کلاهبرداری ۲ میلیون دلاری در قالب ارز دیجیتال به بهانه فروش ماسک!
کلاهبرداران به بهانه فروش اقلام ضروری بیماری کرونا از قبیل ماسک صورت، ضدعفونیکننده دست و دارو، دستکم ۲ میلیون دلار پول در قالب ارز دیجیتال از مصرفکنندگان وحشتزده از کرونا به سرقت بردند.
به گزارش کوین دسک، این کلاهبرداری که با هزینه بسیار پایین انجام میشود، در واقع حیلهای قدیمی با ظاهری جدید است: دریافت پول برای محصولاتی که هیچ وقت تحویل داده نمیشود. چیزی که این موضوع را بسیار زنندهتر میکند این است که در بحبوبه بحرانی که سلامت عمومی را به خطر میاندازد، بحرانی که سیستمهای بیمارستانی سراسر جهان، از ایران تا میلان و از میلان تا واشنگتن را زیر فشار بیماران کرونایی له کرده است و دولتها به فکر این هستند که آیا منابع ضروری میتوانند پاسخگوی تقاضای بیسابقه باشند یا نه، کلاهبرداران مصرفکنندگان فرومانده از ویروس کرونا را به چشم یک طعمه میبینند.
یکی از فرماندهان اینترپل در این خصوص گفت:
کلاهبرداران در حال سوءاستفاده از ترس و بلاتکلیفی ناشی از کویید ۱۹ هستند تا از این موضوع برای شکار شهروندان بیگناه که به دنبال حفاظت از سلامت خود و عزیزانشان هستند، استفاده کنند.
استیو ینگ (Steven Yang)، مدیر بخش بازاریابی هوش مصنوعی در شرکت انچین (AnChain) گفت که برخی از این کلاهبرداریها با استفاده از ارز دیجیتال انجام میشود. شرکت او مدعی است که با همکاری یک سازمان مجری قانون که نامش فاش نشده است، در دو هفته اول تحقیقات، میلیونها دلار از ارزهای دیجیتال مربوط به این نوع کلاهبرداری را رهگیری کرده است.
کلاهبرداران در سایتهای ارسال آگهی، آگهیهای مربوط به ماسک و ژل ضدعفونی ثبت میکنند و سپس کاربران را ترغیب میکنند که در پیامرسانهایی که روی آنها نظارتی نیست، با آنها در ارتباط باشند. پس از دریافت ارز دیجیتال، به قربانیان گفته میشود که بهزودی بسته آنها به دستشان میرسد و پس از هفتهها تازه متوجه میشوند که سرشان کلاه رفته است. در برخی از موارد هم از آنجایی که در بعضی سایتها باید شماره مرسوله ثبت شود، بسته خالی برای قربانیان ارسال میشود.
از آنجایی که میزان ناشناسی در تراکنشهای ارزهای دیجیتال بسیار بالا است، رهگیری اینگونه تراکنشها بسیار مشکل است، اما غیرممکن نیست.
تاکنون ۹۰ درصد مبالغ در قالب تتر، ۵ درصد در قالب بیت کوین، دو درصد در قالب اتر و بقیه در قالب ارزهای دیجیتال کوچکتر بوده است.
کلاهبرداران پیش از نقد کردن داراییها، با انتقال وجوه بین چندین صرافی و استفاده از روشهای ناشناس کردن تراکنش مثل میکسینگ (Mixing) سعی میکنند که به اصطلاح پولشویی کرده و رد پولها را از بین ببرند.
بنیاد انچین که در زمینه تحلیل دادههای بلاک چین فعالیت دارد، برای یافتن مجرمان با نهادهای قانونگذار همکاری خواهد کرد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.