ارز‌ها: ۳۱,۸۹۰
ارزش بازار: ۳.۵۸۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۳,۳۰۹ تومان

نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین (halving) چیست؟

نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین (halving) چیست؟

شاید یکی از اصلی‌ترین دلیل‌های افزایش قیمت بیت کوین سخت شدن روز‌افزون استخراج آن است. روند استخراج بیت کوین در روز‌های اول پاداش استخراج به ازای هر ۱۰ دقیقه ۵۰ بیت کوین بود. به‌طور تقریبی هر ۴ سال این مقدار نصف می‌شود؛ که این فرایند را «نصف شدن پاداش استخراج» می‌گویند.

در روز‌های اولی که ساتوشی ناکاماتو اولین بلاکِ بلاک چین (Genesis Block) را استخراج کرد، پاداش استخراج هر بلاک در آن زمان ۵۰ بیت کوین بود که در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ به ترتیب به ۲۵ و ۱۲.۵ بیت کوین کاهش یافت. تخمین زده می‌شود نصف شدن پاداش بعدی سال ۲۰۲۰ به وقوع بپیوندد و میزان آن به ۶.۲۵ برسد.

فایده‌ی نصف شدن پاداش بلاک بیت کوین چیست؟

نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین (halving) چیست؟

وقتی‌که این فرایند به وقوع می‌پیوندد استخراج‌کنندگان پاداشی که به ازای ساخت هر بلاک جدید می‌گیرند نصف می‌شود بنابراین عرضه‌ی بیت کوین کاهش پیدا می‌کند. از آنجایی که در روند معمولی بازار معمولاً تقاضا افزایش می‌یابد یا حداقل ثابت است در نتیجه با کاهش عرضه، قیمت آن افزایش می‌یابد.

در نمودار زیرخط‌های عمودی سبزرنگ هرکدام زمان نصف شدن پاداش استخراج را نشان می‌دهند که به ترتیب در تاریخ‌های نوامبر ۲۰۱۲ و جولای ۲۰۱۶ به وقوع پیوستند.

میزان نرخ تورم و تعداد بیت کوین‌ها

همان‌طور که می‌دانید تعداد کل بیت کوین‌هایی که استخراج خواهند شد ۲۱ میلیون است که تا به امروز بیش از ۱۷ میلیون از آن استخراج شده ؛ ترسیمی که در زیر می‌بینید نرخ تورم بیت کوین و تعداد بیت کوین را نشان می‌دهد که به ترتیب با رنگ‌ها نارنجی و آبی نشان داده شده‌اند.

نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین (halving) چیست؟

همان‌طور که می‌بیند با کاهش پاداش استخراج بیت کوین نرخ تورم هم به صورت پله‌ای کاهش می‌یابد.

زمان‌بندی نصف شدن پاداش بیت کوین

این فرایند وقتی‌که ۲۱۰,۰۰۰ بلاک جدید ایجاد شود اتفاق می‌افتد، در حال حاضر آخرین بلاکی که ساخته شده است ۵۴۷,۸۶۱ امین بلاک است، با توجه به اینکه در ۴۲۰,۰۰۰ امین بلاک آخرین نصف شدن پاداش اتفاق افتاده است پس نصف شدن بعدی زمانی که بلاک ۶۳۰,۰۰۰ ام ساخته شود اتفاق می‌افتد.

آیا بعد از نصف شدن پاداش ماینرها دست از کار برمی‌دارند؟
سؤالی که برای خیلی‌ها پیش می‌آیند این است که باوجود مصرف برق بالا برای دستگاه‌های استخراج و…آیا اگر این پاداش نصف شود ماینرها دیگر به استخراج بیت کوین نمی‌پردازند؟

جواب این سؤال واضح است؛ با توجه به اینکه با هر بار نصف شدن پاداش قیمت بیت کوین وارد رالی صعودی شده است، می‌توانیم بگوییم ماینرها باهوش‌تر از این حرف‌ها هستند و تمام این محاسبات و احتمالات را در نظر گرفتند.

قیمت بیت کوین در اولین نصف شدن پاداش بلاک (۲۰۱۲)

پاداش قبل از نصف شدن: ۵۰ بیت کوین

پاداش پس از نصف شدن: ۲۵ بیت کوین

قیمت در روز نصف شدن: ۱۲.۳۵ دلار

۱۵۰ روز بعد از نصف شدن: ۱۲۷ دلار

نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین (halving) چیست؟

قیمت بیت کوین در دومین نصف شدن پاداش بلاک (۲۰۱۶)

پاداش قبل از نصف شدن: ۲۵ بیت کوین

پاداش پس از نصف شدن: ۱۲.۵ بیت کوین

قیمت در روز نصف شدن: ۶۵۰ دلار

۱۵۰ روز بعد از نصف شدن: ۷۵۸ دلار

نصف شدن بعدی در سال ۲۰۲۰  به وقوع می‌پیوندد

همان‌طور که در اعداد بالا دیدیم در هر بار نصف شدن پاداش، قیمت بیت کوین رشد مناسبی داشته است؛ بر اساس تخمین و احتمال، بلاک ۶۳۰,۰۰۰ در تاریخ آوریل ۲۰۲۰ استخراج می‌شود. سومین نصف شدن پاداش بیت کوین از دو مورد دیگر اهمیت بیشتری برخوردار است و شاید سرنوشت بیت کوین را در دهه‌ی بعد مشخص کند و به این سوال پاسخ دهد که آیا بیت کوین توانایی جایگزین شدن به‌جای پول را دارد؟

منبع: Bitcoinclock
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

16 دیدگاه
محمدرضا
محمدرضا
۵ سال قبل

سلام بنظر شما براي اين ك بخام ي ماينر ديگه بخرم صبر كنم بعد نصف شدن بگيرم يا الان بگيرم؟؟

عبدالعلی داوری
عبدالعلی داوری
۵ سال قبل

با این صحبت های شما بنده اگه بخوام امروز ۳ تا ۴ عدد دستگاه اس ۱۷ خریداری کنم و مبلغ حدود ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ دلار هزینه کنم با برق ارزانی که دارم آیا به صرفه هست یا خیر ؟؟!!

رضا امینی
رضا امینی
۵ سال قبل

بیت کوین هربه‌ی یهود برای نابودکردن نظامهای مالی باقیمانده است. روزی با همین بیت کوین مردم دنیا را اسیر خود خواهند کرد.

اسماعیل
اسماعیل
۵ سال قبل

بیت کوین رمز ارز دیجیتالی ( نه قابل هک هست نه قابل دستکاری ) چیزی هم به اسم اسیر کردن یا نکردن وجود نداره همون شکلی که نت ( اینترنت ) همه گیر شد رمز ارزا هم همین شکلی میشه نه دسیسه هست نه دروغ نه برای نابودی ساخته شده برای شکوفایی و افزایش قدرت مردم ایجاد شد دست هیچ فرقه ای هم تو ساختش نیست جز متخصصان دیگه استدلال شما این هست برام عجیب نیست

هوشیار
هوشیار
۵ سال قبل

آیا این رویداد تنها مختص بیت کوین هستش یا decred هم داره؟

سهیل
سهیل
۵ سال قبل

ر حال حاضر، استخراج کننده ها سعی می کنند تا قبل از اتمام آخرین بیت کوین ها، بیت کوین بیشتری به عنوان پاداش بدست آورند.اما وقتی 21 میلیون بیت کوین تمام شود، پاداشی برای ماینر ها وجود نخواهد داشت. با این حال، هنوز هم باید معاملات تایید و در بلاک چین ذخیره شوند. پس استخراج کننده ها تنها از دستمزد معاملات سود می برند. پس معاملات بیت کوین طبق دستمزد مربوط به معاملات پردازش می شوند. هرچه دستمزد بیشتر باشد، انگیزه ماینر ها برای اولویت دادن به شما برای ورود به بلاک بیشتر است. این امر می تواند عامل تقویت ماینر ها در قرن بعدی باشد. این امر در نامه ساتوشی ناکاموتو بیان شده است: اگر تعداد مشخصی سکه وارد بازار شدند، دستمزد تراکنش ها عامل محرک خواهد بود و این دستمزد بدون تورم است.

Abdullah Malekzadeh
Abdullah Malekzadeh
۶ سال قبل

سلام، با این تفاصیل آیا ارزش دارد که وارد مرحله استخراج بیت کویین بشیم؟

میلاد غفاری
میلاد غفاری
۶ سال قبل

داشتن برق ارزون + ماینر مخصوص و قدرتمند = بله

حسین
حسین
۶ سال قبل

در ضمن فکر کنم مهمترین بخش این موضوع نصف شدن کارمزد ماینرها(تولید بیت کوین) در این دوره های چهار ساله مربوط به دوره چهار ساله آخر باشه که در آن زمان واقعا تکلیف شبکه بیت کوین و کانفرمها چه خواهد شد؟!...یعنی به عبارتی با اتمام تولید بیت کوین تراکنشها در شبکه بیت کوین بدون در نظر گرفتن کارمزدی برای ماینرها چگونه کانفرم خواهند گرفت؟!ایا شبکه بیت کوین از حالت غیر متمرکز خارج میشه و متمرکز خواهد شد یا توسعه دهندگان بیت کوین چه فکری برای وقوع چنین اتفاقی در شبکه می کنند؟! برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب رو مطالعه کنید =>
بیت کوین شباهت زیادی به طلا دارد. بیت کوین درست همانند طلا نمی‌تواند به راحتی ایجاد شود. طلا را باید از معادن ویژه‌ای استخراج کرد و بیت‌ کوین را نیز باید به وسیله ابزارهای دیجیتال استخراج کرد. بنیانگذاران بیت کوین از همان ابتدا تصمیم گرفتند مقدار بیت کوین‌هایی که می‌توان استخراج کرد را محدود کنند و این مقدار را روی ۲۱ میلیون قرار دادند. در واقع حجم بیت‌ کوین در دنیا در نهایت محدود بوده و فقط به ۲۱ میلیون می‌رسد. به محض اینکه یک ماینر توانست آخرین سکه را استخراج کند، دیگر امکان استخراج بیشتر وجود ندارد، مگر اینکه پروتکل بیت کوین تغییر یابد و امکان عرضه مقدار بیشتری از این ارز دیجیتال داده شود. طرفداران بیت کوین می‌گویند که این مقدار ثابت بیت کوین کارکردی شبیه به طلای پشتوانه پول دارد که در بانک‌های مرکزی نگهداری می‌شود و سبب می‌شود دولت‌ها نتوانند پول بدون پشتوانه چاپ کنند. اما به راستی اگر آخرین سکه بیت کوین استخراج شود، دقیقا چه اتفاقی برای این ارز دیجیتال می‌افتد؟

تاثیر اتمام ذخیره بیت کوین بر استخراج‌کنندگان
به نظر می‌رسد که استخراج‌کنندگان بیت‌ کوین تنها گروهی هستند که بیشتر از دیگران از محدودیت عرضه بیت کوین آسیب خواهنددید. از سوی دیگراز سویی دیگر برخی منتقدان بیت کوین نیز فکر می‌کنند که در صورت اتمام ذخایر قابل استخراج بیت کوین، استخراج‌کنندگان باید از طریق کارمزد تراکنش‌ها کسب درآمد کنند تا به این ترتیب بتوانند توجیه اقتصادی برای ادامه فعالیت خود داشته باشند. سایت bitcoin.com به این نکته اشاره می‌کند که این فرآیند شدنی نیست و در نتیجه کاهش قابل توجهی در تعداد استخراج‌کنندگان روی‌می‌دهد.این امر ممکن است به فرآیندی متمرکز در شبکه بیت کوین (که بر خلاف فرآیند غیرمتمرکز کنونی است) انجامیده و اثرات ناگوار متعددی بر سیستم بیت کوین داشته باشد.

بر اساس این دیدگاه، کارمزد تراکنش نمی‌تواند انگیزه مالی خوبی پس از اتمام ذخایر قابل استخراج بیت کوین برای ماینرها باشد. از سویی دیگر شاید بتوان امیدوار بود که در آینده دیگر چیزی به نام کارمزد و هزینه استخراج وجود نخواهد داشت. شاید در آینده‌ای نه چندان دور، قیمت سخت‌افزارهای مورد نیاز برای استخراج بیت کوین به طور قابل توجهی کاهش یابد. به این ترتیب هزینه تمام شده برای ماینرها نیز کاهش می‌یابد و آنها می‌توانند با آسودگی خیال بیشتری به این فعالیت بپردازند. افزون بر این، افزایش کارمزد تراکنش نیز می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی ماینرها کمک کند.

قیمت بیت کوین
قیمت بیت کوین فراز و فرودهای متعددی را تجربه کرده است. با اینکه هنوز هیچ کسی نمی‌داند که چطور بیت کوین می‌تواند در بازارهای گسترده‌تری مورد استفاده قرار گیرد، به نظر می‌رسد که محدود بودن ذخایر قابل استخراج بیت کوین سبب افزایش قیمت آن در آینده شود. همچنین تعداد زیادی بیت کوین غیرفعال و ذخیره شده در گوشه و کنار دنیا وجود دارد. بزرگ‌ترین ذخیره بیت کوین به ساتوشی ناکاموتو تعلق دارد که برخی گمانه‌ها از وجود یک میلیون بیت کوین در آن حکایت می‌کند. شاید این ذخیره آگاهانه و به منظور تامین نیاز جهانی در زمان افزایش تقاضا برای بیت کوین آماده شده باشد.

محمد جواد
محمد جواد
۶ سال قبل
پاسخ  حسین

در یک دنباله حسابی که بر اساس نصف شدن بر اساس رسیدن به اعداد خاص هست شما هیچ موقع به عدد مورد نظر که اینجا 21 میلیون هست نمی رسید و این خودش دلیلی برای به وجود اوردن ان است پس اگر روند به صورتی که هست و توضیح دادم ادامه پیدا کند تا ابد هم نمی شود 21 میلیون را استخراج کرد

عیلرضا
عیلرضا
۵ سال قبل

حرفتون از نظر علمی هیچ اساسی نداره..در عمل تا 40 سال دیگه همه بیت کوینها استخراج میشن!... همون سال 2140 رو هم نگاه کنین میبینید پاداش استخراج بیت کوین برای هر بلاک چیزی در حدود چند تا ساتوشی برای هر بلاک هست !! که در عمل با صفر هیچ تفاوتی نداره

محمد
محمد
۵ سال قبل
پاسخ  عیلرضا

این موضوع تا زمانی ادامه تاره تا برسیم به رقمی زیر ساتوشی و در اون زمان دیگه پاداش مستقیم نخوایم داشت .

اردشیر
اردشیر
۶ سال قبل
پاسخ  حسین

پایان استخراج بیت کوین باید یک قرن دیگر به درازا بکشد
و پس از آن هم پاداش ماینرها تنها از کارمزد داده خواهد شد (بدون کارمزد نخواهند ماند)

حسین
حسین
۶ سال قبل
پاسخ  اردشیر

اره درسته پایان استخراج بیت کوین بیش از یک قرن طول میکشه

اما با توجه به مقاله فوق => "کارمزد تراکنش نمی‌تواند انگیزه مالی خوبی پس از اتمام ذخایر قابل استخراج بیت کوین برای ماینرها باشد" در این مقاله ابراز امیدواری شده که با فرض کاهش قیمت تجهیزات ماینینگ و همچنین کاهش هزینه مصرف و انرژی و بطور کلی کاهش هزینه کل فرآیند استخراج این راهکار شاید بتونه راهکار مناسبی باشه!

در ضمن به فرض اجرایی شدن این راهکار آیا این میزان کارمزد دریافتی توسط ماینرها میتونه اونها رو در ادامه انجام فرایند ماینینگ ترغیب کنه؟اگر نه و آنها خواهان افزایش شدید میزان کارمزد انتقال بیت کوین یا انجام تراکنش ها باشند؛آیا این موضوع در تناقض با یکی از مهمترین اهداف پیداش بیت کوین(کاهش میزان کارمزد انتقال پول در سیستم های مالی)در جهان نیست؟!ناگفته نماند بیت کوین با شعار مقابله با هزینه بالا انتقال پول در سیستمهای مالی رسمی جهان و همچنین با شعار مبارزه با قوانین دست و پا گیر سیستم های مالی تحت سلطه دولتها و حکومتها به وجود آمد...

حسین
حسین
۶ سال قبل
پاسخ  اردشیر

درسته پایان استخراج بیت کوین بیش از یک قرن دیگه طول میکشه

اما همانطور که در مقاله فوق به آن اشاره شد => "کارمزد تراکنش نمی‌تواند انگیزه مالی خوبی پس از اتمام ذخایر قابل استخراج بیت کوین برای ماینرها باشد" در ادامه مطلب این مقاله به شرط کاهش شدید قیمت تجهیزات ماینینگ بیت کوین،کاهش هزینه مصرف برق و انرژی و کلا کاهش هزینه کل فرایند ماینینگ این راهکار،راهکار مناسبیه!
در این شرایط با توجه به گران شدن قیمت تجهیزات ماینینگ با نرخ هش بسیار بالا،مصرف بالای برق و انرژی،نرخ استهلاک بالای تجهیزات و بدنبال آن هزینه بالای استخراج بیت کوین...آیا این میزان کارمزد میتونه ماینرها رو جهت ادامه فرایند استخراج راضی نگه داره؟!اگه نه و اینکه ماینرها خواستار افزایش بیشتر کارمزد تراکنشها باشند؛آیا افزایش سرسام آور کارمزد تراکنشها در تناقض با یکی از مهمترین اهداف تولد بیت کوین در (کاهش کارمزد انتقال پول یا انجام تراکنشهای مالی) در جهان نیست؟!

حسین
حسین
۶ سال قبل

در واقع از بدو تولد بیت کوین،دوره های چهار ساله نصف شدن کارمزد ماینرها(میزان تولید بیت کوین)به ازای باز شدن هر بلوکه رو اینطور میشه ترسیم کرد:

دوره اول
اواخر سال 2009 تا اواخر سال 2012 میلادی به ازای باز شدن هر بلوکه توزیع 50 بیت کوین بین ماینرها
دوره دوم
اواخر سال 2012 تا اواخر 2016 میلادی به ازای باز شدن هر بلوکه توزیع 25 بیت کوین بین ماینرها
دوره سوم
اواخر سال 2016 تا اواخر سال 2020 میلادی با ازای باز شدن هر بلوکه توزیع 12.5 بیت کوین بین ماینرها
و....
در واقع دوره بعدی نصف شدن کارمزد ماینرها(تولید بیت کوین)میشه اواخر 2020 میلادی واسه همینه که برخی از کارشناسان این بازار معتقدند که قیمت بیت کوین در سال 2021 میلادی با افزایش قیمت چشمگیری مواجه خواهد شد!

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب