ارزش بازار: ۲.۵۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۱۷۸,۳۷۸ تومان

معاملات سودآور با رانت اطلاعاتی درباره تصمیمات ترامپ؛گزارشی از شرط‌بندی‌های مشکوک

معاملات سودآور با رانت اطلاعاتی درباره تصمیمات ترامپ؛گزارشی از شرط‌بندی‌های مشکوک

همه ما می‌دانیم اتفاقات مهم سیاسی و اقتصادی می‌تواند به راحتی بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده و باعث نوسان شدید در آن‌ها شود. حالا اگر افرادی بتوانند از قبل این اتفاقات را درست پیش‌بینی کنند می‌توانند سفارش خرید و فروش‌شان را طوری تنظیم کنند که سود زیادی به جیب بزنند.

کیف پول من | هدیه ویژه
کیف پول من | هدیه ویژه
با ثبت‌نام و احراز هویت ، ۱۰۰ میلیون واحد رمز ارز دریافت کنید.
ثبت‌نام کنید

اما موضوع فراتر از شانس و یک معامله تصادفی است. برخی از افراد از قبل به اطلاعات محرمانه‌ای دست پیدا می‌کنند و با تکیه بر آن هم معامله خود را انجام و با سود از بازار خارج می‌شوند. رویترز در یک گزارش به بررسی این موضوع پرداخته و نشان می‌دهد که چگونه در برخی مقاطع حساس، درست قبل از وقوع اتفاقات مهم در جهان، افشای اطلاعات باعث معاملات رانتی در بازار و دستکاری آن می‌شود. در ادامه ترجمه این گزارش را می‌خوانید.

وقتی اطلاعات مهم قبل از رسانه‌ای‌ شدن درز پیدا می‌کنند

طبق داده‌ها، کمی پیش از آنکه برخی از تصمیمات مهم در سیاست خارجی دونالد ترامپ، به طور رسمی اعلام شوند، معاملات مشکوکی انجام شده است. این همزمانی باعث شده تا برخی کارشناسان احتمال درز اطلاعات را مطرح کنند. در ادامه به برخی از این معاملات می‌پردازیم:

عقب‌نشینی ترامپ از حمله به نیروگاه‌های برق ایران (۲۳ مارس ۲۰۲۶)

درست ساعاتی قبل از اینکه دونالد ترامپ به طور غیرمنتظره‌ای اعلام کند حملات به نیروگاه‌های برق ایران را پنج روز به تعویق می‌اندازد، یک یا چند معامله‌گر ناشناس، حدود ۵۰۰ میلیون دلار را بر روی قراردادهای آتی نفت خام برنت و WTI شرط‌بندی کردند.

به محض انتشار خبر، قیمت نفت با کاهش ۱۵ درصدی مواجه شد. بررسی داده‌های بورس نشان می‌دهد که در بازه زمانی کوتاهی (بین ۱۰:۴۹ تا ۱۰:۵۰ به وقت گرینویچ)، حجم عظیمی از معاملات فروش نفت صورت گرفت. پس از انتشار پست ترامپ در شبکه‌های اجتماعی در ساعت ۱۱:۰۵، تنها در عرض یک دقیقه، بیش از ۱۳ میلیون بشکه نفت معامله شد که منجر به سقوط قیمت نفت برنت از ۱۱۲ دلار به ۹۹ دلار و نفت WTI از ۹۹ دلار به ۸۶ دلار در هر بشکه گردید.

ترور رهبر جمهوری اسلامی ایران (۲۸ فوریه ۲۰۲۶)

پیش از ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، توسط نیروهای اسرائیل و آمریکا، شرط‌بندی‌هایی در برخی از معروف‌ترین بازارهای شرط‌بندی همچون پلی مارکت (Polymarket) انجام شده بود که توجه‌ها را به خود جلب کرد.

برخی از قانون‌گذاران دموکرات خواستار ممنوعیت شرط‌بندی بر روی رویدادهای نظامی شده‌اند، زیرا این امر می‌تواند منجر به سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه شود. شرکت پلی مارکت با پرونده‌ای مواجه است که در آن ادعا شده از پرداخت ۵۴ میلیون دلار به افرادی که بر «خروج آیت‌الله خامنه‌ای از قدرت» تا پیش از ۱ مارس شرط بسته بودند، امتناع کرده است. این شرکت اعلام کرده که بازارهایی که تسویه آن‌ها بر اساس مرگ افراد است را انجام نمی‌دهد.

طبق بررسی رویترز از وب‌سایت پلی مارکت در آن زمان، حدود ۵۲۹ میلیون دلار بر روی قراردادهای مختلف مرتبط با زمان‌بندی حملات آمریکا و اسرائیل به ایران شرط‌بندی شده بود و ۱۵۰ میلیون دلار دیگر نیز بر روی خروج آیت‌الله خامنه‌ای از مقام رهبری عالی ایران شرط بسته شده بود. بازارهای پیش‌بینی قراردادهای قابل معامله «بله/خیر» ارائه می‌دهند که به کاربران امکان شرط‌بندی بر روی طیف وسیعی از رویدادهای واقعی را می‌دهد.

شرکت تحلیلی بابل مپز (Bubblemaps) شش حساب کاربری را شناسایی کرد که مجموعاً ۱.۲ میلیون دلار سود از شرط‌بندی‌ در بازار پلی مارکت به دست آوردند که در ساعات قبل از حمله به ایران در ۲۸ فوریه تأمین مالی شده بودند. مایک لوین، نماینده کالیفرنیا، به یک شرط‌بندی خاص در این پلتفرم که اندکی پیش از حملات به ایران انجام شد، اشاره کرد.

علاوه بر این، در ۲۷ فوریه، علی‌رغم داده‌های تورمی نگران‌کننده که معمولا باعث فروش اوراق قرضه بلندمدت می‌شود، معامله‌گران خلاف جهت عمل کرده و باعث کاهش بازده اوراق ۱۰ ساله معیار به زیر ۴ درصد شدند. تحلیلگران معتقدند چنین حرکتی به سمت دارایی‌های امن، معمولا در انتظار یک رویداد منفی کلان یا انتظار قوی مبنی بر قریب‌الوقوع بودن آن رخ می‌دهد. سهام شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی نیز در آن روز با کاهش قیمت نفت، افت ۵.۱۳ درصدی را تجربه کرد.

دستگیری نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا (۳ ژانویه ۲۰۲۶)

یک معامله‌گر ناشناس، با شرط‌بندی بر روی سقوط نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در ماه ژانویه، سودی حدود ۴۱۰,۰۰۰ دلار کسب کرد. این معامله‌گر در پلتفرم پلی مارکت، پیش از حمله نیروهای ویژه آمریکا به مقر مادورو، موقعیت‌هایی را در قراردادهای مرتبط با برکناری او ایجاد کرده بود.

ارزش این شرط‌بندی‌ها که حدود ۳۴,۰۰۰ دلار بود، پس از انتشار اخبار عملیات نظامی آمریکا در ۳ ژانویه به شدت افزایش یافت.

توقف تعرفه‌های تجاری از سوی ترامپ (۹ آوریل ۲۰۲۵)

در تاریخ ۹ آوریل ۲۰۲۵، اندکی پیش از اعلام رسمی دونالد ترامپ مبنی بر توقف تعرفه‌ها، معامله‌گران ناشناس اقدام به خرید اختیار معامله (options) در بازار سهام آمریکا کردند که بر اساس آن، میلیون‌ها دلار بر روی بازگشت بازار شرط‌بندی شد.

این معاملات در حدود ساعت ۱ بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا، درست دقایقی پیش از انتشار پست ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال، صورت گرفت. پس از انتشار این خبر، شاخص S&P ۵۰۰ با جهش ۹.۵ درصدی مواجه شد.

داده‌های بازار نشان می‌دهند که حجم معاملات برخی از این قراردادهای اختیار خرید به طور قابل توجهی افزایش یافته بود. به عنوان مثال، حدود ۵۱۰۵ قرارداد اختیار خرید SPY در حدود ساعت ۱ بعد از ظهر با میانگین قیمت ۴.۲۰ دلار معامله شد. پس از رشد بازار، ارزش این قراردادها به حدود ۴۲ دلار رسید که به معنای سود ۲.۱۴ میلیون دلاری (از حدود ۲۱.۴۴ میلیون دلار تحقق‌نیافته) بود.

به همین شکل، قراردادهای اختیار خرید دیگری که بر روی رشد ETF به بالای ۵۰۹ دلار شرط‌بندی کرده بودند، در حدود ساعت ۱:۱۰ بعد از ظهر معامله شده و ارزش آن‌ها تا پایان روز به حدود ۱۰ میلیون دلار رسید، در حالی که ارزش اولیه آن‌ها تنها ۶۲۴,۰۰۰ دلار بود.

لازم به ذکر است که رویترز نتوانسته است تعیین کند که آیا این قراردادهای اختیار خرید توسط یک معامله‌گر یا چندین معامله‌گر خریداری یا فروخته شده‌اند و همچنین مشخص نشده است که آیا آن‌ها موقعیت خود را برای کسب سود بسته‌اند یا خیر.

در واکنش به این گزارش‌ها، کوش دسای، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که دستورالعمل‌های اخلاقی دولتی، کارمندان فدرال را از کسب سود از اطلاعات غیرعمومی منع می‌کند و هرگونه ادعا مبنی بر دست داشتن مقامات دولتی در چنین فعالیت‌هایی را بی‌اساس و غیرمسئولانه خواند.

نظرات کاربران
۲۰۰/۰
توجه

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

ارزدیجیتال
ارزدیجیتال
دقایقی قبل
اطلاعیه مهم برای همه کاربران ارزدیجیتال با توجه به شرایط اخیر و افزایش برخی تخلفات در انجمن، لازم است چند نکته مهم به‌صورت شفاف اعلام شود. هرگونه تبلیغ، فروش یا اشتراک‌گذاری وی‌پی‌ان، کانفیگ، پروکسی، قرار دادن لینک ریفرال صرافی‌ها، یا دعوت کاربران به عضویت در کانال‌ها و گروه‌ها در پیام‌رسان‌هایی مانند بله، روبیکا و موارد مشابه، به‌طور کامل ممنوع است. در صورت مشاهده، حساب کاربری فرد متخلف به‌صورت دائمی مسدود شده و تمامی اطلاعات آن حذف خواهد شد. دلیل این برخورد جدی، جلوگیری از سوءاستفاده و کلاهبرداری از کاربران عزیز است. همچنین هرگونه توهین، فحاشی، درگیری‌های لفظی، رفتارهای غیرمحترمانه با گرایش‌های مختلف، یا دامن زدن به اختلافات قومیتی، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و منجر به مسدود شدن حساب کاربری خواهد شد. این فضا صرفاً برای تبادل نظر، تحلیل و گفتگو درباره بازار رمزارزها ایجاد شده است. کانال‌های اختصاصی هر ارز باید فقط در ارتباط با همان ارز باشند و استفاده از آن‌ها برای تبلیغ سایر پروژه‌ها یا رمزارزها مجاز نیست. در صورتی که قصد انتشار تحلیل‌های دنباله‌دار یا مفصل را دارید، لطفاً از بخش ایجاد موضوع (تاپیک) در هاب استفاده کنید تا مطالب شما به‌صورت منظم و قابل پیگیری در اختیار سایر کاربران قرار بگیرد. هدف ما حفظ یک فضای سالم، حرفه‌ای و امن برای همه کاربران است. از همکاری شما سپاسگزاریم.
۰
نمایش بیشتر