ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۵۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۰۸۳ تومان

۴ نظریه برای توجیه افزایش قیمت اخیر ارزهای دیجیتال

۴ نظریه برای توجیه افزایش قیمت اخیر ارزهای دیجیتال

یک تحلیل‌گر مطرح در مدیوم به نام فیصل خان (Faisal Khan) مقاله‌ای جالب در خصوص علت رشد اخیر قیمت ارزهای دیجیتال منتشر کرده است که ترجمه کامل آن را در ادامه می‌خوانید.

تقریبا مشخص بود که افزایشی که به تازگی در قیمت ارزهای دیجیتال داشتیم، خیلی‌ها را شوکه کند. دلیلش این است که بسیاری از افراد نمی‌توانند درک کنند که هر بازار قلق خاص خودش را دارد و گاهی واقعا نمی‌توان هیچ دلیل یا منطقی پشت چنین حرکت‌هایی یافت.

با توجه به این واقعیت که ارزهای دیجیتال به مدت بیش از یک سال تحت فشار فروش بی‌رحمانه قرار داشته‌اند، در برخی از موارد محدودیت‌هایی روی بعضی از اصلاحات هدفمند وجود داشت. جدا از بی‌ثباتی و ذهنیتی که بازار مالی از این دارایی‌های دیجیتال دارد، با انتقال تکنولوژیکی بنیادین هم مواجه هستیم که از طریق انقلاب کریپتو و فناوری دفتر کل دیجیتال رخ داده است. البته فقط همین مورد نیست، فناوری‌های مهم دیگری مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، فین تک و فایوجی (5G) هم هستند که به باور من، همه آنها در نهایت یکدیگر را کامل می‌کنند تا به یک هدف مشترک برسند و آن هدف دیجیتالی کردن اکوسیستم‌های جهانی است.

به حرکت اخیر قیمت در ارزهای دیجیتال برگردیم. نظریه‌های متعددی در این باره وجود دارد که برخی از آنها باورپذیرتر از بقیه هستند. بیایید نگاهی به آنها بیندازیم.

نظریه اول

افزایش فعالیت کیف پول‌ها = کاهش تعداد کیف پول‌های غیرفعال

۴ نظریه برای توجیه افزایش خفیف اخیر در بازار ارزهای دیجیتال

به گزارش بلومبرگ، این افزایش در قیمت ارزهای دیجیتال می‌تواند به کاهش تعداد کیف پول‌های غیرفعال بیت کوین مربوط باشد. این گزارش که با استفاده از پژوهش‌های شرکت فلیپ‌سایدکریپتو (Flipside Crypto) تهیه شده است، نشان می‌دهد تعداد کیف پول‌های غیرفعال بیت کوین طی ۱ تا ۶ ماه گذشته که بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد بود، افت کرده و از ۱۵ مارس امسال تا کنون به ۱۰% رسیده است (نمودار بالا را ببینید). درست مانند آتشفشانی خاموش که احتمال فوران داشته باشد.

اغلب اوقات، بازیگران بزرگ این حوزه از جمله سرمایه‌گذاران سازمانی و مدیران صندوق‌های پوششی (که به اصطلاح نهنگ نامیده می‌شوند) پشت حرکت عظیم قیمت‌ها هستند، اما شرکت فلیپ‌سایدکریپتو گزارش می‌دهد این بار حرکت قیمت به مراتب گسترده‌تر به نظر می‌رسد، چرا که بسیاری از کیف پول‌های کوچک بیت کوین نیز فعال شده‌اند. مدیر عامل این شرکت، دیو بالتر (Dave Balter) با جمع‌بندی این تحلیل‌ها گفت:

این حرکت با حرکتی که در اکتبر به پشتوانه تعدادی نهنگ انجام شده بود بسیار متفاوت است، این حرکت احتمالا نشان‌دهنده تغییری در ادراک یا افزایش اعتماد مردم نسبت به این نوع دارایی است. تعداد بیشتری از مردم دارند به فکر خرید بیت کوین می‌افتند.

نظریه دوم

دستکاری بازار با معاملات الگوریتمی

نظریه دوم که آن هم از سوی بلومبرگ گزارش شد، بر پایه معامله الگوریتمی است که در حال‌ حاضر با خودکارسازی بازارهای مالی متداول‌تر شده است. این نوع معامله از نرم‌افزاری خودکار با مدل‌ها و فرمول‌های پیچیده ریاضی استفاده می‌کند تا روندها و فرصت‌های ایده‌آل را در معاملات دارای فرکانس بالا شناسایی کند.

منتقدان معاملات الگوریتمی می‌گویند این نوع روش معامله، حرکت‌های قیمت را در هر دو جهت بازارها تقویت می‌کند و در واقع ابزاری برای دستکاری قیمت به شمار می‌رود. درحالی‌که طرفداران خودکارسازی معامله، آن را به‌عنوان ابزاری می‌دانند که بازارها را کارامدتر می‌سازد. ممکن است این انتقادها تا حدودی تأمل‌برانگیز باشند، زیرا تاکنون حرکت‌های مهارنشدنی مختلفی مانند این را در همه اشکال بازارهای مالی در چند سال گذشته دیده‌ایم که ناراحتی‌های زیادی را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته است.

۴ نظریه برای توجیه افزایش خفیف اخیر در بازار ارزهای دیجیتال

شکل ۱

به بازار ارزهای دیجیتال برگردیم. معامله‌گران الگوریتمی ارزهای دیجیتال افزایش یافته‌اند و این افزایش فقط از سپتامبر ۲۰۱۸ آغاز شده است. بنابر Crypto Funds Research، این تعداد بیش از ۴۰ درصد از صندوق‌های پوششی ارزهای دیجیتال را در بر می‌گیرد.

بیش از ۲۰% افزایش در قیمت بیت کوین در عرض یک ساعت، نشان می‌دهد که محرک این رویداد احتمالا نرم‌افزار خودکار معامله الگوریتمی بوده است که برای انجام یک سفارش ۱۰۰ میلیون دلاری بین سه صرافی بزرگ ارز دیجیتال یعنی کوین بیس، کراکن (Kraken)  و بیت استمپ (Bitstamp) راه‌اندازی شده بود. حداقل این چیزی است که مدیرعامل شرکت ارز دیجیتال BCB Group (که در لندن واقع است) به آن باور دارد.

درحالی‌که صندوق‌های پوششی بیش از ۷۲% از ارزش‌شان را در اوضاع نابسامان ارزهای دیجیتال در سال گذشته از دست دادند، برخی از صندوق‌های الگوریتمی اعلام کردند که در سراسر سال ۲۰۱۸ حدود ۳ تا ۱۰ درصد سود ماهانه ثبت کرده بودند. علاوه بر ۲۶ صندوق الگوریتمی که در ۱۸-۲۰۱۷ راه‌اندازی شدند، بسیاری از صندوق‌های پوششی سنتی هم به معاملات الگوریتمی روی آورده‌اند. اگر واقعا آخرین حرکت در قیمت ارزهای دیجیتال با نیروی محرکه الگوریتم بوده است، امیدوارم بر پایه علاقه واقعی در این دسته از دارایی‌ها صورت گیرد، نه اینکه نتیجه حقه‌بازی الگوریتمی باشد که در نهایت بازار پر از سفارش‌های جعلی شود!

نظریه سوم

دلیل سیاسی

4 نظریه برای توجیه افزایش قیمت اخیر ارزهای دیجیتال

نظریه سوم، این حرکت را به برکسیت (جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا) نسبت می‌دهد. یک گزارش نشان می‌دهد جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا که با سقوط ارزش پوند انگلیس همراه است، تأثیر بسزایی روی ارزهای دیجیتال دارد و در واقع افراد به‌دلیل بی‌ارزش‌شدن پوند به استفاده از ارزهای دیجیتال روی آورده‌اند.

این درست است که پوند برخلاف دلار و سایر ارزهای فیات مهم از زمان رأی‌گیری برکسیت در ۲۰۱۶ ارزش بسیار زیادی را از دست داده است، اما همچنان دارد تلاش می‌کند ارزشش را بهبود بخشد و با وجود بی‌ثباتی‌های مداوم، به خوبی از آن پشتیبانی شده است. شکست کامل پوند ممکن است یک سری دلایل منطقی برای این نظریه ارائه کند، اما با چنین ارز فیاتی که دارد قدرتش را حفظ می‌کند و با حجم مبادله ارزهای دیجیتال که در مقایسه با دلار، ین و یورو هنوز هم زیاد نیست، چندان نمی‌توان این نظریه را معتبر دانست.

نظریه چهارم

دروغ آوریل

4 نظریه برای توجیه افزایش قیمت اخیر ارزهای دیجیتال

اما بخش جالب ماجرا نظریه چهارمی است که دروغ آوریل را دلیل این حرکت می‌داند.

از روز دروغ آوریل (روز اول آوریل که به روز دروغ معروف است و شبیه به دروغ سیزده خودمان است) داستانی دهان به دهان می‌چرخید که می‌گفت کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا (SEC) در یک جلسه اضطراری که در آخر هفته (۳۱ مارس) برگزار شد، استفاده از صندوق قابل‌معامله در بورس بیت کوین را از بیت وایز (Bitwise) و ون اِک (VanEck ) پذیرفته است و این اتفاق پس از اعتراض‌های عمومی نسبت به این سازمان که هنوز هم در قانون‌گذاری روی ارزهای دیجیتال تعلل می‌کند روی داده است.

پس از اینکه پادشاه کریپتو (منظور بیت کوین است) در دوم آوریل به ۵ هزار دلار رسید، خبر پذیرش etf از سوی بعضی رسانه‌های خبری به‌عنوان شوخی اعلام شد و گفتند که همین دروغ مانند یک کاتالیزگر این جهش قیمت را تسریع کرده است. پر واضح است که اصلا این‌طور نبود…

۴ نظریه برای توجیه افزایش خفیف اخیر در بازار ارزهای دیجیتال

شکل ۲

یک معامله خوب برای من، همان مدل قدیمی معامله است که با بررسی نمودارها و دستورالعمل‌هایی که شاخص‌های فنی دیکته می‌کنند انجام می‌شود. با نگاهی اجمالی به نمودار زمانی بیت کوین (بر حسب ساعت) مشخص می‌شود که سود حاصل از افزایش سریع در دوم آوریل، احتمالا همین روند صعودی را به‌خوبی حفظ می‌کند؛ زیرا پادشاه ارزهای دیجیتال همان‌طور که در نمودار می‌بینیم در سطح مقاومت به ۵۳۰۰ دلار رسیده است. ممکن است با حمایت فوری حول‌وحوش ۴۸۰۰ دلار تثبیت شود. سطح قابل‌توجه بعدی نزدیک به ۵۸۵۰ دلار است که سطح مقاومت قابل‌توجهی در نمودار روزانه است و نشانه صعود در میان مدت است.

اگر به نمودار روزانه نگاه کنید، می‌بینید که خط صعودی میانگین متحرک نماییِ (EMA) بیست روزه، خط میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه را (در فوریه) قطع کرد که نشان‌دهنده کف احتمالی در قیمت بیت کوین است. شاخص قدرت نسبی (RSI) هم مسیری رو به بالا داشته و خط سیگنال مک‌دی (شاخص MACD) صعودی را قطع کرده است و واگرایی روبه‌رشدی دارد که افزایش در سود را نشان می‌دهد. بااین‌حال توجه کنید که شاخص قدرت نسبی در حال حرکت به سمت محدوده اشباع خرید (یعنی سطح بالاتر از ۷۰) است و ممکن است در این سطوح اصلاحاتی داشته باشیم (صعود شاخص RSI به بالای ۷۰ به معنای آن است که احتمال افزایش قابل‌ملاحظه‌ای در قیمت‌های بازار وجود دارد). به‌طورخلاصه، به نظر می‌رسد بیت کوین در نهایت دارد آماده می‌شود که بحران را پشت‌سر بگذارد و روند بهبودی را آغاز کند. گاوهای حوزه رمزنگاری (افراد معتقد به بازار صعودی) حالا دیگر باید لبخند بزنند…

منبع: medium
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب