قیمت بیت کوین دوباره افزایش پیدا کرد؛ مقاومت ۹,۵۰۰ دلاری شکسته خواهد شد؟
در حالی که تنها ۴ روز تا هاوینگ بیت کوین باقی مانده است، پادشاه ارزهای دیجیتال توانست تا مقاومت محدوده ۹,۱۴۰ تا ۹,۲۰۰ را بشکند و حالا به دنبال فتح هدف ۹,۵۰۰ دلاری است.
به گزارش کوین تلگراف، بیت کوین طی چند روز گذشته در حال تلاش برای حفظ قیمت خود در رقمی بالاتر از مقاومت ۹,۰۰۰ دلاری بوده است. پادشاه ارزهای دیجیتال، بالاخره و با جهشی قدرتمند به سمت ۹,۳۸۰ دلار توانست این کار را انجام دهد. این جهش پس از افزایش شدید در حجم معاملات صورت گرفت، اما بلافاصله به محدوده ۹,۱۲۶ دلار بازگشت. در زمان نگارش این مطلب هر واحد بیت کوین در محدوده ۹,۲۰۰ دلار معامله میشود.
۴ روز و ۱۰ ساعت تا هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین زمان باقی است و معاملهگران با دقت نوسانات بازار را زیر نظر دارند تا ببینند آیا پادشاه ارزهای دیجیتال میتواند با فتح مقاومت ۹,۵۰۰ دلاری، راه را برای رسیدن به ۱۰,۰۰۰ دلار هموار کند یا نه.
معاملهگران گاویِ بازار منتظرند تا ببینند که بیت کوین میتواند قیمتش را در رقمی بالاتر از ۹,۰۰۰ دلار ببندد یا نه. در این صورت میتوان گفت که مقاومت پیشین، تبدیل به نقطه حمایتی شده است. در قدم بعد باید دید که آیا رقم ۹,۲۰۰ دلار هم به عنوان یک حمایت عمل خواهد کرد یا خیر.
در عین حال که جهش اخیر به ۹,۳۹۵ قدمی مثبت به حساب میآید، بیت کوین همچنان در زیر مقاومت خط روند نزولی بلندمدت که در محدوده ۹,۴۰۰ قرار دارد، معامله میشود. صعود و عبور از قیمت ۹,۴۰۰ دلار، بیت کوین را در جایگاهی قرار میدهد تا به سمت ۹,۶۰۰ دلار حرکت کند. حتی برخی از تحلیلگران معتقدند که در این صورت، راه برای رسیدن به ۱۰,۰۰۰ دلار نیز هموار خواهد شد.
باید به یاد داشت که هاوینگ بیت کوین بسیار نزدیک است و معاملهگران خرد بازار نیز دیدی به شدت صعودی نسبت به بازار دارند. با این حال باید این نکته را نیز در نظر داشت که بیت کوین از زمان رسیدن به رقم ۳,۷۵۰ دلار که ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۹۸) شاهدش بودیم، ۱۴۵ درصد رشد داشته است و وضعیت در تایم فریم روزانه به گونهای است که نشان میدهد، بیت کوین به ناحیهای بیثبات وارد شده است و هر لحظه امکان سقوط وجود دارد.
به علاوه اگر نگاهی کلیتر به نمودار روزانه بیت کوین بیندازیم، متوجه خواهیم شد که ۹,۵۰۰ دلار مقاومت و حمایتی حیاتی برای بیت کوین است. فتح این محدوده، چالش برانگیز تلقی میشود، اما با توجه به فاصله اندک قیمت فعلی با سطح ۹,۵۰۰ دلاری، حجم بالای معاملات میتواند بیت کوین را تا نقطه ۹,۵۰۰ دلار بالا ببرد.
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که سطح قیمتی ۱۰,۰۰۰ دلار و محدوده ۱۰,۳۰۰ تا ۱۰,۵۰۰ دلار از ماه سپتامبر سال گذشته میلادی (شهریور ۹۸) فتح نشدهاند.
با توجه به مدت زمان بیش از اندازه طولانیِ جهش فعلی، به نظر میرسد که معاملهگران در نقاط مقاومت کلیدی، دست به دامن قراردادهای فروش (شورت) شوند.
جمعه گذشته، کمیته معاملهگران قراردادهای آتی بیت کوین در بازار CME گزارش کرد که سرمایهگذاران دانه درشت، موقعیتهای فروش خود را افزایش دادهاند.
همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد، بیت کوین معمولا در زمانهایی که احساساتِ حاکم بر سرمایهگذاران مثبت است، جهشهای بیشتری را ثبت میکند؛ این مسئله بدان معناست که اگر ترس از عقب افتادن (FOMO) در حال ورود به بازار باشد، وضعیت اشباع خرید در شاخص قدرت نسبی (RSI)، حجم سفارشات خرید و به طور کلی رالی بیش از اندازه طولانی بیت کوین، هیچ اهمیتی نخواهند داشت.
جدای از ترس از عقب افتادن، پس زدن قیمت در محدوده ۹,۴۰۰ تا ۹,۵۰۰ دلار، به احتمال زیاد باعث میشود تا بیت کوین به حدود ۸,۵۵۰ تا ۸,۸۲۵ دلار که گره VPVR در آن تشکیل شده است، سقوط کند. پایینتر از حمایت ۸,۵۵۰ دلاری، معاملهگران نواحی ۸,۴۰۰ و ۷,۸۰۰ دلاری را دارند.
در نمودارهای کوتاهمدت، قیمت بیت کوین به دنبال فتح ۹,۴۰۰ دلار است و اگر نتواند موفق به رسیدن به این قیمت شود، به احتمال زیاد تا محدوده ۹,۲۰۰ دلار پایین خواهد آمد. انتظار میرود بار دیگر شاهد رسیدن به ۹۰۰۰ دلار باشیم و در این صورت حمایت در این ناحیه تثبیت خواهد شد.
اگر هر دو ناحیه حمایتی شکسته شوند، توقف بعدی ۸,۸۰۰ دلار است. میتوان گفت که رسیدن به این سطح قیمتی فاجعهبار نیست، چرا که میانگین متحرک ۲۰ روزه (MA20) و گره VPVR در ۸,۸۵۰ دلار قرار دارد. لازم به ذکر است که حمایت قدرتمندی نیز در این محدوده وجود دارد که خود سد محکمی در برابر سقوط بیشتر است.
در تایم فریمهای کوتاهتر، معاملهگران باید به حجم معاملات چشم بدوزند و ببینند که آیا قیمت از ۹,۳۹۵ دلار عبور میکند یا نه.
بعید نیست تا قبل هاوینگ 10 هزار تارو لمس کنه .