اختصاص بهره به سپرده‌ها؛ آوردگاه بعدی استیبل کوین‌ها

اختصاص بهره به سپرده‌ها؛ آوردگاه بعدی استیبل کوین‌ها

درحال‌حاضر، استیبل‌کوین‌هایی نظیر تتر (USDT) و یا سیرکل (USDC) هیچ بهره‌ای به کسانی که این توکن‌ها را در اختیار دارند، نمی‌پردازند؛ اما این روند احتمالا در سال جاری میلادی تغییر کند.

اگر بخواهیم به وضعیت جاری استیبل‌کوین‌ها از دیدگاه مالی بنگریم، خواهیم دید که انگار وامی بدون بهره از سوی کاربران به شرکت‌های عرضه‌کننده این ارزهای دیجیتال باثبات داده شده و این شرکت‌ها نیز در عوض یک خدمت مشخص (انتقال مبالغ موردنظر بین حساب‌ها) را به انجام می‌رسانند.

نکته ریز قضیه این است که شاید تفاوت چندانی بین بازیگران اصلی این میدان (نظیر تتر یا سیرکل) وجود ندارد.

شرکت‌های عرضه‌کننده استیبل‌کوین هم پول دریافتی از مشتریان را در حساب‌های بانکی قرار داده و بابت آن از بانک، سود دریافت می‌کنند. در زمان نگارش این مقاله، ۵ ارز دیجیتال باثبات برتر بازار در مجموع سپرده‌ای به ارزش ۲.۶۷ میلیارد دلار در بانک‌های مختلف دارند.

با درنظرگرفتن نرخ بهره ۲.۵ درصد در سال، هر سال مبلغی معادل ۶۷.۵ میلیون دلار در قالب بهره سپرده به این شرکت‌ها داده می‌شود. اما سود این شرکت‌ها فقط به بهره بانکی خلاصه نمی‌شود. برای نمونه، شرکت سیرکل اعلام کرد که در آینده قصد دارد سپرده‌های خود را در صندوق‌های با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کند.

وقتی هیچ بهره‌ای به سپرده‌ها تعلق نگیرد، هیچ مدل کسب‌وکاری نیز وجود نخواهد داشت. به‌خاطر صفر بودن نرخ بهره بانک ژاپن (BoJ) و بانک مرکزی اروپا (ECB)، هیچ رقابتی برای عرضه استیبل‌کوین‌ بر اساس یورو و ین هم وجود ندارد.

اختصاص بهره به سپرده‌ها؛ آوردگاه بعدی استیبل کوین‌ها

برای ارزیابی بازار استیبل‌کوین‌ها در آينده، بیایید نگاهی به بازار بانکداری آمریکا بیاندازیم.

در حالی که متوسط نرخ بهره برای بسیاری از بانک‌های امریکایی دارای شعبات فیزیکی هنوز هم ۰.۱ درصد یا کمتر است، بانک‌های آنلاین با کاهش هزینه‌ها، رقابتی جدی را با آنها آغاز کرده‌اند. بانک‌های آنلاین به‌خاطر همین هزینه‌های کمتر، سود بیشتری را به مشتریان خود عرضه می‌کنند.

این وضعیت موجب ایجاد رقابت شدید بین بانک‌ها شده است، به‌طوری‌که بانک‌های بزرگی نظیر گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، اچ‌اس‌بی‌سی (HSBC) و بارکلیز (Barclays) به‌همراه چندین شرکت فین‌تک دیگر نظیر امریکن اکسپرس (American Express) یا ولث فرانت (Wealth Front) همگی امکان افتتاح حساب با بهره سالانه ۲.۱ درصد را فراهم کرده‌اند.

بانک‌های دارای شعبات فیزیکی می‌توانند با پرداخت بهره پایین به سپرده‌ها همچنان به حیات‌شان ادامه دهند، زیرا شعبات فیزیکی در دسترس، شبکه خودپردازها و نیز نیروی انسانی آنها سبب می‌شود مشتریان همچنان به استفاده از خدمات این بانک‌ها علاقمند باشند. این در حالی است که مشتریان بانک‌های آنلاین توجه بیشتری به ارقامی نظیر نرخ بهره دارند.

شرکت‌های ارائه‌دهنده ارزهای دیجیتال باثبات از نظر ماهیت عملکرد، شباهت بیشتری به بانک‌های آنلاین دارند. خدمات ارائه‌شده از سوی این شرکت‌ها و نیز سطح امنیت آنها مشابه بانک‌های آنلاین است و ساختار هزینه‌ای تقریبا یکسانی دارند.

در یکی دو سال اخیر، اخبار و مطالب زیادی درباره شفافیت مالی تتر مطرح شد. اما تتر خیلی زود توانست چهره مخدوش‌شده خود را ترمیم کند و در نتیجه، رقبای تازه‌وارد تتر نتوانستند سهم بازار تتر را به خود اختصاص دهند.

بااین‌حال، تفاوت چندانی بین خدمات ارائه‌شده از سوی استیبل‌کوین‌های مختلف وجود ندارد. به‌همین‌دلیل، بعید نیست که شرکت‌های عرضه‌کننده این ارزهای دیجیتال در گام بعدی وارد جنگ قیمتی شوند و به صاحبان سپرده، سود بانکی بپردازند. این جنگ می‌تواند سرنوشت استیبل‌کوین‌ها را به‌شکلی دیگر رقم بزند.

مدتی پیش بود که دلار جمینای (یکی از استیبل‌کوین‌های موجود در بازار) به مشتریان خود این امکان را داد تا توکن‌های ۱ دلاری را به قیمت ۹۹ سنت بخرند؛ در واقع تخفیف ۱ درصدی از سوی صرافی به آنها داده شد. این اقدام می‌تواند در آینده در قالب ارائه سود بانکی، باز هم تکرار شود. ساده‌ترین راه برای پیاد‌ه‌سازی طرح پرداخت بهره به سپرده‌ها این است که هر یک یا دو ماه، مبلغ موردنظر به نشانی کیف پول کاربران واریز شود.

اختصاص بهره به سپرده‌ها؛ آوردگاه بعدی استیبل کوین‌ها

نتیجه این اقدام، بهتر شدن وضعیت برای مشتریان و در مقابل، تشدید رقابت برای ارائه‌دهندگان استیبل‌کوین‌ها خواهد بود، زیرا بخشی از درآمد کنونی آنها به مشتریان منتقل خواهد شد.

با توجه به رقابت سنگین برای عرضه ارزهای دیجیتال باثبات با پشتوانه دلار امریکا، احتمالا وضعیت برای شرکت‌های تازه‌وارد سخت‌تر هم خواهد شد.

مدیریت یک استیبل‌کوین‌ بر اساس سود خالص ناشی از بهره سپرده‌های بانکی نمی‌تواند مدل خوبی برای کسب‌وکار باشد. شرکت‌های عرضه‌کننده استیبل‌کوین‌ها درحال‌حاضر در رقابت‌های شدید و نفس‌گیر با رقبا بسیار آسیب‌پذیرند و پیشنهاد ارائه بهره به مشتریان می‌تواند حتی به قیمت نابودی آنها تمام شود.

به‌هرحال به نظر می‌رسد استیبل‌کوین‌ها چاره‌ای جز حرکت در این مسیر ندارند. به نظرتان کدام استیبل‌کوین‌، آغازگر این نبرد خواهد بود؟

منبع: medium
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

4 دیدگاه
امید
امید
5 سال قبل

ارز های دیجیتال هر روز پیشرفت میکنند. این کار هم یک گام رو به جلو هست.

Ali
Ali
5 سال قبل

با سلام و تبریک سال جدید
هرچند ارز دیجیتال ترون (TRX)با استیبل کوین قابل مقایسه نیستند ولی ترون این کار رو چند وقتیه که شروع کرده و به دارندگانش ماهانه (BTT) بیت تورنت میده.

امید
امید
5 سال قبل
پاسخ  Ali

شرایطش چیه؟ و به چه شکلی هست؟

Ali
Ali
5 سال قبل
پاسخ  امید

در کیف پولی اتمیک Atomic شما باید TRX داشته باشید تا یازدهم هر ماه به ازای هر 1TRX مقدار 0.11BTT بهتون تعلق بگیره و این ایردراپ تا تاریخ ۱۱/۰۲/۲۰۲۰ ادامه داره