ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۳۴ تومان

بازگشت لونا از مرگ؛ پس از جهش ۳۰۰درصدی قیمت، حرکت بعدی چیست؟

بازگشت لونا از مرگ؛ پس از جهش ۳۰۰درصدی قیمت، حرکت بعدی چیست؟

پس از سقوط بی‌سابقه قیمت لونا (کلاسیک) و تِرا یو‌اس‌دی (UST) و همین طور فروپاشی شبکه تِرا در مه (اردیبهشت) امسال، این اکوسیستم بلاک چینی به یکی از بحث‌برانگیزترین پروژه‌های فضای ارزهای دیجیتال تبدیل شد. با این حال، رشد یک ماه اخیر توکن‌های وابسته به این مجموعه، به‌قدری زیاد بوده است که معامله‌گران ارزهای دیجیتال نمی‌توانند آن را نادیده بگیرند.

به گزارش کوین تلگراف، قیمت لونا، توکن شبکه ترا ۲.۰ (بلاک چین جدید ترا) که پس از تغییر نام ارز دیجیتال قدیمی این شبکه به لونا کلاسیک (LUNC)، اکنون با نماد «LUNA» در بازار معامله می‌شود، طی ماه سپتامبر (شهریور) و در مقطعی تا حدود ۳۰۰درصد رشد کرده بود. گفتنی است لونای جدید در برخی صرافی‌ها با نماد «LUNA2» نیز خریدوفروش می‌شود.

بازگشت لونا از مرگ؛ پس از جهش ۳۰۰درصدی قیمت، حرکت بعدی چیست؟
نمودار قیمت لونا؛ نمای یک‌روزه بازار «لونا/ تتر».

برای یادآوری، باید گفت که اکوسیستم تِرا اکنون از دو بخش، یعنی بلاک چین قدیمی یا ترا کلاسیک (Terra Classic) و بلاک چین جدید یا ترا ۲.۰ تشکیل می‌شود.

ترا کلاسیک در واقع همان نسخه اولیه یا اصلی شبکه ترا است که در اردیبهشت امسال با یک بحران مواجه شد. ترا ۲.۰ هم بخشی از برنامه دو کوان (Do Kwon)، بنیان‌گذار ترافورم لبز (Terraform Labs) برای بازسازی این اکوسیستم است. دو کوان و تیم ترافورم لبز توکن‌های این شبکه جدید را به‌صورت دوره‌ای و در قالب ایردراپ بین هولدرهای آسیب‌دیده از سقوط قیمت لونا کلاسیک و استیبل کوین UST، توزیع می‌کنند که مرحله اول آن خرداد امسال انجام شد.

قیمت لونای جدید روز ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) شروع به افزایش کرد. این جهش خیره‌کننده به‌خاطر اخبار مثبتی بود که درباره اکوسیستم ترا به گوش می‌رسید.

ابتدا یک پیشنهاد حاکمیتی درباره لونا کلاسیک با رأی اعضای جامعه این ارز دیجیتال به تصویب رسید که بر اساس آن ۱.۲درصد از مبلغ تمامی تراکنش‌های شبکه تِرا کلاسیک با هدف کاهش عرضه در گردش این ارز دیجیتال کسر و سوزانده خواهد شد.

مسئله دیگری که البته برای اکوسیستم ترا جنبه منفی دارد، به فت‌من (FatMan)، افشاگر فعالیت‌های ترافورم لبز، مربوط می‌شود. او گزارش کرده بود که طی یک تراکنش مشکوک ۴۳۵٬۰۰۰ لونای جدید به صرافی بایننس ارسال شده و ادعا می‌کرد که فرستنده این تراکنش ترافورم لبز است.

فت‌من در توییتر خود نوشته است:

داشتم ناهارم را می‌خوردم که جهش قیمت لونا ۲ را دیدم. سراغ چک‌کردن آدرس کیف پول ترافورم لبز رفتم. پس از ماه‌ها کشت سود (نوعی روش کسب سود در دیفای) با توکن‌های حاصل از ایردراپی که ادعا می‌کنند هرگز آن را دریافت نکرده‌اند،‌ تمام موجودی خود را که شامل ۴۳۵٬۰۰۰ واحد لونای جدید می‌شود، چند روز پیش به بایننس منتقل کرده‌اند. تازه این فقط یکی از آدرس‌های آنهاست.

این را هم اضافه کنیم که دو کوان اتهامات فت‌من را رد کرده است.

از طرفی، جهش روز ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) یک هفته پس از آن رخ داد که پیشنهاد توزیع مرحله دوم ایردراپ لونا‌های جدید با ۱۹میلیون توکن تا تاریخ ۴ اکتبر (۱۲ مهر)، با رأی جامعه ترا تصویب شد.

تحلیل تکنیکال قیمت لونا

از منظر تحلیل تکنیکال، لونا با ریسک اصلاح شدید قیمت خود طی روزهای پیش رو مواجه است.

همان طور که از نمای ۴ ساعته بازار لونا پیداست، شاخص قدرت نسبی (RSI) به بالای سطح ۷۰ رسیده است که به‌عنوان ناحیه اشباع خرید در نظر گرفته می‌شود و ورود به آن می‌تواند نشانه‌ای برای محتمل‌بودن اصلاح قیمت در آینده باشد. علاوه بر این، الگوی کنج افزایشی نیز روی نمودار تشکیل شده است که برخلاف نامش، یک الگوی نموداری نزولی است.

بازگشت لونا از مرگ؛ پس از جهش ۳۰۰درصدی قیمت، حرکت بعدی چیست؟
نمودار قیمت لونا؛ نمای ۴ ساعته بازار «لونا/ تتر».

این الگوی نموداری زمانی تشکیل می‌شود که قیمت درون یک کانال صعودی به‌سمت بالا نوسان کند و خطوط سقف و کف این کانال نیز همگرا باشند (یعنی به‌مرور به یکدیگر نزدیک‌تر شوند). شکل‌گیری این الگو پس از شکسته‌شدن خط روند پایینی و هم‌زمان با افزایش حجم معاملات، کامل می‌شود.

تا روز گذشته لونا مشغول آزمایش‌کردن خط روند پایینی این الگو بود و اگر موفق به شکستن آن شود، قیمت می‌تواند تا حداکثر ارتفاع الگوی کنج نزولی در ۴.۴۹ دلار سقوط کند.