فانتوم چیست؟ آشنایی با بلاک چین Fantom و ارز دیجیتال FTM

فانتوم چیست؟ آشنایی با بلاک چین Fantom و ارز دیجیتال FTM

فانتوم (Fantom) چرخ‌دنده دیفای و یکی از بلاک چین‌های جاه‌طلبِ الهام‌بخشِ جذاب است! این تعریف را می‌توان کاربردی‌ترین و درست‌ترین جواب برای فانتوم چیست دانست. دیفای در چند سال اخیر رشد چشم‌گیری را تجربه کرده است و رشد این حوزه بر دوش ارزهای دیجیتال مختلفی بوده است. یکی از پروژه‌هایی که تأثیر بسیار زیادی در رشد و شکوفایی حوزه دیفای داشته است، فانتوم و ارز دیجیتال FTM است.

در این مقاله کاربردی قصد داریم به‌صورت جامع در مورد اینکه فانتوم چیست و نحوه کار و چشم‌انداز منحربه‌فرد این پروژه معروف صحبت کنیم. همچنین بفهمیم که چرا به فانتوم، چرخ‌دنده دیفای می‌گویند.

فانتوم چیست؟

فانتوم (Fantom) یک شبکه بلاک چینی غیرمتمرکز و امن و مقیاس‌پذیر است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند. تمرکز فانتوم بر اجرای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز است و برای این کار از تکنولوژی DAG استفاده می‌‌کند. ارز دیجیتال فانتوم که FTM نام دارد برای پاداش به ولیدیتورها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: قرارداد هوشمند یا Smart Contract چیست؟

نکته جالبی که درباره Fantom وجود دارد این است که با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است؛ بنابراین امکان اجرای قراردادهای هوشمند اتریوم روی آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اتریوم چیست؟ همه‌چیز درباره بلاک چین Ethereum

تراکنش‌های فانتوم توسط سیستم لاکسیس (Lachesis) تأیید می‌شوند. لاکسیس یک سازوکار اثبات سهام است که از مکانیسم توافقی نامتقارن بیزانسی سفارشی با تحمل خطا استفاده می‌کند. اعتبارسنجیِ تحمل خطای بیزانسِ نامتقارن یا به اختصار ABFT به‌صورت سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر انجام می‌شود و از طرح‌های اثبات کار یا اثبات سهام متداول در پروژه‌های دیگر استفاده نمی‌کند. سازوکار ABFT تراکنش‌ها را به‌صورت سریع و با کمترین هزینه نهایی می‌کند.

هر برنامه غیرمتمرکز توسط Fantom در بلاک چین مربوطه خودش اجرا می‌شود. این بلاک چین‌ها می‌توانند توکن‌های سفارشی، اقتصاد توکنی و قوانین خاص خود را داشته باشند. تمام آن‌ها از مکانیسم اجماع لاکسیس بهره‌مند هستند و می‌توانند با اپلیکیشن‌های مختلفی که در شبکه‌های مختلف بلاک چین فانتوم اجرا می‌شوند، تعامل داشته باشند. به همین دلیل، Fantom پلتفرم خود را در جایگاه شبکه‌ای از شبکه‌ها توصیف می‌کند.

اجزا و ویژگی‌های اصلی فانتوم چیست؟

فانتوم هم مانند هر پروژه فعال دیگری در صنعت کریپتو ویژگی‌های اصلی و متمایزکننده‌ای دارد که در ادامه به‌تفکیک نگاهی به آن‌ها خواهیم داشت.

اپرا

اپرا (Opera) نام دیگر شبکه اصلی یا همان مین‌نت فانتوم است که با نام Fantom Mainnet هم شناخته می‌شود.

لاکسیس

لاکسیس (Lachesis) نام مکانیسم اجماع منحصربه‌فرد Fantom است که در دسته اثبات سهام قرار دارد و از سیستم توافقی نامتقارن بیزانسی سفارشی با تحمل خطا یا به‌اختصار aBFT استفاده می‌کند.

مقیاس‌پذیری بالا

استفاده از لاکسیس و قابلیت ماژولار فانتوم منجر به افزایش مقیاس‌پذیری این شبکه بلاک چینی شده و آن را به رقیب قدرتمندی برای اتریوم تبدیل کرده است. منظور از قابلیت ماژولار این است که نودهای Fantom به‌صورت مجزا کار می‌کنند و انگار به هریک از تراکنش‌ها یک بلاک چین جداگانه اختصاص پیدا می‌کند.

کارمزد کم

از دیگر وجوه تمایز فانتوم با شبکه‌ای مانند اتریوم این است که کارمزد Fantom به‌شدت کم و در حقیقت نزدیک به صفر (۰.۰۰۰,۰۰۰,۱ دلار) است. این مسئله خود یکی از نتایج مقیاس‌پذیری بالا است. این در حالی است که کارمزد انجام تراکنش در شبکه اتریوم گاهی به چند ده دلار می‌رسد.

عناصر سیستم مالی غیرمتمرکز فانتوم

سیستم مالی غیرمتمرکز فانتوم از سه عنصر اصلی تشکیل شده است:

  • fMint: به شما اجازه می‌دهد که استیبل کوین fUSD را ایجاد کنید، این استیبل کوین نسبت برابری ۱:۱ به دلار آمریکا را دارد. این امکان وجود دارد که توکن FTM را با استیبل کوین FUSD معامله کنید.
  • fSwap: با استفاده از fSwap که یک صرافی غیرمتمرکز است و از تبدیل بیش از ۱۷۵ دارایی مصنوعی از جمله fBTC و fETH پشتیبانی می‌کند. با fSwap می‌توانید به‌راحتی بین انواع توکن‌ها معامله ایجاد کنید.
  • fLend: برای شما کسب سود را از طریق وام‌دادن FTM و fUSD به استخر نقدینگی Fantom میسر می‌کند. همچنین، امکان استفاده از استیبل کوین fUSD به‌عنوان وثیقه برای خرید و معامله دارایی‌های مصنوعی نیز وجود دارد.
فانتوم چیست؟ آشنایی با بلاک چین Fantom و ارز دیجیتال FTM

در نهایت، کیف پول فانتوم برای کاربران جامعه ارز دیجیتال ارائه شده که به‌منظور نگهداری FTM، fUSD و دارایی‌های مصنوعی طراحی شده است. با استفاده از این کیف پول، می‌توانید تراکنش‌های دیفای فانتوم را به‌طور مستقیم انجام دهید و از خدمات مالی غیرمتمرکز آن بهره‌مند شوید.

فانتوم چگونه کار می‌کند؟

برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان ممکن است با استفاده از بلاک چین‌های معمولی با چالش‌هایی مواجه شوند. این چالش به نام “سه‌گانه بلاک چین” شناخته می‌شود و نیازمند توازن میان سرعت تراکنش، امنیت و تمرکززدایی است. در برخی از پلتفرم‌های معروف مانند بیت کوین و اتریوم، ممکن است توسعه‌دهندگان توانایی بهینه‌سازی یک یا دو ویژگی از این سه عامل را داشته باشند، اما هم‌زمان هر سه این موارد اجرا نمی‌شود.

بیشتر بدانید: آیا مشکلات سه‌گانه بلاک چین‌ها درنهایت رفع خواهند شد؟

فانتوم یک پروتکل اجماع لاکسیس است که مبتنی‌بر فناوری تحمل خطای بیزانس با ارائه امنیت و عدم تمرکز کامل، همچنین از سرعت تراکنش با هزینه کمتر بهره‌مند می‌شود. تراکنش‌های ساده توکن FTM در کمتر از یک ثانیه و تنها با ۰.۰۰۰,۰۰۰,۱ دلار هزینه‌ نهایی می‌شوند. به این ترتیب، Fantom به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا بدون محدودیت سرعت، امنیت و هزینه، برنامه‌نویسی در بلاک چین را تجربه کنند.

سه‌گانه بلاک چین و راه‌حل‌های فانتوم

  • مسئله سه‌گانه بلاک چین
    • مشکل: عدم توانایی در ایجاد تعادل میان سرعت، امنیت و غیرمتمرکزسازی در یک سیستم بلاک چین.
    • راه حل فانتوم: استفاده از سازوکار لاکسیس مبتنی‌بر فناوری میزان تحمل خطای بیزانس برای پردازش تراکنش‌ها به‌صورت ناهمگون. این الگوریتم، بر پایه گراف غیرمدور هدایت‌شده (DAG) بوده که توسط فانتوم استفاده می‌شود.
  • aBFT (Asynchronous Byzantine Fault Tolerance)
    • مشکل: ناتوانی در اتصال به‌نحوی که تمام شرکت‌کنندگان بتوانند با سرعت خود، دستورات را پردازش کنند.
    • راه حل فانتوم: استفاده از الگوریتم تحمل خطای نامتقارن بیزانسی (aBFT) بر مبنای گراف غیرمدور به نام لاکسیس که تحمل خطا را با سرعت و امنیت بیشتری ارائه می‌دهد.
  • مزایای لاکسیس
    • نامتقارن: شرکت‌کنندگان می‌توانند دستورات را با سرعت بیشتری پردازش کنند.
    • بدون رهبر: هیچ رهبری وجود ندارد و هیچکس نقش به‌خصوصی را ایفا نمی‌کند.
    • تحمل خطای بیزانسی: مقداری از نودها ممکن است مشکل‌ساز باشند، اما سیستم هم‌چنان قابلیت توافق را اجرا می‌کند.
    • سرعت بالا: تراکنش‌ها در ۱ الی ۲ ثانیه تأیید می‌شوند.

فانتوم با استفاده از ترکیب این اجزاء به حل مسئله سه‌گانه بلاک چین پرداخته و یک سیستم مقیاس‌پذیر، ایمن و با سرعت بالا را ارائه داده است.

اعضای تیم فانتوم

Fantom در سال ۲۰۱۸ توسط آن بیونگ ایک (Ahn Byung Ik)، دانشمند حوزه کامپیوتر اهل کره‌ جنوبی، تأسیس شد. پیش از تأسیس فانتوم، بیونگ ایک به‌عنوان رئیس انجمن فناوری غذایی کره خدمت می‌کرد.

در سال ۲۰۱۹، دکتر آن از تیم جدا شد. از آن زمان، این پروژه تحت رهبری «بنیاد فانتوم» (fantom.foundation)، یک شرکت ثبت‌شده در جزایر کیمن، فعالیت می‌کند.

بنیاد فانتوم به ایجاد زیرساخت برای آینده‌ای دموکراتیک‌تر و کارآمدتر متعهد شده است. تیم فانتوم از مهندسان، دانشمندان، محققان، طراحان و کارآفرینانی تشکیل شده است که دیدگاه‌های مشابهی را در مورد موفقیت پروژه دارند. در ادامه برخی از مهم‌ترین اعضای این تیم را با سمتی که بر عهده دارند فهرست کرده‌ایم.

مهم‌ترین اعضای تیم فانتوممسئولیت
مایکل کونگ (Michael Kong) مدیر عامل
دیوید ریچارسون (David Richardson) مدیر اجرایی
آندره کرونیه (Andre Cronje) یکی از بنیان‌گذاران اصلی
برنهارد شولز (Bernhard Scholz) مدیر تحقیقات و توسعه
هربرت جردن (Herbert Jordan) محقق و مهندس
کوان نوگین (Quan Nugyen)مدیر ارشد فناوری

همکاری‌های فانتوم

همان‌طور که در ابتدای گفتیم، فانتوم مانند یک چرخ‌دنده در دیفای عمل می‌کند. همین مسئله، باعث جلب توجه‌ها به سمت این پروژه شده و همکاری‌های بسیار قدرتمندی با شبکه فانتوم صورت گرفته است. در ادامه به معرفی و بررسی این همکاری‌ها می‌پردازیم:

چین لینک

یکی از مهم‌ترین همکاری‌های Fantom با غول حوزه اوراکل، یعنی چین لینک (Chainlink) صورت گرفته است. فانتوم با استفاده از تکنولوژی اوراکل از شرکت چین لینک به ساخت محصولات دیفای در داخل شبکه خود می‌پردازد. این همکاری امکان ارتقای امنیت و قابلیت مقیاس‌پذیری محصولاتی از جمله استیبل کوین‌های غیرمتمرکز، پروتکل‌های وام‌دهی و دارایی‌های مصنوعی را در اختیار توسعه‌دهندگان و کاربران قرار می‌دهد.

بیشتر بدانید: چین لینک چیست؟ کیف پول‌های Chainlink و نحوه خرید

توسعه‌دهندگان فعال در شبکه فانتوم، اکنون دسترسی به زیرساخت اوراکل چین لینک را دارند. این اوراکل‌ها شبیه یک پل ارتباطی بین شبکه Fantom و منابع داده خارجی عمل می‌کنند. از این طریق، داده‌های مهم و حیاتی که نیازمندی‌های مختلفی را مانند ارزش‌های دارایی درون‌زنجیره‌ای، ارزش‌های خارج‌ از‌ زنجیره و داده‌های بازار مالی، شامل می‌شوند، به‌صورت امن و بدون امکان دست‌کاری به اکوسیستم دیفای فانتوم ارائه می‌شوند.

این ادغام و همکاری با اوراکل چین لینک امکان اعتماد به داده‌هایی که توسط این اوراکل فراهم می‌شوند را افزایش می‌دهد، از تغییرات غیرقانونی در داده‌ها جلوگیری می‌کند و به این ترتیب، امکان استفاده از این داده‌ها برای محصولات مالی دیفای با اعتماد بیشتری فراهم می‌آید. این همکاری، گام مهمی به سوی توسعه و پیشرفت اکوسیستم مالی غیرمتمرکز در شبکه این ارز دیجیتال است.

بیشتر بخوانید: اوراکل چیست؟ آشنایی با نقش Oracle در بلاک چین و قراردادهای هوشمند

بند پروتکل

همکاری فانتوم با بند پروتکل (Band Protocol) باعث شده است که تمام توسعه‌دهندگان از داده‌های قابل اعتماد درون‌‌شبکه‌ای و خارج‌ از‌ بلاک چین استفاده کنند.

اوراکل‌های گروهی در شبکه اصلی اپرا به‌طور فعال تلاش می‌کنند و اطلاعات بنیادی را برای فعالیت‌هایی مانند ایجاد استیبل‌کوین، وام‌دهی و معامله دارایی‌های مصنوعی در Fantom Finance ارائه می‌دهند.

همکاری با بند پروتکل به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد که با اطمینان و اعتماد به‌ داده‌هایی در داخل و خارج از بلاک چین دسترسی داشته باشند. به این ترتیب، فرایند توسعه و پیشرفت در دنیای مالی غیرمتمرکز در شبکه فانتوم بهبود یافته که باعث افزایش کارایی و امنیت اکوسیستم می‌شود.

بیشتر بخوانید: بند پروتکل چیست؟ آشنایی با Band Protocol

گراف

سیستم گراف (the Graph) جستجوی داده‌ها را در چندین بلاک چین مختلف انجام می‌دهد و به توسعه‌دهندگان فانتوم امکان می‌دهد تا به‌سادگی به آن دسترسی پیدا کرده، از آن استفاده کنند و داده‌ها را بین شبکه اتریوم جابه‌جا کنند.

در مسیر انتقال توسعه‌دهندگان از وب ۲ به وب ۳، این باور وجود دارد که اینترنت غیرمتمرکز باید برای توسعه‌دهندگان به‌صورت قابل درک و سازگار باشد. قابلیت همکاری با بلاک چین‌ها همچنان یک چالش بزرگ برای توسعه‌دهندگان است و با توسعه برنامه‌های دیفای و NFTها، آن‌ها باید با چندین پروتکل و بلاک چین متفاوت در ارتباط باشند.

گراف این چالش‌ها را حل می‌کند؛ زیرا توسعه‌دهندگان به‌جای آنکه با زبان‌های مختلف قراردادهای هوشمند در بلاک چین‌های مختلف سروکار داشته باشند، تنها نیاز به یادگیری نحوه استفاده از زیرگراف‌ها را دارند.

کوولنت

کوولنت (Covalent) یک پروژه با هدف جمع‌آوری داده‌ها از بلاک چین‌های مختلف است که یک فرصت بی‌نظیر را برای توسعه‌دهندگان در شبکه فانتوم ارائه می‌دهد. این ابزار قدرتمند و یک‌پارچه، توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا به‌صورت جامع به داده‌های بلاک چین فانتوم دسترسی پیدا کنند.

با استفاده از رابط کوولنت، توسعه‌دهندگان قابلیت دست‌یابی به داده‌های دقیق و کامل بلاک چین فانتوم را دارند. این داده‌ها شامل اطلاعات وسیعی از تراکنش‌های تاریخی در هر آدرس، رویدادهای رمزگشایی‌شده و دیگر جزئیات مهم مرتبط با بلاک چین فانتوم می‌شوند. این ویژگی به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا بدون زحمت، فناوری خود را از اتریوم به اکوسیستم فانتوم منتقل کنند.

کوولنت با ارائه راهکاری قدرتمند و شفاف، تجربه برنامه‌نویسی را بهبود بخشیده و دسترسی سریع و کارآمد به داده‌های بلاک چین را فراهم می‌کند. کوولنت یکی از ابزارهای مهم در زمینه توسعه در دنیای بلاک چین است و توسعه‌دهندگان فانتوم را در ساخت برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های نوآورانه برای این شبکه پر از انرژی حمایت می‌کند.

انکر

راه‌حل‌های API انکر (Ankr) یک راه سریع و ساده برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کنند تا با بلاک چین فانتوم همکاری داشته باشند.

انکر با ارائه Endpoint-API، یک جایگزین قوی برای نودهای قابل تأیید فراهم می‌کند که اتصال سریع و آسان را به شبکه فانتوم برای توسعه‌دهندگان میسر می‌کند.

سرویس API انکر با یک قابلیت اطمینان ۹۹.۹۹٪، با داشبوردی کاربرپسند اطلاعات کاملی از درخواست‌ها، زمان پاسخ و گزارش‌های دقیق درخواست‌های نامعتبر را برای کاربران ارائه می‌دهد. راه حل‌های انکر، عملکرد قابل‌اطمینان و کارآیی بالایی را حتی در برابر برنامه‌های پیچیده با تخصیص منابع محاسباتی بر حسب تقاضا، فراهم می‌کنند.

API۳

API۳ به ساخت فیدهای داده با کنترل کاملاً غیرمتمرکز و امنیت بالا می‌پردازد که برنامه‌های وب ۳ را قادر می‌سازد، بدون وابستگی به واسطه‌های شخص ثالث از داده‌ها استفاده کنند. dAPI‌های ارائه شده توسط API3 به‌صورت کاملاً غیرمتمرکز عمل می‌کنند و API‌های بومی بلاک چین را با سطح امنیت قابل اعتماد، به کاربران ارائه می‌دهند.

در این همکاری، اتصال به شبکه فانتوم با API‌های غیرمتمرکز API3 و API‌های پرکاربرد Airnode صورت می‌گیرد. این شراکت برای توسعه‌دهندگان دسترسی به تمام داده‌های ارزشمندی که توسط API3 ارائه می‌شود را می‌دهد. به این معنا که برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان در حوزه وب ۳ می‌توانند از اطلاعات امن و قابل اطمینان بهره‌مند شوند. این ترکیب ارتباطی امن و کارآمد را برای اکوسیستم وب ۳ به ارمغان می‌آورد.

اتصال کسب‌وکارها به بلاک چین

رویکرد امنیتی اولیه فانتوم در راستای تضمین امنیت زیرساخت بلاک چین، ارائه مناسب‌ترین سرویس برای تأمین تمام نیازهای وب ۳ است که در این راستا با Blockdaemon همکاری دارد. محصولات ارائه شده، توسط Blockdaemon ایجاد شده‌اند و شامل ابزارهایی چون: اعتبارسنجی برچسب‌های عمومی، دسترسی RPC، داده‌های ارز دیجیتال و ان‌اف‌تی Onramp و دیگر ابزارهای کاربردی می‌شوند.

استفاده از چهار لایه حفاظت ریسک و بیمه باعث کاهش صد درصدی خطرات مرتبط با حوزه بلاک چین می‌شود و به کاربران امکان شرکت با اطمینان کامل در پروسه استیکینگ را می‌دهد. Blockdaemon با ارائه ۹۹.۹% آپتایم نودها و توانایی تخصصی تیم مهندسان متخصص بلاک چین، پاداش‌های کاربران را به حداکثر می‌رساند.

چین بیس

چین بیس (Chainbase) امکان پشتیبانی از مراکز داده در چندین شبکه بلاک چینی را ارائه می‌دهد. با استفاده از چین بیس، هر فرد می‌تواند APIهای متعدد را بررسی کند، از آن‌ها بهره‌مند شود و حتی با استفاده از SQL، سرویس‌های API را به‌سرعت در سطح سازمانی سفارشی‌سازی کند.

با چین بیس، تمامی توسعه‌دهندگان قادر هستند برنامه‌های غیرمتمرکز خود را بر اساس اکوسیستم فانتوم ایجاد کنند، بدون اینکه به پیچیدگی‌های داخلی اهمیت بدهند.

بهترین پروژه‌های فانتوم

فانتوم دارای اکوسیستم متنوعی است و کاربران زیادی، اعم از سازمانی و فردی به‌سوی این اکوسیستم مهاجرت می‌کنند. در انتهای مقاله فانتوم چیست مروری کوتاه و مختصر روی اکوسیستم فانتوم داریم:

اسپوکی سواپ

اسپوکی سواپ (spookyswap) یک صرافی غیرمتمرکز با بالاترین ارزش قفل شده (TVL) در بین پروژه‌های فانتوم است. صرافی اسپوکی از سرعت شبکه فانتوم برای معامله توکن‌ها با کارمزد کم استفاده می‌کند.

BOO توکن حاکمیتی این صرافی است که دارندگان آن تصمیمات حاکمیتی می‌گیرند که در استیک و کسب پاداش استفاده می‌شود. اگر محبوبیت اسپوکی سواپ در سال‌های آینده ادامه یابد، توکن BOO به یک دارایی ارزشمند تبدیل می‌شود.

پروژه اسپوکی سواپ

اسکریم

اسکریم (Scream) یک پروتکل وام‌دهی غیرمتمرکز در شبکه فانتوم است که با استفاده از ارز دیجیتال بومی خود به‌عنوان وثیقه و وام استفاده می‌شود. توکن SCREAM به وام‌دهندگان و وام‌گیرندگان پاداش می‌دهد و محدودیت در عرضه‌اش، باعث ارزشمندی آن می‌شود.

پروژه اسکریم

اسپریت سواپ

اسپریت سواپ (SpiritSwap) یک صرافی غیرمتمرکز معروف در فانتوم است. این پروژه امکان معامله آسان توکن‌ها را با ویژگی‌های منحصربه‌فردی نظیر وام‌دهی و وام‌گیری فراهم می‌کند. SPIRIT توکن حاکمیتی این صرافی غیرمتمرکز است و برای پرداخت پاداش ییلد فارمینگ استفاده می‌شود.

پروژه اسپریت سواپ

تاروت

تاروت (TAROT) یکی‌دیگر از پروژه‌های غیرمتمرکز در فانتوم است که بستر معاملاتی همتابه‌همتا را برای کاربران ایجاد می‌کند. کاربران می‌توانند از طریق استراتژی‌های خودکار، توکن‌هایی را برای کسب بازدهی در چندین استخر وام‌دهی به اشتراک بگذارند. تاروت می‌تواند با توکن حاکمیتی TAROT به جایگاه بهتری در فضای دیفای برسد.

پروژه تاروت

پروتکل دیفای توم

توم (TOMB) اولین استیبل کوین الگوریتمی فانتوم است که هدف آن، داشتن ارزش برابری با ارز دیجیتال FTM است. هدف این پروژه تبدیل TOMB به رسانه اصلی مبادله در شبکه Fantom است و با برنامه‌ریزی موارد استفاده بیشتر، می‌تواند یک استیبل کوین الگوریتمی ضروری در اکوسیستم دیفای فانتوم باشد.

پروتکل دیفای توم

ارز دیجیتال یا توکن FTM چیست؟

FTM توکن بومی بلاک چین فانتوم است. این توکن جنبه‌های مالی اصلی پروژه Fantom را تقویت کرده و مانند یک جزء اساسی از اکوسیستم آن محسوب می‌شود. با پیشرفت پروژه، حجم معاملات روزانه ارز دیجیتال FTM نیز افزایش یافته است.

کاربردهای توکن FTM در بلاک چین فانتوم

  1. کارمزد گس برای معاملات بومی: کاربران به‌منظور انجام تراکنش در بلاک چین Fantom، باید با استفاده از توکن FTM هزینه‌ای را برای اعتبارسنجی پرداخت کنند. این کارمزد برای تراکنش‌هایی اعمال می‌شود که به‌صورت مستقیم روی بلاک چین یا از طریق برنامه‌های شخص ثالث اجرا می‌شوند و به شبکه اصلی متصل هستند.
  2. معامله در صرافی و پلتفرم‌های معاملاتی: توکن FTM نه‌تنها نماد فناوری بلاک چین فانتوم است، بلکه نمایان‌گر قابلیت مالی پروژه نیز هست. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران با درک مناسب از تحولات تکنولوژیکی در اکوسیستم Fantom، می‌توانند توکن FTM را در صرافی‌ها و پلتفرم‌های معتبر معامله کنند.
  3. استیکینگ: بلاک چین فانتوم از الگوریتم اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند؛ بنابراین اعتبارسنج‌ها (ولیدیتورها) باید مقدار معینی از توکن‌های FTM را در شبکه قفل کنند. دارندگان ارز دیجیتال FTM می‌توانند با استیک کردن این توکن، سود سالانه‌ای را متناسب با درصد مشخص‌شده کسب کنند.
  4. رأی گیری DAO: هرچند بلاک چین Fantom هنوز یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) عمومی را اجرا نمی‌کند، اما جنبه‌هایی از پروژه با نظرات عموم در قالب رأی تصویب می‌شوند. دارندگان ارز دیجیتال FTM با رأی‌دادن به پیشنهادات، در بهبود آینده پروژه سهیم می‌شوند.
  5. معاملات همتابه‌همتا (P2P): با سرعت گزارش شده ۱۰,۰۰۰ تراکنش در ثانیه و کارمزد کم، توکن FTM و بلاک چین فانتوم برای تراکنش‌های معاملاتی و انتقال دارایی بین همتایان خود بسیار مناسب است.

با این توضیحات، مشخص می‌شود که توکن FTM مانند یک عنصر اساسی و پویا در اکوسیستم فانتوم عمل می‌کند و از آن همچون ابزار چندگانه‌ای در معاملات، استیکینگ و مشارکت در تصمیم‌گیری‌های جامعه استفاده می‌شود.

این ارز دیجیتال نه‌تنها پروژه را با ارزش می‌کند، بلکه امکانات بسیار زیادی را برای دارندگان آن فراهم می‌سازد. برای پیگیری قیمت لحظه‌ای FTM از صفحه قیمت فانتوم وب‌‌سایت ارزدیجیتال استفاده کنید.

بیشتر بدانید: آموزش سهام‌گذاری یا استیکینگ فانتوم (Fantom)؛ کسب درآمد منفعل از قاتل اتریوم!

خرید فانتوم

راحت‌ترین روش خرید فانتوم استفاده از صرافی‌های ایرانی است. صرافی‌های ارز دیجیتال پلتفرم‌های آنلاینی هستند که خرید و فروش و تبادل ارزهای دیجیتال را ممکن می‌کنند. همه صرافی‌های معتبر ایرانی کاربران را ملزم به احراز هویت می‌کنند؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم از پلتفرم‌هایی که وعده تبادل ارزهای دیجیتال بدون نیاز به احراز هویت را می‌دهند اجتناب کنید.

اگر پیش‌تر در یک صرافی ثبت‌نام کرده و مراحل احراز هویت را طی کرده‌اید، می‌توانید بررسی کنید که توکن FTM را در فهرست ارزهای خود دارد یا خیر و اگر دارد، از همان صرافی برای خرید استفاده کنید. اما اگر تاکنون در هیچ صرافی کریپتویی ثبت‌نام نکرده‌اید، ابتدا باید این مرحله را طی کنید.

با جست‌وجوی عبارت خرید فانتوم در گوگل به فهرستی از صرافی‌هایی که از این ارز پشتیبانی می‌کنند دست پیدا می‌کنید. معمولاً نتایج صفحه اول گوگل همگی معتبر هستند؛ اما پیشنهاد می‌کنیم پیش از انتخاب یک صرافی به معیارهایی همچون اعتبار، قدمت، تعداد جفت‌ارزها، حجم معاملات، شفافیت و پشتیبانی دقت کنید.

ما همچنین استفاده از صفحه خرید فانتوم وب‌سایت ارزدیجیتال را به شما پیشنهاد می‌کنیم. احراز هویت در این صفحه آنی است. تنها با واردکردن اطلاعاتی مثل کد ملی و شماره تلفن به صفحه پرداخت هدایت می‌شوید و می‌توانید خرید خود را انجام دهید.

بهترین کیف پول‌های فانتوم (FTM)

بنیاد فانتوم (Fantom Foundation) فهرستی از بهترین کیف پول‌های فانتوم (FTM) ارائه کرده است که ما هم در این قسمت همین فهرست را در اختیار شما قرار می‌دهیم:

  • fWallet (کیف پول رسمی فانتوم)
  • متامسک (MetaMask)
  • لجر (Ledger)
  • کوین بیس والت (Coinbase Wallet)
  • تراست والت (Trust Wallet)
  • اکسودوس (Exodus)
  • مث والت (Math Wallet)
  • کوین ۹۸ (Coin98)
  • اج (Edge)
  • بیت کیپ (BitKeep)
  • OKEX
  • D’CENT
  • توکن پاکت (Token Pocket)
  • بریج (Bridge)
  • سیمپل هولد (SimpleHold)
  • شیلد پروتکل (Shield Protocol)
  • کریستال (Krystal)
  • هیوبی (Huobi)
  • ایکس دیفای (xDefi)
  • نو والت (Now Wallet)
  • اتمیک والت (Atomic Wallet)

توکنومیک فانتوم

زمانی که یک پروژه را بررسی می‌کنید، توجه به توکنومیک یا اقتصاد توکنی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به‌نوعی، آینده سرمایه‌گذاری شما را نشان می‌دهد. توکنومیک Fantom توسط یک مدل جامع و قدرتمند توکنومی اجرا می‌شود. در ادامه، مدل توزیع FTM و کاربردهای آن را بررسی می‌کنیم.

فانتوم چیست؟ آشنایی با بلاک چین Fantom و ارز دیجیتال FTM

توزیع FTM

عرضه توکن FTM قبل از راه‌اندازی شبکه اصلی به‌صورت دقیق مشخص شده بود. حدود نیمی از عرضه توکن، به سرمایه‌گذاران خصوصی فروخته شد که به توسعه پروژه کمک کرد. بقیه توکن‌ها به جایزه‌های نمادین، ایردراپ، اعضای تیم، مشاوران و دیگر نهادها اختصاص یافت.

فانتوم چیست؟ آشنایی با بلاک چین Fantom و ارز دیجیتال FTM

دوره‌های تأمین مالی

  1. فروش اولیه
    • ۱۰۰ میلیون توکن FTM با قیمت ۰.۰۱۶ دلار در فوریه ۲۰۱۸، فروخته شد.
    • مجموع این فروش با ۱.۶ میلیون دلار برابر بود.
  2. اولین فروش خصوصی
    • فروش ۸۰۵ میلیون توکن FTM با قیمت ۰.۰۳۱ دلار در می ۲۰۱۸.
    • مجموع فروش با ۲۴.۸ میلیون دلار برابر بود.
  3. دومین فروش خصوصی
    • ۳۷۱ میلیون توکن با قیمت ۰.۰۳۵ دلار در ژوئن ۲۰۱۸، فروخته شد.
    • در مجموع: ۱۲.۹ میلیون دلار به فروش رفت.
  4. فروش عمومی ICO
    • فروش ۵۰ میلیون توکن با قیمت ۰.۰۴ دلار در ژوئن ۲۰۱۸
    • در مجموع ۲.۶۵ میلیون دلاراز طریق فروش عمومی سرمایه کسب شد.

توزیع توکن

جوایز و ایردراپ های پیش‌بینی شدهبنیان‌گذاران و پروژهسرمایه‌گذاران
۳۲.۷۵٪۲۵.۴۹٪۴۱.۷۶٪

وضعیت فعلی

ارزش بازارقیمت هر توکنحداکثر عرضهعرضه در گردشتعداد توکن در گردش فعلی
۹۴۸ میلیون دلار۰.۳۳ دلار۳,۱۷۵,۰۰۰,۰۰۰ توکن۸۰٪ از حداکثر عرضه.۲,۸۰۳,۶۳۴,۰۰۰ توکن.

در تاریخ نگارش این مقاله، بر اساس داده‌های CoinMarketCap، ارز دیجیتال FTM در رنک ۵۷ کل بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. در طی چند هفته اخیر، ارزش بازار توکن FTM تقریباً رشد دوبرابری را تجربه کرده است.

سؤالات متداول

آیا FTM یک توکن ERC20 است؟

فانتوم توکن ERC20 هم دارد، اما از این توکن به‌طور مستقیم در شبکه اصلی اپرا استفاده نمی‌شود. توکن‌های مختلف فانتوم شامل این موارد است: OperaFTM که در زنجیره اصلی اپرا استفاده می‌شود، ERC20 که روی اتریوم موجود است و BEP2 که روی بایننس چین موجود است.

آیا می‌توان توکن‌های ERC20 فانتوم را به کیف پول فانتوم منتقل کرد؟

خیر. شما باید برای انتقال آن‌ها به فانتوم از پل یا همان Bridge استفاده کنید.

سخن پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که فانتوم چیست و برای چه هدفی متولد شده است. همچنین ارز دیجیتال FTM چیست و چه نقشی در اکوسیستم فانتوم ایفا می‌کند. در نهایت نگاهی داشتیم به این مسئله که مهم‌ترین همکاری‌های فانتوم چیست و در کدام حوزه‌هاست.

نظر شما در رابطه با آینده فانتوم چیست؟ آیا آن را ارزی آینده‌دار می‌دانید؟ سرمایه‌گذاری در این پروژه را چطور ارزیابی می‌کنید؟ نظرات و دیدگاه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

0 دیدگاه