ثروتمندترین افراد حوزه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱

ثروتمندترین افراد حوزه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱

فهرست میلیاردرهای سال ۲۰۲۱ نشریه فوربز (Forbes) منتشر شد و در این فهرست، نام ۱۲ میلیاردر حوزه ارزهای دیجیتال که تا سال قبل خبری از آنها در این فهرست نبود، به چشم می‌خورد. گویا افزایش ارزش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال باعث چندین برابر شدن سرمایه بسیاری از فعالان این حوزه شده و راه آنها را به دنیای میلیاردرها باز کرده است.

افرادی که در این فهرست قرار دارند، دارای حداقل ۱ میلیارد دلار سرمایه خالص هستند. این مسئله حتی توجه نشریه فوربز را هم به خود جلب کرده و بنابراین مقاله‌ای را حول همین موضوع در وب‌سایت خود منتشر کرده‌اند.

مطلبی که در ادامه می‌خوانید، برگرفته‌ از همین مقاله است که در آن، ۱۲ فردی را که در نتیجه فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال در لیست میلیاردرهای فوربز قرار گرفته‌اند معرفی می‌کنیم.

مروری به تغییر و تحولات ارزهای دیجیتال در سال گذشته

روزها و ماه‌هایی که گذشت، پر از تغییر و تحول برای طرفداران و سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال بود؛ تغییر و تحولاتی که علی‌رغم همه نگرانی‌ها، روی‌هم‌رفته شیرین بوده است.

در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، یعنی زمانی که اقتصاد ایالات متحده رو به افول می‌رفت، سرمایه‌گذاران وحشت‌زده، سهام و دارایی‌های پرخطر خود را در قیمت‌های پایین فروختند و به پول نقد و ذخایر ارزش مطمئن تبدیل کردند.

قیمت بیت کوین در یک روز ۵۰ درصد کاهش یافت و به‌دنبال آن، سایر ارزهای دیجیتال هم افت چشمگیری را تجربه کردند. مردم سعی می‌کردند خود را برای روزهای مبهم پیش رو آماده کنند و جلوی ضرر بیشتر را بگیرند.

اما دقیقاً ۱۲ ماه بعد از این اتفاق، ورق کاملاً برگشت و اوضاع برای ارزهای دیجیتال به‌نحو دیگری رقم خورد. پس از یک سال ناامیدکننده، بازار حالا روی خوشش را به سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال نشان داده بود. همه‌چیز به‌قدری خوب بود که پیش از آن، هیچ‌وقت چنین افق روشنی را برای ارزهای دیجیتال مشاهده نکرده بودیم.

قیمت بیت کوین در آغاز سال ۲۰۲۱ جهشی فوق‌العاده را تجربه کرد. ارزش بیت کوین برای مدت کوتاهی حتی از ۶۰ هزار دلار هم فراتر رفت. سایر ارزهای دیجیتال هم به دنبال رشد بیت کوین، رشدی تقریباً مشابه را تجربه کردند و مجموع سرمایه بازار ارزهای دیجیتال را به بیش از ۱.۵ تریلیون دلار رساندند.

حالا با گذشت زمان، مؤسسات بزرگ هم به صنعت ارزهای دیجیتال پیوسته‌اند. شرکت هایی مانند اسکوئر (Square) و تسلا (Tesla) بیت کوین را در ترازنامه خود قرار می‌دهند. شرکت‌های مالی قدیمی و بزرگی مانند بانک نیویورک ملون (BNY Mellon)، قدیمی‌ترین بانک ملی امریکا، در حال ساخت محصولات مرتبط با ارزهای دیجیتال هستند. حتی فدرال رزرو هم درگیر این موضوع است و احتمال راه‌اندازی دلار دیجیتال را بررسی می‌کند.

همگام با رشد ارزهای دیجیتال، تعداد اعضای کلاب تری کاما (Three Comma Club) که به 3CC هم معروف است افزایش یافته است. تری کاما به زبان ساده به معنی میلیارد دلار است. این سه کاما نماد سه کامایی است که در عدد صحیح ۱٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ دلار وجود دارند. افرادی که ارزش دارایی آنها حداقل یک میلیارد دلار است عضو این باشگاه به حساب می‌آیند.

همان طور که بالاتر هم اشاره کردیم، ۱۲ میلیاردر حوزه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱ در فهرست میلیاردرهای فوربز قرار گرفتند. جالب است بدانید که این عدد در سال گذشته تنها ۴ نفر بوده است. این ۱۲ میلیاردر، متشکل از «سرمایه‌گذاران»، «توسعه‌دهندگان زیرساخت» و «بنیان‌گذاران» ارزهای دیجیتال هستند. حضور این افراد نشان می‌دهد که اکوسیستم ارزهای دیجیتال چگونه در حال تکامل است و چه کسانی این روزها در حال کسب سود هستند.

کسانی که با ارز دیجیتال میلیاردر شدند

سرمایه‌گذاران اولیه بیت کوین

افرادی که در همان اوایل راه‌اندازی بیت کوین آن را شناختند و اقدام به خرید زودهنگام بیت کوین کردند، به میلیونرهای فعلی تبدیل شده‌اند. در این بین، کسانی که در همان ابتدا ولخرجی کردند و سرمایه بیشتری را به خرید بیت کوین اختصاص دادند، حالا عنوان «میلیاردر» را از آن خود کرده‌اند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تعدادی از سرمایه‌گذاران اولیه بیت کوین را که حالا به دنیای میلیاردرها راه پیدا کرده‌اند معرفی کنیم.

برادران وینکلواس

برادران وینکلواس

  • ‌‌سرمایه خالص: هر کدام ۳ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: بنیان‌گذاران صرافی Gemini و پلتفرم Nifty Gateway
  • رتبه در فهرست فوربز: ۱۰۷۳

کامرون وینکلواس (Cameron Winklevoss) و تایلر وینکلواس (Tyler Winklevoss)، برادران دوقلو و قایق‌رانان سابق المپیک که از فیسبوک هم شکایت کرده بودند، توانستند با خرید بیت کوین، ۶۵ میلیون دلار سرمایه اولیه خود را به ۳ میلیارد دلار (برای هریک و ۶ میلیارد دلار در مجموع) تبدیل کنند.

برادران وینکلواس در سال ۲۰۱۲ شروع به خرید بیت کوین کردند و همین ورود زودهنگام آنها به بازار ارزهای دیجیتال، چنین ثروتی را برایشان به همراه آورد. آنها سپس صرافی ارز دیجیتال جمینای (Gemini) را راه‌اندازی کرده و پلتفرم حراج آثار هنری دیجیتال نیفتی گیت‌وی (Nifty Gateway) را خریداری کردند.

همچنین بخوانید: کتاب میلیاردرهای بیت‌کوین با همکاری ارزدیجیتال منتشر شد؛ یک داستان واقعی از نبوغ، خیانت و رستگاری


مایکل سیلور

مایکل سیلور

  • سرمایه خالص: ۲.۳ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: مدیرعامل MicroStrategy
  • رتبه در فهرست فوربز: ۱۳۷۹

مایکل سیلور (Michael Saylor)، مدیرعامل شرکت نرم‌افزار و هوش تجاری مایکرواستراتژی (MicroStrategy) پس از ترکیدن حباب دات کام، ثروت هنگفتی را از دست داد. حباب دات کام یک رشد سریع در ارزش سهام شرکت‌های فناوری آمریکا بود که سرانجام پس از مدتی فروکش کرد و متوقف شد.

سیلور در همان ابتدا و در قیمت پایین اقدام به خرید بیت کوین کرد و هم‌اکنون ۲.۳ میلیارد دلار سرمایه دارد. سیلور در آن زمان هم برای خود و هم برای شرکتش بیت‌ کوین خرید و باعث افزایش ارزش سهام شرکت خود نیز شد.


متیو رُزاک

متیو رُزاک

  • سرمایه خالص: ۱.۵ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: هم‌بنیان‌گذار و رئیس شرکت Bloq
  • رتبه در فهرست فوربز: ۲۰۳۵

متیو رزاک (Matthew Roszak)، طرفدار قدیمی ارزهای دیجیتال، در سال ۲۰۱۱ و در زمان‌های ابتدایی راه‌اندازی بیت کوین به ارزش آن پی برد و به خرید بیت کوین روی آورد. ارزش این سرمایه‌گذاری او اکنون با یک رشد فوق‌العاده‌، به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.

رزاک اکنون رئیس شرکت بلاک (Bloq)، یک شرکت زیرساخت بلاک چین است و همچنین در سرمایه‌گذاری اولیه در استارت‌آپ‌های حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت دارد.


تیم دریپر

تیم دریپر

  • سرمایه خالص: ۱.۵ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: هم‌بنیان‌گذار Draper Fisher Jurvetson
  • رتبه در فهرست فوربز: ۲۰۳۵

تیم دریپر (Tim Draper)، سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر سیلیکون ولی (Silicon Valley) در سال ۲۰۱۴، ۲۹،۶۵۶ واحد بیت کوین مصادره‌شده از بازار سیاه جاده ابریشم را به قیمت ۱۸.۷ میلیون دلار خریداری کرد. او بابت هر بیت کوین فقط ۶۳۲ دلار پرداخت کرد. ثروت فعلی او به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.

توسعه‌دهندگان زیرساخت ارزهای دیجیتال

با رشد صنعت ارزهای دیجیتال، تقاضا برای شرکت‌هایی که به‌گونه‌ای معاملات ارزهای دیجیتال را تسهیل می‌کنند هم افزایش یافته است. این شرکت‌ها به طراحی و راه‌اندازی زیرساخت‌های مرتبط با این حوزه مشغول هستند. افزایش تقاضا برای این زیرساخت‌ها و در نتیجه رونق کسب‌وکار چنین شرکت‌هایی، برخی از بنیان‌گذاران این شرکت‌ها را به میلیاردرهای بزرگ جهان تبدیل کرده است. در این قسمت، با برخی از این توسعه‌دهندگان آشنا خواهیم شد.

سم بنکمن فراید

سم بنکمن فراید

بنکمن فراید (تاکنون) ثروتمندترین میلیاردر دنیای ارزهای دیجیتال است. او ۲۹ ساله و فارغ‌التحصیل دانشگاه MIT است. فراید شرکت تجاری آلامدا ریسرچ (Alameda Research) و صرافی مشتقات محبوب FTX را تأسیس کرد. او در سال ۲۰۲۰ با کمک ۵ میلیون دلاری خود به یک کمیته سیاسی بزرگ که از کمپین ریاست جمهوری جو بایدن حمایت می‌کرد، خبرساز شد.

  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: بنیان‌گذار و مدیرعامل FTX و Alameda Research
  • سرمایه خالص: ۸.۷ میلیارد دلار
  • رتبه در فهرست فوربز: ۲۷۴

برایان آرمسترانگ

برایان آرمسترانگ

  • سرمایه خالص: ۶.۵ میلیارد دلار
  • سرمایه سال گذشته: ۱ میلیارد دلار
  • سمت: هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل Coinbase
  • رتبه در فهرست فوربز: ۴۰۴

ثروت برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار کوین بیس (Coinbase) در طول سال گذشته و در بحبوحه رونق سرمایه‌گذاری‌ در ارزهای دیجیتال، بیش از ۶ برابر شد.

کوین بیس توانسته خود را به‌عنوان مطرح‌ترین صرافی ارز دیجیتال آمریکا تثبیت کند. این صرافی در سال گذشته بیش از ۱ میلیارد دلار درآمد کسب کرده و اخیراً خبر عرضه اولیه سهام آن در بورس منتشر شده است.


فرد ارسام - میلیاردرهای ارزهای دیجیتال

فرد ارسام

  • سرمایه خالص: ۱.۹ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: مدیرعامل Paradigm و عضو هیئت مدیره Coinbase
  • رتبه در فهرست فوربز: ۱۶۶۴

فرد ارسام (Fred Ehrsam) در سال ۲۰۱۲ با همکاری آرمسترانگ، کوین بیس را تأسیس کرد. او در سال ۲۰۱۷ این شرکت را ترک کرد؛ اما همچنان عضو هیئت مدیره است. ارزش سهام او در شرکت که حدود ۶ درصد از کل سهام شرکت است، معادل ۱.۹ میلیارد دلار برآورد شده است. ارسام در حال حاضر مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری پارادایم (Paradigm) با محوریت ارزهای دیجیتال را برعهده دارد.


چانگ‌پنگ ژائو - میلیاردرهای ارزهای دیجیتال

چانگ‌پنگ ژائو

  • سرمایه خالص: ۱.۹ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: مجدداً در سال ۲۰۲۱ – او قبلاً هم عضو این فهرست بوده است.
  • سمت: بنیان‌گذار ‌Binance
  • رتبه در فهرست فوربز: ۱۶۶۴

چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، بنیان‌گذار صرافی ارز دیجیتال بایننس، مجدداً به جمع میلیاردرهای تری کاما بازگشت. افزایش نرخ مشارکت جهانی سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، ارزش بایننس را افزایش داد. تخمین زده می‌شود که ژائو ۳۰ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد.


بری سیلبرت - میلیاردرهای ارزهای دیجیتال

بری سیلبرت

  • سرمایه خالص: ۱.۶ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: بنیان‌گذار و مدیرعامل Digital Currency Group
  • رتبه در فهرست فوربز: ۱۹۳۱

عمده ثروت بری سیلبرت (Barry Silbert) مرهون شرکت دیجیتال کارنسی گروپ (Digital Currency Group) است. دیجیتال کارنسی گروپ یک شرکت بزرگ مالی مرتبط با ارزهای دیجیتال است که سیلبرت در سال ۲۰۱۵ آن را تأسیس کرد.

از جمله زیرمجموعه‌های این هولدینگ می‌توان به سایت خبری کوین دسک (CoinDesk) و شرکت مدیریت دارایی گری اسکیل (Grayscale) اشاره کرد. گری اسکیل که زیرمجموعه دیجیتال کارنسی گروپ است، ۴۴ میلیارد دلار سرمایه را در قالب بیت کوین، اتر و سایر دارایی‌ها مدیریت می‌کند.

بنیان‌گذاران ارزهای دیجیتال جدید

در حالی که ثروت ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیت کوین، همچنان ناشناخته است، ثروت بنیان‌گذاران دیگر ارزهای دیجیتال چندان مخفی نیست؛ چراکه بیشتر ثروت آنها به‌طور عمومی در بلاک چین ثبت شده است. در قسمت پایانی مقاله، دو میلیاردر را که اتفاقاً هر دو از بنیان‌گذاران ریپل هستند معرفی خواهیم کرد.

کریس لارسن

کریس لارسن

  • سرمایه خالص: ۳.۴ میلیارد دلار
  • سرمایه سال گذشته: ۲.۶ میلیارد دلار
  • سمت: هم‌بنیان‌گذار Ripple Labs
  • رتبه در فهرست فوربز: ۸۹۱

پس از افزایش ارزش توکن XRP، ثروت کریس لارسن (Chris Larsen)، هم‌بنیان‌گذار و رئیس ریپل ۸۰۰ میلیون دلار افزایش یافت. او بیش از ۳ میلیارد XRP و ۱۷ درصد از سهام ریپل لبز (Ripple Labs) را در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: ریپل چیست؟ همه چیز درباره ریپل و XRP


جد مک‌ کالب

جد مک‌ کالب

  • سرمایه خالص: ۲ میلیارد دلار
  • زمان قرارگرفتن در فهرست فوربز: سال ۲۰۲۱ – تازه‌وارد
  • سمت: هم‌بنیان‌گذار و مدیر تکنولوژی Stellar
  • رتبه در فهرست فوربز: ۱۵۸۰

بخش عمده‌ای از ثروت جد مک‌ کالب (Jed McCaleb)، یکی دیگر از هم‌بنیان‌گذاران ریپل، مربوط به ۳.۴ میلیارد XRP است که در اختیار دارد. او همچنین صاحب ۱ میلیارد لومن استلار (Stellar Lumens) است؛ ارز دیجیتالی که در سال ۲۰۱۴ و پس از اختلاف نظر با همکاران خود در ریپل بنیان‌گذاری کرد.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

17 دیدگاه
صالح
صالح
2 سال و 7 ماه قبل

این پولارو از کجا آوردن پول یک عده فریب خورده بیچاره
چند هزار رمز ارز هست 3 تاش سقف قبلی رو میزنه همه خوشحال که مال منم بالا میره هر روز هم داره به رمزارزها اضافه میشه کی تو این هرم اون ته بمونه{ فقیر فقیر تر پولدار پولدارتر میشه }

محمود حسن زاده
محمود حسن زاده
2 سال و 7 ماه قبل

سرمایه کل مردم ایران فقط یارانه هست.

nito valdi
nito valdi
2 سال و 7 ماه قبل

منو از قلم انداختن . با داشتن ۱۰۰۰ ساتوشی🤣

سمیرا
سمیرا
2 سال و 7 ماه قبل

با سلام میشه میلیارد های زن در این حوضه را نیز نام ببرید با تشکر.

Alireza
Alireza
2 سال و 7 ماه قبل

That's so Excellent 👍

آقا هادی
آقا هادی
2 سال و 7 ماه قبل

سرمایه هر جوان ایرانی در بهترین حالت 1 میلیارد!
سرمایه دولت جیب جوان های ایرانی! و مابقی جیب های مردم ایران!

Ali Bahadori
Ali Bahadori
2 سال و 7 ماه قبل

عالی👍🏻

ایمان
ایمان
2 سال و 7 ماه قبل

برای دلخوشی ما حتی یک نفر ایرانی هم در لیست این افراد نبود!!

رضا
رضا
2 سال و 7 ماه قبل

جای من چقد خالیه ای خدا

باسلطان تا1405
باسلطان تا1405
2 سال و 7 ماه قبل

هی...