ارز‌ها: ۳۲,۱۰۲
ارزش بازار: ۳.۵۸۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۵,۴۲۱ تومان

ساتوشی ناکاموتو کیست؟ درباره خالق بیت کوین چه می دانیم؟

ساتوشی ناکاموتو کیست؟ درباره خالق بیت کوین چه می دانیم؟

خالق بیت کوین ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) نام دارد؛ اما او کیست و این نام در دنیای ارزهای دیجیتال برابر با چه مفهومی است؟ بیت کوین (Bitcoin) که تا به امروز میلیون‌ها نفر از آن برای سرمایه‌گذاری یا به‌عنوان ابزاری برای معاملات استفاده کرده‌اند، ممکن است برای شما همیشه یک معمای پیچیده به نظر آمده باشد. نکته‌ای که همواره به پیچیدگی بیت کوین اضافه می‌کند این است که با گذشت بیش از ۱۰ سال از ظهور آن و تأثیر آن بر جهان امروز، هنوز هویت واقعی خالق این ارز دیجیتال نامشخص مانده است.

در این مقاله، بررسی می‌کنیم که سازنده بیت کوین کیست، هدف از ایجاد بیت کوین چه بود و شخصیت‌هایی که احتمال دارند ساتوشی ناکاموتو باشند چه کسانی هستند.

ساتوشی ناکاموتو کیست؟

ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) نام مستعار خالق بیت‌ کوین است که در سال ۲۰۰۸ با انتشار مقاله‌ای ایده بیت کوین را معرفی کرد و سپس در سال ۲۰۰۹، اولین نسخه نرم‌افزاری بیت‌ کوین را عرضه کرد. از آن زمان تاکنون، ناکاموتو همواره ناشناس بوده است و علیرغم تلاش‌های زیادی که برای شناسایی هویت واقعی ناکاموتو صورت گرفته، این موضوع هنوز یک راز باقی مانده است.

در طی این سال‌ها، نام ۴ نفر بیش از همه بر سر زبان‌ها بوده است و احتمال داده شده است که همان مخترع بیت کوین باشند. این ۴ نفر عبارت‌اند از:

  • دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto)
  • کریگ رایت (Craig Wright)
  • نیک سابو (Nick Szabo)
  • هال فینی (Hal Finney)

برخی از این افراد خودشان ساتوشی‌بودن را تکذیب می‌کنند، در حالیکه برخی دیگر ادعا دارند ساتوشی هستند، اما دلیلی برای اثبات ادعای خود ندارند. بااین‌حال، همه این ادعاها در حد حدس و گمان است و هیچ قطعیتی در ارتباط با هیچ‌کدام از آنها وجود ندارد. در قسمت‌های بعدی مقاله ادعای این افراد را بررسی می‌کنیم.

راز خالق بیت کوین

تصور کنید در یک روز سرد زمستانی در ژانویه سال ۲۰۰۹، یک نرم‌افزار بسیار مهم و پیچیده ایجاد می‌شود. خالق این نرم‌افزار با نام «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto) به دنیا معرفی می‌شود. از آن روز به بعد، داستانی جذاب آغاز می‌شود که هنوز پایان آن را نمی‌دانیم.

نام ناکاموتو بی‌تردید یکی از نام‌های بزرگ و تأثیرگذار در دنیای ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین است. او نقشی کلیدی را در شکل‌دهی به پدیده بیت کوین و توسعه فناوری بلاک چین ایفا کرده است. همچنین، ساتوشی بسیاری از جنبه‌های مهم دنیای ارزهای دیجیتال را تحت‌تأثیر قرار داده است.

قبل از ایجاد اولین بلاک و انجام اولین معامله بیت کوین، ناکاموتو یک مقاله یا وایت پیپر (Whitepaper) با عنوان «بیت کوین: سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا» در یک وبلاگ آنلاین منتشر کرد. این وایت پیپر که در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ برای عموم منتشر شد، اصول بنیادی بیت کوین را تشریح و آن را به‌عنوان یک پروتکل غیرمتمرکز همتابه‌همتا برای انتقال پول الکترونیکی معرفی کرد. این پروتکل به افراد اجازه می‌دهد تا پول را به‌طور مستقیم و بدون نیاز به مؤسسات یا واسطه‌های مالی، ارسال کنند.

علت مشهور بودن ساتوشی ناکاموتو چیست؟

ناکاموتو به دلیل تأثیر انقلابی که بر دنیای مالی و فراتر از آن داشته است، شهرت جهانی کسب کرده است. کار او با ایجاد بیت کوین و فناوری بلاک چین، مفاهیم سنتی پول و مبادلات را به چالش کشید و زمینه را برای ظهور حوزه جدیدی از ارزهای دیجیتال فراهم کرد. این ابداع پیامدهای چشمگیری در حوزه‌های اقتصاد، امور مالی و فناوری داشته است.

حوزه اثرگذاری ناکاموتو فراتر از مسائل فنی بیت کوین است. مفهوم پول غیرمتمرکز، مسیر جدیدی را برای تفکر درباره پول و حاکمیت مالی گشود. او سیستمی را پیشنهاد کرد که در آن معاملات شفاف، همتابه‌همتا و عاری از کنترل مرکزی باشد. این ایده باب میل کسانی بود که از سیستم بانکی سنتی، به ویژه پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸، ناامید شده بودند.

ناشناسی ناکاموتو نیز به جذابیت و رازآلودی بیت کوین افزوده است. نبود یک چهره یا مرجع مرکزی در عملکرد بیت کوین، با ماهیت غیرمتمرکز آن همخوانی دارد و این ارز دیجیتال را به نماد جنبشی به سوی یک سیستم مالی دموکراتیک‌تر تبدیل کرده است. به‌علاوه، میراث ناکاموتو و بیت کوین، مباحث در سطح جهان درباره ماهیت پول، حریم خصوصی و نقش دولت در تنظیم ارزها را برانگیخته است.

چرا ساتوشی ناکاموتو هویت خود را پنهان کرده است؟

چرا ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) هویت خود را مخفی نگه داشته است

برخی از دلایلی که برای مخفی‌ماندن هویت ناکاموتو مطرح می‌کنند، عبارت است از:

  • حفظ حریم خصوصی: یکی از دلایل اصلی مخفی نگه‌داشتن هویت خالق بیت کوین می‌تواند حفظ حریم خصوصی باشد. ساختارِ غیرمتمرکزِ بیت کوین و انتقال مستقیم و بدون واسطه ارزهای دیجیتال بر حفظ حریم خصوصی و مخالفت با کنترل متمرکز تأکید دارد.
  • ایجاد تمرکز علمی: ساتوشی از نظر تکنیکی بسیار حرفه‌ای بوده و اطلاعات علمی بالایی در زمینه رمزنگاری و فناوری بلاک چین داشته است. ممکن است قصد او این بوده باشد که با مخفی نگه‌داشتن هویت خود به‌عنوان سازنده بیت کوین، تمرکز بیشتری روی توسعه فناوری داشته باشد.
  • جلوگیری از تأثیرات متقابل: ناکاموتو به‌خاطر عدم افشای هویت خود، از تأثیرات متقابل فشارهای حکومتی، رسانه‌ها و سازمان‌های مختلف در امان بود. ناشناس ماندن می‌تواند او را از تأثیرات مخرب یا مزاحمت‌های غیرضروری در پروژه بیت کوین حفظ کرده باشد.
  • جذب توجه عمومی: ناشناسی ناکاموتو می‌تواند به‌نوعی موجب جلب توجه در سراسر جهان شود. این مسئله باعث شده تا بیشتر افراد، رسانه‌ها و منابع مختلف دنیای دیجیتال برای کشف هویت ناکاموتو چه کسی است، تلاش کنند.

درباره دلایلی که سبب مخفی نگه‌داشتن هویت ناکاموتو شده است، فرضیات و توجیهات مختلف وجود دارد. برخی از این دلایل می‌توانند به‌عنوان توجیه برای مخفی نگه‌داشتن هویت ساتوشی در نظر گرفته شوند.

این امر باعث جذابیت و رازآلود بودن دنیای ارزهای دیجیتال و بلاک چین شده است. ازآنجایی‌که هویت ساتوشی همچنان نامشخص است، تلاش برای تحقیق و کشف حقیقت در این زمینه ادامه دارد.

ردپای ساتوشی ناکاموتو را در کجا دیده‌ایم

درست است که هویت Satoshi Nakamoto همچنان یک معما باقی مانده است، اما این فرد یا گروه در سال‌های اولیه پس از ایجاد بیت کوین، فعالیت‌های قابل‌توجهی در انجمن‌های آنلاین و وب‌سایت‌ها داشته است. ردپای ناکاموتو را می‌توان در موارد زیر مشاهده کرد:

  • وب‌سایت اصلی بیت کوین: ناکاموتو نخستین بار در وب‌سایت اصلی بیت کوین و از زبانِ خود به‌عنوان نویسنده، وایت پیپر بیت کوین را که مبنای ارزش‌ها و اصول این پروژه بود، معرفی کرد.
  • ایمیل‌ها و پیام‌ها: او قبل از عرضه بیت کوین، به مدت چند سال از طریق ایمیل و پیام‌های انجمن‌های آنلاین، دررابطه‌با بیت کوین با دیگران در ارتباط بود. این تعاملات و پیام‌ها، حضور و فعالیت‌های ناکاموتو را قبل از توسعه بیت کوین تأیید می‌کند.
  • بررسی‌های رمزشناسی: تحقیقات در زمینه رمزشناسی و تحلیل الگوریتم‌های بیت کوین نیز به برخی از توانایی‌ها و دانش ریاضیاتی ناکاموتو اشاره کرده‌اند. معمولاً این تحقیقات ویژگی‌های تکنیکی و ریاضیاتی ساتوشی را تأیید می‌کنند.

ناکاموتو پس از ناپدیدشدن ناگهانی خود از دنیای آنلاین، دیگر در هیچ‌کجای دنیا ردی از خود بر جای نگذاشت. این امر نه‌تنها باعث شد که سؤال «ساتوشی ناکاموتو کیست؟» همچنان بی‌پاسخ باقی بماند، بلکه این پرسش جدید را نیز ایجاد کرد که «آیا او در قید حیات است یا درگذشته؟»

چه کسانی ممکن است ساتوشی ناکاموتو باشند؟

چه کسانی ممکن است ساتوشی ناکاموتو باشند
گزینه‌هایی که می‌توانند خالق بیت کوین باشند

پیش‌تر اشاره کردیم که در طی سال‌های گذشته ظن ساتوشی ناکاموتو بودن نسبت‌به این ۴ نفر بیشتر از سایرین بوده است:

  • دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto)
  • کریگ رایت (Craig Wright)
  • نیک سابو (Nick Szabo)
  • هال فینی (Hal Finney)

دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto)

در سال ۲۰۱۴، یک روزنامه‌نگار به نام لیا مک‌گراث گودمن (Leah McGrath Goodman) در مقاله‌ای با عنوان «چهره پشت بیت کوین» دورین را به‌عنوان مخترع بیت کوین معرفی کرد.

گودمن شباهت‌هایی میان دورین ناکاموتو و ساتوشی ناکاموتو را بررسی کرده است که از جمله آنها می‌توان به تخصص در ریاضیات، خلاقیت، اصالت ژاپنی و تمایلات سیاسی اشاره کرد. او گفته است که «دورین در آن زمان ۶۴ ساله بوده و در کالیفرنیا زندگی و در زمینه مهندسی کامپیوتر و پروژه‌های دفاع ملی فعالیت می‌کرده است».

بااین‌حال، دورین ناکاموتو بعد از مدتی هر نوع دخالتی در ایجاد بیت کوین را رد کرد. او گفت:

گزارش لیا گودمن نادرست است و من ساتوشی ناکاموتو نیستم.

همچنین، خود ناکاموتو در وبلاگ بیت کوین تأیید کرد که دورین ناکاموتو او نیست و شایعات در این زمینه پایان یافت!

این گزارش باعث بحران حریم خصوصی دورین ناکاموتو شد. برای حمایت ازدورین، بیش از ۱۰۰ بیت کوین از سوی جامعه این ارز دیجیتال جمع‌آوری شد. در نهایت، دورین در سال ۲۰۱۴ در ویدیویی در یوتیوب ظاهر شد و از جامعه بیت کوین تشکر کرد. او در این ویدیو اعلام کرد که قصد دارد بیت کوین‌های خود را برای مدتی بسیار طولانی حفظ کند.

کریگ رایت (Craig Wright)

در سال ۲۰۱۶، یک دانشمند کامپیوتر استرالیایی به نام «کریگ رایت» ادعا کرد که Satoshi Nakamoto است. این ادعا با انتشار مقاله‌ای با عنوان «آیا خالق بیت کوین این نابغه ناشناخته استرالیایی است؟» توسط مجله وایرد (Wired) تأیید شد. این مقاله شامل اسناد و مدارکی از رایت بود که نشان می‌دادند وی در ایجاد بیت کوین دخالت داشته است.

بااین‌حال، تحقیقات بیشتر نشان داد که شواهدی وجود دارد که ادعای رایت را تکذیب می‌کند. کلیدهای رمزگذاری عمومی مرتبط با ناکاموتو دارای تاریخ‌های قبلی بودند و ادعاهای رایت به شدت مشکوک به‌نظر می‌آمد.

مجله وایرد نیز ادعای خود را پس گرفت و مقاله‌ای تحت عنوان «آیا خالق بیت کوین این نابغه ناشناخته استرالیایی است؟ احتمالاً نه.» منتشر کرد و شواهد مبتنی بر جعلی‌بودن ادعای رایت را بیان کرد.

درنهایت، در دادگاهی که با شکایت اتحاد پتنت آزاد کریپتو (Crypto Open Patent Alliance) یا کوپا از کریگ رایت تشکیل شده، قاضی در حکمی تأیید کرد که او ناکاموتو نیست.

نیک سابو (Nick Szabo)

نیک سابو، متخصص ارز دیجیتال، به‌عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای هویت ناکاموتو مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در سال ۲۰۱۵، نیویورک تایمز مقاله‌ای با عنوان «رمزگشایی معمای ساتوشی ناکاموتو و تولد بیت کوین» منتشر کرد. این مقاله، شباهت‌ها و علایق مشترک بین نیک سابو و ناکاموتو را بررسی می‌کرد.

نیک سابو همچنین در توسعه بیت کوین نقش داشته و آثاری در حوزه رمزنگاری و مالی منتشر کرده است. این فرضیه‌ها درباره هویت ناکاموتو و نیک سابو مطرح شدند، اما نیک سابو ادعاهای مرتبط با هویت مخفی خود را رد کرده است.

هال فینی (Hal Finney)

هال فینی، دانشمند کامپیوتر و علاقه‌مند به حوزه رمزنگاری، در سال ۲۰۱۴ درگذشت. او یکی از اشخاصی بود که حتی قبل از شهرت بیت کوین به توسعه و ایجاد این ارز دیجیتال کمک کرد. به‌عبارت دیگر، فینی از جمله افرادی بود که نقش مهمی در تاریخچه بیت کوین داشت.

هال فینی به‌عنوان یکی از نامزدهای هویت ناکاموتو مطرح شد. اما در نهایت این ادعاها رد شدند. هال فینی برای رد این ادعا، شواهدی ارائه کرد که نشان می‌دهند وی ناکاموتو نبوده است. او ایمیل‌ها و مکاتباتی را که طی سال‌ها با ناکاموتو داشته، منتشر کرد.

همچنین تاریخچه کیف پول بیت کوین شخصی خود را نیز ارائه داد. این شواهد به طور قاطع نشان می‌دهند که هال فینی واقعاً ساتوشی نبوده و ادعاهای مطرح‌شده بی‌اساس بوده است.

ساتوشی چند بیت کوین دارد؟

این باور وجود دارد که ساتوشی ناکاموتو تقریباً ۱.۱ میلیون واحد بیت کوین دارد؛ اما باید توجه داشت که این مقدار تخمینی است و عدد دقیق معلوم نیست. ردیابی بیت کوین مربوط به ساتوشی دشوار است؛ چراکه آدرس‌های کیف پول عمومی او به‌طور کامل شناسایی نشده‌اند.

ارزش کیف پول ناکاموتو که حدود ۱.۱ میلیون بیت کوین در آن موجود است، طی سال‌های اولیه استخراج، براساس الگویی خاص ارزیابی شده است. این الگو به‌عنوان الگوی پاتوشی شناخته می‌شود و توسط سرجیو دمیان لرنر (Sergio Demian Lerner)، تحلیل‌گر داده‌های آنچین، طراحی شده است.

در سال ۲۰۱۳، لرنر مطالعه‌ای انجام داد که نشان می‌دهد مقدار زیادی از بیت کوین‌ها در دو سال ابتدایی توسط یک فرد استخراج شده‌اند. بر اساس برآوردهای لرنر، یک ماینر ممکن است در سال اول، حدود ۲۲,۰۰۰ بلاک را پردازش کرده باشد و درمجموع ۱.۸ میلیون بیت کوین جمع‌آوری کرده باشد که از این مقدار هنوز ۱.۱ میلیون بیت کوین خرج نشده است.

ارزش خالص ثروت ساتوشی ناکاموتو چقدر است؟

همان‌طور که گفتیم، بیشتر برآوردها از ثروت ناکاموتو این است که او حدود یک میلیون واحد یا به عبارت دقیق‌تر ۱/۱ میلیون واحد بیت کوین دارد. هیچ‌کسی از دیگر دارایی‌های ساتوشی ناکاموتو و میزان واقعی ثروت او آگاه نیست. همه این برآوردها بر همان تحقیق استوار است که مقدار بیت کوین‌های ناکاموتو را استخراج کرده است. از سویی، قیمت بیت کوین هم با توجه به طبیعت بازار ارزهای دیجیتال، همواره در نوسان است.

بیت کوین در سال ۲۰۲۱ سقف قیمتی ۶۹هزار دلار را زد. می‌توان گفت در آن زمان، ناکاموتو ۷۵/۹ میلیاد دلار ثروت داشته است. در اوایل سال ۲۰۲۴ هم بیت کوین سقف قیمت قبلی خود را شکست و به رکورد ۷۳,۷۵۰ دلار رسید؛ براین‌اساس، ثروت سازنده بیت کوین در آن زمان ۸۱/۱ میلیارد دلار بوده است و اکنون که بیت کوین حدود ۶۵هزار دلار است، می‌توان گفت ناکاموتو ۷۱/۵ میلیارد دلار فقط از بیت کوین ثروت دارد.

جالب است بدانیم که ناکاموتو این یک میلیون بیت‌کوین را در یک کیف پول واحد نگه نمی‌دارد، بلکه آنها را در هزاران کیف پول مختلف توزیع کرده است. این بدان معناست که اگر ناکاموتو هنوز زنده و فعال باشد و به این دارایی‌ها دسترسی داشته باشد، از نظر نقدینگی دارایی در وضعیت بسیار بهتری نسبت به بسیاری از افراد حاضر در فهرست فوربس، حتی ثروتمندانی مانند ایلان ماسک قرار دارد. چراکه بخش عمده‌ای از ثروت این افراد در سهام شرکت‌هایشان قفل شده و به راحتی قابل نقد شدن نیست. البته تبدیل این حجم از بیت‌کوین به پول نقد، مسلماً تأثیر شدیدی بر بازار خواهد گذاشت و احتمالاً قیمت را به شدت کاهش خواهد داد.

پیام مخفی ساتوشی در بلاک جنسیس

اگرچه ناکاموتو هرگز در مورد معنای پیام مخفی در بلاک جنسیس اظهار نظر نکرده است، اما بسیاری از افراد معتقدند این پیام نقش یک مأموریت را برای بیت کوین دارد.

متن این پیام به مقاله‌ای از روزنامه تایمز اشاره دارد که در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹ منتشر شده است. همچنین، در مورد شکست دولت بریتانیا در تحریک اقتصاد پس از بحران مالی سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ هم اشاره کرده است.

ناکاموتو نهادهای مالی بزرگ را قبول نداشت و قصد داشت سیستم‌های مالی دنیا را با استفاده از بیت کوین تغییردهد. بسیاری بر این باورند که اشاره ناکاموتو به این روزنامه در بلاک جنسیس، نمایانگر تفاوت بیت کوین با بانک‌های سرمایه‌گذاری بزرگی بود که در سال ۲۰۰۸ به کمک‌های مالی دولت نیاز داشتند.

بیشتر بخوانید: پیام مخفی ساتوشی ناکاموتو در بلاک جنسیس چه بود؟

سؤالات متداول

ثروت ساتوشی ناکاموتو چند بیت کوین دارد و ثروتش چقدر است؟

تخمین زده می‌شود که ناکاموتو حدود ۱/۱ میلیون بیت کوین در اختیار دارد که بیشتر آن‌ها در سال‌های ابتدایی و اولین بلاک‌های بیت کوین استخراج شده‌اند. با قیمت فعلی حدود ۶۴,۰۰۰ دلار برای هر بیت کوین، ارزش تقریبی دارایی ناکاموتو حدود ۷۰/۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

آخرین پیام ساتوشی ناکاموتو چیست؟

آخرین پیام شناخته شده از ناکاموتو در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۰ بود که در آن اعلام کرد دیگر روی پروژه بیت کوین کار نخواهد کرد و آن را به گَوین اندرسن (Gavin Andresen) محول کرده است. پس از آن، ساتوشی دیگر هیچ پیام عمومی منتشر نکرد و ناپدید شد.

ساتوشی ناکاموتو اهل کجا است؟

ملیت و هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو با مشخص نیست. حدس‌هایی در مورد ژاپنی، آمریکایی یا اروپایی بودنش زده شده، اما هیچ‌کدام ثابت نشده است. حتی این احتمال هم وجود دارد که او یک نفر نباشد، بلکه یک گروه یا تیم باشند که با هم همکاری کرده‌اند.

جمع‌بندی

در دنیای مدرن امروز، بیت کوین به یک سرمایه‌گذاری جذاب و ابزار معاملاتی کارآمد تبدیل شده است. اما واقعیت این است که هویت سازنده این نوآوری، یعنی ساتوشی ناکاموتو، همچنان پس از گذشت بیش از یک دهه، یک راز باقی مانده است.

ساتوشی در مقاله‌ای در سال ۲۰۰۸ میلادی مبانی بیت کوین را معرفی کرد. او این فرصت را داشت تا به شهرت و ثروت برسد، اما ترجیح داد ناشناس بماند.

چرا ساتوشی هویت خود را مخفی نگه داشت؟ شاید برای حفظ حریم خصوصی، متمرکزماندن روی فعالیت‌های توسعه یا جلوگیری از مزاحمت‌های بیرونی بوده باشد. در هر حال، این مسئله باعث شده تا هویت او همچنان یک راز باقی بماند.

با وجود انواع شایعه‌ها، هنوز هیچ‌کس به‌طور قطع نمی‌تواند ادعا کند که ساتوشی است. ساتوشی شاید یک نفر باشد یا شاید هم یک گروه. در هر صورت، داستان سازنده ناشناخته بیت کوین، همچنان یکی از جذاب‌ترین رازهای دنیای فناوری و اقتصاد دیجیتال به حساب می‌آید.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

23 دیدگاه
Moji
Moji
۱ سال قبل

ایلان

WhiteShadoW
WhiteShadoW
۱ سال قبل

خیلی جالبه ولی از نگاه من هیچکدام از این افراد خالق بیت نیستن..
دقیقا پانزده سال پیش گروهی از کدنویسان و دولتی و خصوصی در محفلی عملاً تخصصی که هیچ خبری از یک فرد غیرمتخصص در آن فضا نمی‌توانست باشه با سرگروهی اسم رمزیامستعار ساتوشی در کار بر روی کدهای پیچیده ترین خلاقیت تا اون روز بودن که اولاً نمیشه گفت این پیچیدگی کار یک نفر است دوما در همان زمان ساتوشی مشکلات بیت رو در انجمنی برا مشکل زدایی اعلام میکرد که نفرات این انجمن همگی یک سری اسم مستعار بودن به این معنا که حقیقت هیچکدام از آن نخبگان مشخص واضح نبود و شاید تنها کسی که مطمعن بود حتی ناظران دولتی در آن بین در حال رفع باگ های کد بیت هستن خود ساتوشی بود..
ساتوشی این خلاقیت قرن خودش به نام خودش ثبت نکرد چون میدونست در انجمن اکثریت کدنویسی ها نهایتاً این اثر خلق شده ساتوشی معرفی میکنن..
ساتوشی می‌دانست هیچ کدوم از کدنویسان در آن زمان و حتی تا چندسال بعد این اثر به نام خود نخواهند زد چرا که آنقدر هوشمند هستند که بدانند این ادعا به معنا نیست شدنشان خواهد بود..
حال از اولین روز بیت تا الان بیش از بیست هزار ارز خلق شده ولی چند نفر حقیقتا تفاوت کدهای بیت با مابقی ارزها میدانند بیت به تنهایی یک انقلاب محسوب میشه تا جایی که بعضی از متخصصین همان حوزه کدنویسی بیت را فرابشری میدانن و معتقد هستند چنین مجموعه ای از کدها و خلاقیت به ذهن یک نفر نمیتونه بیاد!‌‌‌‌‌اگه حقیقتا متخصصین و هکرها چنین نگاهی به هسته بیت دارند پس حتماً حقیقتا تفاوت فاحشی در هسته مرکزی با دیگر ارزها که همگی یک کپی ناموفق با ادعای برتری هستند داشته باشد..
ساتوشی از همان اول برنامه داشت از یک مرحله‌ی به بعد اختیار به روزرسانی کدهاوتغییرات بیت در اختیار کاربران بلاک چین بیت بزاره که فقط در یک صورت یک خالق چنین تصمیمی می‌گیره!مطمعن باشه از طراحی خود که در هر حالت تغییرات ایجاد شده با رأی گیری تغییری در هسته اصلی و هدف مرکزی ایجاد نخواهد کرد و یک جورایی دقیقاً مثل بحث اختیار در بین معتقدین به سرنوشت که بله انسان اختیار دارد ولی نهایتاً در حیطه دایره جبر زندگی خود اختیار دارد که به این معنا خواهد بود که شخصی سازی های ما و انتخاب هایمان چیزی شبیه تغییرات گوشی آیفونمان است که نهایتاً این تغییرات فقط ظاهر هستن و عملاً هیچکدام تاثیری بر هسته اصلی آیفون ما ایجاد نخواهند کرد ما هم درزندگی فقط تم میتونیم تغییر بدیم با انتخاب های خودمان ولی نهایتاً حتی پایان های مختلفمان مرتبط به یک پایان و هسته است و پایان جدیدی نمی‌تونیم بنویسیم که در این صورت عملاً باید خط زمانی جدیدی خلق کنیم!بیت هم دقیقاً چنین ساختاری دارد و برخلاف تصورات بعضی ها محدود به اعمال فعلی نیست و دراصل هرکاری که پروژه‌ای دیگر از ارزها مدعی انجامش است را توانایی انجام و پیاده سازی دارد در اصل مادر مابقی ارزها است که همگی با هر خدماتی که مدعیش هستن از مادر خود ژن بردن و مادر در صورت لزوم بهتر از خودشان اون عملیات انجام می‌دهد فقط نیاز به تأیید جامعه و کاربرانش است بیت خود به نوعی هوش مصنوعی است که کنترل بر خود ندارد ولی میتواند پایگاه داده ای برا هوش دیگری کنترل دارد باشد بیت می‌تواند تبدیل به سلاح ای خطرناک شود!بیت در کنار دیگر پروژه‌های موجود در دنیا معنا پیدا می‌کند مثل اینترنت مثل هوش مصنوعی که اصلا اولین کد در این راستا قبل از عرضه جهانی اینترنت نوشته شد و از همین جهت فرضیه ای وجود دارد که میگه هوش مصنوعی تمام عیاری همین الان وجود دارد و سناریوهای اقتصادی بین‌المللی برا صلح پایدار کنترل می‌کند چون همانطور که میدانید همه جنگ‌ها از پول نشأت گرفته..
اگه برای لحظه‌ای چنین فرضیه‌هایی بخواهیم در نتیجه گیری خود لحاظ کنیم به این معنا است در سناریوی خیلی بزرگتر از آنچه ما تصور می‌کنیم از بعد جنگ جهانی دوم که عملاً قوانینی در راستای پول بین‌المللی به امضا کشورهای پیروز جنگ رسید خوب پیشنهاد از سوی سران آمریکا مطرح شد و زمانی که تاریخ مطالعه میکنیم در کمال ناباوری تنها سیاستمداران مخالف لابی آن زمان انگلستان بودن که دقیقا متوجه بودن دیگر سران دارن چه چیزی موافقت میکنن و آمریکا برای ساکت کردن مخالفین انگلیسی طی قراردادی جداگانه انگلستان را شریک استراتژیک خود نامید تا نهایتاً دلار حاکم جهان شد بااین وجود سیاستمداران پشت پرده آن دو کشور مخصوصاً با تجربه امپراطوری انگلستان کبیر که پونداسترلینگ در جایگاه فعلی دلار بود به روشنی می‌دانستند هرقدرتی تاریخ مصرف خواهد داشت و نیاز می‌دیدن حقیقتا برای صلح ☮️ سیستمی در دنیا پیاده کنن که دیگر مثل گذشته برای امپراطوری هرچندصدسال یک بار جنگی عظیم بین کشورهای مدعی صورت نگیرد برا اینکار نیازمند کنترل کامل اقتصاد دنیا و جنگ ‌‌‌‌‌های دنیا داشتن که بتوانن با جنگ منطقه‌ای فشار جنگ جهانی تخلیه کنند و دراین بین معادله مالی دنیا رو در اختیار بگیرند..
خوب تا اینجا کار همه می‌دونیم همین الان چه سناریوی در حال پیاده شدن است منتهی باعلم به این حقیقت که نهایتاً قدرت یا امپراطوری زیر وزن خود ازبین خواهد رفت چطوری میشه جلو چرخه تکرار رو برا قدرت طلبی گرفت!؟
اینجاس که نخبگان انجمن های که همگی نام های ازشان به گوشمان خورده و معروف به انجمن های سری هستند در آن سال‌ها به رهبری جرج واشنگتن که بیش از آنکه سیاستمدار باشد دانشمند و متخصص نجوم بود که کمتر کسی توجه دارد و طرح شهر واشنگتن رو دقیقا از روی نقشه صورفلکی دستور به ساخت داد که خود نیازمند مقاله ای جداگانه است چرا که جزییات فراوان و جذابی دارد که اینجا مدنظر ما نیست خلاصه نخبگان دوکشور متحد آن دوره باهم فکری هم برای اولین بار در طول تاریخ نقشه بلندمدت بقا خود بر قدرت کشیدن در این نقشه قوانینی جدا از قوانین کشوری نوشته شد که هنوز پایبند هستند یکی سیستم نظامی رازداری است در این سیستم خود افراد مهندسین و نخبگان نمیدانن بر روی چه کار میکنن و نهایتاً افرادی مونتاژ کار محصول نهایی مونتاژ میکنن که باز هدف محصول نمیدانن و از سیستمی پیروی میکنند که عملاً هیچ نوع اطلاعاتی در اختیار ندارند دقیقا چیزی شبیه همین ایده غیرمتمرکز بلاک چین فقط هرمتخصص خود یک بلاک جداگانه است😉 با اطلاعات جداگانه که اطلاعی از هدف نهایی ندارد مثال برای این نوع مدیریت اطلاعات نمیشه زیاد آورد چرا که تازمانی اون محصول نهایی نشه کسی مطلع نمیشه به عنوان مثال ساخت اولین بمب اتم که افراد زیادی بدون اینکه روحشان خبر داشته باشه درحال کار بر روی آن پروژه بودن و حتی تا لحظه آخر عملیاتی شدن که چندبمب افکن باهم از روی زمین بلند شد و سمت اهداف فرضی حرکت کرد خود خلبانان نه میدانستن چه نوع بمبی حمل می‌کنند نه حتی می‌دانستند هدفی که سمتش میرن حقیقی است یا همان هدف مصنوعی!
مثال دیگر طراحی ریزپردازنده ای شرکت amd آمریکا است که باوجود اینکه کارخانجات در خارج از آمریکا کالای نهایی مونتاژ میکنن پنترن ها و اختراعات ثبت شده این شرکت ودیگر شرکت ها به راحتی لو نمی‌رود در بحث نظامی برا مثال دیگر جنگنده آف بیست دو عملا چندملیتی است و طراحی اصلیش متعلق به شرکت آمریکایی است ولی حتی رنگ بدنه هواپیما که در سه شرکت مختلف تولید می‌شود فرمولش با تمام تلاش جاسوسان صنعتی تا امروز لو نرفته!
خوب اگه بابت اون بمب اتم تحقیق کنید متوجه میشوید تا حتی امروز جزییات آن عملیات مشخص نشد و در زمان خود خیلی عجیب بود که بیش از یک میلیون نفر بر روی یک پروژه کارکنن اونم نخبگانی منتخب از جای جای دنیا که هرکدام خانواده‌ای در گوشه ای از دنیا دارند ولی نهایتاً هیچ کشوری خبردار نشود چه درحال اتفاق است🤯
بی شباهت با بیت کوین نیست پروژه‌ای که هنوز کسی حقیقت پشتش را نمی‌داند و جالبتر اینکه نسبت به جمعیت دنیا خیلی ها هنوز با گذشت بیش از پانزده سال این تصور دارند که قراره جا اسکناس بگیره بریم ساتوشی بدیم پیتزا بخریم که عملاً باچرخه مالی دنیا تعداد متقاضیان و بیت همخوانی ندارد و اینو مطمعنا نخبگانی که درحال کار بر رویش بودن میدانستن با این وجود اعلام کردن می‌خوان جای پول بگیرن که در اصل دروغ نگفتن ولی تمام واقعیت هم اعلام نکردن..
یکی از قوانین دیگری که درآن سالها برای حفظ امپراطوری از سوی نخبگانی مثل جرج واشنگتن و گذشتگانشان گذاشته شد اختیار گرفتن منابع علمی است که باز می‌تونید بابت این نکته قابل توجه تحقیق کنید شخصاً چون جالب هست که دانشگاه های آمریکا خود به تنهایی هفتاد درصد از مقالات علمی تولید میکنن و سی درصد مابقی بین دانشگاه های معتبر دیگر دنیا تقسیم شده که باز درآن میان سهم زیادی متعلق به انگلستان است همانطور که دوستان دانشجو میدانن سبک دانشگاهی دنیا حتی مدارسشان بر روی تحقیق بنا شده درنتیجه عملا هرشخصی هنگام فارغ تحصیلی باید یک مقاله معتبر ارایه کند که درآن بین تاپ ها به صورت گروهی روشون با اساتید کار میشود و حتی به شرکت ها برا عملیاتی شدن ارسال میشود خوب با این تفاسیر اگه کمی بادقت به اطراف خود نگاه کنیم متوجه میشویم اولین رادیو اولین تلفن اولین تلویزیون اولین یخچال اولین لامپ اولین برق اولین خودرو اولین کامپیوتر اولین اینترنت اولین.. اولین.. وخیلی از اولین ها متعلق به دانشگاه ها و شرکت های آمریکایی بوده که با درنظر گرفتن میزان سرانه تولید علم آمریکا و در اختیار داشتن منابع اینترنتی و سرورها متوجه خواهیم شد چرا اولین بار دارپا (DARPA) یا سازمان پروژه‌های پژوهشی پیشرفتهٔ دفاعی Defense Advanced Research Projects Agency چرا رو توسعه اینترنت کار میکردن و در آمریکا اینترنت به عنوان یک سلاح دسته بندی شده🤯
خوب این موضوع خودش چندین صفحه مطلب که باز من می‌زارم برای جای دیگر فقط اشاره میکنم بیشترین قدرت این سلاح در کنترل منابع به صورت دلخواه در راستای هدف نهایی آمریکا است چرا که در آن قوانینی که اشاره کردم عرضه هر تکنولوژی منوط به زمان مناسب از سوی تصمیم گیرندگان داره این یعنی چی؟یعنی کمد سازمان ثبت اختراعات آمریکا پر از عجایب هفتگانه است که هر زمانی که مناسب بدانند آن اختراعات در اختیار عموم قرار خواهند داد و به تولید انبوه خواهند رساند!مثلاً اولین خودرو فورد در مسابقه‌ای از اولین خودرو برقی در حدود سال۱۸۸۸به مبارزه پرداختن و جلو رییس‌جمهور و صاحب چاه های نفتی آن دوره شکست خورد!خود مدیر عامل فورد و سرمایه گذاربزرگ دیگر جمع به وضوح پتانسیل خودرو برقی دیدن اما سوال این بود اگر بر روی توسعه خودروهای برقی سرمایه‌گذاری شود درصد بالایی از فروش نفت ازبین خواهد رفت پس برخلاف نتیجه مسابقه سرمایه گذار نفتی با آقای هنری فورد قراردادی برای توسعه خودروهای سوخت فسیلی بستن و تکنولوژی خودرو برقی در کمد اختراعات امریکا بایگانی شد تا زمان استفاده ازش برسه..
خوب نکات دیگری هست اگه دونه دونه بخوام بپردازم بهش مطمعنا گیج خواهید شد برا همین نکته دیگری اضافه نمیکنم اگه قرار باشه فرضیه رو درک کنید با همین اشارات هم درک خواهید کرد..
خوب صحبت ما مرتبط با این نکته بود که نام خالق بیت چه چیزی است و بنده به این اشاره داشتم که اگه تصور کنیم اتفاق بزرگتری در حال رخ دادن است و بیت و خیلی از اختراعات دیگر در راستای آن تصویر بزرگتر بدانیم متوجه خواهیم شد پشت تمام این اختراعات حمایت های سرمایه‌گذارهاونخبگان آمریکایی و انگلیسی هست اونم در راستای بقا امپراطوری خود که البته درسته انحصار به وجود میاره برای کنترل دنیا و قانون گذاری ولی حقیقت پشت ماجرا اینه که برا تمام مردم دنیا منافعی هم داره مخصوصا اگه بپذیریم هر تغییر قدرتی نیازمند یک جنگ عظیم است اونوقت متوجه خواهیم شد ما هم اگه جای آن نخبگان بودیم و می‌دانستیم نهایت با دلار صدوپنجاه سال میتوانیم حکومت کنیم و بعدش دیگر قدرت ها به فکر تغییر سیستم مالی خواهند افتاد اونوقت از پیش فکرهای در این زمینه میکردیم که در صورت نیاز به تغییر در شکل مدیریت مالی دنیا ابزار تغییر ساخته و پرداخته خودمان باشند چرا که در این صورت برخلاف ظاهر امر که شکل مالی دنیا غیرمتمرکز شده در باطن خود ابزارها و کنترلشان از سیستم متمرکزی نشأت گرفته که نهایتاً کنترل بخشی از قدرت و در اختیار سناریونویس قرار می‌دهد در مقابل سهم اکثریت که هیچ کنترلی از سیستم غیرمتمرکز جدید ندارن و نمیتونن مدعی کنترل کسان دیگری باشند و آن کشوری ابرقدرت آن دوره محسوب میشود که با سناریوهای زمان حال شرایط آینده را برای فعالیت هرچه بیشتر خودش فراهم کند و بتواند مثل امروز اقتصادی پویاتر از رقبا به وجود آورد..
پس اگر یک بار دیگر بپرسیم خالق بیت‌کوین کیست؟
پاسخ من یک فرد نخواهد بود بلکه گروهی کدنویس از طرفی خالق بیت کوین کدنویس های بیت کوین نیست از نگاه من همانطور که ما خالق خودروهای فورد مهندسین طراح این خودرو نمی‌دانیم همانطور که خالق گوشی آیفون خود را هیچکدام مهندسین و کدنویسان سیستم عاملش نمی‌دانید و تا سالها خیلی ها تصور میکردن جابز کسی است که خودسخت افزارطراحی کرده درحالی که مدیراجرایی و ناظر مهندسان و طراحان بوده و آیفون محصول نهایی یک تیم طراحی است که خود شرکتی در چهارچوب قوانین آمریکا است که اگه مجوزهای لازم نداشته باشد نمی‌تواند تنهایی تصمیم به برقراری تماس های ماهواره‌ای بگیرد حال بیت و ساختارش تقریباً چنین تشابهی دارد و این نکته هم خوبه بدانیم در پاسخ به دوستانی که میگن بیت دشمن آمریکاس که اگه چنین بود در همان چهارچوب قانون بیت تا امروز ازبین رفته بود نمی‌دونم چرا به وضوح منافع بیت رو برا آمریکا نمی‌بینن بعضی از دوستان و چرا نمی‌پذیرند از بدو تولد بیت در پانزده سال پیش تا به امروز بیت برای بقای خود نیازمند ارزفیات بوده یعنی شما و من بیت دوست داریم چون درنهایت پولمون میتونیم بهش تبدیل کرده و خواب پولمون ازش پس بگیریم تو خود آمریکا هم متقاضیان بیت دوس دارن چون امکان تبدیلش به دلار وجود دارد و اگه این امکان و دولت صلب میکرد دیگر تقاضا وجود نداشت پس بهتره این تصور که ارزهای دیجیتال اومدن که دولت‌ها نابود کنند از ذهن خود خارج کنید و بپذیرید قدرت مرکزی در حال استفاده از شرایط موجود است و اگه نیاز بشه بازاری که هیچ پشتوانه ذاتی ندارد نابودیش به راحتی ابلاغ یک قانون جدید است(منظور ممنوعیت نیست بلکه عدم امکان تبدیل به ارزفیات چرا که نهایتاً این بانک‌ها هستند که ارزفیات صرافی‌ها تأمین میکنن و بخاطر عدم وجود ارزش ذاتی یا وجود کالای فیزیکی حتی امکان به وجود آمدن بازار سیاه ازبین می‌ره و اگه حتی به صورت فرضی چنین بازاری به وجود بیاد باید مبادله کالا به کالا صورت بپذیرد که یعنی فقط ارز با ارز و نهایتاً نمیشه از این چرخه خروج کرد و در جای آن ارز به واحد پولی فیات تبدیل کرد و عملاً استفاده همگانی ازبین خواهد رفت یعنی تقاضای بین‌المللی ازبین خواهدرفت که منجر به سقوط قیمت..)


Farshad Ghorbani
Farshad Ghorbani
۱۰ ماه قبل
پاسخ  WhiteShadoW

واقعا مطالبت در مورد بیت کوین مو به تنم سیخ کرد خیلی برام جالب بود من عاشق اینجور مباحثم میشه ازت خواهش کنم بیشتر توضیح بدی درمورد بیت کوین؟

Jecco You
Jecco You
۱ سال قبل

کسی که بیت کوین رو ساخته اصلا انسان نیست و از نسل آنانوکی ها هستند،حالا اینکه آنانوکی ها چی هستن و چی نیستن میتونید دربارشون تحقیق کنید،لازم به ذکره بگم خیلی از دولت ها و کشورهای پیشرفته دنیا با این ها در ارتباط هستن

کاربر تازه‌وارد
کاربر تازه‌وارد
۱ سال قبل

اینجاست که میگه:
نمیذارم با اسم من دگرگون شه تاریخ…
که کوزه شکسته ببینن بگن کوزه کاری!!!؟

amir trad
amir trad
۳ سال قبل

ساتوشی ناکاموتو درواقع یه شخص ب اسم پاول له رو که اهل زیمباوه هست

کاربر تازه‌وارد
کاربر تازه‌وارد
۱ سال قبل
پاسخ  amir trad

۲ بار

Foroq
Foroq
۳ سال قبل

یه فرضیه دیگه هم هست یک نابغه برنامه نویس از اقلیت سفید پوست آفریقایی اهل گینه چند دلیل وجود داره که گمانه زنی ایجاد میکنه
۱) علاقه شدید به بازی ۲۱ و تعداد بیت ها ۲۱ میلیون هست
۲) یک پاسپورت به نام ساتوشی ناکامورا تقلبی داشته
۳) دقیقا این فرد در بهار سال ۲۰۱۱ به بازداشت پلیس امریکا درآمده و به دلایل امنیتی هیچ اخباری از نحوه نگهداری و محکومیت به بیرون درز نکرده
این نابغه یک طبهکار خودساخته هست که اگر جبر جغرافیایی یاری می‌کرد شاید طبهکار نمیشد
(این فرد مدتی در فیلیپین زندگی میکرده)
البته باز تکرار میکنم فقط یه فرضیه هست

Mankind Trader
Mankind Trader
۵ سال قبل

مرسی از مطلب مفید تون...
یک مورد اصلاحی هست در بخش ( کد بیت کوین ):
متود>>> متولد

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۵ سال قبل
پاسخ  Mankind Trader

ممنون از نظر لطفتون
اصلاح شد

میلاد ساتوشی
میلاد ساتوشی
۵ سال قبل

به نظرم ناکاموتو یا آمریکایی یا یحودی اصیل بیت کوین هم بخشی از نقشه ها برای نظم نوین جهانی شدنه چون دلار داره روز به روز ارزشش از دست میره ولی با بیت کوین دوباره میتونن به اقتصاد دنیا تسلط پیدا کنن

سمندر
سمندر
۵ سال قبل

چند ساله دنبال ناکاموتو هستش:) . یعنی فکر میکنند که ناکاموتو بیت موهوم رو ایجاد کرده

امیرعلی
امیرعلی
۵ سال قبل

درود بر شما
جناب آذرنیوار اگه بخواهین 2 تا از بهترین کتاب های که برای آموزش " ترید " معرفی کنید که خودتون هم مطالعه کردین چی پیشنهاد می کنید ؟

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۵ سال قبل
پاسخ  امیرعلی

سلام و عرض ادب
بهترین کتابی که در زمینه ترید خوندم Way of the Turtle هستش که نمیدونم ترجمه شده یا نه
اما تجربه بهترین کتابه
یه دکتر تنها با کتاب خوندن هیچ وقت جراح خوبی نمیشه

امیرحسین جوادی
امیرحسین جوادی
۵ سال قبل

سلام امکان داره من ایمیلی از شما داشته باشم ؟

امیرعلی
امیرعلی
۵ سال قبل

آره خوب میدونم ولی این دکتره اینقدر مریض کشته که دیگه مریضی نمونده که جراحی کنه !
حالا الان میخواهد هم کتاب بخونه و جراحی کنه ، ببینه چی میشه
کتاب ترجمه شده چی ؟

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۵ سال قبل
پاسخ  امیرعلی

برای آموزش ترید تحقیق و جستجو توی اینترنت بهتره چون به‌روز هستن
اما بعد از یادگیری اصول اولیه، میتونید از کتاب‌ها برای تکامل استفاده کنید.
کتاب ترجمه شده چیزی فعلا مناسب ندیدم که معرفی کنم خدمتتون

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب