۶۵ درصد از شرکتکنندگان نظرسنجی توییتری روز گذشته صندوق بینالمللی پول (IMF) اعلام کردهاند که ارزهای دیجیتال ملی «پول واقعی» نیستند.
به گزارش دیکریپت، صندوق بینالمللی پول دیروز در یک نظرسنجی از کاربران خود پرسید آیا ارزهای دیجیتال ملی پول واقعی هستند یا نه. صندوق بینالمللی پول حدود ۱.۷ میلیون دنبالکننده دارد. از بین ۳۰,۸۰۰ شرکتکننده در این نظرسنجی، حدود ۶۵ درصد از آنها اعلام کردند که ارزهای دیجیتال ملی، پول واقعی نیستند. صد البته بیشتر نظرات این نظرسنجی از طرف طرفداران ارزهای دیجیتال بود و به همین دلیل ممکن است آمار چندان دقیقی نتوان از آن استنباط کرد. برخی هم معتقد بودند که این ارزهای دیجیتال کلاهبرداری هستند!
ارزهای دیجیتال ملی را میتوان بهنوعی نمونه متمرکز و دیجیتالی ارزهای رایج دانست. این ارزها معمولا با استفاده از ارزهای فیات و با نسبت ۱:۱ پشتوانهسازی میشوند. تا به اینجا چین بزرگترین کشوری است که قدمهای جدی برای عرضه ارز دیجیتال ملی خود برداشته است.
صندوق بینالمللی پول در توییت خود با اشاره به تسهیلات قانونی در صورت عرضه چنین ارزهایی نوشت:
همزمان با آزمایشهای بانکهای مرکزی برای عرضه ارز دیجیتال، این احتمال وجود دارد که برخی از مناطق قضایی اجازه فعالیت این ارزها را ندهند.
این صندوق همچنین در ادامه افزود که ۸۰ درصد بانکهای مرکزی، تنها نهادهایی در منطقه قضایی خود هستند که صلاحیت قانونی عرضه پول نقد «فیزیکی» را دارند.
همان طور که در نمودار زیر میتوان دید، تنها ۴۰ کشور قوانینی برای عرضه ارزهای دیجیتال دارند. قوانین ۲۷ کشور هم برای این حوزه «نه چندان شفاف» عنوان شده است.

سؤال اصلی اینجاست که چه چیزی پول کاغذی را از پول دیجیتال متمایز میکند؟ طبق اعلام صندوق بینالمللی پول، تمام شهروندان [یک کشور] باید بتوانند بهسادگی از خدمات مالی برخوردار باشند و این در حالی است که وقتی بخواهیم این موضوع را ارزهای دیجیتال تعمیم بدهیم، به آن معنی است که تمام افراد «باید» به ابزارهای دیجیتال نظیر تلفنهای هوشمند، اینترنت و لپتاپ دسترسی داشته باشند.
از سوی دیگر، مالکیت این دستگاهها نمیتواند در اختیار هیچ دولتی باشد، این مسئله باعث میشود که عرضه ارزهای دیجیتال به یک چالش قانونی تبدیل شود.
صندوق بینالمللی پول از این موضوع که شهروندان بانک باشند هم بهعنوان یک چالش دیگر یاد میکند. در حال حاضر بانکهای مرکزی مسئولیت نگهداری حسابها و داراییهای افراد را در اختیار دارند. بهعبارت دیگر اگر مردم بانکهای خود باشند، سیستمهای پرداخت، پرداخت مالیات و عرضه ارزهای دیجیتال ملی به یک معضل قانونی بدل میشوند.
این مشکلات باعث نشده است تا بانکهای مرکزی عرضه ارزهای دیجیتال را کنار بگذارند. چین یکی از مثالهای خوب این مسئله است. چین از سال ۲۰۱۵ با سرعتی قابلتوجه روی ارز دیجیتال ملی خود کار میکند. ژاپن، سنگاپور و کره جنوبی هم از سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، تحقیقات خود را در این حوزه آغاز کردهاند.
مقامات بانک مرکزی آمریکا هم چندی پیش از ضرورت عرضه ارز دیجیتال ملی صحبت کرده بودند. این در حالی است که آمریکاییها عنوان کردهاند عجلهای برای عرضه چنین ارزی ندارند.
سلام
به نظر میرسد حفظ قدرت مالی و کنترل بر دارایی های مردم توسط بانک ها نیت اصلی تولید ارزهای دیجیتال متمرکز ملی باشه، اصل مهمی که در تضاد با تفکر ابداع کننده گان بیت کوین است، تمرکز زدایی
منکه بدم میاد از ارزهای دیجیتال مخصوصا بیت کوین و دوج کوین
نگران نباش عزیزم، اونا هم از تو بدشون میاد 😊🤣
فقط من موندم تو که از ارزهای دیجیتال بدت میاد (مخصوصا بیت کوین و دوج کوین😂) اینجا دقیقا چیکار میکنی؟!
یعنی اینکه واس اونا پوله واس مردم عادی پول نیست.
به حق چیزهای نشنیده..😏😏
زنگ خطر برای تمام بانکها به صدا در اومده، و احساس خطر میکنن.
کاملا موافقم وگرنه اظهار چنین نظر منفی در این باره کاملا مشخصه که نمیخان اقتصاد جهانی باشه و کاملا در اختیار صاحبان ثروت حالا منم یه سوال از دوستان دارم پول کاغذی چه پشتوانه ای داره ؟
پشتوانه پول های کاغذی عمدتا میزان ذخایر طلای هر کشوری هست که در داخل بانک مرکزی اون کشور قرار داره و بر اساس میزان طلایی که دارن پول چاپ میشه و اگه بیشتر از اون پول چاپ بشه روی روند بی ارزش شدن پول اون کشور تاثیر خیلی بالایی داره.همون طور که داخل کشورمون این اتفاق افتاد در زمان رئیس جمهور قبلی و مقداری پول بدون پشتوانه چاپ شد. بنده به جرئت میتونم خدمت شما عرض کنم بزرگترین انقلاب پس از انقلاب صنعتی ، انقلاب ارزهای دیجیتال هست که خیلی هارو از عرش به فرش میاره و همینطور بلعکس.پیشنهادم به دوستانی که این متن رو میخونن اینه که تا 5 سال آینده تمام تمرکزشون رو روی ارزهای دیجیتال بگذارند و نتیجه ش رو حتما خواهند دید، مخصوصا برای مایی که از نظر درآمدی آینده خوبی رو توی وضعیت حال حاضر نمی بینیم.به امید روزهای بهتر.
پشتوانه طلا زمانی وجود داشت ولی از جنگ جهانی به این طرف هیچ پولی در دنیا پشتوانه نداره و عملا اسکناس یه تیکه آشغاله که دولتها بین مردم پخش میکنن تا از نیرو و محصولشون سواستفاده کنند.
دوست عزیز درسته اسکناس آشغاله ولی اینکه میگین پشتوانه نداره هیچ حرف علمی پشتش نیست و بدون سند و مدرک هست.طبق قوانین اقتصادی حال حاضر دنیا گنجینه ها و طلاهای موجود در بانک مرکزی بعنوان پشتوانه پول اون کشور حساب میشن و اینکه شما میگی دولت ها برای سو استفاده اسکناس توزیع میکنن یه اشتباهه از نظر بنده… بعنوان مثال با اینکه ارزش پول ملی ما خیلی پایینه ولی یکی از گنجینه های معروف دنیا به اسم دریای نور بعنوان پشتوانه پول کشورمون هست…میتونین تحقیق کنین راجبش.موفق باشید
دوست عزیز منظور از ارزهای فیات، ارزهایی هستن که پشتوانه طلا ندارند و بعد از پایان استاندارد طلا که توسط نیکسون تصویب شد تقریبا تمام پولهای جهان بدون پشتوانه هستن
درواقع حتی اون پول های بی پشتوانه یا فیات هم از اعتبارات دولت و قدرت اقتصادی بعنوان پشتوانه دارن استفاده میکنن وگرنه ارزش پول های دنیا همه با هم برابر میشه پس یه چیزی این وسط بعنوان پشتوانه وجود داره که پولی مثل دلار و یورو رو از بقیه متمایز میکنه.وگرنه هرکسی با چاپ غیرقانونی پول میتونه زمانی که دولت کمبود بودجه پیدا کرد اون کسری بودجه رو جبران کنه و البته ممکنه باعث فاجعه در اون سیستم اقتصادی و نابودی پول اون کشور هم بشه مثل آلمان و ونزوئلا !!! یه سرچ بزنین داخل اینترنت متوجه میشین خودتون کشورهایی که ارزهای فیات استفاده میکنن در حال حاضر طبق رویه های خاصی اقدام به چاپ پول میکنن و اگر این رویه نقض بشه اقتصاد اون کشورها هم مثل ونزوئلا با خاک یکسان خواهد شد. ولی بصورت کلی اگه بخوای بگی بله حرف شما و اون دوستمون درسته.موفق باشید.
معنی این حرفا این هست که ما هیچ چیزی رو خریدوفروش نمیکنیم وکلاهبرداری به حساب می اید
دوست عزیز و گرامی سلام
به نظر بنده معنی تمایل مردم به استفاده از ارزهای دیجیتال در واقع استفاده از ابزاری غیر متمرکز برای انتقال یا حفظ ارزش هست.
در حالی که ارزهای دیجیتال ملی که دارای ماهیت متمرکز هستند، نسخه ای از ارزهای به ظاهر دیجیتال است با ماهیت متمرکز .
بنابراین ارزهای دیجیتال ملی هر کشوری هیچ تفاوت ماهیتی با کارکرد اسکناس های کاغذی چاپ شده در اون کشور نداره و صرفا ظاهری زیبا و جذاب داره و سعی داره خودشو مشابه بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال غیر متمرکز در بین مردم جا بزنه.