ارزهای دیجیتال تا دو سال دیگر بین مردم عادی رواج پیدا می‌کنند

ارزهای دیجیتال تا دو سال دیگر بین مردم عادی رواج پیدا می‌کنند

گزارش جدید «دویچه بانک» نشان می‌دهد که ممکن است در چند سال آینده شاهد پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال باشیم.

به گزارش کوین دسک، در این گزارش که روز دوشنبه، ۲۷ ژانویه (۷ بهمن) منتشر شد، ضمن اشاره به عمر ده ساله ارزهای دیجیتال، آمده است که این ارزها پتانسیل ایجاد تغییرات اساسی در نظام بانکداری، بانک‌های مرکزی، سیستم‌های پرداخت و توازن قدرت اقتصادی را دارند.

این گزارش با یادآوری این نکته که یوآن دیجیتالیِ چین و ارز دیجیتال فیس‌بوک، لیبرا، در سال جاری میلادی راه‌اندازی خواهند شد، اشاره کرده است که این موضوع می‌تواند ارزهای دیجیتال را در دسترس ۱.۵ میلیارد شهروند چینی و ۲.۵ میلیارد کاربر فیس‌بوک قرار دهد که این دو عدد در مجموع از نصف جمعیت کل جهان بیشتر است. در این گزارش می‌خوانیم:

باور داریم طی دو سال آینده یک ارز دیجیتال می‌تواند مورد توجه عموم مردم قرار گیرد.

طبق این گزارش، با توجه به نرخ پذیرش فعلی ارزهای دیجیتال، می‌توان گفت این ارزها به موازات سال‌های اولیه پیدایش اینترنت حرکت می‌کنند. در صورت ادامه این روند، تعداد کیف پول‌های بلاک چین از ۵۰ میلیون عدد در سال ۲۰۲۰ به ۲۰۰ میلیون در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.

این سومین شماره از سری گزارش‌های دویچه بانک در مورد پرداخت‌ها در آینده است. در شماره اول این گزارش‌ها نوشته شده بود که ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین برای اینکه به عنوان یک دارایی برای ذخیره ارزش یا روشی برای پرداخت استفاده شوند، بیش از حد پرنوسان هستند. در شماره دوم اشاره شده بود که مزایای ذاتی پول نقد ممکن است باعث شود استفاده از این پول‌ها در دهه‌های آینده به افراد تحمیل شود.

بسیاری از این نتایج در مقاله سوم نیز منعکس شده است. محققین همچنین تاکید کرده‌اند ارزهای دیجیتال می‌توانند با ترکیبِ ویژگی راحت بودن پرداخت بوسیله پول‌های الکترونیکی، و ویژگی حریم خصوصی پول‌های نقد از مزایای هر دو سیستم استفاده کنند. ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی نیز راه‌حل‌های جدیدی را برای مقابله با مشکلات سیستماتیک اقتصاد جهانی ارائه می‌دهند.

در این گزارش دویچه بانک آمده است:

اگر ارز دیجیتال بانک‌‌های مرکزی به طور کامل گسترش یابند، این بانک‌ها می‌توانند حساب‌های سپرده با بهره را در اختیار تمام شهروندان قرار دهند. این [اقدام] می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوط به کسری بودجه را که محصول سیستم بانک‌داری فعلی است از بین ببرد. به این ترتیب بانک‌های تجاری در برابر معاملات بانکی آسیب‌پذیر نخواهند بود و دولت‌ها مجبور نخواهند بود مانند بحران سال ۲۰۰۸، موسسات بزرگ را به حال خود راها کنند.

دویچه بانک در بخشی از تحقیقات خود از ۳,۶۰۰ مشتری بانکی نظرسنجی کرده است. اگرچه این نظرسنجی محدود به درصد کمی از جمعیت است، اما در این گزارش «تضاد شدیدی» در نگرش بین پاسخ‌دهندگان مسن و جوان‌تر وجود دارد.

گزارش حاکی از این است در حالی‌که بخش اعظمی از نسل قبلی هرگز روی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری نکرده‌اند و حتی نمی‌دانند این ارزها چگونه کار می‌کنند، اما اکثریت نسل جدید (متولدین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶) قبلاً سابقه خرید و فروش ارزهای دیجیتال را داشته‌اند و معتقدند که این ارزها برای کل اقتصاد مفید خواهند بود.

دویچه بانک با اشاره به این نکته که فرصت‌هایی که فناوری بلاک چین در سال ۲۰۱۷ در اختیار کسب و کارها قرار داد بی‌نظیر بود، پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۲۷ ده درصد از تولید ناخالص جهانی با استفاده از این فناوری ردیابی و قانون‌گذاری خواهد شد.

این بانک در سپتامبر ۲۰۱۹ (شهریور ۱۳۹۸) به یک طرح پرداخت مبتنی بر بلاک چین به نام شبکه اطلاعات بین بانکی (IIN) پیوست. در این طرح از ارز دیجیتال باثبات «جی‌پی‌ام کوین» (JPMCoin) استفاده شده است، این کوین توسط جی پی مورگان (JPMorgan) که یک شرکت چندملیتی فعال در حوزه بانک‌داری و سرمایه‌گذاری است، راه‌اندازی شده است.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

12 دیدگاه
جمال خاشقچی
جمال خاشقچی
4 سال و 2 ماه قبل

ارزهای دیجیتال به خصوص بیت کوین بزرگ ترین ایرادی که دارند این است که مثل دیگر ارزها پشتوانه مالی طلا یا چیزهای با ارزشی ندارند و این بزرگ ترین ایراد در یک پول و ارز است که بدون پشتیبانه باشد.

mehdi
mehdi
4 سال و 1 ماه قبل

پشتوانش ریاضیات بدون عیب و نقص و اعتماد منطقی مردمه. ارزی که پشتوانه طلا داشته باشه دیگه متمرکزه چون یه عده باید کنترلش کنن قویترین ارز دنیا دلار پشتوانه نداره شما برای بیت کوین پشتوانه میخواین.
لیبرا ارز دیجیتاله ولی رمز ارز نیست چون متمرکزه.

بهزاد
بهزاد
4 سال و 2 ماه قبل

یه سوال دارم . وقتی که میگن بیت کوین ارز رایج میشه و مثلا بین مردم رایج میشه پس چرا میگن تا چند ساله دیگه قیمتش خیلی بالا میشه و مثلا 200 300 هزار دلار میشه؟ وقتی که بخواد رایج بشه میشه مثل یه چیز عادی و قیمتش نباید بالا بره خیلی . وقتی که قیمتش انقدر زیاد باشه دیگه بین مردم عادی رایج نمیشه و فقط افراد خاصی میتونن ازش استفاده کنن. کسی توضیح بده اینو ممنون میشم؟

بهزاد
بهزاد
4 سال و 1 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

مرسی از نظرات

mehdi
mehdi
4 سال و 1 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

شما الان با مقادیر کم طلا در حد مثقال میتونین خریدهای ساده روزانه رو انجام بدین. مثقال در بیت کوین همون ساتوشیه که میتونه خیلی کوچک بشه

رضا
رضا
4 سال و 1 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

ببخشید اشتباه شد هر ساتوشی ۰،٠٠۳ دلار.... معذرت میخام... خخخ

رضا
رضا
4 سال و 1 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

دوست عزیز اینکه قیمت بیت به ۳۰۰ هزار برسه و تبدیل به پول رایج بشه بعید نیست و همه میتونن داشته باشن چون هر بیت کوین ۱۰۰ میلیون واحد ساتوشی هست و اگه قیمت بالا بره هر فرد عادی با داشتن چند ساتوشی میتونه امورات عادی پرداختهارو انجام بده.... خیلی راحت... یعنی اگه قیمت بیت ۳۰۰ هزار بشه هر ساتوشی ۳۳۳ دلار ارزش خواهد داشت.... وحتی احتمال داره بیت رو به واحدهای ریزتر تبدیل کنن البته اگه کد و برنامه اصلی این قابلیت رو داشته باشه و یا براش ایجاد کنن... اون دیگه از دست من خارجه... خخخخ

رسول
رسول
4 سال و 2 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

سلام اینکه می گویند قیمت بیت در اینده شاید بالا بره بخاطر ترویج ان بین مردم از اصل عرضه و تقاضا هست و چون مقدار بیت کوین محدود هست (۲۱ ملیون سکه)وپس اگر متقاصی واسه ان زیاد بشه بنابراین قیمت تا هر کجا که بازار گشش داشته باشه بالا میرود و در مجموع قیمت بیت بر اساس عرصه و تقاصا معلوم میشه

هادی
هادی
4 سال و 2 ماه قبل
پاسخ  رسول

این که یعنی فقط بین تعداد کمی سفته باز مثل ما رواج پیدا میکنه نه بین مردم

توفیق
توفیق
4 سال و 2 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

فکر نمیکنم فقط بیت رایج بشه آلت کوین ها هم هستن

mehdi
mehdi
4 سال و 1 ماه قبل
پاسخ  توفیق

چون شرکت و سارندشون مشخصه میتونن بهش دخل و تصرف کنترلش کنن ولی بیت کوین نه.

مصطفی
مصطفی
4 سال و 2 ماه قبل
پاسخ  بهزاد

حالا من نمیدونم بیت کوین 200/300 هزار دلار بشه یا نه

ولی بیت کوین محدوه و کلا 21میلیون عدد خواهد بود که میگن 5یا7میلیون بیت کوین گم شده و دارندگانشون زمانی که ارزش نداشته کلید های خصوصی خودشون رو فراموش کردن و به نحوی دیگه به اون بیت کوین ها دسترسی ندارن

و بیت کوین واقعا غیر متمرکز و سازندش مشخص نیست کیه
هیچکس نمیتونه کنترلش کنه

پس شاید محدود و غیر متمرکز و مشخص نبودن ابداع کنندش باعث بشه که به مرور زمان قیمتش بره بالا