مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران: تا زمانی که ارزهای دیجیتال در قانون شناسایی نشوند، نمی‌توان از آن مالیات دریافت کرد

مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران: تا زمانی که ارزهای دیجیتال در قانون شناسایی نشوند، نمی‌توان از آن مالیات دریافت کرد

به دنبال تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس که از ارزهای دیجیتال نیز در آنها نام برده شده است، برخی از کارشناسان بخش مربوط به اخذ مالیات از معاملات دارایی‌های دیجیتال در این طرح را محل ایراد می‌دانند. پیش‌تر نیز شورای نگهبان به‌دلیل نبود تعریف قانونی برای رمزارزها، از یکی دیگر از طرح‌های مجلس، تحت‌عنوان طرح بانکداری، ایراد گرفته بود.

چندی پیش، طرحی با‌عنوان «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» با هدف اخذ مالیات بر عایدی سرمایه در کشور، در مجلس به تصویب رسید که در یکی از مواد آن به ارزهای دیجیتال هم اشاره شده بود. در این طرح که هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده و در دست بررسی این نهاد است، از «انواع رمز پول و رمز دارایی» به‌عنوان یکی از دارایی‌هایی نام برده شده که قرار است مشمول قانون مالیات بر عایدی سرمایه شوند.

با اینکه مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی، پیش‌تر تأکید کرده است که در این طرح معافیتی برای رمزارزها در بحث پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته نشده است، برخی کارشناسان می‌گویند از آنجایی که ارزهای دیجیتال تعریف قانونی مشخصی در کشور ندارند، اخذ مالیات از این دارایی‌ها نیز احتمالاً با ایرادات قانونی مواجه خواهد شد.

برای نمونه، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام هر دو پیش‌تر به همین خاطر به طرح بانکداری مجلس ایراد گرفته و درباره نبود تعریف قانونی برای رمزارزها و رمزپول‌ها به مجلس متذکر شده بودند.

عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، در همین رابطه و در مصاحبه‌ای با ارزدیجیتال گفته است:

تا زمانی که قانونی برای شناسایی دارایی‌های دیجیتال در کشور وجود نداشته باشد، طبق مقررات، اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از این بخش محلی از اعراب ندارد.

آشتیانی همچنین درباره پرداخت مالیات از سوی کسب‌وکارهای فعال در این حوزه، مانند صرافی‌های داخلی، افزود:

جدای از بحث مالیات بر عایدی سرمایه که اخیراً در مجلس مطرح شده است، کسب‌وکارهای این حوزه از مدت‌ها قبل در بحث مالیات همکاری کرده و مالیات عملکرد خود را پرداخت کرده‌اند.

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، روز گذشته اعلام کرد طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در حال بررسی است و جزئیات نظر شورا بعد از اظهارنظر نهایی، اعلام خواهد شد. او با این حال تأیید کرده است که «طبیعتاً مصوبه‌ای با این حجم و با توجه به اینکه احکام و بندهای زیادی دارد، ممکن است با ابهامات و اشکالاتی روبرو شود».

در مجموع باید دید آیا این بار نیز شورای نگهبان مانند طرح بانکداری، به خاطر نبود تعریف قانونی برای ارزهای دیجیتال به مجلس ایراد خواهد گرفت یا خیر.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

7 دیدگاه
پیمان
پیمان
10 ماه و 18 روز قبل

این چندتا صرافی داخلی روهم ببینین میتونین ورشکست کنین یانه!؟براهمه چیز ملت مالیات بذارین اما خودتون و نواده هاتون وام های چندین میلیاردی بگیرین و سرمایه گذاریاتونم خارج از کشور بکنین که مالیاتی ندین،کریپتو مثل بورس نیست ک افسارش دست شما باشه،صرافیای خارجی از اونور بلاک میکنن شمام از اینور غارت چه گناهی کردیم آخه تو این مملکت ب دنیا اومدیم

Abas
Abas
10 ماه و 18 روز قبل

مدیر بلاکچین ایران؟!
جوک سال
دیپلم داره ؟!

ابوذر
ابوذر
10 ماه و 10 روز قبل
پاسخ  Abas

شما با سوادی کافیه!

DIONE
DIONE
10 ماه و 18 روز قبل

هيچ وقت ارزي كه توي صرافي خارجي يا كيف پول تون داريد را به صرافي ايراني انتقال ندهيد تا نتونن ماليات بگيرند.
اگر هم پول اضافه داريد تا قبل از تصويب اين طرح مسخره تتر بخريد بفرستيد صرافي خارجي

محسن
محسن
10 ماه و 18 روز قبل

+ خب بچه ها دخل و خرج مملکت با هم نمیخونه چیکار کنیم؟
= از هر چی اومد دم دستمون مالیات بگیریم

مهدی بدری بلقان
مهدی بدری بلقان
10 ماه و 19 روز قبل

اون وقت این 5 درصدی که از خرید و فروش بر میدارم این صرافی ها پس چی هست. برید از همون 5 درصدی که بر میدارم مالیات بگیرید نه از مردم که کلی ضرر هم کردن رو نیست که سنگ پای قزوین هست. اصلا سودی هم کرده باشن مگه وقتی ضرر میکنن مردم شما میایید پولشون رو بدید یا برای پولشون بیمه ای چیزی در نظر گرفتید که مالیات هم می خوایید خجالت هم نمیکشن مردم با بدبختی دو زار جمع می کنن پول مالیات هم می خوان بعد اون موقع 85درصد پول کشور که برای دولت هست معاف از مالیات کردن. شرم به روتون بیاد

amir digibyte
amir digibyte
10 ماه و 19 روز قبل

مختصر و منطقی