ترید (Trade) چیست؟ چگونه به یک تریدر موفق تبدیل شویم؟
ترید (Trade) یکی از اصطلاحات پرکاربرد در بازارهای مالی است. این عبارت بهصورت تحتالفظی بهمعنای معامله یا معاملهگری است؛ اما مفهوم و کارکرد حقیقی ترید چیست؟ ترید در بازارهای مالی بهمعنای خرید یک دارایی در کمترین قیمت و فروش آن با بیشترین قیمت و کسب سود از این اختلاف قیمت است.
البته این تعریفی بسیار ساده از ترید است و این مفهوم پیچیدگیهای بسیار بیشتری دارد. از همین رو، در این مطلب بررسی میکنیم که ترید چیست و چه انواع و روشهایی دارد و به چه کسی تریدر میگویند. با ما همراه باشید.
ترید چیست؟
ترید (trade) بهمعنای خرید دارایی در قیمت کم و فروش در قیمت بالا و کسب سود از اختلاف قیمت است. ترید مختص بازار ارزهای دیجیتال نیست و در همه بازارهای مالی (از جمله بازار سهام و فارکس) انجام میشود؛ اما در بازار کریپتو (ارزهای دیجیتال) نیز روشی بسیار محبوب برای کسب درآمد است.
تریدر نیز به کسی گفته میشود که با استفاده از استراتژیها و ابزارهای مختلف قیمت را پیشبینی و از نوسانات سود کسب میکند.
تفاوت ترید و سرمایه گذاری چیست؟
قبل از اینکه با انواع ترید آشنا شویم، ابتدا باید به این پرسش پاسخ دهیم که تفاوت سرمایهگذاری با ترید چیست.
ترید و سرمایهگذاری هردو برای کسب سود از ارزهای دیجیتال کاربرد دارند. بااینحال، تفاوت آنها در این است که سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال داراییهای خود را برای مدت طولانی از چندین ماه تا چندین سال نگهداری میکنند تا بعد از اینکه ارزش آنها افزایش یافت، آنها را بفروشند و به سود برسند. درواقع سرمایهگذار روی افزایش قیمت دارایی در بلندمدت حساب میکند، نه افزایش و کاهش لحظهای.
این در حالی است که در ترید ارزهای دیجیتال، موقعیت معاملاتی فقط برای مدت کوتاهی حفظ میشود که میتواند از چند ثانیه تا چند هفته باشد. دلیلش این است که ارزهای دیجیتال نوسانات بالایی دارند و بازه صعودی و نزولی در آنها میتواند بسیار کوتاه باشد.
برای روشنشدن موضوع، فرض کنید پیشبینی کردهاید که ارزش یک ارز دیجیتال قرار است افزایش یابد. بنابراین مقداری از آن را میخرید. قیمت آن طی چند روز بالا میرود و به اوج میرسد. پیشبینی میکنید که قیمت از این بالاتر نخواهد رفت و احتمالاً کاهش مییابد. بنابراین بلافاصله آن را میفروشید و به سود میرسید.
روش معاملاتی دیگری نیز وجود دارد که بازهٔ عملکرد و درواقع سوددهی آن بسیار طولانیتر (ماه و یا حتی چندین سال) است. درباره این مبحث در ادامه و در بخش انواع ترید صحبت خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین برنامه های ترید ارز دیجیتال
تریدر کیست؟
همانطور که قابلحدس است، تریدر به شخصی گفته میشود که داراییها را در هر بازار مالی با هدف کسب سود از نوسانات قیمت خریدوفروش میکند. هدف هر تریدری این است که بتواند اوج قیمت را بهدرستی پیشبینی کرده و در آن قیمت بفروشد. همچنین با تشخیص درست کف قیمت، در همان قیمت اقدام به خرید کند. یک تریدر میتواند معاملات را برای خودش انجام دهد، یا اینکه از جانب شخص یا موسسه دیگری معامله کند.
ویژگیهای یک تریدر موفق چیست؟
با تعریف فوق، هرکسی میتواند یک تریدر باشد، اما هرکسی نمیتواند یک تریدر موفق باشد. یک تریدر موفق ویژگیهای زیادی دارد که او را از هزاران و میلیونها افراد فعال در بازار متمایز میکند. برخی از ویژگیهای یک تریدر موفق را میتوان این موارد دانست:
- داشتن برنامه ترید: منظور از پلن ترید یا برنامه ترید، نقشهای بلندمدت است که باید در ذهن خود داشته باشید. این نقشه نشان میدهد که هدف شما از تریدکردن چیست، چه دیدگاهی نسبتبه آن دارید، آیا به آن بهعنوان یک شغل ثابت نگاه میکنید یا یک منبع درآمد کمکی یا یک ماجراجویی یا حتی یک تفریح، و در نهایت قصد دارید به چه نقطهای برسید.
- داشتن استراتژی ترید: استراتژی ترید نسبت به پلن ترید جزئیتر و دقیقتر است. این استراتژی مشخص میکند که بهعنوان مثال آیا شما یک تریدر روزانه هستید یا یک معاملهگر موقعیتگیر، یا اینکه تحمل ریسک شما تریدر چقدر است.
- داشتن استراتژی مدیریت ریسک: هرچقدر هم که تحمل ریسک بالایی داشته باشید، داشتن یک استراتژی مدیریت ریسک از ملزومات است؛ چراکه هدف ما از تریدکردن کسب سود است، نه تحمل ضررهای مداوم با امید رسیدن به سودهای مقطعی. استراتژی مدیریت ریسک میتواند در قالب تعیین حد ضرر (Stop loss) یا تخصیص مناسب سرمایه خود را نشان دهد.
- تستکردن مداوم استراتژیها: واضح است که هیچ استراتژیای بدون ایراد نیست و علیالخصوص وقتی در مسیر یادگیری و آزمونوخطا هستید، امکان اشتباه زیاد است. بنابراین یک تریدر موفق استراتژیهای خود را در بازههای زمانی مختلف تست میکند و در صورت لزوم اصلاحاتی در آنها اعمال میکند.
- پایبندی به استراتژیها: بین تستکردن استراتژیها و پایبندی به استراتژیها یک نقطه تعادل طلایی وجود دارد که باید آن را حفظ کنید. درست است که یک تریدر موفق بهطور مرتب استراتژیهای خود را تست میکند، اما این بهمعنای تغییردادن مکرر آنها و حرکت از یک استراتژی به استراتژی دیگر نیست. شما باید به استراتژی ترید خود زمان بدهید و مطمئن شوید که امتحان خود را پس داده است. سپس در صورت اطمینان از ناکارآمد بودن آن، آن را تغییر دهید.
- بهروز نگهداشتن اطلاعات و پیگیری مداوم بازار: اگر انتخاب کردید که یک تریدر باشید، باید اطلاعات خود را همیشه بهروز نگه دارید و بهطور مداوم بازار را رصد کنید. هر خبر جدید یا اتفاق غیرمنتظرهای میتواند تغییراتی در کل بازار ایجاد کند. اینکه از این تغییرات به نفع یا به ضرر خود استفاده میکنید به خودتان بستگی دارد.
- واقعبین بودن: یکی از مهمترین ویژگیهای یک تریدر موفق واقعبین بودن است. برخی از افراد این تصور اشتباه را دارند که با تریدکردن میتوان یکشبه میلیاردر شد، یا حجم عظیمی از سرمایه بلااستفاده در این بازار وجود دارد که باید آن را تصاحب کنند؛ تصوری که بسیاری از مواقع دور از واقعیت و از روی ناآگاهی است.
- صبوربودن: و در نهایت، یکی از کلیدیترین ویژگیهای یک تریدر موفق صبور بودن است. بهعنوان یک تریدر، چه در واردشدن به معامله، چه زمانی که درون معامله هستید، و بهطور کلیتر در طول یادگیری مهارت ترید، باید صبور باشید.
بیشتر بخوانید: بهترین دوره های ارزهای دیجیتال
باایناوصاف جالب است که بدانیم بسیاری از معاملهگران برای تصمیمات تجاری و سرمایهگذاری خود و کاهش خطرات بالقوه برای سرمایههای خود، بهجای ترید به سیگنال ارز دیجیتال متکی هستند یا از سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ بهره میبرند.
تفاوت تریدر و سرمایهگذار چیست؟
اصلیترین تفاوت یک معاملهگر یا تریدر با یک سرمایهگذار در مدت زمانی است که دارایی خود را نگهداری میکنند. معاملهگر و سرمایهگذار هردو سرمایه خود را در بازار به یک دارایی تبدیل میکنند، و هدف هردوی آنها رسیدن به سود است. اما تریدر با هدف کسب سود از نوسانات مقطعی زودتر اقدام به فروش میکند، در حالی که سرمایهگذار دارایی خود را زمان طولانیتری نگه میدارد یا اصطلاحاً هودل (HODL) میکند.
ترید چگونه انجام میشود؟
اصلی اساسی که منجر به ترید میشود، ارتباط بین عرضه و تقاضا است. هنگامی که تعداد خریداران بیشتر از فروشندگان باشد، تقاضا افزایش مییابد و قیمت ها نیز همینطور. هنگامی که فروشندگان از خریداران بیشتر شوند، تقاضا کاهش یافته که منجر به کاهش قیمت میشود. این امر میتواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد؛ روند بازار، رویدادهای ژئوپلیتیکی مانند جنگ یا تحریمهای اقتصادی، بلایای طبیعی مانند خشکسالی یا پیشرفتهای تکنولوژی از این قبیل موارد هستند.
بیشتر بخوانید: چگونه ترید را شروع کنیم؟
علاوه بر این، سود یک تریدر در نهایت به مطابقت قیمت بازار با پیشبینی آنها بستگی دارد. برای مثال، اگر تریدری فرض میکرد که قیمت سهام خطوط هوایی افزایش مییابد. با شیوع کووید و شروع پاندمی، ارزش همه شرکتهای هواپیمایی سقوط میکردند و این گمانهزنی اشتباه منجر به ضرر وی میشد.
در اینجا یک نمایی کلی و ساده از نحوه عملکرد معمولی ترید آورده شده است:
- تحصیلات و استراتژی: تریدرها باید در مورد بازارها، داراییهای مختلف و استراتژیهای ترید بیاموزند. هر چه بیشتر یاد بگیرند، برای تصمیمگیری آمادهتر خواهند بود.
- تحلیل بازار: تریدرها شرایط بازار، روندها، اخبار و شاخص ها را برای شناسایی فرصت های بالقوه ترید تجزیه و تحلیل می کنند. این شامل مطالعه نمودارهای قیمت، الگوهای قیمت، دادههای اقتصادی، عملکرد شرکتها یا رویدادهای جهانی تأثیرگذار بر بازار است.
- بازکردن موقعیت: تریدرها بر اساس تجزیه و تحلیل خود تصمیم می گیرند چه زمانی و چه چیزی را بخرند یا بفروشند. آنها از طریق یک کارگزار یا یک پلتفرم ترید سفارش می دهند. امروزه این کار را می توان از طریق پلتفرمهای آنلاین یا اپلیکیشنهای بانکی نیز انجام داد.
- نظارت و مدیریت موقعیتها: تریدرها باید با استفاده از سفارشات حد ضرر برای محدودکردن ضررهای بالقوه و سفارشات برداشت سود برای ذخیره سودها، موقعیتهای خود را رصد کنند. نظارت مداوم به تریدرها کمک میکند تا نسبت به تغییرات بازار واکنش نشان دهند و استراتژیهای خود را برای کاهش ضررهای بالقوه تنظیم کنند.
- بستن موقعیتها: تریدرها زمانی که به سود موردنظر خود دست پیدا کنند، به سطح حد ضرر از پیش تعیینشده برسند، یا زمانی که شرایط بازار خروج را نشان دهد، موقعیتهای خود را با بهرهگیری از استراتژی خروج میبندند.
- بررسی و تجزیه و تحلیل: تریدرها پس از بستن ترید، اغلب عملکرد خود را بررسی می کنند و تجزیه و تحلیل می کنند که چهچیزهایی بهخوبی کار کرده است و چهچیزهایی نه. این به بهبود استراتژیهای آنها برای تریدهای آتی کمک میکند. ژورنال ترید ابزاری است که به تریدرها برای رسیدن به این هدف کمک میکند.
- مدیریت ریسک: تریدرهای موفق، اولویت را به مدیریت ریسک میدهند. آنها سبد داراییها یا پرتفولیو خود را متنوع میکنند، از اندازه موقعیتهای مناسب استفاده میکنند، سطوح حد ضرر را تعیین میکنند و از ریسککردن سرمایه زیاد در یک ترید اجتناب میکنند.
به یاد داشته باشید، ترید با ریسک همراه است و همه تریدها منجر به سود نمیشوند! این امرنیاز به انضباط، یادگیری مستمر و سازگاری با شرایط در حال تغییر بازار دارد. هیچ چیز در ترید قطعی نیست؛ نوسانات بازار، رویدادهای اقتصادی و حتی اخبار غیرمنتظره میتواند بر نتایج تریدها تأثیر بگذارد.
قبل از شروع ترید باید چه کار کرد؟
در این بخش بر روی اولین قدمهای ضروری که قبل از شروع مسیر تبدیلشدن به یک تریدر موفق باید برداشته شوند، تمرکز میکنیم. این یک فرایند زمانبر است، اما توجه داشته باشید که فرایندی سخت نیست بهشرطی که تمرکز داشته باشید و کارهای درست را انجام داده و از یک مسیر مشخص پیروی کنید.
قبل از شروع ترید:
- آموزش ببینید.
- اصول بازار را یاد بگیرید.
- با تحلیل فاندامنتال و تکنیکال آشنا شوید.
- منابع آموزشی مفید را مطالعه کنید.
- از تریدرهای دیگر یاد بگیرید.
- معاملات زنده را تماشا کنید.
- کتابهای روانشناسی در ترید را مطالعه کنید.
- با حساب آزمایشی تمرین کنید.
- با پول مجازی و اکانت دمو ترید کنید.
- از پلتفرمهایی مانند تریدینگ ویو استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش ترید ارزش دیجیتال
انواع روشهای ترید از نظر بازه زمانی
ترید انواع مختلفی دارد که هر تریدری باتوجهبه ترجیح شخصی، اهداف، سلیقه و میزان تحمل خود از آنها استفاده میکند. بدیهی است روشی که برای یک تریدر مناسب است، ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. پیداکردن نوع مناسب ترید با تحقیق و ارزیابی کامل و اهداف خودتان صورت میگیرد. برخی از انواع روشهای ترید از منظر بازه زمانی عبارتاند از:
- اسکالپینگ
- روزانه
- معاملات رنج
- معاملات درون روز
- معاملات سویینگ
- معاملات موقعیتگیری
اسکالپینگ
اسکالپینگ (Scalping) بهمعنای انجام سریع معاملات در بازهای بسیار کوتاه است. هدف تریدر از اسکالپینگ این است که بهسرعت به سود برسد و ضرر را به همان سرعت کاهش دهد. در این نوع، ممکن است هر چند دقیقه یک معامله انجام دهید یا ممکن است چند موقعیت در یک روز باز کنید. این موقعیتها میتوانند Long و Short باشند و ممکن است از معاملات مارجین با اهرم استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای معاملات مارجین برای بیت کوین
در اسکالپینگ، سودهای کوچک از حرکتهای قیمتی جزئی به دست میآورید، اما برآیند این سودهای کوچک مبلغ قابلتوجهی خواهد بود.
برای مثال، فرض کنیم مقداری اتر با قیمت ۷۰۰ دلار میخرید و بلافاصله روی ۷۰۵ دلار میفروشید. بار دیگر، با قیمت ۷۰۲ دلار میخرید و روی ۷۱۰ دلار میفروشید. این اتفاق ممکن است حتی در چند ثانیه هم رخ دهد. روش اسکالپینگ در کوتاهمدت درآمدی سریع به شما میدهد؛ اما مستلزم تمرکز مداوم روی بازار است و به ریسک، شانس و نیز مهارت قابلتوجه شما بستگی دارد.
تریدهای روزانه
معاملات روزانه دقیقاً همان چیزی است که نام آن میگوید؛ معاملاتی که در طول روز آنها را انجام میدهیم. این سبک به اسکالپینگ شباهت دارد؛ اما بهجای انجام معاملات در طول چند دقیقه، آنها را در عرض یک روز انجام میدهیم.
معاملهگران روزانه ممکن است از اسکالپینگ، معاملات رِنج (range) یا تریدهای کوتاهمدت استفاده کند. ازآنجاکه موقعیتهای معاملاتی در این نوع ترید در عرض یک روز بسته میشوند، به آنها معاملات روزانه میگوییم. میزان سود این معاملات اغلب بیشتر از اسکالپینگ است و تریدر باید از حد ضرر (Stop loss) استفاده کند. ازآنجاکه این تریدرها بهدنبال سود بیشتری هستند، میزان تحمل بیشتری برای نوسان دارند.
بیشتر بخوانید: حد ضرر Stop Loss چیست؟
تریدهای درون روزی
این معاملات هم بهنوعی همان معاملات یا تریدهای روزانه به حساب میآیند، با این تفاوت که میتوانید موقعیتها را بیش از یک روز باز نگه دارید. توجه داشته باشید که بازار کریپتو یا ارزهای دیجیتال برخلاف بازارهای سنتی هرگز بسته نمیشود؛ بنابراین پایان روز معاملاتی در آن وجود ندارد و میتوانید با نرمافزارهایی خاص، باز و بستهشدن موقعیتها را خودکارسازی کنید و خودشان در زمان مشخص اجرا شوند.
معاملات رِنج
شکلگیری محدودههای معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال اتفاقی کاملاً طبیعی است و فرصت خوبی برای کسب سود است. وقتی قیمت یک ارز دیجیتال معین برای مدتی مدام بین دو نقطه نوسان میکند، اصطلاحاً میگویند بازار خنثی، بدون روند یا رنِج (Range) است. در این حالت که روند غالب بازار نه صعودی است و نه نزولی، معاملات رِنج مفید و کاربردی هستند.
بیشتر بخوانید: چگونه در بازار رنج Range ترید کنیم؟
در چنین بازاری، نقاط مقاومت و حمایت کاملاً واضحاند و میتوان با وضوحی بالا دو سر انتهایی محدوده را تشخیص داد. در یکی از سادهترین روشهای ترید در این بازار، کافی است ارز دیجیتال مدنظرتان را در پایینترین نقطه قیمتی (حمایت) بخرید و حد ضرر را روی بالاترین نقطه قیمت تعیین کنید.
بهمحض اینکه قیمت به بالاترین نقطه (مقاومت) رسید و شروع به اصلاح کرد، معامله را ببندید یا در جهت عکس به بازار وارد شوید (موقعیت شورت) و منتظر اصلاح قیمت تا کف محدوده قیمتی بمانید. این کار را تا زمانی که قیمت در رنج فعلی در نوسان است، انجام میدهید تا زمانی که قیمت از محدوده حمایت یا مقاومت خارج شود.
سویینگ تریدینگ
در معاملات سویینگ (Swing Trading) یا نوسان گیری ارز دیجیتال، باید نقاط حمایت را پیدا کنید و سپس معامله را آغاز کنید تا سطح مقاومت بعدی فرا برسد. در این نوع معامله، موقعیت معاملاتی خود را تا زمانی که هدف شما برآورده شود یا سایر شرایط خروج ایجاد شوند، باز نگه میدارید.
بیشتر بخوانید: نوسان گیری ارز دیجیتال چیست و چگونه انجام میشود؟
برای شروع معامله، ابتدا باید نقاط حمایت را محاسبه کنید، یعنی جایی که میدانید پایینترین نقطه قیمت است. این کار با تحلیل تکنیکال صورت میگیرد. وقتی حمایت را یافتید، باید موقعیت خرید یا لانگ باز کنید. این موقعیت را تا جایی که پیشبینی میکنید مقاومت بعدی خواهد بود نگه میدارید؛ یعنی بالاترین نقطه قیمت که احساس میکنید از آنجا برمیگردد. مدتزمان رسیدن به آن نقطه مشخص نیست؛ اما وقتی این اتفاق افتاد، از موقعیت فروش یا شورت استفاده میکنید و ارزهایی را که خریده بودید میفروشید.
این معاملات معمولاً در طی چند روز یا چند هفته انجام میشوند. یعنی یک موقعیت در بازار اتخاذ میکنید، میبینید که قیمت بهصورت موجی بالا و پایین میرود؛ اما با آن کاری ندارید، تا به نقطهای که حدس میزنید مقاومت است و از آن بالاتر نمیرود برسد. در این سطح موقعیت خود را میبندید، دارایی را میفروشید و به سود میرسید.
تمرکز بر معاملات سویینگ اغلب بهصورت منطقی و بدون نگرانی صورت میگیرد؛ اما بهشرطی که قدرت تجزیهوتحلیل الگوها را داشته باشید و بتوانید سطوح مقاومت و حمایت احتمالی را تشخیص دهید.
اینکه دقیقاً چقدر زمان صرف میکنید، به بازه زمانی نمودار و الگوی مورد تجزیه و تحلیل شما بستگی دارد. کسانی که مهارت استفاده از موقعیتهای خرید و فروش سویینگ را دارند، معمولاً خیلی خوب عمل میکنند و کار زیادی انجام نمیدهند. در این معاملات، حفظ آرامش و تمایل به استفاده از حد ضرر بسیار مهم است. معاملات سویینگ بیشترین طرفدار را در بین انواع ترید دارد. ازآنجاکه نیازی به واکنش سریع به معاملات نیست، راحتترین روش معامله به حساب میآید.
معاملات موقعیت گیری
در بخشهای قبل درباره معاملات موقعیتگیری صحبت کردیم. معاملات موقعیتگیری (Position Trading) نسخهای کوچکنماییشده از معاملات سویینگ هستند؛ بنابراین بیشتر به سرمایهگذاری شباهت دارند.
در این نوع ترید، در کف قیمت، موقعیت لانگ یا خرید باز میکنید یا در سقف قیمت، یک موقعیت شورت یا فروش باز میکنید. سپس هفتهها یا ماهها یا بلکه بیشتر، آن موقعیت باز خواهد ماند.
این سادهترین شکل معامله است، اما مستلزم آن است که تریدر صبر و انضباط زیادی داشته باشد. برای مثال، فرض کنیم مقداری بیت کوین روی ۵,۰۰۰ دلار میخرید و موقعیت فروش را روی ۱۲٬۰۰۰ دلار تنظیم میکنید. بعد از مدتی قیمت بیت کوین به ۹,۰۰۰ دلار میرسد. بهعنوان یک تریدر موقعیتگیر نباید روی ۹,۰۰۰دلار وسوسه شوید، باید صبر کنید تا بیت کوین به ۱۲٬۰۰۰ دلار برسد.
از سوی دیگر، فرض کنیم بیت کوین از ۲۰٬۰۰۰ دلار تا ۵,۰۰۰ دلار سقوط کرده است و دوباره تا ۱۱٬۰۰۰ دلار بالا رفته است. اگر پوزیشن تریدر هستید، برای فروش بهتر است که صبر کنید؛ یا اینکه ممکن است بعد از این سقوط ۱۵٬۰۰۰ دلاری، در ۱۱٬۰۰۰ دلار از بازار خارج شوید. البته برخی افراد در این شرایط از موقعیت خود خارج میشوند و دوباره آن را باز میکنند و به گونهای میانگین کم میکنند.
این معاملات چون بلندمدت هستند شبیه سرمایهگذاری به نظر میرسند. به آنها سرمایهگذاری نمیگوییم؛ زیرا در این نوع ترید، تریدر میتواند بعد از یک حرکت قیمتی چشمگیر، موقعیت خود را ببندد. این در حالی است که سرمایهگذاران دارایی خود را مدت طولانی نگه میدارند و کاری به روندها ندارند.
مزایا و معایب ترید چیست؟
ترید ارزهای دیجیتال نسبتبه معاملات داراییهای سنتی، مزایا و معایبی دارد که در این بخش به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایای ترید چیست؟
- ارزهای دیجیتال نقدشوندگی بالاتری نسبت به داراییهای سنتی دارند. شما با مشتریانی از سراسر جهان در ارتباط هستید، بنابراین همیشه خریدار یا فروشنده برای آنها پیدا میشود.
- ترید ارزهای دیجیتال دارای موانع کمتری برای ورود است؛ زیرا برای شروع به سرمایه زیادی نیاز ندارید.
- ارزهای دیجیتال از امنیت بالایی برخوردار هستند، زیرا فناوری زیربنایی آنها بلاک چین است که هک یا تغییر تراکنشها در آن عملاً غیرممکن است. هیچگونه اطلاعات شخصی در تراکنشها ذکر نمیشود.
- ارزهای دیجیتال دارای پوشش ریسک مناسبی دربرابر تورم ارزهای فیات هستند که بهدلیل چاپ بیرویه پول از سوی دولتهای متمرکز اتفاق میافتد.
- معاملات ارزهای دیجیتال همتابههمتا (P2P) انجام میشوند. بنابراین، فقط مبلغی بهعنوان کارمزد تراکنش میپردازید که مقدار آن هم بهمراتب کمتر از تراکنشهای بازارهای سنتی است. در اینجا خبری از واسطهها و کارگزاریها یا مالیات نیست.
- دسترسی به بازار ارزهای دیجیتال مداوم است. بازار ارز دیجیتال جهانی است و برخلاف بازار بورس، که در ساعات مشخصی باز یا بسته میشوند، در هر زمانی از شبانهروز میتوانید معامله انجام دهید.
معایب ترید چیست؟
تریدکردن معایب و چالشهایی هم دارد که بد نیست در این قسمت نگاهی به آنها داشته باشیم:
- بازار ارزهای دیجیتال نوسان زیادی دارد. قیمت ارزها ممکن است بهشکل غیرقابلپیشبینی در عرض چند دقیقه تغییر کند. هرچند این گزینه خود یک مزیت است و سود سرشاری نصیب تریدرها میکند، اگر با استراتژی درست پیش نرود، میتواند منجر به زیان قابلتوجهی شود.
- ازآنجاکه هیچ نظارت یا حمایتی از سوی مقامات مالی وجود ندارد، درصورت کلاهبرداری یا هر مشکل دیگری، تریدر با مشکلاتی جدی گریبان گیر خواهد شد.
- بازار ارزهای دیجیتال هنوز به بلوغ کافی نرسیده است. سابقه بسیاری از ارزهای دیجیتال یا پروژهها در این صنعت، بهزور به چند سال میرسد و اکثراً نوپا هستند. بنابراین اعتمادکردن به آنها برای معامله در مدت طولانیتر کمی دشوار است.
انواع سبکهای ترید
ترید سبکها و استراتژیهای مختلفی دارد که هریک از آنها برای برخی از معاملهگران مناسب هستند. بعضی از کاربردیترین سبکهای ترید عبارتاند از:
- تریدینگ با فرکانس بالا
- استرادل لانگ
- آربیتراژ
- استراتژی بریک اوت
تریدینگ با فرکانس بالا
ترید با فرکانس بالا (HFT) با استفاده از الگوریتمهای ریاضی خودکار انجام میشود که براساس معیارهای ازپیشتعیینشده، سفارشها را در کسری از ثانیه اجرا میکنند. این الگوریتمها حجم بالایی از سفارشها را با هدف سرمایهگذاری بر روی حرکتهای قیمت در بازههای زمانی بسیار کوتاه (درحد چند دقیقه) مدیریت میکنند.
بنابراین، در اینگونه از راهبردهای معاملاتی استفاده از ربات ترید یا ترید با هوش مصنوعی ضروری است. هدف اصلی یک معاملهگر با فرکانس بالا، بهینهسازی سرعت انجام تراکنش، بهحداقلرساندن هزینههای آن و نیز اجرای کارآمد معاملات است.
استرادل لانگ
استرادل لانگ (Long straddle) راهبردی برای معاملات روزانه است که با اتخاذ آن میتوان از نوسانات بازار سود به دست آورد. در این حالت، تریدر برای یک ارز دیجیتال معین، هردو قرارداد خرید و فروش را با همان تاریخ انقضا و قیمت خریداری میکند.
انتظار میرود اگر یکی از این قراردادها ضرر کند، سود طرف دیگر آنقدر زیاد باشد که از ضرر حاصلشده بیشتر شود و سود خالص برای تریدر بماند.
آربیتراژ
هدف معاملهگران آربیتراژ کسب سود از اختلاف قیمت یک ارز دیجیتال بین صرافیهای مختلف در کوتاهمدت است. در این استراتژی، ارز دیجیتال مدنظرتان را از یک صرافی خریداری میکنید و بهسرعت در صرافی دیگری با قیمت بالاتر میفروشید.
برعکس، در موقعیت فروش یا شورت، در یک صرافی ارز دیجیتال خود را با قیمت بالا میفروشید و با پول حاصل از آن در صرافی دیگری با قیمت پایینتر دوباره آن را میخرید.
سرعت در آربیتراژ بسیار مهم است؛ بنابراین برای استفاده از این فرصتها، باید از ابزارهای خودکار استفاده کنید. برای بازدهی بهینهتر، بهتر است حجم زیادی از تراکنشها را یکجا انجام دهید که یک بار کارمزد بپردازید.
استراتژی بریک اوت
معاملهگرانی که از این راهبرد استفاده میکنند، تلاش میکنند زمانی که قیمت از یک سطح خاص خارج میشود، با بهرهگیری از شتاب سریعی که ممکن است در جهت آن حرکت بگیرد، وارد معامله شوند. بریک اوت میتواند در جهت صعودی یا نزولی باشد.
نکات و توصیههای مهم برای تریدرهای تازهکار
معامله ارزهای دیجیتال در نگاه اول ممکن است ساده به نظر برسد. با این حال، عوامل زیادی وجود دارد که تعیین میکند آیا موفق خواهید شد یا خیر. این یک طرح سریع ثروتمندشدن نیست، بلکه روشی برای کسب درآمد است که به نظم، صبر و مهارت نیاز دارد. اگر یک معاملهگر تازهکار هستید، این نکات را خوب به خاطر بسپارید:
- درباره اینکه ترید چیست و چه مزیتی برای شما دارد تحقیق کنید؛
- تمام پسانداز زندگی خود را در معامله وارد نکنید؛
- روندهای بازار را بشناسید؛
- مدیریت ریسک را تمرین کنید؛
- بدانید که اشتباهات اجتنابناپذیرند؛
- ترس از دست دادن یا فومو FOMO نداشته باشید.
سؤالات متداول
ترید در بازار ارز دیجیتال بهمعنای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. ازآنجاکه این بازار نوسانی است، فرصتهای زیادی برای کسب سود از معامله این داراییها در بازههای زمانی اغلب کوتاهمدت و گاهی بلندمدت از چند دقیقه تا چند ماه فراهم میشود.
ترید اغلب شامل خرید و فروش داراییهای دیجیتال در بازههای زمانی کوتاهمدت است. اما سرمایهگذاری در مدتی طولانی و با هدف افزایش ارزش دارایی در بلندمدت انجام میشود.
معاملهگران میتوانند از انواع روشهای ترید شامل اسکالپینگ برای کسب سودهای کوچک، معاملات سویینگ در بازههای چندهفتهای برای سودهای بیشتر یا ترید رنج در محدوده نوسانی قیمت استفاده کنند.
انتخاب نوع ترید و سبک آن به ترجیح شخصی، اهداف، سلیقه و میزان تحمل ریسک بستگی دارد. روشی که برای یک تریدر مناسب است، ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. علاوه بر آن، شرایط بازار و دادههای آن نیز در تعیین راهبردهای ترید نقش دارند.
جمعبندی
در این مقاله بررسی کردیم که ترید چیست و چه انواعی دارد، مزایا و معایب آن چیست، مراحل تحلیل احساسات در بازار چگونه است، و همچنین به توصیههایی برای تریدرهای تازهوارد اشاره کردیم.
ترید یکی از روشهای جذاب کسب سود از بازارهای مالی است. هر شخصی که در این بازارها فعالیت دارد، بهاحتمال قوی برای یکبار هم که شده فکر یادگیری ترید و کسب سود از آن به ذهنش خطور کرده است. بااینحال، باید بدانید که ترید هم ریسکهای خاص خود را دارد.
آیا تاکنون تجربه ترید در بازارهای مالی و بازار کریپتو را داشتهاید؟ به نظر شما چه نکاتی را پیش از ورود به دنیای ترید و همچنین در حین انجام ترید باید مدنظر داشت؟ نظرات و سؤالات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
سلام من برنامهkuconiرو نصب کردم هرکاری میکنم هر پسوردی میزنم میگه فاقد فاصله قبول نمیکنه چیکار کنم قبول کنع