجاد انگیزه اقتصادی است. استخراج‌کنندگان در صورتی که بلاک آن‌ها جزئی از زنجیره اصلی شود، پاداش می‌گیرند. در واقع آن‌ها برق را به صورت غیرقابل برگشت مصرف می‌کنند و نتیجه آن داشتن شانسی برای دریافت پاداش از بلاک‌هایی است که یک زنجیره غیرقابل تغییر به وجود می‌آورد.

به همین خاطر اگر با نظریه بازی‌ها نیز به قضیه نگاه‌ کنیم، ماینرها زمانی بیشترین سود را کسب می‌کنند که با ماینرهای دیگر در جهت منافع شبکه همکاری کنند.

از سوی دیگر اثبات کار در برابر جلوگیری از انواع دیگر حملات مانند DDOS نیز بسیار موثر است، چرا که سختی شبکه خود را با هش ریت و قدرت پردازشی موجود انطباق می‌دهد. در واقع بدون نیاز به پرداخت هزینه‌‌ای از سوی افراد در شبکه (که در بیت کوین همان مصرف انرژی است)، هر کسی با ایجاد و تایید هزاران بلاک در ثانیه قادر به اسپم و نابود کردن شبکه خواهد بود.

۲۱ درسی که از بیت کوین آموختم

چکیده وقایع مهم هفته دوم شهریور بازار ارزهای دیجیتال - شماره 32

مجموعه «۲۱ درسی که از بیت کوین آموختم» تجربه شخصی یکی از دوستداران بیت کوین است که آن را در ۲۱ بخش جذاب آماده کرده است. هر هفته در کپسول هفتگی، با یکی از بخش‌های این مجموعه همراه شما خواهیم بود. در شماره ۳۲ کپسول هفتگی به سراغ بخش سوم این مجموعه رفته‌ایم.

درس سوم – موجودیت و موقعیت مکانی

مکانیک کوانتومی را اگر کنار بگذارید، موقعیت مکانی یک ماده در دنیای فیزیکی مسئله‌ای حل شده است. این سوال که «فلان چیز الان کجاست؟» را می‌توان به طرز صحیحی پاسخ داد، اهمیتی هم ندارد که آن چیز یا شیء یا شخص باشد. در دنیای دیجیتالی این سوال شاید گمراه‌کننده به نظر برسد اما باز هم پاسخ دادن به آن غیرممکن نیست. ایمیل‌های شما واقعا کجا هستند؟ پاسخ نه چندان جالبی که می‌توانید به این پرسش بدهید، این است که در فضای ابری ذخیره شده‌اند که در واقع فضای‌ ذخیره‌سازی فردی دیگر است. با این حال اگر تمامی دستگاه‌ها را برای رسیدن به محل ذخیره شدن ایمیل‌هایتان دنبال کنید، به می‌توانید مکان نگهداری آن‌ها را پیدا کنید.

اما وقتی به بیت کوین می‌رسیم، پرسش «الان کجاست» بسیار گمراه‌کننده‌تر می‌شود. بیت کوین‌هایتان واقعا کجاست؟

چشمانم را باز کردم، دور و برم را نگاه کردم و این سوالی که به طرز اسفناکی از ابتدای تاریخ بشر همراهش بوده را از خود پرسیدم: من کجا هستم؟ – دنیل دِنِت

در واقع در پاسخ به این سوال با دو مشکل مواجهیم: اول اینکه دفترکل توزیع شده به صورت کامل تکثیر شده و در اختیار همه قرار دارد. دوم اینکه، واقعا بیت کوینی وجود ندارد! نه حتی به صورت فیزیکی، بلکه از نظر فنی هم موجودیتی به نام بیت کوین نداریم!

نرم‌افزار بیت کوین مجموعه‌ای از خروجی‌های خرج نشده تراکنش را دنبال می‌کند و در واقع هیچگاه به یک عنصر مستقل به عنوان بیت کوین اشاره ندارد. وجود داشتن یا نداشتن بیت کوین از طریق نگاه کردن به مجموعه تراکنش‌های خرج نشده استنباط می‌شود که در ۸ رقم واحد اعشاری به نمایش درمی‌آید.

همین الان کجاست، آیا در حال انتقال است؟ اول از همه باید بدانید که بیت کوینی وجود ندارد. آن‌ها وجود ندارند. تنها سوابق دفترکل هستند که توزیع شده‌اند. آن‌ها در هیچ مکان فیزیکی قرار نگرفته‌اند و دفاترکل توزیع‌شده هستند که در هر مکان فیزیکی پخش شده‌اند. جغرافیا اینجا جواب نمی‌دهد و قرار نیست در پیدا کردن خط‌مشی‌تان کمکی هم بکند. – پیتر ون والکنبورق

پس وقتی که بیت کوینی وجود ندارد و می‌گویید که «من بیت کوین دارم»، واقعا مالک چه چیزی هستید؟ کلماتی که موقع ساختن کیف پول مجبور شدید آن‌ها را بنویسید را به یاد می‌آورید؟ به نظر می‌رسد این کلمات جادویی تنها چیزی هستند که شما دارید. جادویی که می‌توانید به وسیله آن در دفترکل چیزهایی اضافه کنید و کلیدی که با آن بیت کوین‌هایتان را انتقال دهید. برای همین هم بیت کوین شما، در واقع کلید خصوصی شماست.

اگر طور دیگری فکر می‌کنید، می‌توانید با فرستادن کلید خصوصی‌تان به من آن را امتحان کنید!

بیت کوین به من یاد داد که موقعیت مکانی یک مسئله گمراه‌کننده است.

مقالات برگزیده هفته

برترین مقاله‌های ارزدیجیتال در هفته‌ای که گذشت

آیا ساتوشی ناکاموتو یک قاچاقچی بین‌المللی بوده است؟

تئوری ساتوشی ناکاموتو بودن پاول لرو، پای نویسنده کتاب مسترمایند را نیز به وسط کشیده است. اوان رتلیف پس از انتشار گزارشی در وایرد در رابطه با این موضوع، هم‌اکنون میهمان پادکست کوین‌تاک است تا به گفتگو در باره لرو، ساتوشی، کریگ رایت و هرآنچه پیرامون این تئوری مطرح است، بپردازد. این مطلب ترجمه‌ای است از آنچه در این قسمت از پادکست گذشته است.


سیرک ساتوشی‌ها؛ چرا همه دوست دارند خود را خالق بیت کوین جا بزنند؟

اخیرا فردی در اینترنت پیدا شده که ادعای ساتوشی بودن دارد. این داستان که تازه نیست و هر چند وقت یک بار در دنیای بیت کوین شاهدش هستیم، به راستی چرا همیشه اتفاق می‌افتد؟ در این مطلب سری به سیرک ساتوشی‌هایی که آمده‌اند و رفته‌اند می‌زنیم و دلیل این اتفاق را بررسی می‌کنیم.


آیا پرداخت با بیت کوین و ارزهای دیجیتال در ایران قانونی است؟

سوالی که برای صاحبان کسب‌وکار ممکن است پیش بیاید، آیا استفاده از بیت کوین به عنوان روش پرداخت در ایران قانونی است؟ محمدعلی حکیم ایمانی، حقوقدان و مشاور حقوقی که در این زمینه فعالیت دارد به این سوال پاسخ می‌دهد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

0 دیدگاه