کمیسیون بورس آمریکا از سال ۲۰۱۳ تاکنون کسب‌وکارهای ارز دیجیتال را ۲.۴ میلیارد دلار جریمه کرده است

کمیسیون بورس آمریکا از سال ۲۰۱۳ تاکنون کسب‌وکارهای ارز دیجیتال را ۲.۴ میلیارد دلار جریمه کرده است

داده‌های به‌دست‌آمده حاکی از آن است که سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۱) در مجموع ۹۷ اقدام حقوقی علیه فعالان حوزه ارزهای دیجیتال ترتیب داده است که از این تعداد ۲۰ مورد آن مربوط به سال میلادی گذشته است.

به گزارش کوین تلگراف،‌ SEC از سال ۲۰۱۳ تاکنون در مجموع حدود ۲.۳۵ میلیارد دلار جریمه مرتبط با دارایی‌های دیجیتال صادر کرده است.

۵۸ مورد از این ۹۷ شکایت، دعاوی قضایی و ۳۹ مورد مابقی دعاوی اداری بوده‌اند. از این ۲.۲۵ میلیارد دلار، ۱.۷۱ میلیارد دلار آن مرتبط با دعاوی قضایی بوده و ۶۴۰ میلیون دلار مابقی آن، از اقدامات حقوقی اداری به دست آمده است.

کمیسیون بورس آمریکا از سال ۲۰۱۳ تاکنون کسب‌وکارهای ارز دیجیتال را ۲.۴ میلیارد دلار جریمه کرده است
طبقه‌بندی دعاوی حقوقی مرتبط با ارزهای دیجیتال

اکثر این اتهامات گریبان شرکت‌های حقوقی را گرفته، به‌طوری که ۱.۸۶ میلیارد دلار از جرایم، مرتبط با این گروه بوده است. ۴۹۰ میلیون دلار مابقی نیز مرتبط با افراد حقیقی است.

هرچند اولین جریمه SEC در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۱) یکی از فعالان ارزهای دیجیتال را هدف گرفت؛ اما در عمل این جرایم از سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۵) آغاز شدند زیرا در آن ۴ سال از ۶ مورد قضایی، تنها یک مورد آن به صدور جریمه منتج شده بود.

از ۹۷ اقدام حقوقی این سازمان، ۲۰ مورد آن در سال میلادی گذشته صورت گرفته است که ۱۴ مورد مرتبط با دعاوی قضایی و ۶ مورد مابقی مرتبط با پرونده‌های اداری می‌شود. ۷۰ درصد از این ۲۰ اقدام حقوقی، به عرضه‌های اولیه سکه (ICO) تعلق داشته‌اند.

همچنین از ۲۰ اقدام اجرایی کمیسیون بورس و اوراق بهادر آمریکا که در سال گذشته انجام شد، ۶۵ درصد ادعای تقلب، ۸۰ درصد ادعای نقض ثبت اوراق بهادار و ۵۵ درصد آن‌ها شامل هر دو این موارد می‌شدند.

احتمال دارد سخت‌گیری‌های اخیر SEC در حوزه ارزهای دیجیتال با انتصاب گری گنسلر (Gary Gensler) به ریاست این سازمان در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) مرتبط باشد. افزایش قابل توجه پرونده‌های SEC بین ماه‌های مه (اردیبهشت) تا سپتامبر (شهریور) موید این احتمال است.

SEC در این بازه زمانی اولین اقدامات حقوقی خود را علیه یک پلتفرم وام‌دهی ارزهای دیجیتال، یک صرافی دارایی که به‌طور قانونی ثبت نشده بود و همچنین یک کسب‌وکار وام‌دهی غیرمتمرکز (DEFI) ترتیب داد. همچنین در یک اقدام اجرایی یکی از بزرگترین محکومیت‌های مالی پس از ICO تلگرام تاکنون را اعمال کرد.

همچنین بخوانید: قیمت بیت کوین به زیر ۴۰,۰۰۰ دلار رسید؛ انگشت اتهام به‌سمت رئیس SEC‌ است

آبه چرنین (Abe Chernin)، معاون تحقیقات کرنراستون (Cornerstone)، مدعی شد که انتظار می‌رود این اقدامات سخت‌گیرانه در سال میلادی جدید نیز ادامه یابد. چرنین افزود:

با توجه به افزایش تمرکز SEC بر این حوزه، در سال جدید ممکن است شاهد این باشیم که SEC نظارت بیشتری روی فعالان بازار ارزهای دیجیتال از قبیل پلتفرم‌های دیفای اعمال کند.

در اواخر دسامبر ۲۰۲۱ (دی ۱۴۰۰)، پس از انتشار اخباری مبنی بر کناره‌گیری الاد رویسمان (Elad Roisman) از عضویت هیات مدیره SEC، گنسلر از کوری فرایر (Corey Frayer) خواست تا برای مشاوره‌دادن به سازمان نظارت بر ارزهای دیجیتال به عضویت آن در آید.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

1 دیدگاه
sمهر
sمهر
2 سال و 1 ماه قبل

ضمن تشکر از نویسنده محترم . ببینید خیلی زمان است که سازمان نظارتی ایالات متحده treasury offices با همکاری فدرال رزرو بدنبال راهی می گردند که بتوانند مالیاتها را برای شرکتهایی که در ارز های دیجیتال کسب در آمد می کنند وضع کنند البته با بهانه های ضد پولشویی لیکن این امر مستلزم بستر سازی بسیار وسیعی می باشد که فعلا امکان پذیر نمی باشد . در حال حاضر میبینیم که شرکتهای غول پیکر به سمت NFT ها رفته و عجیب اینکه در همین دو روز اخیر فکر کنم که فیس بوک یکی از بزرگترین کمپانی های گیمینگ را بصورت نقدی ( cash ) خریداری نموده است . پروژه های متعدد امنیتی ارزهای دیجیتال ( حفاظت از منافع سرمایه گذاران و حفظ کرامت آنها ) که روز به روز هم بیشتر میشود ، سد محکمی است برای اهداف مالیات گیرندگان .