نوسانات بازار سهام از بیت کوین جلو زد
هفتهی گذشته در بحبوحهی همهگیری ویروس کرونا و ارزیابی معاملهگران از آسیبهای اقتصادی اجتنابناپذیر بیماری کووید-۱۹، شاهد حرکات نوسانی شدید در بازار بودیم. در این میان، نوسانات قابلتوجه مثبت و منفی، قدرت پیشبینی بسیاری از معاملهگران و فعالان بازار را از رخدادهای آتی بازار مختل کرده است.
به گزارش بیاینکریپتو، میانگین شاخص صنعتی داوجونز در روز جمعه (۸ فروردین)، کاهشی ۹۰۰ واحدی را تجربه کرد. در روزهای معمولی، این کاهش میتوانست یک افت قابلتوجه قلمداد شود. با اینحال، با ادامهی روند نزولی در بازار، این دست از سقوطها نسبتاً خفیف به نظر میرسد.
با تمام این تفاصیل، افتی که پیشتر به آن اشاره شد، نتوانست منجر به منفی شدن بازده بازار طی بازهی زمانی یک هفته اخیر شود و شاخص داوجونز بهرغم کاهش درخور توجه در روز جمعه، بازده کلی ۱۲.۸ درصدی را به ثبت رساند. تمام این شواهد نشان میدهد که بازار در آغاز هفته تا حد زیادی در وضعیت اشباع فروش به سر میبرده است.
اگرچه طی هفتهی اخیر بازارها توانستند بازده مثبتی را از خود بر جای بگذارند، بخش اعظمی از زیرساختهای اقتصاد همچنان در وضعیت سابق باقی مانده است. منیش دشپند (Maneesh Deshpande)، استراتژیست ارشد حقوق صاحبان سهام در موسسه بارکلیز (Barclays) میگوید:
ما بر این باوریم که ریسکهای میانمدت پس از این رالی، روندی نزولی به خود میگیرند و تنها دو عدمقطعیت (مدتزمان قرنطینهی اقتصادی برای محدود کردن شیوع ویروس و آسیب اقتصادی نهایی) حلنشده باقی خواهد ماند.
بازارها به دلیل انتشار سریع اخبار در طول چرخهی همهگیری کرونا همچنان در نوسان خواهند بود. با تعطیلی فراگیر اقتصاد جهانی، کسبوکارها از جمله خردهفروشیها ناگزیر از اتخاذ تصمیمهای سرنوشتساز هستند؛ بدون آنکه بتوانند درک عمیقی از اوضاع داشته باشند.
با وجود همهی اخبار اقتصادی پیشبینینشده، بازارها شاهد نوسانات زیادی هستند. مطابق با آنچه حساب کاربری «yassineARK» در توییتر بدان اشاره کرده، برای اولین بار در تاریخ، نوسانات ۳۰ روزهی شاخص S&P500 از میانگین نوسانات تاریخی ۳۰ روزهی بیتکوین پیشی گرفته است.
این نشان میدهد که در حال حاضر، بازارها تا چه میزان، سرکش شدهاند. بیتکوین را همه به نوسانات شدیدش میشناسند، اما در هفتههای اخیر این نوسانات در بازارهای دیگر هم مشاهده شده است. در حالی که به طور رایج از S&P500 به عنوان یک شاخص نسبتا پایدار یاد میشود، اما اکنون با اثرات اجتنابناپذیر ناشی از تعطیلی اقتصاد جهانی دست به گریبان است.
با مشاهدهی واکنش بازارها درمییابیم که بیتکوین طی هفتهی اخیر نسبتا پایدار مانده است. این وضعیت با توجه به کاهش چشمگیر بهای بیتکوین در تاریخ ۱۲ مارس (۲۲ اسفند) یک ارزیابی کوتاهمدت قلمداد میشود.
با این حال، میتوان رگههایی از تمایل بازار برای ورود به قلمروی بیتکوین را مشاهده کرد. این ممکن است عمدتا به فقدان دورنمایی شفاف از تاثیرات احتمالی بستهی جدید مشوق مالی دو تریلیون دلاری بر اقتصاد جهان مربوط باشد. بسته به تاثیرات این مشوق مالی، وقوع ابرتورم گسترده میتواند مشکلات مصرفکنندگان را دوچندان کند.
سلام ممنونم ازشما majid