واکنش‌های بازار ارز به رایزنی‌های روحانی در نیویورک

واکنش‌های بازار ارز به رایزنی‌های روحانی در نیویورک

دلهره بازار برای سخنان سران کشورها در سازمان ملل ورایزنی‌های روحانی بالاخره تمام شد و بازار راه خود را در پیش خواهد گرفت،اما فعالان می‌گویند که تا روحانی برنگردد، معاملات به سختی انجام می‌شود.

به نقل از خبرگزاری مهر، دیروز بازار ارز دوباره التهاب و بلاتکلیفی سنگینی را تجربه کرد. قیمت را دلالان تعیین می‌کردند و صرافان هم معامله‌ای انجام نمی‌دادند. تفاوت قیمت خرید و فروش ارز در دستان واسطه‌ها، گاه به ۸۰۰ تومان هم می‌رسید و آنها اگر قرار بود ارزی بفروشند، سخنرانی ترامپ و روحانی را بهانه می‌کردند و یا ارز نمی‌فروختند یا با منت زیاد، خریداران را مجبور به پرداخت هزینه‌های بالا و بعضا تا ۱۸۵۰۰ تومان برای هر دلار می‌کردند و اگر می‌خواستند از فروشنده ارز بخرند، حتما قیمت‌ها را به شدت می‌شکستند و به بهانه اینکه بازار خرید و فروش نمی‌کند، قیمت پایینی را برای خرید ارز می‌پرداختند.

این داستان تلخ بازار ارزی است که سیاستگذار به نظر می‌رسد خود را از مدیریت آن کنار کشیده و تنها دل به تنظیماتی داده است که به گفته خود در بازار ثانویه و نیما انجام می‌شود. نه صرافی‌ها نقش جدی در بازار ارز دارند و نه بانک مرکزی نقشه و الگویی دقیق برای بازار که بتواند کنترل آن را در دست بگیرد. این در شرایطی است که اگر بانک مرکزی برنامه‌ای هم برای تنظیم بازار ارز در نظر گرفته، هنوز نتوانسته نتایج ملموسی را در بازار ارز بر جای بگذارد.

نکته حائز اهمیت این است که بانک مرکزی معتقد است که تنها ۳ درصد از بازار ارز را اسکناس‌ها تامین می‌کنند و کار در دست دلال‌ها است؛ در حالیکه ۹۷ درصد مابقی در بازار ثانویه رد و بدل می‌شود و نرخی به مراتب پایین‌تر از آنچه که در بازار آزاد ارز می‌گذرد، دارد. این در حالی است که همین سه درصد اکنون کل اقتصاد ایران را تحت‌الشعاع خود قرار داده است و بانک مرکزی باید هر چه سریعتر برای آن فکری کند.

واکنش‌های بازار ارز به رایزنی‌های روحانی در نیویورک

همچنین روز گذشته دلهره بازار ارز برای سخنان روسای جمهوری ایران و آمریکا در سازمان ملل، تقریبا معاملات در بازار ارز را قفل کرده و رکوردهای قیمتی بالایی را برای بازار رقم زده بود. این در حالی است که فعالان بازار ارز می‌گویند دیدارهای حاشیه‌ای روحانی در سازمان ملل نیز با سران کشورها بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و می‌تواند جهت بازار ارز را تا حدودی تعیین کند، اگرچه همه داستان این نیست و اکنون آشفتگی و بهم ریختگی بازار ارز، محصول عدم سیاستگذاری‌های صحیح در اقتصاد ایران است.

از سوی دیگر، آنچه که صرافی‌ها و معامله‌گران بازار ارز را تا حدود زیادی متحیر و البته نگران کرده است، عدم ورود به موقع بازارساز و بازیگردان اصلی بازار ارز یعنی بانک مرکزی در بازار بوده و این سکوت و انفعال عجیب در بازار ارز، بسیاری را نگران کرده است و البته راه را برای جولان هر چه بیشتر دلال‌ها و نرخ‌گذاری‌های خارج از ضابطه و قاعده باز کرده است.

یکی از صرافی‌ها می‌گوید:

بانک مرکزی هنوز برنامه عملیاتی و مشخصی برای مدیریت بازار ارز تدارک ندیده یا اینکه به مرحله اجرایی نرسانده است. صحبت به میان آوردن از یک بسته سیاستی، تنها می‌تواند هیجانات را در حد یکی تا دو روز یا حتی چند ساعت کنترل کند؛ اما هر زمانی که بازار این سیگنال را دریافت نماید که سیاست مشخصی برای بازار ارز وجود ندارد، به طور قطع بازار روی آرامش نخواهد دید.

وی می‌افزاید:

ماجرا از این قرار است که اکنون بانک مرکزی نقش موثری در بازار ندارد و حتی بازیگران او هم خیلی نتوانسته‌اند بازار را هدایت کنند. این در حالی است که قیمت ارز اکنون تنها در دست دلالانی تعیین می‌شود که واقعا پشتوانه ارزی خاصی ندارند و تنها با روانکاوی و روان درمانی بازار را به سمت نرخ‌های بالا می‌برند.

یکی دیگر از صرافان نیز اعلام می‌کند که اکنون مردم در حد نیازهای خرد و برای حفظ سرمایه خود، وارد بازار شده و با نرخ‌های بسیار بالا، حتی ۵۰ دلار و ۱۰۰ دلار می‌خرند؛در حالیکه این تنها بازی دلالان است که بازار را اغوا کنند که افزایش نرخ ادامه دارد. وی افزود: البته اگر باز هم سیاستگذار پولی و ارزی کشور سیاست مشخصی را اعلام ننماید، به طور قطع، بازار به سمت نرخ‌هایی پیش خواهد رفت که شاید از تصور کنونی ما هم خارج است؛ در حالیکه به راحتی می‌توان با مکانیزم‌هایی که در سالهای قبل امتحان شده و البته در نظر گرفتن نقش پررنگ برای صرافی ها، بازار را هدایت و کنترل کرد. حال باید منتظر ماند و دید که شروع دیروز بازار ارز، چه نرخ‌ها و شرایطی را برای انواع ارز در بازار رقم خواهد زد.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

5 دیدگاه
يك ازادي خواه
يك ازادي خواه
5 سال و 6 ماه قبل

دوستان گول اين بازي هاي سياسي رو نخوريد داخل ايران. قيمت دلار نه تنها به تحريم هاي امريكا مربوطه بلكه به هيچ چيز ديگر وابسته نيست. چون يه عده توي ايران دلشون ميخواد قيمت دلار بالا باشه. پس قيمت رو بالا ميبرن. مثل همين دولت كه قيمت رو بالا برده تا مردم هميشه در صحنه ايران هم هجوم بيارن ريال هاشون رو دلار كنن. بعدش كه دولت بدهي هاشو داد و وام هاشون رو پرداخت كردن. ميزنن تو سر دلار دوباره ميشه ٨ هزار تومن يا كمتر بعدش كي اين وسط ضرر ميكنه!؟
١:اشخاصي كه دولت بهشون بدهكاره:
مثلا يه پيمانكار ٥ سال پيش يه ميليارد تومن دولت بهش بدهكاره الان اون يك ميليارد تومن رو كه بهش پرداخت ميكنن. برابر هست با ١٠٠ ميليون تومن. چون بايد زندگيشو با دلار ١٨ تومني بگذرونه
٢:كسايي كه رفتن دلار رو روي ١٨ تومن خريد كردن و بعدش كه دولت بدهي هاشو داد و زد تو سر دلار بايد روي ٨ تومن يا كمتر بفروشن

ناصر احمدی
ناصر احمدی
5 سال و 6 ماه قبل

قشنگ ریال رو از سطح جامعه جارو زدند و بردند
این طوری سود بانکی های ۲۰٪ رو کامل پرداخت میکنن بعد دلار رو میارن روی ۱۲ تومن

فقط نقدینگی رو شستن و رفت

امیر
امیر
5 سال و 6 ماه قبل

سیاست پدر مادر نمیشناسه ، دلار شده بازی روانی برای دزدی آقایان ......... اشتباه نکنید همین الان هم دیر نیست باز دلار بخرید که سودش بره تو جیبشون

m0hf4
m0hf4
5 سال و 6 ماه قبل

یجوری میگید انگار فقط دلار افزایش قیمت داشته قیمت روی رب گوجه فرنگی تولید این ماه رو بخونید توی دو ماه سه برابر شده و تجربه ثابت کرده داخل ایران طی این چهل سال چیزی ارزون نمیشه منم امیدی ندارم ارزون بشه

امین
امین
5 سال و 6 ماه قبل

بیت کوین 20000 دلار شد و بر گشت ....
الان دلار داره ادایه بیت کوین رو تو ایران در میاره

دلار 20000 تومنی می شه ولی بر می گرده ؟؟؟