فوری/ تلگرام پروژه بلاک چین خود را لغو کرد؛ ارز دیجیتال گرام عرضه نخواهد شد
پاول دورف، مدیرعامل تلگرام در کانال تلگرامی خود اعلام کرد این شرکت از پروژه بلاک چین خود کنار میکشد و به این ترتیب کار ارز دیجیتال تلگرام قبل از عرضه به پایان رسید.
اختصاصی ارزدیجیتال – پاول دروف، مدیرعامل تلگرام، طی پستی در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که این شرکت پس از ۲.۵ سال کار بر روی شبکه باز تلگرام (TON)، به دلیل موانع قانونی از سوی آمریکا این پروژه را قبل از راهاندازی رسمی رها میکند.
دورف در پیام خود دادگاه ایالات متحده را عامل این موضوع دانسته است. به گفته دورف، ایالات متحده نه تنها در آمریکا بلکه در کل جهان اجازه توزیع توکنهای گرام را از این شرکت سلب کرده است. او در پست خود با کنایه نوشته است:
متأسفانه، یک دادگاه در آمریکا جلوی اتفاق افتادن TON را گرفت. چطور؟ تصور کنید چند نفر برای ساخت یک معدن طلا پول بگذارند و سپس طلایی را که از آن بیرون میآید تقسیم کنند. بعد یک قاضی میآید و میگوید: «این افراد در معدن طلا سرمایهگذاری کردند، چون به دنبال سود بودند و آنها آن طلا را برای خودشان نمیخواستند، بلکه میخواستند به افراد دیگر بفروشند. به خاطر همین، اجازه داشتن طلا را ندارند.
دروف در ادامه مینویسد:
اگر این استدلال برای شما منطقی نیست، فقط شما نیستید. این دقیقاً بلایی است که بر سر TON (معدن) و گرامها (طلا) آمد. یک قاضی از این منطق استفاده کرد تا حکم کند افراد حق ندارند مانند بیت کوین گرام بخرند یا بفروشند.
در ادامه نوشته دورف آمده است:
…دادگاه ایالات متحده اعلام کرد گرامها نه تنها نمیتوانند در ایالات متحده عرضه شوند، بلکه در کل جهان هم نمیتوانند. چرا؟ چون گفته شد بعد از راهاندازی TON ممکن است یک شهروند آمریکایی راهی برای دسترسی به این پلتفرم پیدا کند. بنابراین برای جلوگیری از این مسئله، گرامها نباید در هیچ کجای جهان توزیع شوند، حتی اگر یک کشور دیگر روی این کره خاکی کاملاً با TON موافق باشد.
او در ادامه نوشته است:
این تصمیم دادگاه نشان میدهد بقیه کشورها این اختیار را ندارند که تصمیم بگیرند چه چیزی برای کشورشان خوب است و چه چیزی بد. اگر آمریکا ناگهان تصمیم به ممنوعیت قهوه و بستن کافیشاپها در ایتالیا بگیرد، چون برخی از آمریکاییها ممکن است به آنجا بروند، نباید تعجب کرد.
دورف با انتقاد به دخالت آمریکا در جهان مینویسد:
متاسفانه، قاضی آمریکایی درباره یک چیز درست میگوید: ما، مردم خارج از ایالات متحده، میتوانیم به رئیس جمهورها و نمایندگان خود رأی بدهیم، اما وقتی که بحث مالی و فناوری (خوشبختانه قهوه نه) وسط باشد، همچنان به ایالات متحده وابسته هستیم. آمریکا میتواند از کنترل خود بر دلار و نظام مالی جهانی برای بستن هر بانک یا حساب بانکی در جهان استفاده کند. آمریکا میتواند از کنترل خود بر اپل و گوگل برای حذف برنامهها از روی اپ استور و گوگل پلی استفاده کند. بنابراین بله، این درست است که دیگر کشورها اختیار کامل بر قلمرو خود ندارند. متاسفانه ما، ۹۶ درصد جمعیت جهان در نواحی دیگر، به تصمیمگیرندگانی وابسته هستیم که توسط ۴ درصد شهروند آمریکا انتخاب میشوند.
در ادامه پیام دروف نوشته شده است:
شاید این در آینده تغییر کند. اما امروز، در یک چرخه معیوب قرار داریم: نمیتوانید به جهان کاملاً متمرکز تعادل بیشتری اضافه کنید، دقیقاً چون متمرکز است. ما تلاشمان را کردیم. عرصه را به نسلهای بعدی کارآفرینها و توسعهدهندگان میسپاریم تا این راه را ادامه دهند و از اشتباهات ما درس بگیرند.
دورف در ادامه نوشت که کار تلگرام با شبکه TON دیگر تمام شده است و هر سایتی که از نام او یا برند TON بعدها استفاده کند نیز نباید به آن اعتماد کرد. به گفته مدیر تلگرام هیچ یک از اعضای این پیامرسان دیگر در پروژه TON حضور ندارند:
شاید شبکههایی بر پایه فناوریای که برای TON ساختیم ظهور کنند، اما ما با آنها هیچ ارتباطی نخواهیم داشت و احتمالا آنها را به هیچ طریقی نیز مورد حمایت قرار نخواهیم داد. پس مراقب باشید و به هیچکس اجازه ندهید که شما را گمراه کند.
پاول دورف در پایان صحبتهای خود اظهار داشت:
میخواهم این پست را با آرزوی موفقیت برای تمامی کسانی که در راه تمرکززدایی، توازن و برابری در جهان تلاش میکنند به پایان برسانم. شما در سمت صحیح این جنگ قرار گرفتهاید. شاید این مهمترین نبرد نسل ما باشد. امیدواریم که شما در جنگی که ما در آن شکست خوردیم، پیروز شوید.
زمزمهها برای عرضه یک ارز دیجیتال از سوی تلگرام، در اواخر سال ۲۰۱۷ آغاز شد و سپس در سال ۲۰۱۸ این شرکت موفق شد در پیشفروش خصوصی توکنهای گرام، ۱.۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کند.
در اکتبر ۲۰۱۹ (آبان ۹۸) همه چیز برای عرضه رسمی گرام آماده بود و حتی برای آن کیف پول رسمی ارائه شده بود. اما ناگهان دستوری از سوی کمیسیون بورس آمریکا (SEC)، اجازه توزیع توکنهای گرام را از این شرکت گرفت. به عقیده کمیسیون بورس آمریکا تلگرام با پیشفروش توکنهای خود قوانین اوراق بهادار ایالات متحده را نقض کرده است.
پس از ماهها کشمش تلگرام با دادگاه آمریکا و تلاش نافرجام برای عرضه گرامها، سرانجام امروز اعلام شد که پروژه بلاک چین تلگرام قبل از راهاندازی رسمی برای همیشه رها میشود.
الان پاول دورف میگه دیگی کع واسه من نجوشه ، میخام سر سگ توش بجوشع ، میزنه تلگرامم قطع میکنه ?