روسیه به دنبال مسدودسازی بلاک چین تلگرام!

روسیه به دنبال مسدودسازی بلاک چین تلگرام!

یک نهاد دولتی در روسیه از بخش خصوصی خواسته است تا طرح‌ها و برنامه‌های خود برای مقابله با اینترنت ضد سانسور و فناوری مرتبط با آن از جمله شبکه‌های توری (مش نتورک) را به این نهاد بفرستند. بلاک چین تلگرام که هنوز عرضه نشده هم از جمله این ابزارها عنوان شده است.

به گزارش کوین دسک و به نقل از خبرگزاری فورک لوگ، مرکز فرکانس‌های همگانی رادیو، نهاد کنترل کننده فرکانس‌های رادیویی در روسیه، ۳ مارس (۱۲ اسفند) در اطلاعیه‌ای از شرکت‌ها و اشخاص فعال در حوزه اینترنت خواست تا راهکارهایی را برای مقابله با ابزارهای ضد سانسور ارائه کنند.

در این اطلاعیه آمده است که این نهاد دولتی به دنبال یافتن فناوری‌هایی، به جز روش‌ها و پروتکل‌های معمول، است که به منظور دسترسی به محتوای محدودشده از جمله محتواهای افراط‌گرایانه، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در طرح‌ها و پژوهش‌های ارائه‌شده باید حتما راه‌های مقابله و مسدودسازی چنین فناوری‌هایی نیز ذکر شود.

مقابله با مش نتورک‌ها (Mesh Networks)، پروتکل‌های اینترنت اشیا و پروتکل‌هایی که امکان وب گردی ناشناس را به کاربر می‌دهند، پروژه اینترنت نامرئی (I2P)، تور، فری نت، زیرونت (Zeronet)، انونت (anoNET) و بلاک چین تلگرام (TON) به عنوان اهداف این تحقیق عنوان شده است.

به گفته این نهاد چنین فناوری‌هایی به منظور ایجاد و ساخت شبکه‌هایی در دارک وب مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که نام بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر این اطلاعیه نیامده است.

هنوز مشخص نیست که دلیل انتخاب موارد این فهرست چیست. در خصوص تلگرام احتمالا شبکه همتا به همتای شبکه باز تلگرام، هاستینگ وبسایت‌ها در این شبکه و سیستم‌های ناشناس در آن، باعث قرارگیری آن در این فهرست شده‌اند.

در وایت پیپر (White Paper) شبکه باز تلگرام آمده است که چنین سیستمی در صورت عرضه کامل می‌تواند به عنوان ابزاری برای گذر از محدودیت‌های اعمال شده توسط ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت عمل کند. در بخش دیگری از وایت پیپر می‌خوانیم:

ناشناس بودن کاربران به وسیله پروکسی‌های شبکه باز تلگرام مهیا خواهد شد. تمام خدمات [در این شبکه] نیز غیر قابل مسدودسازی خواهند بود.

با وجود اینکه تلگرام در یک پرونده حقوقی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) گرفتار شده است، اما همچنان شاهد عرضه قابلیت‌های بیشتر در ارتباط با شبکه باز تلگرام هستیم. هفته گذشته این شرکت دستورالعمل‌ها برای ثبت وب‌سایت‌ها بر روی دی‌ان‌اس شبکه باز تلگرام (TON DNS) را منتشر کرد. SEC از تلگرام خواسته تا مشخص شدن کامل جزئیات عرضه اولیه سکه آن، تمام فعالیت‌هایش را متوقف کند.

این اولین بار نیست که تلگرام با محدودیت‌های دولتی مواجه می‌شود. در سال ۲۰۱۷ نیز، آژانس اطلاعاتی روسیه از تلگرام خواست که کلیدهای رمزنگاری پیام‌ها در این پیام‌رسان را به آنها تسلیم کند. تلگرام در دادگاه پرونده را به این نهاد اطلاعاتی باخت اما در نهایت از دادن این کلیدها به آنها سر باز زد.

از تابستان سال ۲۰۱۷، روسکومادزا (Roscomnadzor)، نهاد بالا دستِ مرکز فرکانس‌های همگانی رادیو، به دنبال مسدود کردن تلگرام در روسیه است؛ اقدامی که تا به اینجا با شکست مواجه شده است. تلگرام برای دور زدن سازوکارهای دولت از تکنیکی به نام فرانتینگ دامنه استفاده می‌کند. با استفاده از این تکنیک، ترافیک تلگرام توسط دامنه‌های خدماتی مخفی می‌شود.

روسکومادزا در تلاش برای مسدود کردن تلگرام، به اشتباه سرویس‌ها و وب‌سایت دیگر را هدف قرار داد و در نهایت موجب اختلال گسترده اینترنت در این کشور شد. موجی از تمسخر نیز پس از اقدامات، روانه آنها شد.

میجا گوروشفسکی (Mitja Goroshevsky)، مدیر بخش فناوری تون لبز (TON Labs)، استارت‌آپی که بر روی ابزارهای توسعه شبکه باز تلگرام کار می‌کند در اظهارنظری گفته بود که تلاش برای مسدود کردن این شبکه سخت‌تر از پیام‌رسان خواهد بود. او در ادامه افزود:

حتی اگر یک پرده آهنی کشیده و تمام کانال‌های ارتباطی با جهان بیرون قطع شود، باز هم احتمال مسدود کردن [این شبکه] ۵ درصد است. فقط یکبار دیگر آبروی روسکومادزا می‌رود.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت که در آتش داغ جنگ سرد هم مردم می‌توانستند با ترانزیستورهای خانگی، رادیوهای آمریکایی را گوش کنند.

برای ایجاد اخلال در عملکرد شبکه، باید بیش از ۳۰ درصد اعتبارسنج‌های آن را هدف قرار دارد. این در حالی است که به گفته گوروشفسکی بیشتر این اعتبارسنج‌ها در خارج از روسیه قرار دارند.

نبود ارائه‌دهندگان بزرگ خدمات اینترنتی نظیر گوگل و آمازون در روسیه باعث شده تا مسدودسازی فعالیت ارائه‌دهندگان چنین خدماتی آسان شود، همین مسئله نیز سبب شده تا اعتباسنج‌ها علاقه‌ای به فعالیت در این کشور نداشته باشند.

این در حالی است که روسیه دو ماه گذشته موفق شد اینترنت ملی خود را آزمایش کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

1 دیدگاه
HAJARIAN
HAJARIAN
4 سال قبل

سلام ممنونم ازشما به نظر شما مسدود سازی بلاکچین چیه میشه