چرا باید از معامله مستقیم NFTهای خود با افراد ناشناس پرهیز کنیم؟

چرا باید از معامله مستقیم NFTهای خود با افراد ناشناس پرهیز کنیم؟

به‌تازگی یک روش کلاهبرداری نه‌چندان پیچیده، در حال قربانی‌گرفتن از کاربران کم‌تجربه‌ای است که در بازار توکن‌های غیرمثلی (NFTها) فعالیت دارند. در این روش شخص کلاهبردار با پیشنهاد مبلغی بالاتر از انتظار یا آوردن توجیه‌هایی مثل حذف کارمزد معامله NFT در بازارهای رایج، از شما می‌خواهد با او وارد معامله مستقیم شوید؛ اما در ادامه با ترفندهایی اعتماد شما را جلب و دارایی‌تان را سرقت می‌کند.

خرید و فروش NFT به‌طور معمول در بازارهای ویژه معامله این دارایی‌ها مثل اوپن سی (OpenSea) انجام می‌شود. با وجود این، از زمان داغ‌شدن تب NFTها طی سال‌های گذشته، برخی معامله‌گران حرفه‌ای‌تر برای کاهش هزینه‌های انجام معاملات از روش خریدوفروش مستقیم استفاده می‌کردند. به این صورت که با مالک یک توکن غیرمثلی خاص به‌طور مستقیم ارتباط گرفته و پس از چانه‌زنی‌ها، آن NFT را در ازای مقدار مشخصی اتریوم، تتر یا دیگر ارزهای دیجیتال معامله می‌کنند.

همچنین بخوانید: معرفی بزرگ‌ترین بازارهای NFT

این روش مزایای خاص خود را دارد و علاوه‌بر حذف کارمزد پلتفرم‌های معامله NFT، امکان چانه‌زنی را هم برای طرفین فراهم می‌کند. مشکل اما از جایی شروع می‌شود که برخی افراد سودجو با تظاهر به داشتن قصد معامله مستقیم یک NFT، مالک آن را با ترفندهایی فریب می‌دهند و در نهایت بدون پرداخت وجه به‌شکل واقعی، آن NFT را سرقت می‌کنند.

در این روش، شخص کلاهبردار پس از مشاهده NFT شما که در یکی از بازارهای خریدوفروش توکن‌های غیرمثلی قرار داده‌اید، از طریق شبکه‌های اجتماعی یا پیام‌رسان‌های محبوب (مثل تلگرام) با شما ارتباط می‌گیرد. او در ادامه تمایل نشان می‌دهد که به جای خرید NFT شما از بازارهای رایج، با شما به طور مستقیم وارد معامله شود. توجیه کلاهبردار برای استفاده از این روش نیز احتمالاً مواردی مثل عدم پرداخت کارمزد به پلتفرم‌ها خواهد بود.

در چنین سناریویی، اگر قربانی بپذیرد معامله خود را به‌طور مستقیم انجام دهد، شخص کلاهبردار این فرصت را پیدا می‌کند که با ساخت یک توکن تقلبی با نامی شبیه به استیبل کوین‌های مطرح مانند USDT یا USDC (که هزینه و زحمت خاصی هم ندارد) و پیشنهاد مبلغی بالاتر از انتظار شما، اطمینان شما را جلب کند. در ادامه شخص کلاهبرداری می‌گوید بعد از واریز توکن‌ها به حساب شما، می‌توانید NFT را برای او ارسال کنید. در این شرایط، اگر قربانی تجربه کافی در کار با پلتفرم‌ها و شناسایی توکن‌های جعلی نداشته باشد، فریب می‌خورد و پس از مشاهده توکن‌های دریافتی، دست به ارسال NFT خود می‌زند.

چرا باید از معامله مستقیم NFTهای خود با افراد ناشناس پرهیز کنیم؟
تصویر از کانال تلگرام Hyrcani.

با اینکه چنین روشی برای کلاهبرداری بسیار ساده و ناکارآمد به نظر می‌رسد، همچنان در حال قربانی‌گرفتن از کاربران کم‌تجربه است. ضمن اینکه کلاهبرداران همواره در حال به‌روزرسانی روش‌های خود هستند و ممکن است برای جلب اعتماد قربانی، از روش‌هایی پیچیده‌تر از آنچه در این مطلب توضیح داده شد، استفاده کنند.

بنابراین، توصیه می‌شود در صورتی که از تسلط خود به فضای مبادله ارزهای دیجیتال و NFTها اطمینان کامل ندارید، هرگز با افراد ناشناس و حساب‌های مشکوک در شبکه‌های اجتماعی وارد معامله مستقیم نشوید. در صورتی هم که با سنجیدن تمام جوانب، در نهایت انجام معامله مستقیم با کاربری را قبول کردید، حتماً پس از دریافت توکن، آدرس کانترکت (Contract) آن ارز دیجیتال را با آدرس رسمی ثبت‌شده در وب‌سایت مربوط به توکن دریافتی مقایسه کنید و مطمئن شوید که توکن تقلبی دریافت نکرده‌اید. ضمناً از واگذاری NFT خود در ازای توکن‌های ناشناس خودداری و ارز دیجیتالی را برای مبادله انتخاب کنید که از اعتبار قابل‌قبولی برخوردار است.

چرا باید از معامله مستقیم NFTهای خود با افراد ناشناس پرهیز کنیم؟
نمونه آدرس‌های USDC در وب‌سایت رسمی سیرکل (شرکت عرضه‌کننده USDC).
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

0 دیدگاه