زمانی که میخواهید آینده قیمت بیت کوین را پیشبینی کنید، امکان ندارد بدون نگاه به گذشته آن را انجام دهید.
مهم نیست میخواهید آن را چگونه بررسی کنید، طبیعت حرکات قیمت دورهای بیت کوین انکارنشدنی است؛ مخصوصاً زمانی که چرخههای بدنام انقباضی و انبساطی آن را بخواهید در نظر بگیرید.
اگر ریزش اخیر بیت کوین از حمایت ۶ هزار دلاری که پس از رسیدن به قیمت تقریباً ۲۰ هزار دلار به آن دست یافته و برای مدت طولانی مأمن آرامش این ارز دیجیتال شده بود را در نظر بگیرید نیز درخواهید یافت که روند تکرارشونده تاریخی برای بیت کوین به این زودی متوقف نمیشود. این خط فکری آشکارکننده بالقوه چندین سقوط و ترکیدن حباب بیت کوین است که موضع متناقض اما برابری را دنبال میکنند.
به بیان دیگر، قیمت بیت کوین در وضعیتهای حباب مانند تمایل دارد در الگوی خاصی تثبیت شود که در نهایت با شکست حمایتی در جهت مخالف و با اندازه تقریباً برابر با ارتفاع الگو پیش میرود.
با این منطق، قائل شدن یک کف با اطلاعات پیشین قیمتی در بازار نزولی فعلی امری امکانپذیر خواهد بود.
شکستهای مثلث متقارن
مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال از دو خط روند همگرا تشکیل شده است و معمولاً خاصیت یک الگوی تکرارشونده را دارد.
مانند بسیاری از الگوهای دیگر، یک تخمین نسبی از شکست روبه بالا یا رو به پایین الگوی مثلثی قابل پیشبینی است.
عموماً برای یافت هدف پس از شکسته شدن این الگو، ارتفاع از نقطه شکست کم یا به آن افزوده میشود، اما در مورد بیت کوین بهتر است درصد کاهش را از سقف تا کف اندازهگیری کنیم و به جای اندازهگیری فاصله از درصد تغییر استفاده کنیم.
مثلث بزرگی که در ژوئن و جولای ۲۰۱۶ در یک بازه ۳۰ درصدی شکل گرفته است. اگر با منطق شکست مثلثی «متناقض اما برابر» نگاه کنیم، قیمت نیز پس از شکسته شدن الگو باید در محدودهای نزدیک به ۳۰ درصد پایینتر متوقف شود. همانطور که در تصویر سمت چپ نیز نمایش داده شده، کاهش تقریباً ۳۰ درصدی در ادامه روند اتفاق افتاده است.
این اتفاق سال بعد نیز با الگوی مثلث متقارن دیگری تکرار شد. بازه کاهش در این سال ۲۸ درصد بود که با همان منطق قبلی به یک هدف ۲۸ درصد کاهش یافته از نقطه شکست منجر شد.
شکسته شدن مثلث ریزشی
عضو خرسی مجموعه الگوهای مثلثی، مثلث ریزشی است که از یک کف ثابت و سقف در حال کاهش تشکیل شده است.
این الگو نیز از قانون شکست «متناقض اما برابر» تبعیت میکند.
به بازار نزولی سال ۲۰۱۱ در تصویر بالا نگاهی بیاندازید. با اینکه حرکات قیمتی با وضوح پایینی قابل تشخیص است و دلیل آن نیز نقدینگی نسبی بیت کوین در صرافی بیتاستمپ در آن زمان بوده است. به وضوع میتوان دید که مثلث ریزشی ستون اصلی ساختار بازار با کف حدودی ۵.۴۳ دلار بوده است. بار دیگر با اندازه گیری ارتفاع، قیمت باید ۲۶درصد پس از شکستن کف خود نسبت به نقطه شکست کاهش یابد. همانطور که مشاهده میشود، بیت کوین در نهایت با کاهش ۲۴ درصدی نسبت به نقطه شکست، کفسازی خود را انجام داده است.
بازار نزولی سال ۲۰۱۴ از نظری الگوی بازار نزولی سال ۲۰۱۱ را در مقیاسی وسیعتر تکرار کرده است.
در تصویر پایینی، میزان کاهش رخ داده درون مثلث ۶۵ درصد است. زمانی که این تغییر پس از شکست و ریزش از کف مثلث نیز اندازهگیری شد، به طور عجیبی با کاهش ۶۲ درصد نسبت به نقطه شکست روبرو شدیم.
تاریخ باز هم تکرار خواهد شد؟
هماکنون به بازار نزولی سال ۲۰۱۸ نگاهی بیاندازیم. تاریخ تا به اینجای کار به ما آموخته که احتمال زیادی وجود دارد قیمت بیت کوین این مثلث را بشکند و تا فاصله مشخصی سقوط کند.
با این منطق، دو هدف قیمتی مختلف برای کف بیت کوین میتوان متصور شد.
از آنجایی که ارتفاع الگوی مثلث ریزشی در سال ۲۰۱۸ به اندازه تغییر ۵۴ درصدی بوده، هدف حاصله از این مثلث به سطح ۲,۶۷۶ دلار ختم میشود.
به نظر میرسد این محدوده قیمتی، مقصد ایدهآلی برای کفسازی بازار باشد. (با اندکی اختلاف درصدی) اما از آنجا که تاریخچه قیمتی بالای سطوح ۱۳ هزار دلار در الگو نمیگنجد، هدف ثانویهای به موجب طبیعت نوسانگر بیت کوین و منطق استفاده شده در این تحلیل میتوان تعیین کرد.
کاهش اتفاق افتاده از بالاترین قیمت بیت کوین یعنی ۱۹,۶۶۶ دلار تا کف مثلث ریزشی، نزدیک به ۷۰ درصد است. زمانیکه این میزان را از نقطه شکست بیت کوین محاسبه کنیم، به سطح قیمتی ۱,۷۲۵ دلار خواهیم رسید.
در مجموع قیمت بیت کوین تمایل دارد زمانی که شکست نزولی از ضلع پایینی الگوی مثلث اتفاق میافتد، از قانون «متناقض اما برابر» پیروی کند.
نتیجهای که نهایتاً از این تحلیل میتوان گرفت این است که بیت کوین با رسیدن به محدوده ۱,۷۲۵ تا ۲,۶۷۶ دلار (با چند درصد اختلاف اندک به سمت بالا یا پایین) میتواند کف سازی بازار نزولی جاری را انجام دهد.
یه جایی میدیدم زده بود کل پول دنیا به شکل نقدی و غیر نقدی چیزی در حدود 100 تریلیون دلار هستش (100 هزار میلیارد دلار) شامل بازار سهام – املاک – بازار طلا و فلزات – پول نقد در گردش – و غیره و مثلا شرکت اپل و مقداری هم در کریپتوکارنسی ها از جمله بیت کوین
سهم کل ارزهای دیجیتال یا همان کریپتوکارنسی ها الان چیزی در حدود 112 میلیارد دلار هستش. ما فرض رو بر دسامبر 2017 میگیریم که نزدیک به 1 تریلیون دلار رسیده بود. اگر مبنا را مقدار پارسال بگیریم یک درصد از ارزش پولی دنیا یعنی پول همه مردم جهان از پولدار تا فقیر به بازار کریپتوکارنسی تزریق شده است. حالا ما تازه 1 درصد پول مردم دنیا رو به بیت کوین و دوستاش وارد کردیم. در نظر بگیرید طبق قانون 80-20 فرض رو بر این بگیریم که تا سال های آینده 20 درصد ارزش پولی دنیا به بازار کریپتوکارنسی وارد شه و از اونجایی که نصف بازار رو فعلا بیت کوین گرفته میشه حدس زد نصف اون 20 درصد وارد بازار بیت کوین میشه. تا اینجا ما رقم 10 درصد از 100 تریلیون دلار رو در نظر میگیریم که میشه 10 تریلیون دلار. یعنی 10 هزار میلیارد دلار. حالا اگه این پول رو به مقدار کل بیت کوین های موجود که 21 میلیون عدد هستش تقسیم کنیم قیمت تقریبی بیت کوین به دست میاد که میشه 470 هزار دلار.
یعنی احتمال این که قیمت هر بیت کوین به نیم میلیون دلار برسه تا چند سال آینده خیلی زیاد هستش. و یه جای دیگه هم میگفت که تا سال 2021 اتفاقات و تغییرات مالی و پولی عظیمی در سطح جهانی برای ساکنین زمین اتفاق میوفته چون فلسفه زندگی انسان از عصر ماهی به عصر آکواریوس وارد شده و تغییرات بنیادینی در راهه. (بحث آسترولوژی و مطالعه علوم ماورایی بود برای اونهایی که کنجکاون)
نتیجه اینکه جاست هودل!!!!!!
تا 2021 چیزی نمونده…به فومو های بازار واکنش نشون ندید و با خیال راحت هولد کنید.
یک اصل را فراموش نکنید :
” برای پولدار شدن تو باید من فقیر شوم ”
در واقع پول من به شما انتقال پیدا کنه یا برعکس.
—————————————————————-
منم خودم ماینر هستم و استخراج انجام میدم، (البته توسط تیم باهوش و حرفه ای که دارم)
دوستان فراموش نکنید که دنیا دست دلالان و باندها و مافیاهای پولی و ارزی هست که اتفاقاً همین ها هستن که با ابر سرمایه های کلانشون برای پول و دارایی های جهان تصمیمگیری میکن. اینان هرموقع بخوان ارزی رو بالا پایین کنن براحتی با چندین معامله سوری و تقلبی مسبب اینکارها میشن و درکنارش به سودهای عظیمی میرسن و عده زیادی رو بدبخت ورشکسته میکنن.
جالب اینه که این افراد از بزرگترین سرمایه گذاران خصوصی دنیا هستن که اکثراً در مراکز مهمی مثل وال استریت و… لونه کردن.
توجه کنید که بانک مرکزی آمریکا(فدرال رزرو) یه بانک کاملاً 100% خصوصیه که اتفاقاً دست خانواده های صهیونیستی اداره میشه که سالیان ساله دارن خون مردم آمریکا و تمام دنیارو تو شیشه میکنن و همین سیاستهای غلطشون منجر به فراری همه کشورها از دلار و رو آوردن دنیا به سمت ارزهای دیجیتالی غیرقابل نفوذ شده.
جدای از اینکه بلاک چین صنعت بسیار عالی و امن و غیرقابل نفوذی هست اما در مقابل بدی ها و ناامنی هایی رو هم داره.
با این تفاسیر، اینطور که بوش میاد، از مابین این 2000 نوع ارز دیجیتالی که در دنیا هست، چون بیت کوین پشتوانه و سازمان و مدیریت خاصی براش وجود نداره و حتی معلوم نیست که ساتوشی ناکاماتو کیست؟ و کجاست؟ و اصلاً ساختمان و تجهیزات و اطاق فکرشون کو؟ و چه چیزهایی در سر دارن؟ برای همینه که بسیاری از بزرگان به این موضوع مشکوکن و ترس واهمه دارن ازش و بسیاری این پدیده رو درصورت درستی و صحت تقلبی بودن، ((بزرگترین کلاهبرداری و تله اقتصادی دنیا میدونن، که پولهای بسیاری از مردمان رو نابود خواهد کرد)). به همین دلیل خیلی برای ورود بهش شک دارن و از مهمترین دلایل سقوط ارزهای دیجیتالی این موارد ناامنی و غیرقابل پیش بینی بودن این نوع ارزهاست که از استقبال بسیاری از افراد کاسته(البته جدا از مشکلات اقتصادی و گرانی هزینه های سنگین استخراج که در اکثر کشورها است). خود اینها سبب این عمل شدن.
بنظر من باتوجه به سابقه نچندان زیادی که در ماینینگ و بررسی و مطالعه تحلیلهای گوناگون دارم. احتمال 80% میدونم که این ریزشها تا کف 500 دلار هم خواهد رسید “شک نکنید، من اینو یقین دارم”. و دلیل این ریزش و رقم رو در ترک بزرگان ماینینگ دنیا میدونم.
چرا؟ چون به سادگی میتونیم بفهمیم که مدتی هست که خیلی از بزرگان تریدرهای دنیا توسط انتشار جملات انگیزشی خودشون که به زودی بیتکوین به 20.000 یا 200.000 دلار خواهد رسید سعی دارن که بازار گرمی کاذبی رو درست کنن که بتونن راحت تر دستگاه های خودشون رو بفروشن و به راحتی و بی دغدقه این بازار بی صاحب و بی دروپیکر خصوصاً “بیت کوین” رو ترک کنن.(بیت کویت بیش از 53% سهم بازار رو داره).
البته امیدوارم این تحلیلم اشتباه باشه. وگرنه خیلی ها ضرر میکنن و بیت کوین شبیه به یک مریض مرگ مغزی میشه که برای سالیان سال به شکل نباتات زندگی خواهد کرد و تعداد بسیار زیادی ماینرهای گول خرده ریز و متوسط رو اسیر خودش خواهد کرد. (درست شبیه وایبر که دیگه تقریباً هیچ ایرانی در اون وجو نداره و فعالیتی درش نداره)
(البته این موارد رو عرض کردم فقط حدسیات بنده است، طبق رسد و شواهدی که از بازار وجود داره ذکر کردم)
والبته بدلیل مالکیت 53% سهم بیتکوین از بازار، خیلی از ارزهای دیجیتالی تحت تاثیر BTC قرار دارن.
امیدوارم بزودی مادر این بچه سرکش و لجوج پیدا بشه.
جالبه که تحلیل گران از هیچ هم معجزه تراشی می کنن.تنها منبعی که مردم عادی می تونن بهش دسترسی داشته باشن همون صفحات اجتماعی ارز هاست که همه تحلیل ها رو بر اساس همین تویت ها انجام می دن که تاثیر چندانی هم تو قیمتا نداره . همه چیز مجهوله. برای اینکه قیمت بیت کوین بکشه بالا باید میلیارد ها دلار سرمایه وارد بازارش بشه.حالا کی اینکار رو میکنه؟معلوم نیست.چه موقعی این سرمایه به بازار تزریق میشه؟بازم معلوم نیست. بهترین کاری که یه تریدر می تونه بکنه اینکه نوتیفیکشن هاشو فعال کنه منتظر بمونه که شاید قیمت بیت کوین بکشه بالا.
ممنون از تحلیل خوبتون ، ولی کاش گفته میشد که رسیدن به این محدوده کف حدودا در چه تاریخی انجام میشود . باسپاس
مدرک معتبری وجود نداره که ثابت کنه به خاطر شباهت 2 نمودار ،اتفاقات اینده مثل گذشته تکرار بشه
اینا همه احتمالاته
اگه قرار بود قطعی باشه که همه پولدار میشدن
همون طور كه مي دونيد، اين روزا بورس ها نقش اصلي رو ايفا مي كنن. جالب اينجاست كه ورود هم نكردن.
بكت و نزدك اگر ژانويه بيت كوين، اتريوم و… رو ليست بكنن. پنجاه ميليارد نجات بخش كه جاي خود سهم ماركت مي تونه تا چند تريليون هم رشد كنه.
قطعا مثلث ها و بحث تكنيكال جاي خودشو به اخبار (فاندامنتال) خواهد داد و اهالي وال استريت منجر به پامپ بيت كوين خواهد شد.
باهات موافقم همچین اتفاقی رخ خواهد داد و ارزش بیت کوین به بالاترین مقدار خواهد رسید
زمانی که این ارز وارد بورس شود همگی به ماهیت این ارز پی برده و بهش بیشتر اطمینان میکنند.