دلار ۸۰۰ برابر محبوبتر از بیت کوین در پولشوییها
طبق تحقیقات اخیر سایت مسری (Messari)، بیت کوین آنطور هم که منتقدان ادعا میکنند، تهدید اقتصادی محسوب نمیشود. گفته میشود که این تحقیق با هدف پاسخ به اظهارات وزیر خزانهداری آمریکا، استیون منوشین (Steven Mnuchin)، انجام شده است.
به گزارش سیسیان، اطلاعات جمعآوریشده از چینالسیس (Chainalysis) و دفتر مواد مخدر و جرائم سازمان ملل متحد مشخص میکند که استفاده از پول فیات در دارک وب برای پولشویی ۸۰۰ برابر بیشتر از بیت کوین است. البته این نتایج شامل پولشوییهای انجامشده در بازارهای سنتی نمیشود.
منوشین یا سازمان ملل، کدامیک درباره بیت کوین درست میگویند؟
آمار ارائهشده از سوی سازمان ملل، بهشدت با اظهارات منوشین در تضاد است. او در خصوص مشکل ارزهای دیجیتال آن قدر مبالغه کرد که این ارزها را تهدیدی برای امنیت ملی خواند. وی عنوان کرد:
تاکنون میلیاردها دلار از طریق ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین برای پشتیبانی از فعالیتهای غیرقانونی از جمله جرائم سایبری، اخاذی، باج افزارها، داروهای مخدر و روانگردان، قاچاق انسان و غیره جابهجا شده است. بسیاری از کلاهبرداران سعی کردهاند که وجه موردنیاز برای رفتارهای خطرناک خود را از طریق ارزهای دیجیتال تأمین کنند. این مشکل به طور قطع باید به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی تلقی شود.
اگر ارزهای دیجیتال واقعاً مشکلی برای آنها ایجاد میکنند، باید گفت حداقل به این دلایل مربوط نمیشود. نتایج تحقیق Messari، تاییدی بر نظر پلیس اتحادیه اروپا که در گزارشی با عنوان «چرا پول فیات هنوز پادشاه ارزها محسوب میشود» منتشر شد، محسوب میشود. پلیس اتحادیه اروپا در این گزارش توضیح میدهد که تقریباً همه مجرمان از پول سنتی برای فعالیتهایشان استفاده کرده و استفاده از بیت کوین و ارزهای دیجیتال در میان مجرمان چندان معمول نیست. در این گزارش آمده است:
با اینکه تمامی کاربردهای پول، مجرمانه نیست اما همه مجرمان در بخشهایی از روند پولشویی، از پول استفاده میکنند. این گزارش ممکن است در این زمان که تمام دنیا با نگرانی به معضل سو استفاده از ارزهای دیجیتال توسط مجرمان نگاه میکنند، کمی غیرمعمول به نظر برسد زیرا خطر یا پدیده نوظهور جدیدی را عنوان نمیکند اما طرحهای پولشویی شناساییشده توسط نیروهای مجری قانون، هنوز تا حد زیادی توسط روشهای سنتی و خصوصا پول نقد انجام میشود.
بیت کوین؛ تهدیدی برای امنیت ملی
در این گزارش همچنین دلیل ثبات بیشتر بیت کوین نسبت به پول فیات نیز مطرح شده است. فدرال رزرو آمریکا در دهه گذشته، ۱۳,۶۶۴ درصد بیشتر از بیت کوین، ارز تامین کرده است.
شاید کمیابی و تورم کمتر بیت کوین نسبت به پول فیات، دلایل منطقیتری برای توضیح نگرانیهای منوشین باشند. عدم امکان افزایش مصنوعی ذخایر (یک ارز) مهمترین عامل حفظ سیاستهای پولی در نظامهای مالی سنتی محسوب میشود.
منوشین در اظهارات اخیر خود هشدار داد که دولت ترامپ شدیداً به دنبال تقویت قوانین موجود برای جلوگیری از استفاده غیرقانونی از ارزهای دیجیتال است؛ اما سیاستهای این دولت در قبال استفاده ۸۰۰ برابری از دلارهای سنتی (در مقایسه با بیت کوین) در فعالیتهای مجرمانه، همچنان نامعلوم است.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.