زمزمهها درباره عرضه ارز دیجیتال آمریکا در حال قوت گرفتن است!
«پاتریک هارکر» (Patrick Harker) رئیس شعبه فیلادلفیای بانک فدرال رزرو آمریکا در آخرین اظهار نظر خود گفته است که عرضه ارز دیجیتال توسط بانکهای مرکزی از جمله فدرال رزرو امری «اجتناب ناپذیر» خواهد بود.
به گزارش «کوین دسک» و بر اساس اعلام رویترز، هارکر طی صحبتهایش در کنفرانس فعالان بانکی در «سنت لوئیس» گفت که ایالاتمتحده نباید اولین کشور بزرگی باشد که ارز دیجیتال ملی عرضه میکند، چرا که این فناوری در حال بلوغ است و از طرفی دلار آمریکا بهعنوان ارز ذخیرهای اصلی دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. هارکر در پاسخ به سوالی در خصوص تصمیم بانک فدرال رزرو مبنی بر ایجاد سیستم پرداختهای آنی خود با نام FedNow گفت:
اجتناب ناپذیر است؛ فکر میکنم ابتدا بهتر است که به درک درستی از آن برسیم. به پنج سال بعد از آن نگاه میکنم. پنج سال بعد چه اتفاقی میافتد؟ فکر کنم به ارزهای دیجیتال ارتباط داشته باشد.
صحبتهای هارکر در حالی انجام شد که بحثها بر سر ارزهای دیجیتال و عرضه آنها توسط نهادهای خصوصی بالا گرفته است و بیشتر کشورهای دنیا نسبت به تهدید توانایی بانکها در رهبری سیاستهای پولی و مالی توسط چنین ارزهایی ابراز نگرانی کردهاند.
هفته جاری، مسئولان بزرگترین بانکهای آمریکا در نشست ماه سپتامبر (شهریور) «شورای مشورتی فدرال» ضمن تسلیم شکایت خود به بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو)، اعلام کردند که لیبرا، ارز دیجیتال فیسبوک، تهدیدی نسبت به نظام پولی و مالی است.
با استفادهی مصرفکنندگان از لیبرا، سپردههای بیشتری به سمت این پلتفرم سرازیر خواهد شد و این مسئله باعث کاهش شدید نقدینگی میشود و حذف این چنینی واسطهها ممکن است در ادامه وارد خدمات وامدهی و سرمایهگذاری شود.
بسیاری از اقتصادهای بزرگ دنیا، برنامهریزیهای خود در خصوص عرضه ارز دیجیتال ملی را آغاز کردهاند.
«مو چانگ چون»، مدیر ارشد برنامه ارز دیجیتال چین، اعلام کرده است که یکی از اهداف اصلی استیبل کوین ملی چین یا «ارز دیجیتال پرداختهای الکترونیک» (DCEP)، مقابله با تهدیدهای فیسبوک و لیبرا، پیش از عرضه آن است. مو در این خصوص میافزاید:
اگر به لیبرا اجازه ورود به بازار را بدهیم، کانالهای اقتصادی زیرزمینی را باز خواهیم کرد. مدیریت ارزهای خارجی برای چین سخت خواهد شد و محدودیت ۵۰,۰۰۰ دلاری در خروج سرمایه نیز، کارایی خود را از دست خواهد داد.
«آگوستین کارستنس» (Agustin Carstens)، مدیر بانک تسویه حساب جهانی (BIS)، در اظهارنظری اعلام کرده بود که بانکهای مرکزی به زودی به دنبال عرضه ارز دیجیتال خود خواهند بود.
بانک تسویه حساب جهانی که از آن به عنوان بانکِ مرکزیِ بانکهای مرکزی یاد میشود، به گفته کارستنس، از توسعه و پژوهش در خصوص عرضه ارز دیجیتالی با پشتوانه ارزهای ملی پشتیبانی میکند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.