با وجود اینکه قرار بود دستورالعمل صدور مجوز ماینینگ توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پایان شهریور ماه اعلام شود، اکنون که در اواسط مهر هستیم این اتفاق هنوز رخ نداده است. علت این تعویق چه میتواند باشد؟
به گزارش ارزدیجیتال، پس از اعلام مصوبه ماینینگ ارزهای دیجیتال در ۱۳ مرداد ماه ۹۸، وزارت صمت به عنوان اصلیترین دستگاه اجرایی مسئول درباره این حوزه، موظف شد تا یک دستورالعمل جامع برای اعلام شرایط صدور مجوز و پروانه بهرهبرداریِ استخراج ارزهای دیجیتال منتشر کند. همچنین وزارت نیرو هم این وظیفه را بر عهده دارد که طبق مصوبه، تعرفه رسمی برق استخراج را مشخص نماید.
در اواسط شهریور ماه، پیشنویس دستورالعمل ماینینگ توسط وزارت صمت منتشر شد و گفته میشد وزیر صنعت به زودی آن را امضا میکند که اینگونه نشد. وزارت نیرو هم اکنون نزدیک به دو ماه است که تعرفه رسمی و دقیقی برای استخراج ارزهای دیجیتال مشخص نکرده است.
مصوبه دست و پاگیر؟
پس از اعلام مصوبه هئیت دولت درباره ماینینگ ارزهای دیجیتال، شاهد موجی از اعتراضات از سوی فعالان حوزه ماینینگ بودیم که همچنان ادامه دارد.
اصلیترین اعتراض فعالان نسبت به مصوبه ماینینگ، بند چهار آن است که میگوید: «تعرفه برق متقاضیان استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاریشده ارزهای دیجیتال (ماینینگ) با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما که توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام میگردد، محاسبه و اعمال خواهد شد.»
به نظر میرسد، اعتراض گسترده ماینرها به این مصوبه از یک سو و از سوی دیگر شک و شبه وزارتخانهها درباره بندهای آن باعث شده تا دستورالعمل ماینینگ و تعرفه برق آن تاکنون اعلام نشود.
طبق قانون، برق استخراج ارزهای دیجیتال باید به صورت ریالی اعلام شود و نمیتوان آن را به صورت دلاری (مثلا ۷ سنت) اعلام کرد. از سوی دیگر طبق مصوبه، تعرفه برق حتما باید با متوسط نرخ صادراتی برابر باشد.
بررسیها نشان میدهد که اعتراض شدید فعالان و خطر زیرزمینی شدن ماینینگ موجب شده که وزارتخانههای صمت و نیرو سیاست صبر را در پیش بگیرند تا شاید بتوانند راهی برای پیامدهای احتمالی این مصوبه پیدا کنند یا اینکه در نهایت گلایه ماینرها به جایی برسد و مصوبه ماینینگ تغییر کند.
گفته میشود که حداقل تعرفه برق با نرخ صادراتی به ازای هر کیلووات ۷۰۰ الی ۸۰۰ تومان خواهد بود که پیامدهای آن در صورت اعلام شدن توسط وزرات نیرو مشخص نیست و هنوز شک و شبه زیادی در خصوص آن وجود دارد. به گفته فعالان، اگر این نرخ به عنوان تعرفه برق ماینینگ اعلام شود، با توجه به تاثیر شدیدش در میزان سودآوری ماینینگ، کسی برای اخذ مجوز اقدام نخواهد کرد.
بنابراین شاید اصلیترین دلیل تعویق در اعلام دستورالعمل و تعرفه برق استخراج ارزهای دیجیتال، عدم قطعیت درباره مصوبه ماینینگ باشد. طبق مقررات، مصوبه هئیت دولت را فقط خود هئیت دولت میتواند لغو کند.
شنیدهها حاکی از آن است که فعالان ماینینگ به دنبال پیگیری خواستههای خود از دستگاههای اجرایی هستند و حتی کار به شکایت در دیوان عدالت اداری هم کشیده شده است. انجمن بلاک چین ایران هم که یک سازمان غیرانتفاعی بوده تاکنون چندین نامه اعتراضی به دستگاههای اجرایی کشور ارسال کرده است.
باید منتظر ماند و دید که داستان ماینینگ در ایران به کجا ختم میشود. آیا اعتراض فعالان ماینینگ به جایی میرسد یا اینکه مفاد مصوبه ماینینگ مو به مو اجرا خواهد شد؟
چقدر ساده هستیم که این آقایون بخوان برای منه بیکار و جوان ها که اندک سرمایشون رو تو این راه گذاشتند تا از بیکاری و بی پولی خلاص بشن کاری انجام بدن زهی خیال باطل
وقتی داشتن این قانون رو تصویب میکردن یه دستگاه ام3 به ریال حدود یک میلیون 600 هزار تومن خروجی میداد ماهانه. این مسئولین که چیزی از سختی شبکه و هارد فورک و کلا بیت کوین نمیدونستن فکر کردن تا ابد قراره یه دستگاه 4 میلیون تومنی (قیمت اون زمان) ماهی 1600 خروجی بده!!!
الان دیدن ای بابا!!! خروجی همون دستگاه شده ماهی 500 تومن! حالا چطوری بیایم ازش ماهی 1200 پول برق بگیریم؟!
ننگ بر همه مصوبین این وضعیت. مارو که نابود کردن رفت. خدا همه باعث و بانی هاشو لعنت کنه
کل قضیه اینه. مسئولین و بچه های بالا خودشان استفاده و حال می کنند بقیه هم اصلا مهم نیستن.
قیمت بیت کوین بره بالا تعرفه برق رو هم افزایش میدن
اونی که میلیاردها خرج کرده واسه این کار همینجوری نمیگذره. خاصیت تحریم اینه که طرف مقابل راه های جدیدی پیدا میکنه و کارش رو ادامه میده. مسئولین بی کفایت ماینینگ رو تحریم کردن بدونن راه های برق دزدی و گاز دزدی بیشتر میشه .ماشالله اداراتم که دست به رشوشون عالیه
به نظر من به خاطر رای دادن های لیستی و بدون شناخت هست که الان نمایندگان هیچ تمایلی جز داد زدن های الکی در مجلس در مورد رسیدگی به مسائل ندارند.
منتظرن قیمت بیت بره بالا ک بتونن برقو گرون بدن ب مردم خودشون ک دارن ماین میکنن بی درد سر حالا ده سال دیگه هم طول بکشه براشون مهم نیست. با نرخ صادراتی هر جی ماین میکنی باید یه بولی هم بزاری روش بدی بول برق
یه چیز تو اون بل بشو اومدن پروندن ،مث … توش موندن
نه میتونن بگن اشتباه شد و باطل و نه رسمی انجامش میدن . ترس از عواقب خیلی بدش .
تا سال بعد هم همینجوری میمونه . حالا ببین کی گفتم .