فرض کنید یکی بزنه تو گوش شما..واکنشتون چیه؟ در #اغلب موارد عصبانی میشید و میزنید تو گوش طرف..تو گوشش هم نزنید با #احتمال بالایی 4 تا چیز بهش میگید..حالا فرض کنید یکی به شما لبخند بزنه..واکنشتون چیه؟ در اغلب موارد به طرف مقابل لبخند میزنید..طبیعتا کمتر کسی هست که در جواب لبخند برگرده یک کشیده به طرف مقابل بزنه..
اساسا واکنش انسانها بر اساس #ذات_مشترک شون به اتفاقات، مشابهت های زیادی داره..طبیعتا این واکنش مشترک به حرکت قیمت دارایی ها هم میتونه تعمیم پیدا کنه..طمع نسبت به رشد یک دارایی، ریسک گریزی و ترس از دست دادن ناشی از افت قیمت یک دارایی و احساسات مختلف میتونن باعث بشن رفتارها و تصمیمات مشابه در بازار شکل بگیره و الگوهای مشابهی در بازار به وجود بیاد..طبیعتا مطالعه این الگوها به نوعی مطالعه ی الگوهای رفتاری_انسان نسبت به بازارهاست نه مطالعه خود بازار، که مهمترین سورسش میشه قیمت که در تحلیل تکنیکال ازش استفاده میشه..
تحلیل تکنیکال که به شخصه یک شاخه از اقتصاد رفتاری میدونمش اساسش بر اینه که رفتار انسان در برابر اتفاقاتی که در بازار میفته مطالعه و استفاده بشه..و برای ساده کردن این مطالعه از دم دستی ترین داده موجود در بازار استفاده میشه..یعنی قیمت..
به عبارت دیگه تحلیلگر به جای اینکه به علت شکل گیری پدیده ها در بازارها بپردازه (کاری که فاندامنتالیستها انجام میدن) میاد و واکنش به اون علت رو مطالعه میکنه و از فهم اون واکنش سعی میکنه سایر الگوهایی که سالیان سال در بازارها رخ داده و احتمالا هم به دلیل مشترکات انسانی در آینده رخ خواهد داد (که کلی کارهای تحقیقاتی هم براشون انجام شده) مشابه سازی کنه تا توضیح بده که طبق الگوهایی که در گذشته رخ داده بیشترین شباهتی که واکنش به قیمت در آینده خواهد داشت شبیه به کدوم الگوی رفتاری ای هست که در گذشته هم مشابهش بسیار زیاد اتفاق افتاده.از اونجا که فرق اصلی انسان با ربات اراده ای هست که داره، یعنی این واکنش انتظاری میتونه به دلیل ثابت نبودن مدل تصمیم گیری انسان تغییر هم بکنه، به همین دلیل در تحلیل تکنیکال همیشه از احتمالات صحبت میشه..شما هیچ وقت نمیتونید بفهمید که یک تحلیل صعودی دقیقا چرا نتیجه اشتباهی میده و نزولی میشه(چون به علت دسترسی ندارید) پس مهمترین بخش تحلیل شما میشه تعیین #حد_ضرر..به این معنا که حد ضرر به شما میگه اگر قیمت بر خلاف تحلیل شما حرکت کرد باید از بازار خارج بشید..
چرا؟ چون نمیدونید در بازار دقیقا داره چه اتفاقی میفته..پس خارج میشید و مجددا بازار رو بررسی میکنید و هر وقت مجددا متوجه الگوی رفتاری مشابه در بازار شدید وارد بازار میشید تا بتونید از بازار سود به دست بیارید..
پ.ن : واضحه که در تحلیل تکنیکال سبکهای مختلف نسبت به الگوهای رفتاری رویکردهای مختلفی دارن و لزوما یکسان نیستن..
منبع توییتر محمد زوروف چی