ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۲۸ تومان

چرا مردم ونزوئلا باید در مورد ارز دیجیتال کشورشان نگران باشند؟

چرا مردم ونزوئلا باید در مورد ارز دیجیتال کشورشان نگران باشند؟

چند روزی می‌شود که فروش توکن ونزوئلا شروع شده. به گفته رییس جمهور نیکولاس مادورو، تا این لحظه ۷۳۵ میلیون دلار سرمایه از فروش توکن های «پترو» جذب شده است. هنوز خیلی چیزها در مورد این ارز دیجیتال دولتی مشخص نیست، اما اینطور که به نظر می‌رسد پترو برای مردم این کشور عاری از ضرر و گزند نخواهد بود…

پیش از این در مطالب «آیا بیت کوین یک آزمایش ساختگی توسط آژانس امنیت ملی آمریکا است؟» و همچنین «کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست!» درباره یک‌سری از فرضیات و همچنین «نقشه بزرگ» جهان‌گرایان خواندیم.

این‌بار چند روزی است که فروش توکن ونزوئلا شروع شده و موجی از نگرانی به پا خواسته است؛

نگرانی‌ها

شروع به کار پترو از بیستم این ماه (۲۰ فوریه) استارت خورد. در میان خبرها؛ جزئیات زیادی از این برنامه به چشم نمی‌خورد. مادورو در جریان معرفی و تبلیغ توکن پترو، از آن به عنوان راهی برای دور زدن تحریم های اقتصادی در ونزوئلا یاد کرد. (ماه گذشته، وزارت خزانه داری آمریکا، چهار ژنرال ارتش ونزوئلا را در لیست سیاه تحریم های خود قرار داد.)

همانطور که می‌دانید پترو، یک ارز دیجیتال دولتی با پشتوانه نفت است. نگرانی هایی پیرامون این ارز دیجیتال وجود دارد. در این میان بسیاری از مقامات دولتی کنونی و سابق نگران این هستند که پترو یک فاجعه اُروِلی (Orwellian disaster) به همراه داشته باشد.

* اورولی یک صفت است که به رفتارها و سیاست‌های کنترلی حکومت‌های سرکوبگر در گذشته اشاره دارد. این وضعیت و شرایط اجتماعی را جرج اورول در رمان‌هایش، به ویژه در کتاب ۱۹۸۴ توصیف کرده، و به همین خاطر به آن اورولی (یعنی منسوب به اورول) گفته می‌شود.

مرکز سپرده‌گذاری اوراق بهادار در گروه بورس مسکو که در حال حاضر مشغول بررسی کاربردهای بلاک چین در شرایط مختلف است. آرتم دووانف در مقام مدیریت این مرکز گفته است:

ارز دیجیتال مزایاو آزادی پول نقد، به علاوه‌ی امکان کنترل عملیات های مربوط به آن را در خود دارد.

وی افزود:

اگر دولت در نظر داشته باشد که محدوده اختیارات خود را گسترش دهد و فعالیت هایی که در این حوزه صورت می‌گیرند را تحت کنترل بگیرد، چندان تعجبی نیست که یک ارز دیجیتال منحصر به فرد به جامعه معرفی کند.

چند خط بالاتر به رمان ۱۹۸۴، اثر جرج اورول اشاره شد. در این رمان (برادر بزرگ Big Brother) نماد و چهرهٔ نظام حکومتی است که به اشکال گوناگون، بر زندگی طبقات مختلف مردم، نظارت و کنترل دارد.

یک دیدگاه در این مورد وجود دارد؛ جوامع از همان ابتدا که بیت کوین به دنیا معرفی شد، همواره از ورود یک ارز دیجیتال جدید با پشتوانه‌ی «برادر بزرگ» ترس داشته اند!…

همانطور که می‌دانید بلاک‌چین بیت کوین غیر متمرکز است. یعنی شرکت یا سازمان خاصی روی اطلاعات شما نظارت و کنترل ندارد. رفته رفته با پیشرفت این صنعت، در برخی از بلاک چین ها شاهد تناقض بوده‌ایم.

اما چه موضوعی درباره پترو نگران کننده تر است؟

چرا مردم ونزوئلا باید در مورد ارز دیجیتال کشورشان نگران باشند؟

نگرانی هایی پیرامون نظارت حذب مادورو و شخص او بر روی «بلاک چین پترو» وجود دارد. مادورو سابقه ای طولانی در نقض حقوق بشر، افزایش رکود اقتصادی، تورم شدید و فساد گسترده در ونزوئلا دارد.

یایا فانوسی، کارشناس سابق ضد تروریسم سازمان سیا دراین باره می‌گوید:

با توجه به سابقه مادورو، مسئله‌ی ارز دیجیتال ملی در ونزوئلا نگران کننده است.

اگر مردم واقعا از این ارز در تراکنش های روزانه خود استفاده کنند، دولت به طور مستقیم روی امور مالی شخصی آنها نظارت خواهد داشت.

یک تیغ دولبه

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) بسیار نگران این مسئله‌ است که کشورهای مختلف از ارزهای دیجیتال سوء استفاده کنند. از این رو؛ بنیاد دفاع از دموکراسی ها برای بررسی بهتر این موضوع که « پترو، چه تاثیری در تضعیف دموکراسی خواهد داشت»، در دپارتمان Fanusie یک پروژه‌ی تحقیقاتی مشترک جدید راه‌اندازی کرده است.

هنوز مشخص نشده که ارز دیجیتال ونزوئلا مبتنی بر کدام بلاک چین است؛

طبق (white paper) یا گزارش عملکردی که ارائه شده، پترو مبتنی بر بلاک چین اتریوم می‌باشد. اما، در راهنمای سفارش خرید آن قید شده که این ارز در بستر شبکه‌ی NEM فعالیت خواهد کرد.

با این حال؛ هر دو شبکه‌ی NEM و اتریوم دفتر کل توزیع شده دارند که محققین FDD می‌توانند مشاهده و بررسی کنند.

این پروژه با بکارگرفتن مرورگرهای متنِ باز بلاک‌چین، ابزارهای تجزیه و تحلیل و همچنین ابزارهای سفارشی، در جریان داده ها الگوهایی را جستجو خواهد کرد که به گفته‌ی موسسه Fanusie «متراکم و بهم پیوسته» هستند:

ما به دنبال راهی هستیم که وقتی کوین‌های پترو کار خود را شروع کردند، از طریق آن متوجه شویم چه تعداد از آن‌ها استفاده می‌شوند.

مایکلا فرای، یک متخصص تحقیقاتی برای پروژه آمریکای لاتین است. او اکنون به مدیریت این پروژه‌ی متمرکز بر پترو کمک می کند و امیدوار است که گروه تحقیقاتی موجود در راستای مبارزه با فساد در ونزوئلا به اطلاعات دقیقی دست پیدا کند. او می‌گوید:

نگران هستم که پترو این دموکراسی جعلی را دائمی ساخته و تنها از دیکتاتوری اقتدارگرا و سیاست «برادر بزرگ» در این کشور حمایت کند.

دور زدن تحریم‌ها

چرا مردم ونزوئلا باید در مورد ارز دیجیتال کشورشان نگران باشند؟

همان‌طور که گفته شد؛ در جریان راه اندازی ارز دیجیتال پترو در کشور ونزوئلا، نگرانی‌های بسیاری بوجود آمده است.

از سوی دیگر، عده ای مشتاق این هستند که ونزوئلا در بکارگیری پترو برای رفع تحریم‌های موجود در کشور، موفق شود و بتواند تحریم ها را کنار بزند.

درست در چند قدمی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، با اندیشکده‌ی دیگری روبرو هستیم؛

در این رابطه، ونزوئلا در نقطه تمرکز مرکز امنیت نوین در آمریکا (CNAS) قرار گرفته است. ادواردو ساروال، یکی از پژوهشگران برنامه انرژی، اقتصاد و امنیت در این مرکز است. سال گذشته او در تهیه‌ گزارشی مبنی بر استفاده از بیت کوین در تروریسم، همکاری کرده است. ساروال درباره تحقیقات اخیر ونزوئلا می‌گوید:

ما در پروژه های تحقیقاتی فعال در این موضوع شرکت داریم.

او در ادامه توضیح داد که CNAS خواهان کارشناسان علوم ارزهای دیجیتال و کسانی است که در مورد چگونگی استفاده از این تکنولوژی در فعالیت های نابکارانه آگاهی و اطلاعات دارند. مدت کوتاهی از شروع این تحقیقات گذشته، اما ساروال موفق به شناسایی چند مسئله شده‌‌ است. او می‌گوید:

به عنوان مثال، حتی اگر ونزوئلا در اجتناب از تحریم‌ها با شکست مواجه شود؛ سایر کشورها سعی می‌کنند از آن درس بگیرند و تا رسیدن به موفقیت این راه را ادامه دهند

در حال حاضر برخی از کشورها در تحریم به سر می‌برند. تعدادی از این کشورها مشغول ساخت ارز دیجیتال ملی خود هستند که در این میان، می‌توان به ایران اشاره نمود. بانک مرکزی چین، و معاون نخست وزیر روسیه نیز اظهارات مشابهی داشته اند.

ساروال طی مصاحبه خود به خبرگزاری CoinDesk اعلام نمود:

اگر قضیه ارزهای دیجیتال برای ونزوئلا کارساز نباشد، یک کشور دیگر پیدا خواهد شد که با موفقیت از آن در رفع تحریم‌ها استفاده کند! البته، این مسئله بسیار نگران‌کننده است. چرا که نوعی انگیزه در کشورهای مختلف ایجاد خواهد نمود که اگر یک زمان با تحریم روبرو شدند، برای دور زدن آن از ارزهای دیجیتال کمک بگیرند…

منبع: coindesk
ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
محمد
محمد
۶ سال قبل

ترجمه خوبی بود ولی از یک مقاله استعمار گرانه ، مسلمه کشور های استعمار گر که به خاطر منافع خودشون کشور های دیگه مثل ونزوئلا ایران و .. تحریم میکنند ارز های دیجیتال نگران کننده است . ولی برای کشور ما ایران و دیگر کشور ها که طمع تلخ تحریم های ظالمانه رو چشیدیم ، باید خیلی هم شیرین باشه جون گرفتن این ارز های دیجیتال که به راحتی میتونیم نفت و سیستم اقتصادمون که بانکداری جهانی میخواد فلجش کنه رو احیا کنیم . خوش حالم برای ونزوئلا که شروع به این کار کرده به امید روزی که ایران و کشور های تحریم شده اسیایی برای تبادلات ارزیشون به سمت ارز دیجیتال مشترکت بروند .

پوریا مالکی فرد
پوریا مالکی فرد
۶ سال قبل

از صحبت های چه بنیادی هم استفاده کردید
fdd یا بنیاد دفاع از دموکراسی که برخلاف اسم گول زننده اش یکی از وحشی ترین، تمامیت خواه ترین و استعماری ترین نهادهاست که از جمع افراد رانده شده که به وسیله انتخاب ترامپ دوباره به قدرت برگشته اند تشکیل شده و در خود آمریکا هم منفور است. مسلما پترو به نفع ونزوئلا و مردمشه و کشور ما هم حتما باید به سمت داشتن کریپتوکارنسی منحصر به خودش استفاده کنه که می تونه حتی اشتراکی با برخی از کشورها هم باشه و به عنوان پشتوانه از نفت یا دیگر موارد که نقطه قوت کشور ما هستند استفاده کنه
امیدوارم سلطه ناحق دلار به زودی در دنیا پایان پیدا کنه

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب