بدهی خانوارهای آمریکایی رکورد زد؛ ریسک بحران مالی بیشتر و بیشتر میشود
طبق آخرین گزارشها، سطح بدهی خانوارهای آمریکا به رکوردی جدید دست یافته و به ۱۴ تریلیون دلار رسیده است. سوال اصلی اینجاست آیا با در نظر گرفتن کاهش ارزش دلار و مشکلات سیستمهای بانکی، بیت کوین راه نجاتی برای این چالش است یا خیر؟
به گزارش بیت کونیست و بر اساس گزارش فصل به فصل فدرال رزرو در خصوص بدهی خانوارهای آمریکایی، رقم این بدهیها تا پایان سال گذشته میلادی به ۱۴.۱۵ تریلیون دلار رسیده است. این رقم به نسبت سه ماهه منتهی به پایان سال ۲۰۱۹، رشدی ۱.۴ درصدی داشته است؛ این یعنی ۱۹۳ میلیون دلار افزایش در بدهی خانوارها در آمریکا!
در گزارش فدرال رزرو آمده است که این حجم از بدهیها ۱.۵ تریلیون دلار بیش از دورانِ قبل از رکود سال ۲۰۰۸ است. سه ماهه سوم سال ۲۰۰۸ و پیش از رکود اقتصادی آمریکا، بدهی خانوراهای آمریکایی ۱۲.۶۸ تریلیون دلار اعلام شده بود. این بدهیها شامل وامهای مسکن و دیگر بدهیهایی است که خانوارهای آمریکایی ملزم به پرداخت آن هستند.
وامهای مسکن بیشترین سهم از این بدهیها را در اختیار دارد. بدهیهای این حوزه در این سه ماهه افزایشی ۱۲۰ میلیارد دلاری داشته است. بدهیهایی که به مواردی غیر از وامهای مسکن تعلق دارند نیز افزایشی ۷۹ میلیارد دلاری را تجربه کرده و به رقم ۴.۲ تریلیون دلار رسیده است. حجم این بدهیها در ۲۲ گزارش اخیر با افزایش رو به رو بوده است.
وامهای تحصیلی و حسابهای اعتباری نیز سهم عمدهای از بدهی خانوارهای آمریکایی را تشکیل میدهند.
ولیبرت ون در کلاو (Wilber Van Der Klaauw)، از معاونان شعبه نیویورک فدرال رزرو، در اظهار نظری عنوان کرد که عدم پرداخت بدهیها از سال ۲۰۱۶ با نرخی ثابت در حال رشد است و از این میان سهام وامگیرندگان جوان از دیگر قشرهای جامعه بیشتر است.
پیتر شیف (Peter Schiff)، از طرفداران طلا و یکی از سرسختترین منتقدین بیت کوین، تضعیف اقتصاد را از جمله عوامل میداند که سبب افزایش بدهی خانوارها شده است. اظهارات شیف در حالی انجام شد که مقامات مالی دولت ایالاتمتحده وضعیت اقتصاد این کشور را بسیار مثبت ارزیابی میکنند. شیف در صحبتهایش عنوان میکند:
اگر اقتصاد به معنای واقعی قوی بود، درآمد خانوارها [در آمریکا] بیشتر میشد و توانایی پرداخت بدهیهای خود را پیدا میکردند. در عوض تضعیف اقتصاد این خانوارها را مجبور کرده است تا برای بقا در سیستم مالی آمریکا دست به دامن وامها شوند.
در این میان بار دیگر شاهد نقش محوری بانکها هستیم؛ نرخ بهره بانکی به محدوده منفی وارد شده است و بانک مرکزی آمریکا سعی دارد با اعطای تسهیلاتی نظیر باز خرید قراردادها، بانکها را از زیر بار فشارهای موجود خلاص کند.
تمام این موارد سبب نشده تا دونالد ترامپ معافیتهای مالیاتی جدید را به حوزه بانکی تحمیل کند. این اقدام سبب خواهد شد تا بانکداران بزرگ روز به روز ثروتمندتر شده و خانوارهای آمریکایی بیشتر و بیشتر تحت فشار قرضهای خود قرار گیرند.
کاهش ارزش دلار موجب شده تا قدرت خرید مردم کاهش یابد و مجبور به دریافت وامهای بیشتری شوند.
کاهش نرخ بهره بانکی نیز باعث میشود تا مردم رغبت کمتری به پسانداز سرمایههای خود داشته باشند. این حالت در جوامعی دیده میشود که قوانین برای حمایت از مصرفگرایی طراحی شده باشند. در این گونه جوامع دولت مردم را به خریدِ بیش از اندازه تشویق میکند که در نهایت موجب ثروتمندتر شدن ثروتمندان خواهد شد.
به عنوان جمعبندی میتوان گفت که راه چاره روی آوردن به داراییهایی نظیر بیت کوین و طلاست که به عنوان سرپناهی امن برای سرمایهها شناخته میشوند. عملکرد طلا و بیت کوین در سال جاری با توجه به تضعیف سیستمهای سنتی اقتصاد، قابل تحسین بوده است.
از طرف دیگر اتریوم نیز توانسته خود را به عنوان یک ابزار برای ذخیره ارزش ثابت کند. اتریوم به عنوان زیربنای نوظهورِ اکوسیستمِ اقتصاد غیرمتمرکز، ابزاری مناسب برای ذخیره ارزش تلقی میشود.
یه لحظه فکر کردم زدم کانال 20:30...دی