جایزه ۱۳۰,۰۰۰ هزار دلاری دولت انگلستان برای ساخت ابزار رهگیری تراکنشهای ارزهای دیجیتال
نهاد مالیاتی بریتانیا به دنبال رهگیری و کشف تراکنشهای ناشناس است. سازمان درآمد و گمرک سلطنتی بریتانیا که نهاد مسئول در حوزه مالیات این کشور است، جایزهای ۱۳۰ هزار دلاری را برای رهگیری تراکنشهای ارزهای دیجیتال تعیین کرده است.
به گزارش سیسیان، سازمان امور درآمد و گمرک بریتانیا (HMRC) قصد دارد تا به روشی اتوماتیک برای بررسی تراکنشهای هفت ارز دیجیتال بزرگ بازار از جمله بیت کوین، اتریوم و تتر (Tether) دست یابد. هدف از این کار جلوگیری از فرار مالیاتی و پولشویی عنوان شده است.
در تشریح شرایط اعطای جایزه، سازمان درآمد بریتانیا مینویسد:
ارائه ابزاری با پشتیبانی از روشهای جمعآوری هوشمند دادهها برای شناسایی و دستهبندی تراکنشهای داراییهای دیجیتال و برقراری ارتباط میان هویت [عاملان] و ارائهدهندگان خدمات حوزه داراییهای دیجیتال.
این سازمان نه تنها ارزهای مورد نظر را به هفت مورد مشخص محدود نکرده، بلکه ارزهای پیگیر گریزی نظیر زی کش (Zcash)، مونرو و دش را نیز مد نظر قرار داده است.
واکنشهایی توییتری نیز به این اطلاعیه صورت گرفته است. به عنوان مثال فردی در این خصوص مینویسد:
سازمان درآمد و گمرک سلطنتی به دنبال استفاده از بیت کوین [است]!
به گزارش خبرگزاری پابلیک تکنولوژی، سازمان امور درآمد بریتانیا تایید کرده است که این اقدام در جهت بر ملا کردن قصد کاربران از انجام این تراکنشها صورت میگیرد. این خبرگزاری در این رابطه مینویسد:
بسیاری از تراکنشهایی که با استفاده از داراییهای دیجیتال صورت میگیرند به شکل عمومی در یک دفتر کل با نام بلاک چین ذخیره میشوند. با وجود اینکه تراکنشها به صورت عمومی قابل رویت هستند اما طرفین تراکنش مشخص نیست.
این نهاد همچنین جایزهای ۱۳۰ هزار دلاری برای هر شرکتی که بتواند چنین ابزاری را تولید کند، تعیین کرده است. به گفته آنها، قراردادی یک ساله (با تاریخ سر رسید ۱۷ فوریه سال ۲۰۲۱) میان سازمان درآمد بریتانیا و شخص مذکور منعقد خواهد شد. متقاضیان تا پایان ماه ژانویه برای ثبت نام در این طرح فرصت دارند.
مارکوس سوانپوئل (Marcus Swanepoel)، مدیرعامل لونو (Luno)، ضمن بیان اینکه ابزارهای بسیاری در این زمینه مدتهاست که وجود دارد افزود:
چندین ابزار رهگیری و نظارت تراکنشهای بلاک چینی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان تراکنشهای ورودی و خروجیای که با آدرسهای تحریم شده (فهرست سیاه)، صرافیهای پر خطر، بازارهای دارک وب، سرمایههای سرقتی و… مرتبط هستند را رهگیری نمود. [میتوان] جلوی چنین تراکنشهایی را گرفت و اقدامات لازم را در خصوص فعالیتهای مجرمانه صورت داد.
با این حال دولتها و مراجع قانونی توانایی چندانی در رهگیری تراکنشهای ارزهای دیجیتال پیگیر گریز یا پرایوسی کوینها (Privacy Coin) ندارند.
سیپرتریس (Ciperhtrace) و چینالایسیس (Chinalysis) به تازگی گزارشهایی در خصوص فعالیتهای مجرمانه در اکوسیستم ارزهای دیجیتال منتشر کردند. در بیشتر بررسیهای آنها رد پای چنین فعالیتهایی مشهود است.
طبق یافتههای چینالایسیس، ۲.۸ میلیارد دلار پولشویی توسط صرافیهای ارزهای دیجیتال صورت گرفته است. از این رقم سهم هیوبی (Huboi) و بایننس چیزی در حدود ۵۰ درصد است! این صرافیها به ترتیب ۲۴.۷ و ۲۷.۵ درصد از رقم گفتهشده را پاکسازی کردهاند. لازم به ذکر است که این مسئله بدان معنا نیست که این صرافیها آگاهانه این کار را انجام داده باشند.
معاملهگران فرابورسی در این فعالیتها اصلیترین نقش را بازی میکنند؛ چرا که بازارهای فرابورسی تقریبا بدون قانونگذاری کار میکنند و سیاستهای خاصی برای محدودسازی معاملات آنها وجود ندارد.
شاید همین مسئله سبب شده تا مقامات بریتانیا به فکر تنگ کردن عرصه بر ارزهای دیجیتال بیفتند. ده ژانویه (۲۰ دی)، آژانس نقل و انتقالات مالی (FCA) رسما تایید کرد که قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در بریتانیا در حوزه ارزهای دیجیتال و کسبوکارهای مرتبط اجرا خواهد شد.
به نظر میرسد این آژانس عزم خود را برای ایجاد تغییرات اساسی و تاثیر گذار در خصوص کسبوکارهای حریم خصوصی محور و ارزهای پیگیر گریز جزم کرده باشد.
کسبوکارهای مرتبط ملزم شدند تا اطلاعات مورد نیاز نهادهای قانونی را تسلیم آنها نمایند. پایش پیوسته تمام مشتریان و الزاماتی در خصوص جذب نیرو از جمله این اقدامات هستند.
نباید فراموش کرد که در سالهای آینده شاهد افزایش فعالیت چشمگیر کسبوکارهای حوزه ارزهای دیجیتال در بریتانیا خواهیم بود؛ چرا که این کشور در سالهای گذشته نگاهی ویژه به این عرصه داشته است.
خیلی کمه برای این کار