ارز‌ها: ۳۲,۲۶۵
ارزش بازار: ۳.۲۸۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۸,۰۷۶ تومان

آموزش کیف پول بلو والت (BlueWallet)؛ آشنایی با یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های بیت کوین

آموزش کیف پول بلو والت (BlueWallet)؛ آشنایی با یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های بیت کوین

اگر یکی از معامله‌گران یا سرمایه‌گذاران بیت کوین باشید، احتمالاً با کیف پول‌های فراوانی آشنا هستید. ده‌ها کیف پول‌ آنلاین و آفلاین در نسخه‌های مختلف ارائه شده‌اند که هرکدام قابلیت‌های منحصربه‌فردی دارند و طیف ویژه‌ای از مخاطبان را به خود جذب می‌کنند. برخی از این کیف پول‌ها به‌طور خاص برای بیت کوین عرضه شده‌اند و برخی دیگر علاوه بر بیت کوین از چندین ارز دیجیتال دیگر نیز پشتیبانی می‌کنند. یکی از برجسته‌ترین کیف پول‌هایی که مختص بیت کوین طراحی شده است، کیف پول موبایلی بلو والت (BlueWallet) است.

بلو والت با قابلیت‌های برجسته و متمایزی که نسبت به بسیاری از کیف پول‌های دیگر در اختیار کاربران قرار داده است، یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین کیف پول‌های نرم‌افزاری به شمار می‌رود. با توجه به رابط کاربری ساده‌ای که این کیف پول دارد، بسیاری از دارندگان بیت کوین از کیف بلو والت روی گوشی‌ خود استفاده می‌کنند. علاوه بر اندروید و آی‌او‌اس (iOS) بلو والت برای مک‌او‌اس (MacOS) نیز عرضه شده است.

غیرامانی‌‌بودن (Non-custodial)، پشتیبانی از سگویت (SegWit) و شبکه لایتنینگ (Lightning)، قابلیت تعیین کارمزد تراکنش، امکان انجام تراکنش‌های چندتایی و چندامضایی بخشی از ویژگی‌های کاربردی این کیف پول محسوب می‌شوند.

هدف اصلی سازندگان بلو والت این است که بتوانند برای تمام کاربران رابط کاربری ساده با امکانات متنوع فراهم کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با این کیف پول بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

بلو والت چیست؟

بلو والت (BlueWallet) یک کیف پول غیرامانی و متن‌باز مختص بیت کوین است که از شبکه لایتنینگ پشتیبانی می‌کند. رابط کاربری ساده و کاربرپسند به‌همراه پیاده‌سازی آخرین ویژگی‌های شبکه مانند سِگویت، بلو والت را به یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های تخصصی بیت کوین تبدیل کرده است.

این کیف پول از پایه برای نسخه‌های موبایل طراحی و عرضه شده است و به کاربران کمک می‌کند تا علاوه بر ذخیره‌سازی ایمن بیت کوین‌، بتوانند همه‌جا و در هر زمان به دارایی‌های خود دسترسی داشته باشند. در عین حال، بلو والت با ارائه سیستم کارمزد منعطف و امکان استفاده از شبکه لایتنینگ، پرداخت‌های فوری و اندک بیت کوین را بسیار آسان کرده است.

لایتنینگ لایه‌ای روی شبکه بیت کوین است که تراکنش‌هایی با مبالغ کم را در کوتاه‌ترین زمان و با حداقل هزینه انجام می‌دهد. این ویژگی برای پرداخت‌ها و انجام خدمات روزانه با استفاده از بیت کوین بسیار کاربردی و مناسب است.

تیم سازنده

پروژه بلو والت را ایگور کورساکوف (Igor Korsakov)، نونو کوئلیو (Nuno Coelho) و مارکوس رودریگز (Marcos Rodriguez) در میان هیاهوی ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۷، راه‌اندازی کردند. ایگور و هم‌تیمی‌های او معتقد بودند کیف پول مناسبی برای بیت کوین در دسترس نیست و به‌ همین علت آنها تصمیم گرفتند کیف پولی اختصاصی برای بیت کوین طراحی کنند. ویژگی‌ها و طراحی کاربرپسند این کیف پول موجب شد تا جامعه بزرگ طرف‌داران بیت کوین از این نرم‌افزار حمایت کنند و نظر مثبتی به آن داشته باشند.

تیم توسعه‌دهنده بلو والت دغدغه‌ٔ استقلال مالی دارندگان بیت کوین را درک کرده و با ساخت این کیف پول نرم‌افزاری، پاسخی مناسب به این نگرانی داده‌ است. به همین دلیل است که این کیف پول توانسته مخاطبان فراوانی را به‌سوی خود جذب کند.

باید به این موضوع اشاره کرد که این تیم پس از گذشت ۵ سال از زمان شروع‌‌به‌کار بلو والت همچنان به تعیین اهداف بلندمدت برای محصولات خود ادامه می‌دهند و با به‌روزرسانی‌های پیاپی، پذیرای بازخوردهای جامعه هستند.

ویژگی‌های کیف پول بلو والت

در این قسمت به مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ویژگی‌های بلو والت مانند غیرامانی‌بودن، امکان نگهداری بیت کوین در کیف پول‌های مجزا در یک اپلیکیشن، پشتیبانی از شبکه لایتنینگ، خریدوفروش بدون واسطه بیت کوین و پشتیبانی از سگویت نگاهی خواهیم داشت و در عین حال به برخی از نقاط ضعف این کیف پول هم اشاره می‌کنیم.

غیرامانی‌بودن

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک کیف پول می‌تواند به کاربران خود عرضه کند، ارائه کلیدهای خصوصی به کاربر است. اگر بنا به هر دلیلی کیف پول شما از دست برود (مثلاً تلفن همراه خود را گم کنید یا اپلیکیشن پاک شود)، تنها راه بازیابی و دسترسی به دارایی‌هایتان، کلید خصوصی است.

غیرامانی‌بودن (non-custodial) کیف پول به این معناست که شما کلید اصلی گاوصندوق دیجیتالتان را در دست خواهید داشت.

از آنجا که این کلیدها دارای رشته‌ٔ طولانی از اعداد و حروف مختلف هستند، اغلب کیف پول‌ها برای راحتی کلیدهای خصوصی را در قالب عبارت بازیابی (Mnemonic Phrase) در اختیار کاربران قرار می‌دهند. بلو والت نیز کلید خصوصی کیف پول را در قالب ۱۲ کلمه تصادفی به کاربر ارائه می‌دهد.

سه بخش مجزا برای نگهداری کوین‌ها

یکی از ویژگی‌های جذاب بلو والت ارائه سه بخش مجزا برای نگهداری بیت کوین با یک رابط کاربری ساده است. علاوه بر کیف پول معمولی و تک‌امضایی، کیف پول لایتنینگ و کیف پول والْت (Vault) هم در اختیار کاربر قرار گرفته است. کیف پول لایتنینگ مخصوص استفاده از این شبکه و انجام تراکنش‌های سریع است و کیف پول چندامضایی والْت هم برای به‌کارگیری لایه‌های امنیتی بیشتر و نگهداری از مقادیر بیشتر بیت کوین طراحی شده است.

در عین حال می‌توان کیف پول‌های استانداردی مانند الکتروم (Electrum) و بِرِد والت (Bread Wallet) را به بلو والت افزود.

معرفی و بررسی بلو والت

پشتیبانی از شبکه لایتنینگ

یکی از دلایل اصلی شهرت بلو والت پشتیبانی این کیف پول از شبکه لایتنینگ است. شبکه لایتنینگ راه‌حل لایه دومی روی شبکه بیت کوین است که به کاربران اجازه می‌دهد تراکنش‌هایی با مبلغ اندک را بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر انجام دهند. شبکه لایتنینگ این تراکنش‌ها را خارج از زنجیره اصلی بیت کوین انجام می‌دهد و در واقع برای ارتقای مقیاس‌پذیری بیت کوین طراحی شده‌ است.

یکی از گزینه‌های اصلی کاربران برای انجام تراکنش از طریق شبکه لایتنینگ، بلو والت است. در حال حاضر تعداد قابل‌توجهی از کاربران از این راه‌حل لایه دوم استفاده می‌کنند. در این میان بلو والت به کاربران اجازه می‌دهد به‌راحتی یک کیف پول در این شبکه ایجاد کنند.

کاربران بلو والت پس از ایجاد کیف پول لایتنینگ، می‌توانند به‌سرعت کار ارسال و دریافت تراکنش‌ها را در این شبکه آغاز کنند. برخلاف دو نوع کیف پول دیگری که در اپلیکیشن بلو والت به‌شکل پیش‌فرض وجود دارد، کیف پول لایتنینگ بلو والت، امانی است، به این معنی که کلید خصوصی کیف پول در اختیار کاربر قرار نمی‌گیرد.

با آنکه چنین ویژگی‌ای از نظر عده‌ای چندان خوشایند نیست، کار را برای مبتدی‌ها ساده‌تر کرده است. البته این قابلیت را می‌توان رویکردی در جهت پذیرش عمومی پرداخت‌های اندک بیت کوین و افزایش پذیرش میان کاربران دانست.

برخی از کاربران تمایل ندارند کلید خصوصی دارایی‌شان در اختیار شخص یا گروهی واسط قرار گیرد که قابل‌درک است؛ اما از سوی دیگر حفظ کلید خصوصی نیز خود چالشی بزرگ و مهم محسوب می‌شود. افراد متعددی دارایی‌های کلان خود را به‌‌دلیل فراموش‌کردن کلید خصوصی برای همیشه از دست داده‌اند.

با آنکه کیف پول لایتنینگ در بلو والت امانی است، می‌توانید با اتصال پلاگینی با نام LNDHub به بلو والت، ریسک ازدست‌دادن دارایی‌هایتان را کمتر کنید.

خرید بدون واسطه بیت کوین

بلو والت به کاربران اجازه می‌دهد با سرویس پرداخت «مون‌پی» (MoonPay)، به‌صورت مستقیم و بدون نیاز به صرافی خارج از اپلیکیشن، با کارت اعتباری خود بیت کوین بخرند. علاوه بر این، این کیف پول با پلتفرم مبادلاتی همتا‌به‌همتا هودل هودل (Hodl Hodl) ادغام شده و کار را برای تبادلات همتابه‌همتای بیت کوین آسان کرده است. امکان خرید بیت کوین با ارائه کمترین میزان اطلاعات شخصی، یکی از مزایای استفاده از این سرویس است.

امکان خرید بدون واسطه بیت کوین در بلو والت باعث جذب کاربران بسیاری به این کیف پول شده است؛ اما متأسفانه کاربران ایرانی به‌‌دلیل محدودیت‌های اعمال شده قادر نیستند از کارت‌های اعتباری در این کیف پول استفاده کنند.

پشتیبانی از سِگویت

یکی دیگر از ویژگی‌های ممتاز بلو والت پشتیبانی از سگویت (SegWit) است؛ قابلیتی که چهارچوب تراکنش شما را تغییر می‌دهد تا در عوض کارمزد کمتری بپردازید. برای این منظور، بلو والت آدرس‌های ویژه‌ای برای استفاده از تراکنش‌های سگویت ایجاد می‌کند.

به‌طور کلی سه نوع آدرس بیت کوین وجود دارد. تفاوت این سه نوع آدرس در کاراکتر اول آنهاست. آدرس‌های لگسی (Legacy Addresses) با عدد «۱» و آدرس‌های نرمال یا معمول سگویت با عدد «۳» شروع می‌شوند؛ اما آدرس‌های مخصوص و بومی سگویت با «bc1» آغاز می‌شوند. تراکنشی که با این آدرس‌ها انجام می‌شود، فضای کمتری در بلاک بیت کوین اشغال می‌کند و در نتیجه به کارمزد و زمان کوتاه‌تری برای پردازش نیاز دارد.

از آنجا که بسیاری از کیف پول‌های بیت کوین از آدرس‌های سگویت پشتیبانی نمی‌کنند، این مسئله هم می‌تواند برگ برنده دیگری برای بلو والت تلقی شود. البته توجه داشته باشید که این ویژگی به‌شکل پیش‌فرض غیرفعال است و برای دسترسی به آن باید «حالت پیشرفته» را در تنظیمات کیف پول را فعال کنید.

قابلیت پیگیری کیف پول

بلو والت به شما اجازه می‌دهد کیف پولتان را در حالت «فقط تماشا» (Watch-Only) قرار دهید. در این حالت، فقط با استفاده از انتقال کلید عمومی می‌توانید موجودی فعلی خود را مشاهده کنید و نیازی به وارد‌کردن کلید خصوصی ندارید؛ بنابراین نمی‌توانید تراکنشی انجام دهید. این قابلیت هنگامی‌ که از یک کیف پول آفلاین استفاده می‌کنید و فقط قصد دارید موجودی و تاریخچه تراکنش‌های خود را مشاهده کنید، بسیار کاربردی است.

برای ایجاد حالت «فقط تماشا» برای کیف پولتان باید کلید xPub را از کیف پول اصلی‌تان به بلو والت منتقل کنید. علاوه بر این، برای استفاده از این قابلیت باید حساب اولیه بلو والت را حذف کنید. بنابراین بهتر است فقط در صورت آشنایی با جزئیات فنی کیف پول‌ها، از حالت «فقط تماشا» استفاده کنید؛ چون راه حل ساده‌تری برای فعال‌سازی این حالت وجود ندارد.

کارمزدهای منعطف

بلو والت می‌تواند پیش از انجام تراکنش، حداقل کارمزد موردنیاز برای گنجاندن تراکنش در بلاک بعدی، یعنی پردازش تراکنش در کمترین زمان ممکن را تخمین بزند. با این حال، گاهی اوقات برایتان مهم نیست که تأیید تراکنشتان فوری انجام شود. در این موارد، بلو والت به شما اجازه می‌دهد که کارمزد تراکنش‌ خود را به‌‌صورت دستی برحسب ساتوشی بر بایت (sats/byte) تعیین کنید. کمترین کارمزدی که می‌توان در نظر گرفت ۱ ساتوشی برای هر بایت تراکنش است.

معرفی و بررسی بلو والت

قابلیت جالب‌تر دیگر این کیف پول، امکان تغییر کارمزد حتی بعد از ارسال تراکنش است. البته برای این کار، تراکنش نباید به مرحله پردازش رسیده باشد. مثلاً فرض کنید یک ساعت پیش تراکنشی را با کارمزد ۵ ساتوشی بر بایت ارسال کرده‌اید که هنوز تأیید نشده است. در این حالت، اگر گزینه «Allow Fee Bump» کیف پولتان در تنظیمات پیشرفته روشن باشد، می‌توانید کارمزد تراکنش ارسال‌شده را به ۱۰ ساتوشی بر بایت افزایش دهید تا شانس تأیید سریع‌تر آن را بیشتر کنید.

معرفی و بررسی بلو والت
در صورتی که دکمه «Allow Fee Bump» را روشن کنید، می‌توانید کارمزد تراکنش را پس از ارسال تغییر دهید.

اگر منتظر دریافت تراکنشی از سمت فرستنده دیگر باشید، بلو والت به شما اجازه می‌دهد با قابلیت «Child-Pays-For-Parent» (به‌ معنای لُغوی «پرداخت فرزند برای والد») به‌عنوان دریافت‌کننده مبلغی از کارمزد را بر عهده بگیرید و با افزایش آن شانس پردازش سریع‌تر تراکنش دریافتی را افزایش دهید.

تراکنش‌های دسته‌ای

یکی دیگر از ویژگی‌های بلو والت که کمتر در سایر کیف پول‌ها دیده می‌شود، قابلیت ارسال تراکنش‌های دسته‌ای (یا همان ارسال به چندین آدرس مختلف در قالب یک تراکنش واحد) است. این کار معمولاً برای صرفه‌جویی در پرداخت کارمزد تراکنش انجام می‌شود. برای استفاده از این ویژگی‌ می‌توانید در هنگام ارسال تراکنش، با کلیک روی گزینه «Add Recipients» آدرس چندین گیرنده و میزان تراکنشی را که قصد دارید برای هرکدام بفرستید، مشخص کنید.

معرفی و بررسی بلو والت
امکان اضافه‌کردن چندین گیرنده مختلف به‌هنگام ارسال تراکنش

علاوه بر صرفه‌جویی در کارمزدها، این ویژگی‌ می‌تواند بهبودی برای حریم خصوصی درون‌زنجیره‌ای هم تلقی شود. در واقع، فرایندی که در تراکنش‌های دسته‌ای طی می‌شود، می‌تواند شبیه به «کوین جوین» (Coinjoin) باشد که با ترکیب چندین تراکنش در قالب یک تراکنش واحد، ردیابی کوین‌ها را بسیار دشوارتر می‌کند.

نقاط ضعف بلو والت

با وجود تعدد ویژگی‌های مثبت، بلو والت هم مانند هر کیف پول دیگری نقاط ضعفی دارد که تعدادی از آنها را در این بخش خلاصه می‌کنیم:

  • از احراز هویت دوعاملی (2FA) به‌عنوان یک لایه امنیتی اضافه، پشتیبانی نمی‌کند؛
  • هنگام نصب کیف پول، هیچ راهنمایی به‌جز رابط کاربری ساده در اختیار کاربر قرار نمی‌دهد؛
  • هیچ توضیح مشخصی درباره عملکرد سه نوع کیف پول بیت کوین، لایتنینگ و والْت ارائه داده نمی‌شود. یک توضیح کوتاه یا دکمه‌ای با مضمون «Information» می‌توانست کار را برای کاربر راحت‌تر کند؛
  • به‌‌هنگام نصب، هیچ اشاره‌ای به خطرات ناشی از درست‌ننوشتنِ کلمات عبارت بازیابی، ازدست‌دادن آنها یا نادیده‌گرفتن این مرحله نمی‌شود. هیچ فرایند تأییدی هم برای اطمینان از اینکه کلمات به‌درستی توسط کاربر نوشته شده است وجود ندارد؛
  • تراکنش‌های تمام کیف پول‌ها در صفحه اصلی کیف پول‌ نمایش داده می‌شود که می‌تواند باعث سردرگمی کاربر شود.

امنیت کیف پول بلو والت

یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب هر کیف پولی، میزان امنیتی است که برای کاربر ایجاد می‌کند. خوشبختانه، بلو والت علاوه بر غیرامانی‌بودن و ارائه کلیدهای خصوصی به کاربر که نقش مهمی در امنیت دارایی‌ها دارد، چندین روش و لایه‌ امنیتی دیگر نیز برای محافظت از دارایی‌ها در نظر گرفته است. در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره می‌کنیم.

احراز هویت بایومتریک

معرفی و بررسی بلو والت

یکی از لایه‌های امنیتی بلو والت، استفاده از اثر انگشت یا تصویر چهره شما برای دسترسی به کیف پول است. برای افزودن این لایه امنیتی، می‌توانید وارد بخش «امنیت» (Security) در صفحه تنظیمات بلو والت شوید و گزینه «Biometrics» را فعال کنید.

ایجاد رمز عبور و کیف پول جعلی

در یک لایه امنیتی دیگر، بلو والت به کاربر اجازه می‌دهد علاوه بر تعیین رمز عبور برای کیف پول، یک رمز عبور هم برای یک کیف پول غیرواقعی (Fake Wallet) بسازد. در این حالت، اگر فردی به‌اجبار شما را وادار کرد تا رمز عبور کیفتان را وارد کنید، می‌توانید کیف پول جعلی‌تان را باز کرده و از این رمز عبور برای آن استفاده کنید.

به حملاتی فیزیکی که از سوی سارقان برای ربودن اطلاعات کیف پول دیجیتالی یا فیزیکی افراد انجام می‌شود در اصطلاح حملات آچار فرانسه ۵ دلاری یا $۵ Wrench Attack گفته می‌شود.

برای فعال‌کردن رمز عبور، باید گزینه «Encrypted and Password Protected» را فعال و سپس رمز عبور دلخواهتان را ثبت کنید. پس از آن، هر زمان که مجدداً وارد کیف پولتان شوید باید ابتدا رمز عبورتان را وارد کنید.

معرفی و بررسی بلو والت

برای ایجاد کیف پول غیرواقعی هم باید وارد گزینه «Plausible Deniability» شوید و یک رمز عبور جعلی بسازید. در این حالت، اگر فردی شما را وادار به بازکردن کیف پول کند یا در مکانی باشید که نمی‌خواهید موجودی و تراکنش‌های کیف پولتان را نشان دهید، می‌توانید رمز عبور غیرواقعی را هنگام ورود به اپلیکیشن وارد کنید.

رمز عبور کیف پول با عبارت بازیابی تفاوت دارد. در صورتی‌ که رمز عبورتان را فراموش یا گم کنید، تنها راه دسترسی شما به کیف پولتان عبارت بازیابی است؛ اما اگر عبارت بازیابی را از دست دهید، باید برای همیشه با بیت کوین‌هایتان خداحافظی کنید!

حریم خصوصی

بلو والت یک کیف پول HD یا سلسله مراتبیِ قطعی است که در تعریف ساده، می‌توانیم بگوییم برای هر تراکنش یک آدرس عمومی جدید ایجاد می‌کند. این ویژگی در افزایش امنیت و حریم خصوصی کاربران نقش مهمی دارد.

همچنین بخوانید: کیف پول HD چیست؟

علاوه بر این، کاربران حرفه‌ای‌تر هم می‌توانند نود (Node) شخصی خود را از طریق سِرور الکتروم (Electrum Server)، الکتروم ایکس (ElectrumX) یا الکترس (Electrs) به بلو والت متصل کنند. این ویژگی می‌تواند پوشش تقریباً کاملی برای هویت کاربران و افزایش حریم خصوصی باشد.

متن‌باز بودن

پیش‌تر اشاره کردیم که بلو والت کیف پولی متن‌باز است، به این معنی که اگر کاربری متوجه مشکل یا ایرادی در کد‌های این کیف پول شد، می‌تواند آن را در صورت موافقت اعضای جامعه تغییر دهد.

علاوه بر این، تیم توسعه‌دهنده بلو والت نسبت به بازخوردهای کاربران و اعضای جامعه باز عمل می‌کند و خدمات پشتیبانی کاملی برای پاسخ به هرگونه پرسش فنی ارائه می‌دهد.

امکان اتصال بلو والت به کیف پول سخت‌افزاری کولدکارد

بلو والت به شما اجازه می‌دهد کیف پول آفلاین کولدکارد (ColdCard) خود را به آن متصل کنید. به این ترتیب، می‌توانید علاوه بر بهره‌بردن از لایه‌های امنیتی بلو والت، دارایی‌های باارزش خود را در کیف پولی آفلاین نگهداری کنید و هر زمان که مایل بودید، بدون به‌خطرانداختن دارایی‌های خود، موجودی کیف پول سخت‌افزاریتان را بررسی یا تراکنشی را تأیید کنید.

معرفی و بررسی بلو والت

آموزش نصب کیف پول بلو والت

پیش از هر اقدامی، مطمئن شوید که لینک دانلود صحیح را در اختیار دارید. بهترین و مطمئن‌ترین روش، استفاده از وب‌سایت اصلی کیف پول است. نسخه‌ای را که سازگار با نوع تلفن همراهتان است، از اپ‌استور یا گوگل‌پلی دانلود کنید.

اولین صفحه‌ای که مشاهده می‌کنید، از شما دعوت می‌کند کیف پول خود را ایجاد کنید. با کلیک روی «Add Wallet»، سه گزینه در اختیارتان قرار می‌گیرد: بیت کوین، لایتنینگ و والْت.

معرفی و بررسی بلو والت

بخش «بیت کوین» کیف پولی تک‌امضایی برای انجام تراکنش‌های روزمره در اختیارتان می‌گذارد و بخش «والْت» کیف پولی چندامضایی است که امنیت بیشتری برای دارایی‌هایتان ایجاد می‌کند.

کیف پول «لایتنینگ» هم برای استفاده از این شبکه لایه دوم طراحی شده است که با مزایای آن در بخش قبلی آشنا شدیم.

با کلیک روی گزینه «Import Wallet» هم می‌توانید با ورود عبارت بازیابی، کیف پول قدیمی‌تان را به این اپلیکیشن منتقل کنید.

در این قسمت، ما روی کیف پول معمول بیت کوین کلیک می‌کنیم. در ادامه، با عبارت بازیابی ۱۲ کلمه‌ای روبه‌رو می‌شویم که باید تک‌تک کلمات را به‌ترتیب در مکانی ایمن و آفلاین یادداشت کنیم.

عبارت بازیابی بلو والت

یکی از نقاط ضعف کیف پول بلو والت این است که برخلاف کیف پول‌های رایج، هیچ هشداری در خصوص ذخیره‌کردن عبارت بازیابی نمی‌دهد. همچنین، هیچ بخشی برای آزمون و بررسی درست ذخیره‌شدن عبارت بازیابی نیز در اختیار کاربر نمی‌گذارد.

ایجاد کیف پول‌های لایتنینگ و والْت، شبیه به کیف پول معمول بیت کوین است، با این تفاوت که برای کیف پول لایتنینگ عبارت بازیابی دریافت نمی‌کنید و در کیف پول والْت سه کلید (عبارت بازیابی) به شما داده می‌شود.

امکان اتصال بلو والت به LNDHub
هنگام ایجاد کیف پول لایتنینگ خود عبارت بازیابی دریافت نمی‌کنید؛ اما می‌توانید برای امنیت بیشتر، به LNDHub خود متصل شوید.
معرفی و بررسی بلو والت
هنگام ایجاد کیف پول والْت سه کلید خصوصی دریافت می‌کنید که باید همگی را به‌دقت یادداشت و ذخیره کنید.

آموزش کار با کیف پول بلو والت

پس از نصب هرکدام از کیف پول‌ها می‌توانید فرایندهای ارسال یا دریافت را انجام دهید. با کلیک روی کیف پول می‌توانید موجودی‌تان را به بیت کوین، ساتوشی یا یک ارز فیات مشاهده کنید. موضوع مهم و مثبت در این بخش این است که بلو والت از واحد پولی کشورمان، ریال و تومان، پشتیبانی می‌کند.

پشتیبانی بلو والت از تومان و ریال ایران

علاوه بر پشتیبانی از واحد پولی، بلو والت از زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کند. می‌توانید از بخش «تنظیمات» (Setting) وارد بخش «زبان» (Language) شوید و زبان اپلیکیشن را تغییر دهید. برای بازکردن صفحه تنظیمات بالای صفحه، سمت راست روی سه نقطه کلیک کنید.

معرفی و بررسی بلو والت
دکمه تنظیمات

برای دریافت تراکنش کافی است دکمه «دریافت» (Receive) را در کیف پولتان انتخاب کنید تا هم آدرس و هم کد QR برایتان نمایش داده شود. با کلیک روی آدرس، می‌توانید آن را کپی کنید.

همچنین، می‌توانید دکمه «اشتراک‌گذاری» (Share) را کلیک کنید تا بتوانید آدرس کیف پولتان را در شبکه‌های اجتماعی به دوستان و آشنایان بدهید.

ارسال تراکنش در بلو والت

علاوه بر امکان تغییر زبان و واحد پولی، به گزینه‌های گسترده دیگری نیز در بخش «تنظیمات» دسترسی دارید. مثلاً اگر قصد دارید به امکانات پیشرفته اپلیکیشن دسترسی داشته باشید، باید گزینه عمومی (General) را انتخاب و سپس، کلید «حالت پیشرفته» (Advanced Mode) را روشن کنید. همچنین، در صورتی‌ که مایل هستید نود شخصی خودتان را به کیف پول متصل کنید باید از بخش «شبکه» (Network) استفاده کنید.

صفحه تنظیمات بلو والت
صفحه تنظیمات بلو والت

جمع‌بندی

بلو والت ویژگی‌های کاربردی فوق‌العاده‌ای دارد و تقریباً از آخرین امکانات بیت کوین مانند شبکه لایتنینگ، سگویت یا امکان پرداخت کارمزد برای تراکنش‌های دریافتی پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این، ترکیب رابط کاربری ساده با ویژگی‌های امنیتی پیشرفته بلو والت را به محصولی کارآمد، ساده و ایمن در برابر مشکلات و حملات هکرها تبدیل کرده است.

در این مطلب به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های بلو والت اشاره کردیم و شیوه کار با آن را توضیح دهیم. به شما توصیه می‌کنیم پیش از آغاز به کار با هر کیف پولی، تحقیقات خود را از طریق وب‌سایت اصلی کیف پول و سایر منابع مرتبط انجام دهید و از تمام مزایا و معایب آن اطلاع پیدا کنید.

در زمان نصب کیف پول، از صحت لینک دانلود اطمینان حاصل کنید و پیش از انجام هرگونه تراکنش، حتماً عبارت بازیابی کیف پول را در مکانی امن و آفلاین یادداشت کرده و لایه‌های امنیتی آن را فعال کنید. همچنین، بک‌آپ گرفتن و ایجاد یک رمز عبور قدرتمند را فراموش نکنید و سعی کنید از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس به‌روزشده در دستگاه خود استفاده کنید.

اگرچه بلو والت یکی از مطرح‌ترین و ایمن‌ترین کیف پول‌های تخصصی بیت کوین محسوب می‌شود و حتی می‌توان آن را به کیف پول‌ سخت‌افزاری کولدکارد هم متصل کرد، باز هم بلو والت در دسته کیف پول‌های آنلاین قرار می‌گیرد و نمی‌تواند تضمین‌کننده بی‌چون‌وچرای امنیت دارایی شما در برابر حملات هکرها باشد.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
آسو خضری
آسو خضری
۲ سال قبل

واقعا عالی بود ممنونم

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب