یادداشت عباس آشتیانی: نوسازی و گسترش زیرساخت‌ها بدون مشارکت مردم دور از ذهن است

یادداشت عباس آشتیانی: نوسازی و گسترش زیرساخت‌ها بدون مشارکت مردم دور از ذهن است

یادداشت عباس آشتیانی، فعال بلاک چین در ایران را در ادامه می‌خوانید:

«در دو سال گذشته با تاکیدات بسیار زیاد، هشدار وضعیت فعلی به صنعت برق کشور داده شده بود؛ اما نه فقط در مورد استفاده از برق کشور برای مزارع استخراج کشور؛ بلکه برای غفلت از پتانسیل این حوزه برای کمک به افزایش ظرفیت تولید کشور و کاهش نگرانی وزارت نیرو در روزهایی که هموطنان ما ممکن است در حین رانندگی در بزرگراه ها یا بیماران عزیز در بیمارستان ها به خاطر عدم مدیریت صحیح و سرمایه گذاری درست و مشارکت دادن مناسب بخش خصوصی در توسعه صنعت برق کشور از نعمت برق به عنوان کالایی استراتژیک محروم شوند. فعالین بخش خصوصی صنعت استخراج رمزارزها با تصمیمات عجیب مدیران وزارت نیرو مواجه بودند و نتوانستند سرمایه گذاری درست در این حوزه و توسعه ظرفیت تولید یا استفاده بهینه از ظرفیت های موجود تولید برق کشور اعم از برق وگاز انجام بدهند.

صنعت استخراج نعمتی بوده است که میتوانست در این راه به کمک حال بزرگی بشود اما در حال حاضرانداختن قصور خاموشی های برق کشور و سوء مدیریت ها در زیرساخت و توزیع و حتی مصرف به گردن صنایع مختلف کشور امری است بسیار ناپسند وبه دور از موضوع اصلی و قابل تشبیه به پاک کردن صورت مسئله.

علاوه بر فرصت سوزی برای صنعت استخراج در دو سال گذشته جهت اشتغال زایی ؛ ارز اوری برای کشور ؛ اشتغال جوانان ؛ توسعه صنعت و کمک به زیر ساخت ها ی تولید و توزیع برق کشور و رفع عدم توازن در ظرفیت های محبوس و میزان مصارف در نقاط مختلف کشور؛ موضوع دیگری که در این حوزه جالب توجه است این است که اصرار وزارت نیرو به تعیین نرخ برای یک صنعت با قیمت بالا ابهامات فراوانی دارد؛ اگر ما با کمبود مشکل برق رو برو هستیم؛چرا با احساس رضایت آمار ۲۴ مرکز استخراج با ظرفیت حدود ۳۱۰ مگاواتی را عنوان می کنیم؟ اگر با کمبود برق مواجه نیستیم چرا با تعیین نرخ نامناسب امکان رشد این صنعت این کشور و فعالین آن دریغ کرده ایم و افرادی راغب به فعالیت زیر زمینی طبق اذعان وزارت محترم نیرو شده اند؟ یک قانون بد نتیجه ای جز ترغیب به فعالیت خارج از چهارچوب دارد؟

در جلسات مختلف مسئولین وزارت نیرو بارها پس از تعیین نرخ استخراج فعالیت زیر زمینی را انکار می کردند در حالی که همه ما می دانیم این نرخ و چند نرخی شدن و وجود تبعیض برای صنعت استخراج چیزی جز تبعیض و فساد رانت و تشویق فعالین به دوری از بستر قانونی در پی نداشته و نخواهد داشت واین هشدار در طول دو سال گذشته به وزارت نیرو داده شده بود. مع الوصف با توجه به امار های وزارت نیرو مبنی بر توانایی تامین برق در پیک کشور برای حدود ۵۵ هزار مگاوات و مقدار کمتر از آن در فصل زمستان، و از طرفی اعلام برخورد با فعالین غیر مجاز با ظریفیت حدود ۲۵۰ مگاوات (که طبق امار های سخنگوی صنعت برق شاهد آن هستیم) متوجه سهم کمتر از نیم درصدی فعالیت غیر مجاز در میزان مصرف کشور هستیم؛ که مقصر دانستن این بخش برای دلیل خاموشی های اخیر چیزی جز تشویش اذهان عمومی ؛انحراف افکار از سوء مدیریت؛ موضوع دیگری را برای ما عیان نمیسازد. سالهاست از عدم مشارکت بخش خصوصی در توسعه کشور رنج میبریم و مانور جدید وزارت مبنی بر تاکید کمبود ظرفیت برق در زمستان نگرانی های مربوط به مدیریت در تابستان را نیز تشدید میکند.

اصلاح تعرفه انرژی و چابکی وزارت نیرو در مشوق قرار دادن برای سرمایه گذاران طرح های صرفه جویی کشور و ساخت زیرساخت های جدید و استفاده از ظرفیت های محبوس بلا استفاده در نقاط خاص کشور بدون افزودن بار شبکه برق میتواند هم صنعت استخراج را خون تازه ببخشد و هم زیرساخت برق کشور را تقویت نماید. این کار انگیزه ایست برای تزریق سرمایه بخش خصوصی در صنعت استخراج و صنعت برق کشور وگرنه با چند نرخی شدن و دشواری کسب و کار هیچ اینده ای برای هیچ کس در این بازی باخت باخت روشن تر نخواهد شد.»

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

1 دیدگاه
ذکریااسکندری
ذکریااسکندری
3 سال قبل

خسته نباشید