پیشنهاد ویتالیک بوترین: کیف پولهای اتریوم کارمزدها را به صورت GAS دریافت کنند
ویتالیک بوترین، بنیانگذار ارز دیجیتال اتریوم (ETH)، در تاریخ ۸ مارس (۱۷ اسفند)، پیشنهاد خود را مبنی بر لزوم دریافت کارمزد گس (GAS) از سوی کیف پولها برای حمایت از توسعهدهندگان، در توییتر مطرح کرد.
گس، واحد اندازهگیری کار محاسباتی تراکنشهای عملیاتی و یا قراردادهای هوشمند در شبکهی اتریوم است که در آن، تراکنشهای مختلف برای اجرا شدن به حجم گس متفاوتی نیاز دارند.
هزینهی گس (gas price)، هزینهی اتریومی است که کاربر برای هر واحد گس اندازهگیریشده با واحد gwei میپردازد، در حالی که حد گس (gas limit)، نشانگر حداکثر اندازهی گسی است که کاربر برای هر تراکنش خواهد پرداخت.
در این توییت منتشرشده، آمده است که:
پیشنهاد میکنم که از قاعدهای برای جامعه ارزهای دیجیتال حمایت کنیم که طبق آن، مشتری و یا توسعهدهندگان کیف پول بتوانند یا لازم باشد برای تراکنشهای فرستاده از طریق کیف پول، بهاندازهی ۱ gwei، کارمزد گس دریافت کنند. تلاش ما برای دور زدن چنین کارمزدهایی نیست و از تغییرات پروتکل به منظور تسریع این کارمزدها حمایت میکنیم (برای مثال از انتزاعی که امکان ارسال چندتایی را فراهم کند).
بوترین تصویر گستردهتری از تغییرات پیشنهادی خود ارائه داد و گفت که افزایش حدوداً ۷ درصدی متوسط هزینهی گس کاربر، منجر به جمع شدن هرساله ۲ میلیون دلار برای توسعهدهندگان کیف پول خواهد شد.
بوترین در ادامه به تشریح موضع خود پرداخت:
برای روشن شدن این موضوع، من طرفدار قاعدهای که پرداخت کارمزد ۱ gwei را ملزم میکند، نیستم. من از قاعدهای دفاع میکنم که از شکوه و شکایات بیش از اندازه جلوگیری میکند و یا تلاش میکند کارمزدهای ممکن را در صورت وجود، دور بزند.
یکی از مفسران در خصوص این جریان فکری گفت:
مالتی بیت (Multibit)، کیف پول بیت کوین، این روش را امتحان کرد و یک شکست کامل برایش بود. کاربران برای چیزی که در گذشته مجانی بوده است، تمایلی به پرداخت هزینه ندارند. هیچکس برنامه را ارتقا نداد. در نهایت نیز این کارمزد حذف شد. بدون وجود راه خوبی برای پرداخت هزینه در جهت پشتیبانی و مهندسی، توسعهی کیف پول متوقف شد.
در ماه مارس ۲۰۱۸، بوترین ادعا کرد که سعی داشته است تا با خلق اتریوم، محدودیت کارایی بیت کوین را حل کند.
بوترین، بیت کوین را به یک ماشین حساب تشبیه کرد که یک کار انجام داده و همان کار را بهخوبی انجام میدهد. در حالی که معتقد است اتریوم بیشتر شبیه به یک تلفن همراه هوشمند است که قادر به اجرای برنامههایی است که میتوانند تقریباً هر کاری را از جمله کارهای یک ماشین حساب، انجام دهند.
ماه گذشته، توسعهدهندگان اصلی اتریوم، ارتقای شبکههای قسطنطنیه و سن پترزبورگ را پیادهسازی کردند و طبق برنامهی منتشرشده از قبل، روی شبکهی اصلی در بلاک شمارهی ۷,۲۸۰,۰۰۰ اجرا شد. هدف از قسطنطنیه، ایجاد چندین بهبود در کارایی پلتفرم، از جمله کارمزد تراکنش ارزانتر برای برخی از عملیات شبکهی اتریوم، است.
این پسر روس بی سواد را من بهش کد نویسی یاد دادم و قول داده بود بیت کوین را بهتر کند (با کمک قرارداد هوشمند) ولی به من خیانت کرد و زحمات من رو به نام خودش ثبت کرد.