ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۳۴ تومان

شش بانک مرکزی بزرگ دنیا کارگروهی برای بررسی استفاده‌های ارزهای دیجیتال ایجاد کردند

شش بانک مرکزی بزرگ دنیا کارگروهی برای بررسی استفاده‌های ارزهای دیجیتال ایجاد کردند

شش بانک مرکزی با همکاری بانک تسویه حساب جهانی (BIS) کارگروهی را به منظور یافتن استفاده‌های بالقوه از ارزهای دیجیتال با پشتوانه بانک‌های مرکزی تشکیل داده‌اند.

به گزارش کوین دسک، یافته‌های هر یک از اعضای این کارگروه در اختیار دیگر اعضا قرار خواهد گرفت. ارزهای دیجیتال با پشتوانه بانک مرکزی (Central Bank Digital Currencies) که به اختصار CBDC نامیده می‌شوند، ارزهایی هستند که توسط بانک‌های مرکزی و با پشتوانه‌ای از ارزهای رایج ساخته می‌شوند.

این کارگروه با هفت عضو از جمله بانک مرکزی سوئد، کانادا، سوئیس، انگلستان، ژاپن و بانک مرکزی اروپا با بانک تسویه حساب جهانی همکاری خواهند کرد. طبق اطلاعیه‌ای که همزمان با آغاز کار این کارگروه قرائت شد، هر یک از این نهادها وظیفه بررسی اقتصادی، عملکردی و طراحی فنی چنین ارزهایی را بر عهده خواهند داشت؛ فعالیت‌های این کارگروه شامل انجام تراکنش‌های برون مرزی نیز می‌شود.

هر شش عضو این گروه همکاری نزدیکی با «کمیته زیرساخت‌های بازار و پرداخت» (CPMI) و هیئت ثبات مالی (FSB) نیز خواهند داشت. کمیته زیرساخت‌های بازار و پرداخت، نهادی است که استانداردهای نقل و انتقالات بانکی و حوزه پرداخت را تعیین می‌کند. FSB نیز نهادی است که طرح‌هایی پیشنهادی در حوزه نظام جهانی اقتصاد ارائه می‌کند. این کمیته پیش‌تر در خصوص خطرات استیبل کوین‌ها هشدار داده بود.

بنوا کوری (Benoît Cœuré)، رئیس تازه بخش نوآوری‌های بانک تسویه حساب جهانی، و جان کانلیف (Jon Cunliffe)، معاون بانک مرکزی انگلستان و رئیس کمیته زیرساخت‌های بازار و پرداخت، به عنوان مسئولین این کارگروه فعالیت خواهند کرد. نمایندگان ارشد دیگر کشورهای عضو نیز در بدنه مدیریتی آن حضور خواهند داشت.

کوری در منصب جدیدش در بانک تسویه حساب جهانی، وظیفه بررسی و پژوهش در خصوص CBDC را نیز بر عهده خواهد داشت. وی ماه نوامبر (آبان) در صحبت‌هایش با خبرنگاران گفته بود که بانک مرکزی اروپا، زمانی که در هیئت مدیره آن فعالیت می‌کرده است، در حال بررسی نقش ارزهای دیجیتال با پشتوانه بانک مرکزی بوده است. در کارنامه کوری، مسئولیت کارگروهی از گروه موسوم به جی هفت (G7)، با هدف بررسی جوانب مختلف استیبل کوین‌ها نیز دیده می‌شود.

علیرغم اینکه کوری نسبت به فعالیت نهادهای خصوصی در حوزه ارزهای دیجیتال استقبال کرده است، سال ۲۰۱۸ از بیت کوین با عنوان «بذر شیطان در بحران مالی» یاد کرده بود.

اولین بار سال ۲۰۱۸ بود که کریستین لاگارد (Christine Lagarde) که در آن زمان ریاست صندوق بین‌المللی پول را بر عهده داشت، بانک‌های مرکزی را به بررسی حوزه ارزهای دیجیتال دعوت کرد. با این حال، تابستان گذشته و با اعلام عرضه لیبرا توسط فیس‌بوک، نگاه‌ها به این سمت معطوف شد. از آن زمان تا به اینجا کارگروه‌های بسیاری به تحقیق و توسعه در ارزهای دیجیتال پرداخته‌اند.

ماه می (خرداد)، بانک مرکزی تایلند اعلام کرد که در پروژه ارز دیجیتال خود به موفقیت‌هایی دست یافته است. رئیس بانک مرکزی انگلستان، مارک کارنی (Mark Carney)، پا فراتر گذشته و گفت که یک ارز دیجیتال را می‌توان جایگزین دلار آمریکا، به عنوان ارز ذخیره‌ای جهانی، کرد. بانک مرکزی چین نیز به عنوان بانک پیشرو در این حوزه شناخته می‌شود. طبق گزارش‌ها چین قصد دارد تا از لیبرای فیس‌بوک جلو بزند.

این اولین بار نیست که کارگروهی از بانک‌های مرکزی برای مطالعه‌ی استفاده‌ از دفاتر کل توزیع‌شده ایجاد می‌شود. در پروژه‌ای دیگر که از سال ۲۰۱۶ آغاز شده است، بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی ژاپن، در حال انجام یک کار پژوهشی مشترک هستند تا تاثیرات دفاتر کل توزیع‌شده برای زیرساخت‌های مالی جهانی را مورد بررسی قرار دهند.

بانک مرکزی انگلستان هم پیش‌تر اقداماتی را در حوزه ارزهای دیجیتال انجام داده است. بردلی رایس (Bradley Rice)، از کارکنان ارشد شرکت حقوقی اشرست (Ashurst)، ضمن اشاره به پیشرفت‌های اخیر در این حوزه، زمان فعلی را دوره‌ای مناسب برای آزمایش و ورود به آن می‌داند.

ظهور رقبای قدرتمند در حوزه مالی، تمایل به کنار زدن دلار و جایگزین‌هایی مانند لیبرا، همه و همه باعث شده تا بانک‌های مرکزی دست به کار شوند. رایس ضمن بیان این دلایل می‌افزاید:

[این مسائل] سبب می‌شود که تحقیق و توسعه در حوزه ارزهای دیجیتال معقول به نظر برسند و این کار را پیش از تبدیل شدن آن به یک بحران انجام دهند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب