چند درصد از ICOها کلاهبرداری هستند؟
با یکهتازی ارزهای دیجیتال در دسامبر ۲۰۱۷، دنیای ارزهای دیجیتال به طرز بیسابقهای سروصدا کرد و منجر به اتفاقاتی نظیر کلاهبرداری ICOها شد.
انفجار ارزهای دیجیتال، منجر به راهاندازی ICOهای بزرگ و معتبری نظیر ایاس و تلگرام با سرمایههای عظیم شد، بطوریکه تا به این جای سال ۲۰۱۸ مقدار سرمایه جمع آوری شده از ICOها حدود ۶ برابر با ارزش دلاری آن در مقایسه با سال پیش بوده است. با وجود این تعداد ICOهایی که یک محصول واقعی ارائه نمیدهند نیز به طور قابل ملاحظهای بالاست و سرعت شکست بسیاری از ارزهای دیجیتال باورنکردنی است. این رقم به اندازهای بالاست که قانونگذاریهای انجام شده و ممنوعیت ICOها هم به نظر نتیجهای در پاکسازی ارزهای دروغین از بازار نداشتند. این قضیه برای آلتکوینهای جدید که معرفی میشوند نیز صدق کرده و سرعت شکستخوردن آنها از چیزی که از یک استارتآپ قانونی انتظار دارید، بیشتر است.
۱- اگر ۴۶ درصد ICOهای سال ۲۰۱۷ در حال حاضر مرده تلقی شوند، در مورد رقم کلاهبرداریها چه حدسی میتوان زد؟
۲- بیت کوین حداقل ۷۰ درصد ارزش بیشترین قیمتی که ثبت کرد را از دست داده است و به تبع این سقوط بسیاری از آلتکوینها بیارزش شدهاند.
۳- برای بسیاری از آلتکوینها به دلیل تمرکز خاصی که بر روی یک صنعت یا یک سرویس به خصوص دارند جای شک و شبهه است که بتوانند بر آن تاثیرگذار باشند.
تحقیق جدیدی نشان میدهد ۸۰ درصد ICOهای برگزار شده در سال ۲۰۱۷ کلاهبرداری بودهاند.
هنگامی که رسانههای اقتصادی از ریسک بالای سرمایهگذاری در ICOها خبر میدهند، برخی مطالعات نشان میدهد که میزان کلاهبرداری و تقلبی بودن ICOها شاید از چیزی که فکر میکنیم بیشتر باشد.
با توجه به ICO شرکت مشاورهای گروه Statis بیش از ۸۰ درصد ICOهای برگزار شده در سال ۲۰۱۷ تقلبی بوده است.
در سال ۲۰۱۳، تنها ۱۴ ارز دیجیتال در بازار وجود داشت که بیشتر آنها همانند بیت کوین بودند و کاربرد مشابهی داشتند. ولی هم اکنون بالغ بر ۱,۵۰۰ ارز دیجیتال بر بستر شبکههای دیگر ساخته شده است.
میدانیم نیمی از ارزهای دیجیتال که ساخته شدهاند عملا دیگر ارزشی نداشته و مردهاند. تعداد این ارزها بیش از ۸۶۸ عدد است که هر هفته به طرز سریعی رشد میکند. این آمار برای کسانی که به نوعی در ICOها موفق بودهاند و یا معتقدند که استارتآپهای بلاک چینی در حال تغییر دنیا هستند، وحشتناک است.
در سمت دیگر، آلت کوینهایی که سریع رشد میکنند و به نظر میرسد ارزش بیشتری دارند، اغلب بر اساس قراردادهای هوشمند هستند که پتانسیل عظیمی برای جذب سرمایهگذاران، ساخت جوامع، پیادهسازی غیرمتمرکزسازی و جذب روزانه توسعهدهندگان فعال و مشتاق برای مشارکت دارند. اما جایگاه استفاده از آلتکوینها در بلندمدت جالب به نظر نمیرسد. منظور از بلندمدت هنگامی است که بسیاری از ICOها پیش فروش توکن خود را بر بستر پلتفرمهای اتریوم یا ویوز (Waves) انجام دادهاند و فضای اشباعی به وجود آمده است.
مطالعه Statis مرگ ارزهای دیجیتال را اینگونه تعبیر کرده است که «در هیچ صرافی برای معامله موجود نباشد» و یا «کد گیت هاب آن برای بیش از ۳ ماه بروز نشود». با این حال چیزی که در بسیاری از پروژهها میبینیم، دزدی ایده با چاشنی مهندسی اجتماعی است که باعث پیروز شدن این افراد در پامپ و دامپهای برنامه ریزی شده و سواستفاده از سرمایهگذاران جوان میشود.
تنها ICOها نیستند که قانونگذاری درباره آنها باید اجرا شود، بلکه مردم نیز باید در این مورد آگاه شوند. بلاک چین به یک کلمه کلیدی تبدیل شده که مدتی است در دنیای تجارت شنیده میشود و هنوز هم تعدادی از شرکتها در حال ثبت اختراع در این زمینه هستند (مانند علیبابا، مستر کارت، پیپل و …)
جا افتادن بلاک چین یک پروسه تدریجی است که شاید سالها و حتی دههها طول بکشد. با ظهور کامپیوترهای کوانتومی ممکن است که حباب بلاک چین کلمهی بیاستفادهای بشود. تنها کاری که هم اکنون باید انجام دهیم این است که پروژههای ICO را زود باور نکنیم.
پلتفرم برنامههای غیرمتمرکز اعم از شاردینگ اتریوم، پلاسما، کسپر و یا پلتفرمهای جدیدتر نظیر کاردانو، نئو، ایاس و دفنیتی مقیاسپذیری خوبی را نشان میدهند، اما حباب ICOها نشان از نتایج قابل تاملی دارد که میتواند بیشتر از چیزی که فکرش را میکنید منجر به ممنوعیت ارزهای دیجیتال بشود. در سال ۲۰۱۸ ما تاکنون ۲ میلیارد دلار سرمایه تنها از دزدیها و کلاهبرداریهای از دست دادهایم.
همچنین این تحقیق نشان میدهد که بیش از ۷۰ درصد سرمایه جمع شده برای هر ICO برای پروژههای باکیفیتتر صرف میشود و بقیه آن اساسا هدر میرود. این مقدار بسیار زیادی برای کاهش هزینههای استارتآپ بلاک چینی است. پیادهسازی ناقص پروتکل غیرمتمرکزسازی بیت کوین (به دلیل انرژی زیادی که میگیرد) و اتریوم (تقلب ICOها) شاید مانع از رشد ارزهای دیجیتال و پروژههای این حوزه در آینده بشود. اما هنوز هم میگویم که احتمالا بهترین پلتفرمهای برنامههای غیرمتمرکز (dApps) برنده این بازی خواهند بود.
سلام در مورد phoneum یه مطلبی ارایه بدین اخه یه نسخه ازمایشی از نرم افزار ماین موبایل ارایه دادههمانند الکترونیوم. بصورت مجازی