روند نزولی قیمت بیت کوین کی به پایان میرسد؟
در تحلیل تکنیکال قبلی بیت کوین در تاریخ ۱۰ نوامبر (۳ هفتهی گذشته) به ریزش قریب الوقوع قیمت اشاره کردیم. از تاریخ این تحلیل که قیمت در سطح تقریبی ۹,۰۰۰ دلار قرار داشت تا هفتهی گذشته، بیت کوین تا سطح ۶,۵۰۰ دلار سقوط قیمتی را تجربه کرد.
نکتهای که اشاره به آن در ابتدا حائز اهمیت به نظر میرسد این است که بازار قراردادهای آتی بیت کوین بینش خوبی از احساسات بازیکنان بزرگتر ارائه میدهد. افزایش حجم معاملات آتی در بازار نزولی نشان میدهد که احتمال کاهش قیمت بیشتر ولی اگر حجم با افزایش قیمت بیشتر یابد، این موضوع نشاندهندهی این است که فعالان بازار در حال انباشتن موقعیتهای خود در بازار هستند.
در ۲۷ نوامبر کندل قیمت بیت کوین با رنگ سبز بسته شد و همچنین حجم معاملات آتی بیت کوین در بکت رکورد جدید به ثبت رساند که ۶۰ درصد بیشتر از رکورد بالای قبلی بود. این مساله نشان میدهد که سرمایهگذاران نهادی فعالیت خود را در روندهای حرکتی اخیر زیاد کردهاند. در واقع میتوان گفت که این امر نشانگر انباشت احتمالی قیمت در سطوح پایینتر و افزایش علاقه احتمالی این طیف از سرمایهگذاران با آغاز قراردادهای اختیار معامله بیت کوین (Option) در ۹ دسامبر خواهد بود.
حرکات قیمت پس از ریزش قیمتی اخیر امیدوارکننده به نظر میرسد، با این حال خرید در اولین پولبکهای قیمت پس از ریزش می تواند ریسک بالایی داشته باشد، بنابراین بهتر است معاملهگران قبل از آغاز یک معاملهی خرید (Long) منتظر مشاهدهی الگوهای برگشت در قیمت باشند. اما سوال اینجاست که روند نزولی تا کجا ادامه خواهد داشت؟
احتمالاً درباره الگوی سر و شانه تشکیل شدهی اخیر در قیمت بیت کوین که تحلیلگران بسیاری به آن اشاره کردند، شنیده باشید. شمای کلی این الگو را در عکس زیر میتوان مشاهده کرد.
این سناریو که عدهی بسیاری از تحلیلگران ادعای وقوع این حرکت را داشتهاند، یکی از نقشههای احتمالی حرکات بیت کوین در آینده میتواند باشد. قیمت خط گردن این الگوی بازگشتی که شیب صعودی دارد را شکسته و با موفقیت به این سطح پولبک کرده است. میتوان با توجه به اعتبار مناسب این الگو اهداف پایینتری را برای قیمت بیت کوین متصور شد.
از سوی دیگر قیمت در کوتاه مدت با توجه به الگوی هارمونیک گارتلی که در تایم فریم هفتگی شکل گرفته از سطح فعلی ممکن است تا ناحیهی مقاومتی ۸,۰۰۰ الی ۸,۵۰۰ دلار جهش قیمتی را تجربه کند.
با توجه به این الگوی هارمونیک میتوان گفت که پولبک به خط گردن الگوی سر و شانه میتواند میتواند باعث نفوذ قیمت به این سطح شود و پس از دیده شدن اهداف الگوی هارومونیک دوباره روند نزولی در میان مدت از سر گرفته شود. محتملترین ایستگاههایی که پس از نزولی شدن دوبارهی قیمت با توجه به اصول پرایس اکشن و سطوح عرضه و تقاضا میتوان در نظر گرفت، به صورت زیر تعریف میشوند.
محدوده قیمت ۶,۶۰۰ الی ۷,۳۰۰ دلار و ناحیهی حمایتی ۵,۰۰۰ الی ۵,۴۰۰ دلار برای بیت کوین اساسی هستند و باید دید که قیمت پس از صعود به هدف الگوی گارتلی به کدام یک از این دو ناحیه بازگشت خواهد کرد و از روی آنها روند صعودی اصلی خود را از سر خواهد گرفت.
نتیجهگیری
در کوتاه مدت انتظار رشد قیمت بیت کوین تا ناحیهی مقاومتی ۸,۰۰۰ الی ۸,۵۰۰ دلار را میتوان داشت و پس از نفوذ قیمت در این ناحیه احتمال ریزش تا حمایت ۶,۶۰۰ الی ۷,۳۰۰ دلار وجود دارد. در صورت شکستن این ناحیه، ایستگاه بعدی ناحیهی حمایتی ۵,۰۰۰ الی ۵,۴۰۰ دلار خواهد بود که حرکت اصلی بعدی بیت کوین میتواند از این نواحی شکل بگیرد. معاملات در قیمت فعلی کمی ریسک به همراه خود دارند و به معاملهگران پیشنهاد میشود تا مشاهدهی علائم برگشت دقیق با مدیریت سرمایه و اعمال حد ضرر از این ریسک بکاهند.
تحلیل ارائه شده صرفاً یک نظر شخصی به صورت کوتاه مدت است و وبسایت ارزدیجیتال مسئولیتی در قبال زیانهای احتمالی آن بر عهده نخواهد داشت.
از نظر بلند مدت اصلا الگوی نزولی وجود نداره قیمت در یک تلاطم افزایشی بوده. بررسیهای پرایس اکشن حاکی از ریزش تا محدوده ۵۰۰۰تا۶۰۰۰ در پایان ۲۰۱۹ و افزایش روند قیمتی تا محدوده ۱۵۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ در سال ۲۰۲۰ و ریزش تا محدوده ۷۵۰۰ تا ۸۵۰۰ در پایان ۲۰۲۰ و افزایش تا محدوده ۲۰۰۰۰ تا ۲۱۰۰۰ در ۲۰۲۱ و ریزش تامحدوده ۱۰۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ تا پایان ۲۰۲۱ افزایش تا ۲۵۰۰۰ در ۲۰۲۲ داره