ارز‌ها: ۳۱,۶۹۹
ارزش بازار: ۳.۳۷۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۹۹ تومان

صندوق بین‌المللی پول: شرکت‌های خصوصی می‌توانند به فرایند ایجاد ارزهای دیجیتال ملی کمک کنند

صندوق بین‌المللی پول: شرکت‌های خصوصی می‌توانند به فرایند ایجاد ارزهای دیجیتال ملی کمک کنند

یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول معتقد است ارزهای دیجیتالی که توسط بانک‌های مرکزی حمایت می‌شوند، درهای جدیدی را به روی نوآوری‌های بزرگ در پرداخت‌ بازخواهند کرد.

به گزارش کوین دسک، توماسو مانچینی گریفولی نایب رئیس ارشد مدیر دپارتمان پولی و سرمایه بازار صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده است که CBDCهای ترکیبی می‌توانند ابزارهای پرداخت قابل‌اطمینانی برای شهروندان فراهم کنند که همزمان برخی مزایای رقابتی بخش خصوصی را به همراه داشته باشند.

CBDCهای ترکیبی که ارزهای دیجیتال حمایت‌شده توسط اعتبار یک بانک مرکزی هستند، در حقیقت نوعی همکاری دولتی-خصوصی به شمار می‌آیند. ایده اصلی این است که یک سازمان فراهم‌کننده مجوز پول مجازی، سرمایه‌های مشتریان خود را تحت مسئولیت یک بانک مرکزی ذخیره کند. در قبال‌ آن، این سازمان، اعتباری از بانک مرکزی دریافت می‌کند که در هر نوع بسته مالی ممکن و به شکل یک ارز دیجیتال باثبات قابل تبادل توسط عموم که به‌طور کامل تحت حمایت صندوق بانک مرکزی است، بگنجد.

طی صحبتی که صبح سه‌شنبه در برنامه جنبش پول، مجموعه جدید یوتیوبی جرمی آلر مدیرعامل شرکت Circle، انجام شد مانچینی گریفولی توضیح داد که مزیت اصلی یک CBDC ترکیبی در مقایسه با یک CBDC سنتی که در آن بانک مرکزی مسئولیت کل فرایند راه‌اندازی پول دیجیتال را به عهده دارد، این است که CBDC ترکیبی فضایی را برای نوآوری ایجاد می‌کند.

او اظهار کرد تمرکز CBDC ترکیبی روی پرداخت‌های خرد است که به بانک‌های مرکزی اجازه می‌دهد تا نوآوری‌های مربوط به سیستم پولی را در محدوده یک محیط ایمن و قانون‌مند گسترش دهند. در مقابل، یک CBDC سنتی که از نظر او نوعی زیاده‌روی به‌حساب می‌آید، ممکن است برای بانک‌های مرکزی بسیار هزینه‌بر و پر ریسک باشند و از نوآوری جلوگیری کنند.

هدف این مشارکت دولتی-خصوصی این است که از یک سو مزایای رقابتی بخش خصوصی یعنی تعامل با مشتریان و ایجاد نوآوری و از سوی دیگر، مزیت نسبی بانک مرکزی یعنی قانون‌گذاری و اعتمادسازی را حفظ کند.

دیگر بانک‌های مرکزی نیز احتمال نقش شرکت‌های خصوصی را کتمان نکرده‌اند. بانک انگلستان (BOE) اظهار کرده است که ممکن است بخش‌هایی وجود داشته باشند که در آنها، شرکت‌های خصوصی به مراتب بهتر از بانک مرکزی راهکارهای پولی را به مشتریان خود ارائه کنند.

حتی در چین که منتقد سرسخت فیس‌بوک و لیبرا به شمار می‌آید، نقشی برای گروهی از شرکت‌های خصوصی در کنار بانک کشاورزی چین، علی بابا و تن سنت در نظر گرفته شده است که به ایجاد یوان دیجیتال کمک کنند.

اما جنبه اصلی CBDC ترکیبی از دیدگاه صندوق بین‌المللی پول، انتقال بخش اساسی عملکردها به بخش خصوصی است.

در کنفرانس بانک ملی سوییس و صندوق بین‌المللی پول در می ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۱۳۹۸)، توبیاس ادرین، مدیر ارشد بخش پولی و بازارهای سرمایه صندوق بین‌المللی پول که مدیر مستقیم مانچینی به‌حساب می‌آید، عنوان کرده بود مزیت مهم CBDCهای ترکیبی این است که به بانک مرکزی اجازه می‌دهد تا در حوزه‌هایی که ارزشی ملموس دارد تمرکز کند. قانون‌گذاری و تسویه از جمله مهم‌ترین این حوزه‌ها هستند.

طبق گفته ادرین، با واگذاری همه موارد مربوط به اعتبار به بانک مرکزی، سایر عملکردها از جمله مدیریت مشتریان، غربال‌گری آنها و حتی طراحی فنی خود CBDC که در آنها بخش خصوصی بهتر عمل می‌کند، می‌توانند برون‌سپاری شوند.

در واقع از دیدگاه صندوق بین‌المللی پول، هیچ نقطه‌ای برای توقف وجود نخواهد داشت. چندین شرکت خصوصی ارزهایی دیجیتال را صادر خواهند کرد که همه آن‌ها تحت حمایت مستقیم بانک مرکزی خواهند بود. بین این ارزها رقابتی موثر وجود خواهد داشت.

با همه این‌ها، هم‌چنان سوال‌هایی بی‌پاسخ باقی می‌مانند. مهم‌ترین این سوال‌ها شکل ارتباطی است که بین بخش دولتی و خصوصی وجود خواهد داشت. همان‌گونه که مانچینی گریفولی مطرح کرده‌ است: آیا بانک مرکزی از مناسب‌بودن ارتباط با مشتریان اطمینان حاصل خواهد کرد؟ آیا آن‌ها ورودی مناسب برای طراحی فنی توکن‌ها را فراهم خواهند کرد؟

بنا به گفته او، مرز بین آن‌چه بخش خصوصی انجام می‌دهد و آن‌چه به عهده بخش دولتی قرار می‌گیرد، هنوز نامشخص است.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب