سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی: در نهایت چیزی جایگزین دلار خواهد شد

سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی: در نهایت چیزی جایگزین دلار خواهد شد

به‌دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر تصمیم احتمالی چین برای آزادسازی و فروش گسترده اوراق قرضه ایالات متحده، جیم راجرز (Jim Rogers)، سرمایه‌گذار برجسته آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه خبر راشاتودی گفت که دلار در آستانه ازدست‌دادن جایگاه ویژه خود به‌عنوان اصلی‌ترین ارز ذخیره‌ای جهان است.

به‌ گزارش راشاتودی، راجر می‌گوید که ایالات متحده با داشتن بدهی ملی بیش از ۲۶.۵ تریلیون دلاری، بزرگترین دولت بدهکار تاریخ است و هر روز هم بر حجم بدهی‌های آن افزوده می‌شود. راجر می‌افزاید که ادامه چنین وضعیتی می‌تواند جایگاه دلار را به‌شدت تضعیف کند.

راجر در ادامه با اشاره به سرنوشت پوند بریتانیا و گیلدر هلند (یکای پول رسمی هلند تا سال ۲۰۰۲) که در قرون گذشته در صدر فهرست معتبرترین ارزهای جهانی قرار داشتند، گفت:

از دیرباز تا به امروز، دلار آمریکا به‌عنوان سالم‌ترین و استوارترین ارز در جهان شناخته می‌شده است، اما طوفان تغییرات در حال وزیدن است و دارد چارچوب‌های سنتی پیشین را به هم می‌ریزد.

من یک آمریکایی هستم و دوست ندارم چنین حرفی بزنم، اما نگرانم که دوران دلار نیز در حال به‌سر‌آمدن باشد یا آنکه چیرگی آن در بازار به پایان خط برسد و ارز دیگری جایگزین آن شود.

راجر می‌گوید که پس از خاتمه آشفتگی کنونی ناشی از جنبش حمایت از سیاه‌پوستان و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، احتمال دارد دلار دوباره در بازار جهانی عرض اندام کند و قدرت خود را به رخ بکشد، اما این آخرین قدرت‌نمایی دلار خواهد بود.

گفتنی است اظهارت راجر در مورد قدرت رو به افول دلار به انتشار گزارش‌هایی از سوی گلوبال تایمز، روزنامه دولتی چین بازمی‌گردد که مدعی شده پکن درصدد است در بحبوحه تنش‌های تجاری کنونی خود با آمریکا دست به کاهش ۲۰ درصدی ذخایر خود از اوراق قرضه آمریکا بزند. همچنین این روزنامه هشدار داد که احتمال دارد چین در بدترین حالت و وقوع یک درگیری نظامی، تمامی ذخایر خود از اوراق قرضه ایالات متحده را به فروش برساند.

راجر می‌گوید:

اگر پکن واقعاً یک‌پنجم از ذخایر خود از اوراق قرضه آمریکا را بفروشد، فشار زیادی بر نرخ بهره در ایالات متحده وارد می‌شود.

راجر که سابقه تأسیس چندین صندوق سرمایه‌گذاری از جمله کوانتوم فاند (Quantum Fund) و سوروس فاند منیجمنت (Soros Fund Management) را در کارنامه دارد، می‌افزاید:

با حراج اوراق قرضه آمریکا در بازار، نرخ‌های بهره در ایالات متحده، افزایش می‌یابد و چنین اقدامی از نظر چین یک اقدام اقتصادی، سرمایه‌گذاری و حتی سیاسی هوشمندانه خواهد بود.

حتی چنین اقدامی می‌تواند به تقویت هرچه بیشتر یوان بینجامد. راجر خاطرنشان می‌کند:

اگر چینی‌ها دست به فروش اوراق قرضه آمریکا بزنند، درواقع دلارهای خود را در بازار می‌فروشند و این باعث می‌شود نرخ برابری یوان در برابر دیگر ارزهای جهان تقویت شود.

ناگفته نماند که طی چند هفته گذشته نیز ارزش یوان در بازارهای جهانی، سیری صعودی را طی کرده است.

از سویی دیگر، چین همانند بسیاری دیگر از کشورها ممکن است به‌دلیل آشفتگی کنونی حاکم بر جامعه آمریکا و سیاست‌های خارجی سخت‌گیرانه کاخ سفید، خواهان خلاص‌شدن از شر ذخایر خود از اوراق قرضه آمریکا باشد.

اگر واشنگتن از دست کشوری خشمگین شود، به‌راحتی می‌تواند با وضع تحریم، آن را مجازات کند. از این رو، همه کشورها از جمله چین، روسیه، هند و برزیل درصدد یافتن یک ارز جایگزین برای دلار آمریکا هستند.

به‌گفته راجر، برنامه‌هایی که پکن به‌عنوان دومین دارنده بزرگ اوراق قرضه آمریکا در جهان در سر دارد، اصلاً برای آمریکا خوب نیست؛ اما از سویی دیگر احتمال دارد که واشنگتن، این تهدید را به اندازه کافی جدی نگیرد.

راجر می‌افزاید:

ترامپ فکر می‌کند از همه زرنگ‌تر است و بنابراین او و تیم‌ مدیریتی‌اش در کاخ سفید، گمان می‌کنند هر کاری که بخواهند می‌توانند بکنند، بی‌آنکه نگران عواقب آن باشند.

بر اساس پیش‌بینی جدید مورگان استنلی (Morgan Stanley)، تلاش پکن برای رواج هرچه بیشتر یوان ممکن است این ارز را طی یک دهه به جایگاه سومین ارز ذخیره‌ای اصلی دنیا برساند؛ به‌گونه‌ای که تا سال ۲۰۳۰ پنج تا ۱۰ درصد از دارایی‌های جهان در قالب یوان ذخیره شده باشند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

12 دیدگاه
مرتضی
مرتضی
3 سال و 5 ماه قبل

سلام ارز دیجیتال یوان چین به بازار عرضه شده برای خرید از کجا باید اقدام کنم.

پدارم جوان
پدارم جوان
3 سال و 7 ماه قبل

دوستان دقت کنید اگر ارزش دلار نسبت به ارز های باقی کشورها کمتر بشه
با توجه به این نکته که خود امریکا یک تولیدکننده اصلی در جهان هست و پیشروترین کشور در علم و تولید محصولات و تکنلوژی جدید هست باعث میشه خرید محصولات تولیدیش برای کشورهای دیگه ارزونتر بشه و صادرات امریکا بیشتر و در امد بیشتری کسب کنه (مثل چین که ارزش یوانش چون کم هست و حمایت خوبی از تولید و صادرات میشه همه دنیا اونجا محصولاتشون رو تولید میکنند)با توجه به اینکه امریکا برای سرمایه گذاری و کسب درامد بسیار ایده ال هست در واقع پایین امدن ارزش دلار حتی میتونه باعث شکوفای بیشتر اقتصاد امریکا بشه نه نابودیش
اگر کشورهای دیگه بابت کمتر شدن ارزش دلار , دلارهای خودشان رو به امریکا پس بدن یا بفروشن معمولا دو کار بیشتر باهاش نمیتونند انجام بدن1 - یا درقبالش طلا میخرند میذارن کنار که قیمت طلا جهانی میره و باقی چیزهای ارزشمند دیگه (حالا ارزهای مثل بیت کوین با توجه به این شرایط میخوان خودشون رو این وسط جا بدهند و از این فرصت با عنوان طلای دیجیتال استفاده کنند و سرمایه ها رو به سمت خودشان سرازیر کنند )
2 - یا میرند اون سرمایه رو در جای که تولید و فروش محصول به صرفه هست سرمایه گذاری میکنند و چه جای بهتر از امریکا که ارزش پولش کمتر شده و سرمایه گذاری راحتر میشه و هم تولید بسیار راحت هست حمایت میشه و هم بازار فروش محصول خیلی خوبی داره و این سرمایه گذاری باعث بهبود اقتصاد امریکا میشه
اگر براتون این کامنت عجیب و مبهم بود یکبار دیگه با حوصله مطالعه اش کنیدبا تشکر

Hamed ESI
Hamed ESI
3 سال و 6 ماه قبل

همین الان حوزه ی یورو و آمریکا به خاطر بحران اقتصادی کرونا، هردو سعی دارن که تا حدودی ارزش پولیشونو پایین تر از ارزهای دیگه نگه دارن تا بتونن اشتغال و تولیدشون رو بالاتر ببرن نسبت به همدیگه و بتونن از این بحران و رکودی که میتونه عمیقترم بشه رد بشن

مانی هخامنش
مانی هخامنش
3 سال و 7 ماه قبل

صحبتهای شما جالب بود اما اینم در نظر داشته باشید فقط زمانی این اتفاق میوفته که بلایی که سر ایران اومد سر امریکا بیاد.فک کنم منظورمو متوجه شدید

demon
demon
3 سال و 7 ماه قبل

دقیقا منم چندین مقاله دیگه در همین رابطه خوندم امریکایی ها بشدت در حال تلاش برای اینکه ارزش دلار رو پایین بیارند اصلا بعضی ها میگن دلیلی که انقدر امریکا به ایران چین گیر داه برای اینکه بتونه طبق فرایندی ارزش دلار رو کم کنه

هادی
هادی
3 سال و 7 ماه قبل

دوستان بیتکوین ی سقوط دیگه داره که اخرینش هست،بااین حال توصیه میکنم ازطوفان vergeغافل نشید! البته قبل از خریدش کاملا تحقیق وبررسی خودتونوانجام بدید.
جیب همتون پرازپول باشه ب حق علی.

نهنگ بیچاره دشمن خونی ساتوشی
نهنگ بیچاره دشمن خونی ساتوشی
3 سال و 7 ماه قبل

چون همواره ماه های سپتامبر اتفاق های بزرگی میوفته بعید این به علت شیوع کرونا به صورت نگهانی یک ارز دیجیتال بشه پول واحد جهانی ولی فکر نمیکنم اون بیت کوین باشه چون سرعت انجام تراکنش هاش خیلی کمه

سیدمصطفی میرباقری
سیدمصطفی میرباقری
3 سال و 7 ماه قبل

الان سرعت تراکنش های ترون و دیجی بایت چند برابر سریعتر از بیتکوین هست. والبته با کارمزد بسیار کم و نزدیک به صفر

sina
sina
3 سال و 7 ماه قبل

با توجه به این عکس که ارزهای واسطه جهانی رو بر حسب زمان نشون میده معمولا هر 100 سال یکبار ارز واسطه جهانی تغییر میکنه الآن دقیقا 100 سال بعد از جنگ جهانی دلار پول واسطست!!! نوار زرد رنگ رو هم دقت کنین!

سیدمصطفی میرباقری
سیدمصطفی میرباقری
3 سال و 7 ماه قبل

اون موقع که گفتم دلار سلطه شو از دست میده سی و چند تا دیس لایک گرفتم
https://arzdigital.com/federal-reserve-plans-to-print-50-bitcoin-networks-worth-of-dollars/#comment-248374

تحلیل گر قدیمی
تحلیل گر قدیمی
3 سال و 7 ماه قبل

چین هیچ وقعه چنین ریسکی نمیکنه
درسته اولش به نفعش است ولی بدش به ضررش میشه چون خط تجارت جهانی به همیریزه و خود چین هم تو تجارت جهانی است و وقتی که تجارت جهانی بهم بریزه چین هم ضرر میکنه
تنها کارت چین همین ارواق قرضه ایی است که تو دستش است نمیاد الکی رو کنه
چندین ساله هی میگه میفروشم ولی نشده
در ضمن بفروشه هم
با توجه به وضعیت دیگر کشور ها
نمتونه تو قیمت خوب بفروشه که سود کنه
چون باقی کشور ها نسبت به چین وضعیت اقتصادی بدی دارند
در نتیجه قادر به خرید نیستند
مگر اینکه با ضرر به یک صدم قیمت واقعی که خودش خریده بفروشه
که هم خود سوزد هم دیگری
مفت بزارهه حراجی کنه که بتونند بخرند

مهدی اینده نگر
مهدی اینده نگر
3 سال و 7 ماه قبل

چین به عنوان یه کشور صادرات محور امکان اینکه بخواد یوان رو تقویت کند در اینده نزدیک کم خواهد بود............ حداقل تا 1قرن دیگر بی شک دلار جایگاه شو حفظ خواهد کرد...........