بانک مرکزی چین به سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال رسما هشدار داد
امروز، ۱۸ سپتامبر، بانک مرکزی یا همان بانک خلق چین (PBoC)، هشدار عمومی جدیدی را به منظور یادآوری ریسکهای مرتبط با عرضههای اولیه سکه (ICO ها) و خریدوفروش ارزهای دیجیتال برای سرمایهگذاران صادر کرد.
در این هشدار که از سوی مقر بانک خلق چین در شانگهای به انتشار رسیده است، بندی مبنی بر پذیرش آن توسط اداره مبارزه با ریسکهای مالی اینترنت وجود دارد. این اداره برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ طرح ممنوعیت ICO ها را معرفی کرده بود.
هشدار امروز در نقد غیرمجاز و غیرقانونی بودن مدل اقتصادی ICOها صادر شده که طبق آن این پدیده جدید باعث اختلال جدی در نظم اقتصادی، مالی و اجتماعی میشود:
[ICO ها] مظنون به فروش غیرقانونی توکنها، صدور غیرقانونی اوراق بهادار، فعالیتهای مجرمانه غیر قانونی، کلاهبرداری مالی، طرحهای هرمی و سایر فعالیتهای غیر قانونی و مجرمانه هستند.
در اطلاعیهای که امروز منتشر شد، بانک خلق چین از موفقیت محدودیتهای سختگیرانه این کشور که هدفشان ICO ها و طیف وسیعی از فعالیتهای مربوط به ارز دیجیتال است، قدردانی کرد:
سهم بازار جهانی معاملات داخلی ارزهای مجازی از ۹۰٪ ابتدایی امروز به کمتر از ۵٪ کاهش یافته است که به طور مؤثر بازار مالی چین را از حباب ناشی از افزایش قیمت جهانی ارزهای دیجیتال در نیمه دوم سال گذشته دور کرد. تأثیر آن بهشدت توسط جامعه تشخیص داده شده است.
با این وجود، این بانک اذعان داشت که چالشهای متعددی هنوز باقیماندهاند. اصلیترین مورد این چالشها صرافیهای خارجی (آفشور) هستند که سرمایه گذاران از آنها برای دور زدن ممنوعیت داخلی کشور استفاده میکنند.
بانک خلق چین خاطر نشان کرد که اداره مبارزه با ریسکهای مالی اینترنت در حال حاضر اقدامات هدفمندی را اتخاذ کرده که از میان آنها میتوان به مسدود کردن ۱۲۴ آدرس IP مشکوک به ارتباط با درگاه صرافیهای ارز دیجیتال اشاره کرد.
در ادامه، این اطلاعیه به تلاشهای دو چندان برای پاکسازی کانالهای پرداخت و تقویت مکانیزمهای نظارت و بازرسی اشاره میکند که در نتیجه افزایش نظارت، حدود ۳۰۰۰ حساب کاربری مسدود شدهاند. در انتهای این اطلاعیه آمده است که اقدامات اخیر به منظور مقابله با جنون ارزهای دیجیتال صورت میگیرد.
همچنین در ۲۵ آگوست سال جاری میلادی بانک خلق چین یک اخطاریه برای ICOهای غیرقانونی با این هشدار که بلاک چین و نوآوریهای مالی فقط برای وسوسه کردن سرمایهگذاران به شرکت در طرحهای پانزی هستند، صادر کرده بود.
در سال ۲۰۱۸ شاهد فشارهای سنگین پکن و اقدامات ضد کریپتوی دولت چین بودیم.
غولهای فناوری چین از جمله بایدو، علیبابا و ویچت هم اقدام به افزایش نظارت و ممنوعیت حسابهای مظنون به فعالیتهای مرتبط با ارز دیجیتال کردهاند.
آیا این خبر به این معنی نیست که صرافی های چینی برای انجام معاملات دیجیتال امن نیست و هر آن ممکنه سرمایه مردم در این صرافی ها از بین بره ؟ لطفا اگه میدونید در اینباره توضیح بدید . ممنون