ارز دیجیتال ایران بر پلتفرم پیمان‌های پولی چند جانبه سوار خواهد شد

ارز دیجیتال ایران بر پلتفرم پیمان‌های پولی چند جانبه سوار خواهد شد

به گفته رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، ارز دیجیتال می تواند روی پلتفرم پیمان های پولی چند جانبه سوار شده و عملیات اجرایی کشور را ساده کند.

انتقال وظایف بانک مرکزی به وزارت ارتباطات

به نقل از کرمان فردا؛ محمدرضا پورابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر تهیه مدل آزمایشی ارز دیجیتال توسط وزارت ارتباطات، گفته است:

وزارت ارتباطات در این عرصه پیشگام تر از بانک مرکزی بوده و به نوعی جای این بانک را می گیرد، در حالی که بانک مرکزی باید ارز دیجیتال را به عنوان یکی از ابزارهای مهم مراودات اقتصادی، دور زدن تحریم ها، جایگزینی ارزهای واقعی و فیزیکی مد نظر داشته و ارز دیجیتال توسط این نهاد راه اندازی می شد.

ارز دیجیتال ایران بر پلتفرم پیمان‌های پولی چند جانبه سوار خواهد شد

محمدرضا پورابراهیمی

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، از اقدام وزارت ارتباطات در راه اندازی ارزهای دیجیتال به جای بانک مرکزی استقبال کرد و افزود:

کمیسیون اقتصادی از اجرای آزمایشی ارز دیجیتال توسط وزارت ارتباطات استقبال می کند و جایگزینی وزارت ارتباطات با بانک مرکزی را مقبول می داند که این موضوع تعطیلی بانک مرکزی را در پی دارد.

وی گفت:

حتی اگر بتوانیم در آینده وظایف بانک مرکزی را به وزارت ارتباطات منتقل می کنیم ارز دیجیتال می تواند مورد توافق ایران با کشورهای طرف معامله در همکاری های اقتصادی باشد.هدف از ایجاد ارز دیجیتال مراودات اقتصادی بین ایران و سایر کشورها است.

وی با اشاره به مزایای راه اندازی ارز دیجیتال بومی درکشور، ادامه داد:

یکی از مزایای این ارز طراحی توسط کارشناسان داخلی است. تنظیمات این ارز هم ملی بوده و در اختیارخودمان است؛

اما در بیت کوین تنها خرید و فروش در داخل کشور انجام می شود و مابقی فعالیت ها خارج از کشور انجام می شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه هدف از راه اندازی ارز دیجیتال مراودات اقتصادی بین ایران و سایر کشورها است، یادآور شد:

ارز دیجیتال می تواند مورد توافق ایران با کشورهای طرف معامله در همکاری های اقتصادی باشد. در این راستا ارز دیجیتال باید برای همکاری های اقتصادی با سایر کشورها طراحی شود.

تسویه ارز دیجیتال ارتباطی به بانک مرکزی آمریکا ندارد

وی با اشاره به اینکه یکی از مزایای دیگر ارز دیجیتال این بوده که تسویه آن ارتباطی به بانک مرکزی آمریکا ندارد و محدودیت های ناشی از تحریم را پوشش نمی دهد، افزود:

ارز دیجیتال می تواند روی پلتفرم پیمان های پولی چند جانبه سوار شود و عملیات اجرایی کشور را ساده کند، البته در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده از طریق پیمان های پولی عمل کند، لذا این پیمان ها می تواند روی پلتفرم ارز دیجیتال عملیاتی شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تمامی کشورها در مسیر ایجاد ارز دیجیتال حرکت می کنند،ادامه داد:

آینده اقتصاد جهانی می تواند بر روی ارزهای دیجیتال رقم بخورد، لذا ایران نیز باید در این مسیر گام برداشته و ارز دیجیتال داخلی طراحی کند، چرا که استفاده از ارز دیجیتال خارجی مخاطراتی را برای اقتصاد کشور به همراه دارد.

بانک مرکزی باید از لحاظ محتوایی مجوزهای لازم را برای ایجاد ارز دیجیتال صادر کند.

ورود سفته بازان و بورس بازان به حوزه ارز دیجیتال

وی اظهار داشت:

تاکنون هیچ ارز دیجیتالی در ایران طراحی و اجرایی نشده و تمامی ارزها مربوط به خارج از کشور است. بیشتر فعالان حوزه ارز دیجیتال با هدف سفته بازی و بورس بازی وارد آن می شوند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه بانک مرکزی باید از لحاظ محتوایی مجوزهای لازم را برای ایجاد ارز دیجیتال صادر کند، افزود:

متاسفانه بانک مرکزی به این موضوعات ورود نکرده و علیرغم اینکه در دو ماه پایانی سال ۹۶ از آنها خواسته شده تا گزارشی در این رابطه به کمیسیون اقتصادی ارائه دهند، هنوز گزارشی به کمیسیون مذکور ارسال نشده است.

امیدواریم وزارت ارتباطات در آینده نقش بانک مرکزی را ایفا کند

ارز دیجیتال ایران بر پلتفرم پیمان‌های پولی چند جانبه سوار خواهد شد

وی ادامه داد:

مسئولیت ایجاد ارز دیجیتال از لحاظ زیرساختی به وزارت ارتباطات مربوط است، یعنی مجوزهای زیرساختی ارز دیجیتال اعم از حوزه های سخت افزاری و نرم افزاری در اختیار وزارت ارتباطات است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه از لحاظ محتوایی مسئولیت ایجاد ارز دیجیتال بر عهده بانک مرکزی است، تصریح کرد:

اثر ایجاد ارز دیجیتال در حوزه ارزی کشور بوده و براساس قانون، بانک مرکزی متولی آن است؛ اما متاسفانه بانک مرکزی به این حوزه ورود نکرده و وزارت ارتباطات مسئولیت آن رابر عهده گرفته است.

وی در پایان خاطر نشان ساخت:

کمیسیون اقتصادی از این اقدام وزارت ارتباطات استقبال کرده و امیدواریم در آینده این وزارتخانه نقش بانک مرکزی را ایفا کند.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

8 دیدگاه
Armo
Armo
5 سال و 10 ماه قبل

همه اینا به کنار جمله "ارز دیجیتال خارجی" خیلی جالب بود کلی خندیدم

علی اوسط قلی زاده
علی اوسط قلی زاده
5 سال و 10 ماه قبل

ارز دیجیتال اساسا پول ملت‌هاست و یه‌قل دوقل دولت‌ها این وسط بیهودس.

کاوه پژوهشی
کاوه پژوهشی
5 سال و 10 ماه قبل

یکی نیست به اینا بگه ارز دیجیتال مبناش بر عدم‌ تمرکزه، حالا اگر بانک مرکزی یا هر قدرت اجرایی حکومتی بخواد یه ارز دیجیتال بسازه که بتونه بهش نظارت کنه پس دیگه غیرمتمرکز نیست!
بعدشم برای استفاده های تجاری و بازرگانی خارجی، خارج از نظارت بانکهای جهانی یه عده اومدن USDT رو ساختن خو برید ازون استفاده کنید!

اردشیر
اردشیر
5 سال و 10 ماه قبل

دولتی بودن ارز دیجیتال برخی از ارزش‌های پایه‌ای‌ ارزهای دیجیتال را از میان خواهد برد. مانند حریم خصوصی، غیر قابل پی‌گیری بودن و غیر دولتی بودن که مهمترین ارزش‌های ارزهای دیجیتال هستند.

سمندر
سمندر
5 سال و 10 ماه قبل

ارز دیجیتال ایران مواظب باشد که پلتفرم پیمان‌های پولی چند جانبه بر او سوار نشوند همون طور که دلار سوار ریال شد

حمید فراهانی
حمید فراهانی
5 سال و 10 ماه قبل

کلا هدفش کوبیدن بانک مرکزی بود
درکل ارز دیجیتالی که دولتها درست کنند فرقی با فیات نداره و بانگاهی به کشورهایی که تاالان اینکار رو انجام دادن متوجه میشیم فقط دور زدن تحریمها اولویت این کشورهاست(ونزوئلا-ایران و روسیه و ...)

حسین
حسین
5 سال و 10 ماه قبل

میترسم انقدر تورم روی این ارز ایجاد کنند که ارز برای اولین بار در دنیای ارز های دیجیتال رکورد منفی ۸ میلیون درصدی بزنه نه که ریال خیلی ارزش داره معلومه ارز دیجیتال رو چطور میخوان بالا بکشن به من رایگانم بدن نمیخرمش

Napoleon
Napoleon
5 سال و 10 ماه قبل

جناب پورابراهیمی:
ارز دیجیتال می تواند مورد توافق ایران با کشورهای طرف معامله در همکاری های اقتصادی باشد. در این راستا ارز دیجیتال باید برای همکاری های اقتصادی با سایر کشورها طراحی شود

ایشون درست میگن!!!
کشورهای طرف معامله ایران کشورهایی از قبیل:ترینیداد و توباگو , گواتمالا , ساوج بلاغ و دیگر دوستانی ازین دست!!!!!!

بابا یکی نیس ب اینا بگه ریال سنتی مون رو خود مردم قبول ندارن!!!
حالا چ برسه ب ارز دیجیتالمون!!!

حالا ارزی ک خود مردم نمیخوانش رو کدوم کشور میخواد؟؟؟!!!! و با کدوم کشور میخواین معاملش کنین؟؟!!!
الله و اعلم......