ارز‌ها: ۳۱,۷۱۶
ارزش بازار: ۳.۲۲۲ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۳۵ تومان

وضعیت بازار: قیمت‌ بیت کوین تا چه زمانی ثابت می‌ماند؟

وضعیت بازار: قیمت‌ بیت کوین تا چه زمانی ثابت می‌ماند؟

بسیاری از تحلیلگران معتقدند اگر بیت کوین بتواند مقاومت ۴۰,۰۰۰ دلاری را پشت سر بگذارد، شرایط برای کاهش فشار فروش و جهش بیشتر قیمت فراهم می‌شود؛ اما چرا این سطح برای تغییر روند بازار در کوتاه‌مدت این‌قدر حائز اهمیت است؟

به گزارش کوین دسک، پس از سقوط شدید ماه ژانویه (دی)، بازار ارزهای دیجیتال مدتی است که وارد فاز تثبیت قیمت‌ها شده است. بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند قیمت ارزهای دیجیتال این ماه تا حدودی بازیابی شود؛ خصوصاً با توجه به اینکه در طول هفته‌های گذشته، برخی از آلت کوین‌ها بهتر از بیت کوین عمل کردند.

بازار بیت کوین در طول ۲۴ ساعت گذشته تقریباً بدون نوسان بوده است. اتریوم هم شرایط مشابهی را تجربه کرده و قیمت سولانا ۳.۵ درصد افزایش یافته است. وضعیت بازار توکن‌های متاورسی دیسنترالند (Decentraland) و سندباکس (The SandBox) نیز پس از جهش روز دوشنبه نزولی شد و قیمت هر دو توکن در طول ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۵ درصد کاهش یافته است.

روز گذشته، نیرمالا سیتارامان (Nirmala Sitharaman)، وزیر دارایی هند، برای اولین بار اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد از درآمدهای مربوط به تراکنش‌های ارز دیجیتال ۳۰ درصد مالیات دریافت کند. نیشال شتی (Nischal Shetty)، مدیرعامل صرافی وزیرکس (WazirX) که یکی از بزرگترین بازارهای خریدوفروش ارز دیجیتال در هند است، گفته «هند بالاخره وارد مسیر قانون‌مندکردن ارزهای دیجیتال شده است». البته این خبر تأثیر قابل‌توجهی بر وضعیت بازار نگذاشت.

تحلیلگران انتظار دارند در کوتاه‌مدت از فشارهای روانی مربوط به بحث قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال کاسته شود؛ اتفاقی که می‌تواند احساسات معامله‌گران را تقویت کند. برای مثال، شاخص ترس و طمع بازار ارز دیجیتال کم‌کم در حال بالاآمدن از سطح «ترس شدید» است که می‌تواند نشانه‌ای برای فعالیت‌های صعودی معامله‌گران در نظر گرفته شود. در بازار قراردادهای آتی (Futures) بیت کوین هم نشانه‌هایی از فشار فروش استقراضی (Short Squeeze) دیده می‌شود. فشار فروش استقراضی زمانی اتفاق می‌افتد که با افزایش ناگهانی قیمت در بازار، معامله‌گران شورت (نزولی) مجبور به خروج از موقعیت‌های معاملاتی خود می‌شوند.

در حال حاضر، برخی از خریداران همچنان با کاهش قیمت در کف اقدام به خرید می‌کنند. شرکت نرم‌افزاری مایکرواستراتژی که به‌طور مرتب بیت کوین انباشت می‌کند، روز گذشته اعلام کرد که بین ۳۰ دسامبر تا ۳۱ ژانویه (۹ دی تا ۱۱ بهمن) ۶۶۰ بیت کوین جدید به ارزش ۲۵ میلیون دلار خریداری کرده است.

شاخص‌های تکنیکال نشان می‌دهند که جهش احتمالی قیمت بیت کوین بین ۴۰,۰۰۰ تا ۴۵,۰۰۰ دلار متوقف خواهد شد؛ چراکه شتاب فعلی قیمت برای شکل‌گیری یک حرکت بلندمدت، کافی به نظر نمی‌رسد.

بهبود احساسات معامله‌گران

شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال هفته گذشته از ناحیه ترس شدید خارج شد که نشان می‌دهد احساسات نزولی در حال کم‌رنگ‌شدن است. این شاخص اکنون به سطوح ژوییه ۲۰۲۰ (تیر ۹۹) رسیده است؛ زمانی که روند بازیابی بازار ارزهای دیجیتال هنوز آغاز نشده بود.

مؤسسه تحقیقاتی آرکان ریسرچ (Arcane Research)، در گزارش روز گذشته خود نوشت:

یکشنبه این هفته شاخص ترس و طمع در مدت‌زمان کوتاهی به سطح ۳۰ درصد رسید که بالاترین سطح از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون است.

وضعیت بازار: قیمت‌ بیت کوین تا چه زمانی ثابت می‌ماند؟
شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال

برخی از تحلیلگران هم هستند که ترجیح می‌دهند برای تأیید تغییر احساسات معامله‌گران از نزولی به صعودی، منتظر رشد حجم معاملات بمانند.

آرکان ریسرچ گفته است:

بازار بیت کوین فعلاً با مقاومت ۴۰,۰۰۰ دلاری درگیر است و تلاش می‌کند این سطح را پشت سر بگذارد. ممکن است [با عبور قیمت از این سطح] شاهد رشد شدید حجم معاملات باشیم؛ درست مثل زمانی که بیت کوین به زیر ۴۰,۰۰۰ دلار سقوط کرد. تا آن زمان خبری از فعالیت‌های معاملاتی قابل‌توجه نخواهد بود؛ چراکه معامله‌گران مومنتوم (کسانی که بسته به نوسان قیمت‌ها معامله می‌کنند) پس از واردشدن به موقعیت‌های معاملاتی، منتظر حرکات قیمتی بخصوص می‌مانند.

بررسی احتمال جهش کوتاه‌‌مدت قیمت

برای آنکه حجم درخور توجهی از موقعیت‌های معاملاتی شورت لیکویید شوند، بیت کوین باید از مقاومت ۴۰,۰۰۰ دلاری عبور کند. همان طور که از نمودار زیر پیداست، اخیراً حجم موقعیت‌های معاملاتی لانگ (خرید یا صعودی) لیکوییدشده کاهش یافته است؛ اتفاقی که معمولاً پیش از جهش قیمت و در نتیجه لیکوییدشدن گسترده موقعیت‌های شورت یا همان شکل‌گیری فشار فروش استقراضی اتفاق می‌افتد.

لیکوییدشدن زمانی رخ می‌دهد که صرافی برای پیشگیری از سوخت‌شدن مبلغ اولیه‌ای که به معامله‌گر قرض داده است، موقعیت معاملاتی اهرم‌دار آن تریدر را به‌طور کامل ببندد. در واقع پلتفرم‌های معاملاتی با این کار اجازه نمی‌دهند که موجودی حساب یک معامله‌گر به عددی کمتر از بدهی‌اش به صرافی برسد. این اتفاق در درجه اول در بازارهای آتی رخ می‌دهد.

پلتفرم تحلیلی گلسنود (Glassnode) هم در گزارش جدید خود نوشته است:

با توجه به منفی‌بودن احساسات معامله‌گران، استفاده زیاد از اهرم‌‌های معاملاتی و غالب‌بودن موقعیت‌های معاملاتی شورت، شکل‌گیری فشار فروش استقراضی کوتاه‌مدت خلاف جهت فعلی بازار، منطقی به نظر می‌رسد.

وضعیت بازار: قیمت‌ بیت کوین تا چه زمانی ثابت می‌ماند؟
مقایسه سهم موقعیت‌های لانگ و شورت از پوزیشن‌های لیکوییدشدۀ بازار

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
IntBCounsult
IntBCounsult
۲ سال قبل

از کجا بفهمیم، لیکویید شدن لانگ تمام شده و نمودار برگشته، شاید ادامه یابد، به طور اساطیری و البته تکنیکی بلند مدت را افزایش ای نمی بینم، چطور فکر کنم قیمت به کانال بالاتر تغییر می کند، به این زودی بازار بازیابی شده و آماده پرش است؟ خیر، فکر کنم نوسانی است و بازار بی هدف منتظر یک خبر سیاسی است، مثلا نفت هم گران می شود، و طلا هم، اما برجام ارزان شان می کند، جنگ اوکراین ....

صدیقی
صدیقی
۲ سال قبل

حجم حمایتی و صعودی برای حرکت بیشتر به سمت بالا وجود ندارد و قیمت برای تست عرضه دوباره به پایین بر می گردد. در محدوده پی ار زد فیبو یک هستیم.

IntBCounsult
IntBCounsult
۲ سال قبل
پاسخ  صدیقی

بیشتر توضیح دهید، لطفا

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب