از افزایش دوباره نرخ بهره تا تشدید واریز بیت کوین به صرافی‌ها؛ اتفاقات مهمی که این هفته شاهد آن خواهیم بود

از افزایش دوباره نرخ بهره تا تشدید واریز بیت کوین به صرافی‌ها؛ اتفاقات مهمی که این هفته شاهد آن خواهیم بود

بیت کوین طی روز گذشته چیزی نزدیک به ۶ درصد از ارزش خود را از دست داد. اعلام تصمیم نهایی بانک مرکزی آمریکا برای افزایش مجدد نرخ بهره بانکی و انتشار آمار مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی در این کشور، جزو اتفاقات تأثیرگذاری هستند که در دو روز آینده شاهد خواهیم بود.

به گزارش کوین دسک، قیمت بیت کوین روز گذشته با سقوطی ۵.۷ درصدی به زیر ۲۲٬۰۰۰ دلار رسید. این ریزش، اصلاح ۱۴ درصد رشدی است که بیت کوین در طول هفته قبل تجربه کرده بود. در حال حاضر بیت کوین از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون ۵۴ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

۵ کندل از ۶ کندل قبلی بیت کوین در نمای ۱ روزه بازار در وضعیت زیان‌دهی (قرمز) بسته شده و هم‌زمان با آن شاخص حجم معاملات و میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه (EMA ۲۰) هم شیبی نزولی به خود گرفته‌‌اند. روز یکشنبه نیز قیمت بیت کوین در حالی ۰.۶ درصد رشد کرد که حجم معاملات پایین‌تر از حد متوسط بود. این جهش ملایم در ادامه نیز با ذخیره سود بخشی از معامله‌گران در سطح ۲۳٬۰۰۰ دلار همراه شد و در نتیجه قیمت در روزهای بعدی مجدداً پایین آمد.

بازارهای مالی سنتی اما روز گذشته شرایط متفاوتی داشتند. شاخص «S&P500» در این مدت ۰.۳۴ درصد رشد کرده و این در حالی است که شاخص بورسی نزدک ۰.۲۶ درصد افت داشته است. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت (West Texas Intermediate) نیز ۱.۸ درصد رشد کرده و طلا ۰.۶ درصد افت قیمت داشته است.

اتریوم نیز روز گذشته سقوطی ۱۰ درصدی را تجربه کرد و این در حالی بود که حجم معاملات این ارز دیجیتال در سطح متوسط قرار داشت. گفتنی است اولنچ و ریپل نیز به ترتیب روز گذشته ریزشی ۸.۴ و ۵.۸ درصدی را تجربه کرده بودند.

آن‌طور که آخرین آمارها از فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای نشان می‌دهد، واریز بیت کوین به صرافی‌های ارز دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته افزایش یافته است. شاخص «جابه‌جایی خالص بیت کوین صرافی‌ها» که تصویر آن هم در ادامه آمده است، اختلاف بین حجم بیت کوین‌های واریزشده به صرافی‌های ارز دیجیتال و واحدهای برداشت شده از آنها را محاسبه می‌کند.

رشد یا مثبت‌شدن شاخص جابه‌جایی خالص سرمایه صرافی‌ها معمولاً نشانه‌ای از افزایش حجم واریز بیت کوین به این پلتفرم‌های معاملاتی و فروش احتمالی این واحدها در نظر گرفته می‌شود. آن‌طور که پیداست، معامله‌گران به‌دنبال رشد ۱۴ درصدی قیمت در هفته گذشته، شروع به ذخیره سود کرده‌اند و مشغول واریز بیت کوین‌های خود به صرافی‌ها هستند تا در نهایت آنها را به فروش برسانند.

از افزایش دوباره نرخ بهره تا تشدید واریز بیت کوین به صرافی‌ها؛ اتفاقات مهمی که این هفته شاهد آن خواهیم بود
شاخص جابه‌جایی خالص بیت کوین صرافی‌ها (برای مشاهده شاخص در ارزویژن روی تصویر کلیک کنید).

از منظر تحلیل تکنیکال،‌ قیمت بیت کوین جایی بین میانگین متحرک نمایی ۱۰ و ۲۰ روزه گرفتار شده است و از آنجا که میانگین متحرک نمایی ۱۰ روزه در ۱۴ ژوییه (۲۳ تیر) میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه را به‌سمت بالا شکسته بود، ممکن است برخی از معامله‌گران از این اتفاق به‌عنوان فرصتی برای خرید استفاده کرده باشند.

جالب است بدانید در ۲۵ روز گذشته از ماه ژوییه (تیر) حجم معاملات بیت کوین تنها در ۹ روز از متوسط حجمی ۲۰ روزه خود بیشتر بوده است. به همین خاطر می‌توان گفت در حال حاضر عزم راسخی میان سرمایه‌گذاران بلندمدت و کوتاه‌مدت برای افزایش قیمت دیده نمی‌شود. در نتیجه انتظار می‌رود نوسان محدود قیمت در کوتاه‌مدت ادامه داشته و بیت کوین در روزهای پیش رو هم جایی بین حمایت ۲۰٬۵۰۰ دلاری و مقاومت ۲۳٬۰۰۰ دلاری بالا و پایین شود.

حمایت ۲۰٬۵۰۰ دلاری که درباره آن صحبت کردیم، با «نقطه کنترل» شاخص نمایه حجم قابل‌مشاهده یا همان «VRVP» در یک سطح قرار دارد. این شاخص در واقع میزان فعالیت‌های معاملاتی در یک بازه زمانی و سطوح قیمتی مشخص را نشان می‌دهد. منظور از نقطه کنترل هم سطحی است که بیشترین میزان فعالیت‌های معاملاتی را به خود اختصاص داده و نشان می‌دهد معامله‌گران بیشتر بر سر کدام قیمت به توافق رسیده‌اند.

از افزایش دوباره نرخ بهره تا تشدید واریز بیت کوین به صرافی‌ها؛ اتفاقات مهمی که این هفته شاهد آن خواهیم بود
نمودار قیمت بیت کوین؛ نمای ۱ روزه بازار بیت کوین/ دلار به‌همراه شاخص VRVP.

در کنار این مسائل، بسیاری از سرمایه‌گذاران منتظر تصمیم‌گیری بانک مرکزی آمریکا برای افزایش دوباره نرخ بهره بانکی در جلسه روز چهارشنبه این سازمان هستند. کارشناسان انتظار دارند بانکی مرکزی در این مرحله هم نرخ بهره بانکی را مجدداً ۰.۷۵ واحد درصد افزایش دهد. ضمن اینکه لحن جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس بانک مرکزی آمریکا هم، هنگام اعلام تصمیم و برنامه‌های بعدی این سازمان برای مهار تورم، می‌تواند حائز اهمیت باشد.

قرار است روز پنجشنبه هم آمار مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا منتشر شود و کارشناسان انتظار دارند این شاخص در این دوره ۰.۵ درصد رشد کرده باشد. هر عددی کمتر از ۰.۵ درصد می‌تواند یک نشانه نزولی برای بازارهای مالی سنتی و ارزهای دیجیتال باشد. ضمن اینکه منفی‌بودن رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا برای دومین ماه متوالی، به این معنی خواهد بود که اقتصاد این کشور با رکودی قریب‌الوقوع مواجه است.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

6 دیدگاه
هیچکس
هیچکس
1 سال و 8 ماه قبل

اصلا عقلانی نیس که بازم بیاد پایین
۲۰ هزار الان کف سازیه طولانی مدته
به نظر من آروم آروم تا اخر تابستون در بهترین حالت ۲۵ هزار باشه و بعدش اصلاح میزنه و میره تا ۳۶
نظر خودمو گفتم نظر همه محترمه

Ali
Ali
1 سال و 8 ماه قبل

دیگه پاین نمیره
برسه به ۱۹ هزار خیلی ها امده خرید هستند
زیر ۱۹ هزار دیگه نمیاد
این خبرم مهم نیست اینجوری می کنن که ما بفروشیم صرافی ها سود کنند

حسین فراهانی
حسین فراهانی
1 سال و 8 ماه قبل

امیدوارم فدرال رزرو و به کل اقتصاد آمریکا متلاشی بشه، بیچاره کردن ما رو، کمرمون شکست

mehrooz sahaleh
mehrooz sahaleh
1 سال و 8 ماه قبل

ضمن تشکر از نویسنده محترم . همانظوریکه بار ها عنوان شده داریم نزدیک میشویم به افزایش بهره بانکی ایالات متحده ( شاید 0.75 درصد ) و به طبع آن کلیه بازار ها شروع به نشان دادن واکنش نموده اند . ببینید دوستان در جایی مانند طلا با افزایش نرخ بهره قیمت طلا کاهش پیدا می کند . ولی در کریپتو ها به همین سادگی نمی توان گفت . مگر اینکه در لحظه اعلام خبر افزایش بتوانید با گرفتن نوسانات سود کنید . این امر شدنی است . خیلی ها این کار را می کنند . در آخرین باری که نرخ بهره افزایش پیدا کرد قیمت بیت تا حدود 19800 کمی بالا تر یا پایین تر هم آمد . این سیگنال نیست . واقعیتی بود که تجربه کردیم. در اینجا البته که فیوچرز کارها بهتر می توانند کسب سود کنند . ولی آن هم ریسک های خودش را دارد.

علیرضا.م.م
علیرضا.م.م
1 سال و 8 ماه قبل

دو تا spot، یکی خرید و یکی فروش با مثلا 2تا 8 درصد فاصله از قیمت اصلی اگر بگذاریم ،دست کم سودش را از یک طرف میدهد

یوسف
یوسف
1 سال و 8 ماه قبل

در روزی که تاریخ جلسه است و در زمان برگزاری جلسه بازار ارزهای دیجیتال نوسانات سریع و غیر قابل پیش بینی انجام می دهد داشتن استاپ لاس ضروری و اگر صرافی که حجم معامات کم و یا متوسط دارد ( بغیر از یکی دوتا بقیه کم است ) احتمال پرش از استاپ لاس و لیکویید شدن زیاد است