دو روباتی که در افزایش یکباره ارزش بیت‌کوین در سال ۲۰۱۳ نقش داشتند

دو روباتی که در افزایش یکباره ارزش بیت‌کوین در سال ۲۰۱۳ نقش داشتند

حتما در جریان هستید که در یک یا دو ماه اخیر قیمت بیت‌کوین نوسانات شدیدی را تجربه کرده و این سوال را در ذهن بسیاری به وجود آورده که آیا می توان به ارزهای دیجیتال اعتماد نمود یا خیر.

در همین راستا اخیرا سه محقق مقاله ای جالب تحت عنوان «دستکاری اکوسیستم بیت‌کوین» را در مورد اعمال نفوذ روی ارزش این پول رمزپایه منتشر کرده اند و در آن تشریح نموده اند که ارزش آن تا چه اندازه تحت تاثیر بازیگران بد است. همزمان با نوسانات شدید ارزش این پول رمز پایه، بر بسیاری محرز گردید که حداکثر یک یا دو نفر هستند که این ارزش را تعیین می کنند و به عبارتی بر آن اثر می گذارند.

در تایید همین گمانه زنی نیز این سه محقق در گزارش خود آورده اند:

این مقاله به بررسی و تحلیل اثر فعالیت های تجاری مشکوک روی کسب و کار Mt. Gox (که در زمینه داد و ستد بیت‌کوین فعالیت داشت) میپردازد؛ بازاری که با تقلب حدودا ۶۰۰ هزار بیتکوین به ارزش ۱۸۸ میلیون دلار در آن جابجا شد. در دو برهه زمانی که این معاملات مشکوک انجام گرفتند، بازار داد و ستد بیتکوین در آمریکا حدودا چهار درصد رشد را تجربه کرد در حالی که وقتی خبری از این معاملات نبود رشد بازار آمریکا نیز اندک برآورد می شد. با استناد به تحقیقات دقیقی که در این باره انجام شده می توان اینطور نتیجه گرفت که معاملات مشکوک در Mt. Gox ژاپن باعث رشد بازار داد و ستد بیت‌کوین در آمریکا در ماه های آخر سال ۲۰۱۳ شده است. در این زمان نرخ بیتکوین از ۱۵۰ دلار به هزار دلار رسید.

تیم محققان همچنین به شواهد متعددی دست یافتند که نشان می داد دستکاری در قیمت بیتکوین صرفا به خاطر کوچک بودن بازار ارزهای دیجیتالی مختلف از جمله خود بیت‌کوین انجام گرفته است. علیرغم افزایش چشم گیر سرمایه بازار دیگر ارزهای دیجیتالی، به نظر می آید که بازار این پول ها بسیار کوچک بوده. طی سال های اخیر همچنین تعداد پول های مجازی از ۸۰ مورد در سال ۲۰۱۳ به ۸۴۳ مورد تا امروز رسیده است که البته بازار بسیاری از آنها کوچک و مستعد اعمال نفوذ است.

دو روباتی که در افزایش یکباره ارزش بیت‌کوین در سال 2013 نقش داشتند

مارکوس و ویلی

حالا مشخص شده که دستکاری در ارزش بیتکوین توسط دو ربات به نام های مارکوس و ویلی انجام شده که به ظاهر معاملاتشان به لحاظ قانونی بدون مشکل بوده اما بیتکوین هایی که برای این منظور به کار می بردند به خودشان تعلق نداشته است. در زمان هک شدن بازار داد و ستد Mt. Gox ظاهرا تعدادی از این ربات ها توانسته اند معاملاتی ساختگی را رقم بزنند و با دستکاری قیمت بیتکوین چندین میلیون دلار را صاحب شوند.

حجم معاملاتی که به صورت علنی اعلام شد در Mt. Gox انجام گرفته، موارد ساختگی را هم شامل می شد و این تصور را در اذهان عمومی به وجود می آورد که معاملات کلانی در حال انجام است. البته با استناد به گزارش این سه محقق حتی با نادیده گرفتن معاملات جعلی باز هم متوسط حجم معاملات در تمامی بازارهای داد و ستد بیتکوین در زمان هایی که ربات های مذکور فعالیت می کرده اند بالا بوده.

با در نظر داشتن آنچه گفته شد ایرادی که به بیتکوین وارد می شود کاملا روشن و آشکار است: اگر این پول مجازی می خواهد که جدی تر گرفته شود نباید اعمال نفوذ روی آن تا این اندازه راحت یا حتی قانونی باشد. در حال حاضر پیش بینی می شود که بالاخره روزی تمرکززدایی جای قانونگذاری را در رابطه با این ارزها خواهد گرفت با این همه، واضح است که همچنان راه درازی در پیش است تا ارزهای مجازی از جمله بیت‌کوین جدی گرفته شوند.

منبع: techcrunch
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

2 دیدگاه
امید
امید
6 سال و 2 ماه قبل

من متوجه نشدم این دو ربات دقیقا چیکار کرده اند که بتونن قیمت رو دست کاری کنند.

نوید
نوید
5 سال و 3 ماه قبل
پاسخ  امید

معامله دروغین. در نتیجه افزایش حجم تبادلات و گرون شدن بیت کوین