چرا به‌روزرسانی مِرج نمی‌تواند مانع سقوط قیمت اتریوم شود؟

چرا به‌روزرسانی مِرج نمی‌تواند مانع سقوط قیمت اتریوم شود؟

بیشتر تحلیلگران، نزدیک‌شدن به زمان به‌روزرسانی ادغام (Merge) در ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) را دلیل رشد ۹۰درصدی قیمت اتریوم پس از رسیدن به محدوده ۸۸۰ دلاری در ماه ژوئن (خرداد) می‌دانند. با این حال، شاخص‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد حتی به‌روزرسانی مرج نیز نمی‌تواند مانع از سقوط قیمت اتریوم در آینده شود.

به گزارش کوین تلگراف، اتریوم برخلاف رشد چشمگیر قیمت بین ماه‌های ژوئن تا سپتامبر (خرداد تا شهریور)، همچنان ۷۰درصد پایین‌تر از بالاترین قیمت خود در نوامبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰)، یعنی ۴٬۵۹۰ دلار معامله می‌شود. بررسی ۳ شاخص نزولی بازار اتریوم نشان خواهد داد که چرا احتمال ادامه‌داشتن روند نزولی ارزش اتریوم وجود دارد.

نمودار قیمت هفتگی ETH/USD
نمودار هفتگی قیمت اتریوم.

با شایعه بخر، با خبر بفروش!

بر اساس داده‌هایی که پلتفرم تحلیلی گلسنود (Glassnode) از صرافی دریبیت (Deribit) جمع‌آوری کرده است، معامله‌گران آپشن (Option) اتریوم پیش‌بینی می‌کنند قیمت این ارز دیجیتال پیش از ادغام از ۱٬۵۴۰ دلار کنونی به ۲٬۲۰۰ دلار برسد. حتی برخی از معامله‌گران تصور می‌کنند که قیمت اتریوم به ۵٬۰۰۰ دلار خواهد رسید، اگرچه اشتیاق زیادی برای دوران پس از انتقال به اثبات سهام وجود ندارد.

بررسی شاخص «لبخند نوسانات ضمنی آپشن» یا «OIVS» نشان می‌دهد برای دوران پس از ادغام، تقاضا برای استفاده از قراردادهای محافظ در برابر روند نزولی، میان معامله‌گران وجود دارد. این شاخص، نوسانات ضمنی معاملات آپشن را برای قیمت‌های توافقی (Strike Price) در تاریخ‌های سررسید مشخص به تصویر می‌کشد. قراردادهای آپشن با سود بیشتر باعث ایجاد نوسانات ضمنی بیشتر می‌شوند.

نوسانات ضمنی یا Implied Volatility نشان‌دهنده انتظار بازار از نوسان در آینده است. زمانی که سرمایه‌گذاران بر این باورند که قیمت دارایی در طول زمان کاهش خواهد یافت و بازار نزولی خواهد بود، نوسانات ضمنی افزایش می‌یابد.

برای مثال، بررسی شیب و شکل لبخند نمودار سررسید معاملات آپشن (Options Expiry) در ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) به معامله‌گران کمک می‌کند هزینه‌بربودن معاملات را ارزیابی و نوع ریسک‌هایی که بازار آنها را در نظر می‌گیرد، بررسی کنند.

 نمودار «لبخند نوسانات ضمنی» سررسید معاملات آپشن اتریوم در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲
 نمودار «لبخند نوسانات ضمنی» سررسید معاملات آپشن اتریوم در ۳۰ سپتامبر 2022.

شیب رو به بالای لبخند نوسانات، یک تقاضای بزرگ در سمت خرید را برای معاملات اختیار خرید (Call Option) اتریوم نشان می‌دهد که در ماه سپتامبر منقضی می‌شوند. این یعنی معامله‌گران برای حفظ موقعیت‌های معاملاتی لانگ خود مایل به پرداخت وجه تضمین (Premium) هستند.

تحلیلگران گلسنود با استناد به نمودار OIVS زیر و اختیار خرید (Call) یا اختیار فروش (Put) قراردادهای باز (Open Interest) در قیمت‌های توافقی مختلف، نوشته‌اند:

پس از ادغام، دنبالهٔ چپ نمودار در نوسانات ضمنی به‌طور قابل‌توجهی بالاتر قیمت‌گذاری می‌شود. این نشان می‌دهد که معامله‌گران برای محافظت از قراردادهای اختیار فروش خود تحت‌تأثیر «فروش با اخبار» پس از ادغام، وجه تضمین پرداخت می‌کنند.

چرا به‌روزرسانی مِرج نمی‌تواند مانع سقوط قیمت اتریوم شود؟
 نمودار «لبخند نوسانات ضمنی» سررسید معاملات آپشن اتریوم در ۲۸ اکتبر 2022.

به زبان ساده، معامله‌گران اتریوم آماده‌اند ریسک معاملات خود را در صورت افزایش فشار فروش اتریوم تحت‌تأثیر اخبار، پوشش دهند.

سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو

رویدادهای کلان اقتصادی، به خصوص سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو، می‌تواند دومین دلیل سقوط قیمت اتریوم پس از ادغام باشد.

جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، هفته گذشته با تأکید بر تعهد فدرال رزرو نسبت به مهار تورم، گفت آنها تا زمان کنترل تورم به اجرای سیاست‌های انقباضی ادامه خواهند داد. به عبارت دیگر، احتمالاً پاول و همکارانش در نشست سیاست‌گذاری بعدی خود در ماه سپتامبر (شهریور)، نرخ بهره را ۰.۵ تا ۰.۷۵ واحد درصد افزایش خواهند داد.

هم‌بستگی مثبت و روبه‌رشد بازار ارزهای دیجیتال و بازارهای مالی سنتی در شاخص‌های ریسک‌پذیری در مقابل چشم‌انداز کاهش نقدینگی در اقتصاد، باعث شد خبر اخیر افزایش نرخ بهره تأثیر بدی بر قیمت اتریوم بگذارد. برای مثال، ضریب هم‌بستگی روزانه قیمت اتریوم و شاخص بورسی نزدک (Nasdaq) در ۳ سپتامبر (۱۲ شهریور) ۸۵درصد بود.

نمودار ضریب هم‌بستگی روزانه جفت ETH/USD و نزدک
نمودار ضریب هم‌بستگی روزانه جفت‌ارز ETH/USD و شاخص نزدک.

بنابراین، احتمال کاهش قیمت اتریوم در کنار دیگر دارایی‌های پرریسک زیاد است؛ به‌ويژه اگر فدرال رزرو نرخ بهره را این ماه هم ۰.۷۵ واحد درصد افزایش دهد.

پرچم نزولی بزرگ اتریوم

از منظر تحلیل تکنیکال، اتریوم در حال تشکیل الگوی پرچم نزولی در نمودار هفتگی خود است.

الگوی پرچم نزولی زمانی تشکیل می‌شود که قیمت پس از یک کاهش سریع و قابل‌توجه، درون یک کانال صعودی (با سقف و کف موازی) نوسان کند. بر اساس قواعد تحلیل تکنیکال، قیمت پس از خروج از کانال به اندازهٔ طول روند نزولی قبلی (میله پرچم) کاهش خواهد یافت.

اتریوم در این هفته، خط روند پایینی پرچم را به‌عنوان حمایت آزمایش کرد. قیمت این ارز دیجیتال در این محدوده می‌تواند دوباره برای گذر از خط روند بالای پرچم (حدود ۲٬۵۰۰ دلار) تلاش کند یا اینکه با ادامه روند نزولی خود، به زیر خط روند پایینی کشیده شود.

با توجه به عواملی که پیش از این بررسی کردیم و همان‌طور که در نمودار زیر مشخص است، احتمال سقوط قیمت اتریوم تا هدف الگوی پرچم نزولی (۵۴۰ دلار) در ماه سپتامبر (شهریور) وجود دارد؛ سطحی که نزدیک به ۶۵درصد کمتر از قیمت امروز اتریوم است.

الگوی پرچم نزولی درنمودار قیمت هفتگی ETH/USD
الگوی پرچم نزولی در نمودار هفتگی قیمت اتریوم.
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

1 دیدگاه
حبیب اجودانی
حبیب اجودانی
1 سال و 6 ماه قبل

۵۴۰ دلار ررای اتریوم خیالبافی بیش نیست نهایتا تا ۸۰۰ اما ۵۴۰ حتما نمیشه