نوریل روبینی: ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال دیگر را نابود می‌کنند !

نوریل روبینی: ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال دیگر را نابود می‌کنند !

بر اساس مقاله منتشرشده توسط نوریل روبینی، اقتصاددان مشهوری که به خاطر پیش‌بینی بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ به «دکتر Doom» ملقب شده است، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDCها) در آینده‌ای نزدیک به‌طور بالقوه می‌توانند جایگزین سایر ارزهای دیجیتال شوند.

استفاده حداقلی از پول نقد می‌تواند دروازه را برای CBDCها باز می‌کند

با اشاره به کشورهایی مانند سوئد و چین، که در آنها استفاده از پول نقد به‌عنوان واسطه‌ای برای مبادلات، در سال‌های اخیر با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است، روبینی معتقد است که جهان به‌طور پیوسته به‌سوی عصر دیجیتالی حرکت می‌کند که در آن، ارزهای دیجیتال ممکن است بخشی از زندگی روزمره باشند.

ظهور طیف گسترده‌ای از شرکت‌های فناوری-اقتصادی مانند «پی پل» و «ونمو» که شیوه‌های پرداخت دیجیتالی را ارائه داده‌اند، نحوه پرداخت پول را در بسیاری از کشورهای غربی به‌طور عمده‌ای تغییر داده است. حتی اقتصادهای در حال توسعه‌ای مانند هند و چین، توسط ظهور شرکت‌هایی مانند Alipay، WeChat و Paytm به سرچشمه‌ای برای ارائه راه حل‌های آنی اقتصادی تبدیل شده‌اند.

همچنین روبینی تأکید کرد که اکثر این نوآوری‌های ارائه‌شده توسط شرکت‌های فناوری-اقتصادی، همچنان تحت نظارت بانک مرکزی عمل می‌کنند و هیچ ارتباطی با ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین ندارند. به‌طور مشابه، در سناریویی که ارزهای دیجیتال ملی توسط بانک مرکزی صادر شوند، هیچ ارتباطی با فناوری اغراق شده «دفتر کل توزیع شده» ندارند.

نوریل روبینی: ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال دیگر را نابود می‌کنند !

علاوه بر این، وی با اشاره به استدلال مطرح‌شده توسط مُبلغان CBDCهایی که فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال را جزو ملزومات این ارزها می‌دانند، دلایل مطرح شده توسط آنان را پوچ و محمل نامید. همچنین وی افزود که به‌احتمال زیاد، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی به‌طور کامل جایگزین تمام روش‌های پرداخت دیجیتالی خصوصی خواهند شد. صرف‌نظر از اینکه این روش‌ها به حساب‌های بانکی سنتی یا ارزهای دیجیتال متصل باشند.

این اقتصاددان مشهور معتقد است که در صورت صدور ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، این ارزها جانشین تمامی ارزهای دیجیتالی خواهند شد که مقیاس‌پذیر و ارزان نیستند و در واقع قابلیت‌های محرمانه بودن یا غیرمتمرکز را دارا هستند. روبینی با اشاره به جنبه ناشناس بودن، ادعا کرد که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین واقعاً مبتنی بر حریم شخصی نبوده و افراد یا سازمان‌هایی که از کیف‌های پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، هنوز هم رد پایی دیجیتالی از خود به جا می‌گذارند.

روبینی با برجسته کردن برخی از مزایای CBDCها، اظهار داشت که ارزهای دیجیتال دولتی می‌توانند برای افزایش دامنه اقتصاد مورداستفاده قرار گیرند. وی همچنین اشاره کرد که CBDC ها می‌توانند امکان دسترسی میلیون‌ها نفر از افرادی که از خدمات بانکی محروم هستند را فراهم نموده و خدماتی برایشان مهیا کنند که تقریباً رایگان است و از سازوکار پرداخت‌های امن، توسط گوشی موبایل استفاده می‌کنند.

آیا آینده به CBDCها تعلق خواهد داشت؟

نظرات بیان‌شده توسط روبینی، شباهت قابل‌توجهی با افکاری دارد که اخیراً توسط کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول بیان شده است. بنا به گزارشات قبلی، لاگارد از بانک‌های مرکزی در سرتاسر جهان خواسته بود تا صدور ارزهای دیجیتال را در نظر گرفته و امور بانکی را به سمت دیجیتالی کردن پول سوق دهند.

صرف نظر از آینده CBDCها، واضح است که روبینی فلسفه وجودی ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین را قبول ندارد. این استاد دانشگاه در ماه اکتبر سال ۲۰۱۸، فناوری بلاک چین را یک صفحه‌ای الکترونیکی نامید که بیش از حد بزرگ جلوه داده شده است.

منبع: btcmanager
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

10 دیدگاه
احسان
احسان
5 سال و 4 ماه قبل

اینده از ان ارزهای دیجیتال هست ان هم بخش خصوصی نه دولتی . بشر همیشه قانون گریز بوده و برای همین بخش خصوصی همیشه بیشتر از بخش دولتی رشد کرده.

قنبر
قنبر
5 سال و 4 ماه قبل

این به اصطلاح اقتصاددان دشمنِ بیتکوینه
نمی دونم چرا

سام
سام
5 سال و 4 ماه قبل
پاسخ  قنبر

جالبه بدونید این آقا هم پدرش و هم مادرش ایرانی هستند! .... گوگل رو سرچ کنید!

زبان تلخی داره ولی خیلی از اتفاقات رو قبلا درست پیشبینی کرده.

امیر
امیر
5 سال و 4 ماه قبل
پاسخ  سام

ولی از بیتکوین نفرت داره
یه جوری حرف میزنه که دوست بیتکوین زمین بخوره این پیش بینی‌آش درست از آب دربیاد

مهناز
مهناز
5 سال و 4 ماه قبل

به امید خدا بیاد پایین تر بیشتر بخریم قبلا با 5000 دلار یک بیت کوین میخریدیم چند وقت دیگه با همین مبلغ دو بیت میخرم شک نکنید

saeed
saeed
5 سال و 4 ماه قبل

در فناوری چیزی که محدودیت و یا ضعف داره محکوم به فناست !! فعلا ارزهای دیجیتال محدودیتی رو نداشتند پس پیشتاز هستند

Coin
Coin
5 سال و 4 ماه قبل

بله كاملا درسته ، به احتمال زياد مطمئنا اتفاق خواهد افتاد. هر كشوري مردم خود را مجبور به استفاده از ارزديجيتال كشور خودش در همان كشور با استفاده از بانك هاي خود تحميل كند ان موقع ارزش اين ارزهاي هم سير نزولي خواهد داشت چون مجبور كردن مردم به استفاده از اين ارزها كار راحتي است و حتي نظارت بر ان پس مراقب سرمايه خود باشيد دوستان

هادی
هادی
5 سال و 4 ماه قبل

مشخصا در آینده نزدیک بانکهای مرکزی فقط برای جا نماندن از روند تکنولوژی ارز دیجیتال شروع به تولید پول الکترونیک خود خواهند کرد. اما اینکه بتوانیم با توجه به متمرکز بودن آنها نام بلاک چین رو بر صنعت پایه آنها بگذاریم شک دارم! احتمالا مشخصه بارز آنها این خواهد بود که به راحتی در صرافیهای ارز دیجیتال لیست میشوند و روند چنج کردن ارزهای دیجیتال غیر متمرکز واقعی مانند بیت کوین و اتریوم و ... به پول فیات و برعکس رو راحتتر خواهند کرد.اما اینکه بگوییم این باعث نابودی ارزهای دیجیتال واقعی خواهد شد اگر یک فریبکاری نباشد یک اشتباه محاسبه است! بحران اقتصادی جهانی بعدی جاییست که باید منتظر اوج گرفتن و تغییر دائمی جریان بازی به نفع ارزهای دیجیتال غیر متمرکز واقعی باشیم!

امین
امین
5 سال و 4 ماه قبل

اینکه آینده ارزها فیزیکی بشود دیجیتال ...حتمی ست

اما بحث این است ...ارزها دیجیتال برمبنا قدرت همان ارزهای کاغذی و قدرت خود باقی ست

این بازار ارزهای دیجیتال آزاد...حکم محصول است... محصول از معادن ...مانند بورس اوراق...مانند طلا...نقره...آهن

شما میتوانی دلار یا ریال در هرکشوری به راحتی خرج نکنی...اما طلا همه جا طلاست. و دارای یک قیمت واحد جهانی

درمجموع حرف این آقا چیزی شبیه کشک است

سید
سید
5 سال و 4 ماه قبل
پاسخ  امین

تا جمله حکم محصول است رو باهات موافقم اما اینکه چه محصولی آینده مشخص میکنه و خدا داند .......!!!!!ازکجا معلوم این محصول کالا طلای مجازی باشد شاید به مانند خاک بود شاید هم هوا شایدم آب هیچ کس حاضر نیست پول زیادی برای این سه عنصر مهم و حیاتی بده هرچند این سه بسیار مهم و حیاتی و غیر قابل قیمت گذارین!متوجه حرفم هستین که !پس نظر این اقا خیلیم پرت نیس