ارز‌ها: ۳۱,۷۰۹
ارزش بازار: ۳.۲۵۳ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۷۳ تومان

بهزاد گلکار و چشم انداز ورود ارز دیجیتال به بازار سرمایه

بهزاد گلکار و چشم انداز ورود ارز دیجیتال به بازار سرمایه

بر اساس نظر بهزاد گلکار، سازمان بورس و اوراق بهادار می‌تواند به عنوان نهاد ناظر به موضوع انتشار ارز دیجیتال وارد شود و قواعد کار را وضع کند.

بهزاد گلکار، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سامان درباره شرایط پیش روی بازار سرمایه برای پذیرش ارزهای دیجیتال در بورس گفت:

ارزهای دیجیتال به دلیل نوع غیر فیزیکی و غیرملموس بودن آن، نیازمند توجیه از نظر قوانین بیع و عرضه آن در بورس منوط به پذیرش کمیته فقهی است.

به نقل از سنا؛ مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سامان در خصوص ارز دیجیتال و عرضه آن در بورس، گفت:

ابتدا باید دید که این ارز پس از تائید و پذیرش بانک مرکزی، مورد پذیرش کمیته فقهی بورس قرار می‌گیرد یا خیر؟ و آیا با توجه به عدم انتقال کالا و خدمت می‌تواند شرایط بیع را احراز کند؟

همچنین بخوانید: بررسی جامع فقهی بیت کوین، ارزهای دیجیتال و بلاک چین

این فعال بازار سرمایه ضمن بیان اینکه ارزهای دیجیتال نمونه پیشرفته و به‌روز شده فارکس با تکیه بر تکنولوژی‌های جدید بلاک چین هستند، برای آنها مزایای زیادی برشمرد و افزود:

می‌توان اولین مزیت آن‌ها را عدم نیاز به حمل‌ونقل و ویژگی دسترسی همیشگی به آن‌ها دانست.

بهزاد گلکار و چشم انداز ورود ارز دیجیتال به بازار سرمایه

گلکار مزیت دیگر ارزهای دیجیتال را استفاده از آن‌ها به‌عنوان یک ابزار در بازارهای مختلف عنوان کرد و گفت:

این ابزار به‌راحتی دارای یک عرضه و تقاضای آنی و لحظه‌ای است و این خود یکی از بزرگ‌ترین مزایاست، چون در یک لحظه می‌تواند قیمت‌های متغیری داشته باشد.

وی درباره میزان استقبال سرمایه‌گذاران داخلی از این ارزها ادامه داد:

این ارزها در ایران همچون سایر کشورها به‌سرعت مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفت، به‌طوری‌که در یک سال و نیم گذشته سرمایه‌های زیادی به سمت خرید و ذخیره ارزهای دیجیتالی حرکت کرد و به این شکل ارز از کشور خارج شده است.

بسترسازی عرضه ارز دیجیتال به‌کندی پیش می‌رود

بهزاد گلکار و چشم انداز ورود ارز دیجیتال به بازار سرمایه

بهزاد گلکار

مدیرعامل سرمایه‌گذاری سامان با بیان اینکه سرعت اقدامات صورت گرفته در کشور برای ایجاد بستر عرضه این ارزها کافی نیست، افزود:

می‌توانستیم ارز دیجیتالی را در کشور بر روی بلاک چین‌های زیادی تعریف کنیم اما بانک مرکزی خواستار تدوین آیین‌نامه ارز دیجیتال شد. از سوی دیگر زمانی که ما می‌توانستیم با استفاده از مزیت ارزانی برق در کشور به‌عنوان تنها هزینه استخراج ارزهای دیجیتالی، فضای مناسبی برای عرضه این ارز ایجاد کنیم با مخالفت وزارت صنعت مجوزهای لازم صادر نشد.

این فعال بازار سرمایه عنوان کرد:

با وجود از دست رفتن فرصت‌ها در گذشته، اکنون دوباره این مساله مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به محدودیت منابع ارزی که به واسطه تحریم‌ها ایجاد شده می‌توانیم از طریق ارزهای دیجیتال بخشی از پول‌های ریالی و سرگردانمان را از بازارهای غیر متشکل دلار و یورو جمع‌آوری و خروج ارز از طریق بازارهای غیرقانونی ارز دیجیتال را متوقف کنیم.

بهزاد گلکار به موانع عرضه ارز دیجیتال اشاره کرد:

ما در این راه با موانع زیادی روبه‌رو خواهیم بود و اولین موضوع عدم اتصال بازار ارزهای دیجیتال به بازارهای بین‌المللی که با محدودیت‌های تحریمی ایجاد شده است و باید تنها به فکر بازار داخلی باشیم. این ارزها را باید بر روی بلاک چین‌های بومی تعریف و رمزگذاری کنیم که در نتیجه به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند بر روی هیچ‌یک از پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال بین‌المللی تعریف و پذیرش شود.

وی دغدغه دیگر پیش روی اجرایی شدن عرضه ارز دیجیتالی در کشور را مسئله کیف پول‌های نگهداری آن عنوان کرد و افزود:

نگهداری از ارزهای دیجیتال مسئله مهمی است، چراکه تمام این‌ها باید بر اساس سیستم‌های ضدویروس و ضد هک دائماً آپدیت شوند. ما این ضدویروس‌ها و ضد هک‌ها را باید از کمپانی‌های خارجی خریداری کنیم که آن‌هم به دلیل تحریم‌ها مشکل است و باید دید چه راهی برای آن پیدا خواهیم کرد.

بهزاد گلکار و چشم انداز ورود ارز دیجیتال به بازار سرمایه

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سامان امکانات سخت‌افزاری موردنیاز را به دلیل تحریم‌ها دور از دسترس خواند و گفت:

برای رمزگذاری ارزها به دیتاسنترهای بسیار بزرگ که ذخیره کننده اطلاعات هستند، نیاز داریم. این سخت‌افزارها توسط کمپانی‌های بزرگ عرضه می‌شود که در شرایط فعلی امکان واردات آن را به دلیل تحریم‌ها نداریم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عرضه رسمی ارزهای دیجیتال بدون بسترسازی، باعث بروز مشکلات جدید خواهد شد تأکید کرد:

شکل‌گیری این بسترها، فرهنگ‌سازی، تعریف و انتشار ارز دیجیتال و سایر مسائل مربوط به این حوزه پروسه‌ای زمان‌بر دارد و اجرای عجولانه آن به مصلحت نیست و اگر بدون بسترسازی لازم به سمت ارزهای دیجیتال برویم نتیجه‌ای جز بروز مشکلات جدید ندارد.

بورس می‌تواند قواعد بازی را وضع و بر آن نظارت کند

بهزاد گلکار و چشم انداز ورود ارز دیجیتال به بازار سرمایه

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سامان درباره میزان نقش‌آفرینی بانک‌های مرکزی دیگر کشورها در عرضه ارز دیجیتال نیز، اظهار کرد:

به دلیل اجرای معاملات ارزهای دیجیتال در بستر اینترنت و فراگیر بودن آن، معمولاً به مسئله «به رسمیت شناخته شدن» توسط بانک‌های مرکزی اهمیت چندانی داده نمی‌شود و به‌راحتی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. عرضه ارز دیجیتال از وظایف بانک مرکزی نیست و این نهاد تنها می‌تواند مانند سایرین، ارز دیجیتال خود را در بازار عرضه کند.

بهزاد گلکار خاطر نشان کرد:

ارزهای دیجیتال می‌توانند توسط بخش‌های مختلف کشور تولید و در بستر بلاک چین‌های خود تعریف شوند. مثلاً سازمان ثبت‌احوال می‌تواند پس از تائید اسناد املاک در بستر مکانیزم تائید و احراز مالکیت ملک، برای مالکیت هر فرد در بستر بلاک چین یک ارز دیجیتال تعریف کند. هرچند که این کار زمان‌بر است، اما این حسن را دارد که امکان تقلب را به صفر می‌رساند و دیگر کسی نمی‌تواند منزل فرد دیگری را به نام خود کند. مثلاً همین نرم‌افزار کارگزاری‌ها می‌تواند بستری برای بلاک چین و تعریف ارز دیجیتال باشد.

وی ادامه داد:

برای مثال، بانک مرکزی در کشور ما می‌تواند ارز دیجیتال به نام تومان را بر روی بلاک چین خود تعریف و به رسمیت بشناسد، اما سازمان بورس و اوراق بهادار نیز می‌تواند به‌عنوان نهاد ناظر وارد شود و قواعد کار را وضع کند.

پیشنهاد در شرایط فعلی

این کارشناس بازار سرمایه در بیان راه‌حل پیش روی بهره‌گیری از مزایای ارزهای دیجیتال در شرایط فعلی خاطرنشان کرد:

پیشنهاد من این است که ابتدا به جای تعریف ارز دیجیتال داخلی و رسمی، به بخش خصوصی این اجازه داده شود تا به سرمایه‌گذاری و استخراج ارزهای دیجیتال بین‌المللی که قابل ماینینگ (استخراج) هستند، اقدام کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
هادی زارعی
هادی زارعی
۶ سال قبل

بالاخره یه حرف حسابی و منطقی از یه نفر شنیدیم.(1)
البته از آنجایی که آقایان دولتی به هر چیزی که از خارج کشور وارد میشود به عنوان اسب تروا نگاه میکنند(2)، فکر میکنم نگاهشون به
ماینینگ و سرمایه گذاری روی ارزهای دیجیتال فعلی هم همینطوره. از حرفاشون به راحتی میشه فهمید که دنبال یه چیزی هستند که افسارش دست خودشون باشه و کلا از خاصیت غیر متمرکز ارزهای دیجیتال چیزی نفهمیده اند! بنابراین پیشنهادات این عزیز با اینکه پیشنهاد خوبیه و حتی جا داره که آقایان برای واردات تجهیزات ماینینگ به مانند کالاهای اساسی ارز دولتی بدهند!، با این حال فکر نمیکنم دولتیها متوجه این موضوع باشند و رد خواهد شد.


(1). البته ایشون مدیر بخش خصوصی هستند! از مدیران دولتی به دور که اینقدر حقیر و ناتوان شده باشند که حرف منطقی بزنند!
(2). البته به جر لباس مارک و اتومبیل برند روز مورد استفاده آقازاده ها!

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب