ارز دیجیتال تلگرام؛ سرمایهگذاران به دنبال پس گرفتن پول خود هستند!
برخی از سرمایهگذاران در پروژه بلاک چین تلگرام یا همان شبکه باز تلگرام (تون)، آمادهاند که پول خود را پس بگیرند.
به گزارش بلاک کریپتو، یاکوف بارینسکی (Yakov Barinsky)، رئیس شرکت سرمایهگذاری روسی «Hash CIB» گفت:
آنچه که من اکنون میبینم، این است که بسیاری از این سرمایهگذاران، که من حداقل با ۱۰ نفر از آنان صحبت کردم، میخواهند ۷۲ درصد از سرمایههای خود را پس بگیرند.
او در ادامه گفت بازپسگیری ۷۲ درصد از سرمایه، الزاما نمیتواند به معنی ضرردهی این سرمایهگذاران باشد:
با توجه به آنچه که امروز در بازارهای مالی اتفاق میافتد، بازپسگیری این مبلغ در حال حاضر، بهتر از گرفتن آن در ماه اکتبر (مهر ۱۳۹۸) است.
در ماه اکتبر، اگر سرمایهگذاران از مشارکت در این پروژه منصرف میشدند، میتوانستند ۷۷ درصد از سرمایه خود را بازپس گیرند. اما در آن مقطع، آنها تقاضای بازپرداخت سرمایههای خود را نکردند و مقرر شد که راهاندازی شبکه غیرمتمرکز تلگرام (TON) تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۰ (۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹) به تعویق بیفتد.
طبق گزارشات، پاول دوروف (Pavel Durov)، بنیانگذار تلگرام، به سرمایهگذاران گفته است که از فاصله اکتبر تا آوریل (مهر تا فروردین)، ۵ درصد از سرمایه به خاطر فرآیند توسعه استفاده خواهد شد و سرمایهگذاران میتوانند ۷۲ درصد از مبالغ خود را دریافت کنند.
تلگرام از ماه اکتبر تاکنون در یک جدال قانونی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) است. SEC تلگرام را به فروش غیرقانونی اوراق بهادار تحت عنوان دارایی دیجیتال گرام متهم کرده است.
در اوایل هفته جاری، یک قاضی فدرال در نیویورک یک حکم اولیه در این باره صادر کرد که در آن گفته شده توزیع توکنهای گرام، نقض قوانین مربوط به اوراق بهادار در ایالات متحده است.
اگرچه این حکم، حکم نهایی نیست، اما این امر نشان میدهد که دادگاه در نهایت احتمالاً همین حکم را قطعی خواهد کرد. همانطور که استفان پالی (Stephen Palley) اشاره کرد:
تلگرام احتمالاً برای بررسی مجدد پرونده، درخواست تجدیدنظر خواهد داد. اما ممکن است این درخواست با موفقیت همراه نباشد.
بارینسکی با بیان اینکه راهاندازی این پروژه تا قبل از ۳۰ آوریل عملا غیرممکن است، گفت:
در این مورد، پروژه بار دیگر به تاخیر خواهد افتاد. شرکتها معمولا چنین شرایطی را پیشبینی میکنند و خود را آماده میکنند تا حداقل برای یک سال چنین شرایطی را تحمل کنند. در این سناریو نیز لازم است که دوباره با سرمایهگذاران مشورت شود و دوباره درخواست تاخیر دیگری برای راهاندازی پروژه شود.
به گفته بارینسکی، یکی دیگر از گزینههای روی میز میتواند حذف سرمایهگذاران آمریکایی از این پروژه باشد. اما این ممکن است باعث پیگیری قضایی موضوع توسط سایر سرمایهگذاران شود.
از عواقب اعتماد به امریکاست. تلگرام تحت تاثیر سرویس امنیتی امریکا که هدفش تغییر حکومت ایران و روسیه بود، سرورهاش رو برداشت و از روسیه به امریکا مهاجرت کرد. اما نمی دونست که امریکا نمیزاره کسی براش شاخ بشه. حتی فیس بوک هم که ذاتا امریکایی بود رو با انواع و اقسام پرونده سازی ها (حتی نقض حریم خصوصی کاربر و دخالت در انتخابات امریکا) اجازه ندادن ارز دیجیتالش رو بزنه.
هیچ دولتی اجازه نمیده قدرت انحصاری بانک مرکزیش دست بخش خصوصی و مردم بیفته. نمونش همین بیت کوین، که تا می تونن سنگ اندازی می کنن