ارز‌ها: ۳۱,۸۵۲
ارزش بازار: ۳.۳۹۱ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۰۳۵ تومان

در جلسه سنای آمریکا مطرح شد: دلار دیجیتال ابزاری برای برتری اقتصادی است

در جلسه سنای آمریکا مطرح شد: دلار دیجیتال ابزاری برای برتری اقتصادی است

ایده عرضه دلار دیجیتال، دیگر موضوعی حاشیه‌ای نیست و می‌تواند ابزاری برای دستیابی به هدفی بزرگتر باشد.

به گزارش کوین دسک، روز ۲۲ ژوییه (۱ مردادماه)، کمیته فرعی سیاست‌گذاری اقتصادی کمیسیون بانکداری، مسکن و شهرسازی سنای آمریکا، میزبان جلسه استماعی با محوریت «برتری در رقابت اقتصادی» بود. در این جلسه، بار دیگر صحبت از ایده ارز دیجیتال ملی به میان آمد.

حاضران در این جلسه، بخش عمده‌ای از وقت خود را به تبادل‌نظر پیرامون روابط اقتصادی آمریکا با چین و سایر کشورها اختصاص دادند. گفتنی است چهار تن از سخنرانان این جلسه، هیچ‌گونه آشنایی نزدیکی با فضای ارزهای دیجیتال نداشتند و صرفا درخصوص وابستگی زنجیره تأمین صنایع و فناوری‌هایی مانند نسل پنجم سامانه‌های ارتباط سیار (5G) بحث و گفت‌وگو کردند.

برخلاف دو جلسه قبلی که بخش عمده‌ای از مباحثات صرفا به خود ارزهای دیجیتال اختصاص داشت، در این جلسه ارزهای دیجیتال را به‌عنوان ابزاری برای حفظ برتری اقتصادی ایالات‌ متحده مطرح کردند. این امر را می‌توان نشانه‌ای از پذیرش بیشتر ارزهای دیجیتال به‌عنوان خط فکری جا افتاده و تثبیت شده دانست.

کریستوفر جیانکارلو (Christopher Giancarlo)، رئیس سابق کمیسیون معاملات آتی کالا، یکی از حامیان پروپاقرص ایده دلار دیجیتال و از سخنرانان جلسه سنا، بار دیگر تقاضا کرد که ایالات متحده اقدام به تعریف و راه‌اندازی پروژه‌‌ای آزمایشی برای بررسی جنبه‌های مختلف ایده دلار توکنیزه‌شده کند.

سناتور تام کاتن (Tom Cotton) نیز که ریاست کمیته فرعی سیاست‌گذاری اقتصادی را برعهده دارد، می‌گوید استفاده از دلار دیجیتال صرفا یک ایده پژوهشی و دانشگاهی نیست. در جلسات قبلی نیز کاتن با حمایت از مدرنیزه‌کردن دلار گفته بود که چنین پروژه‌ای باید بهتر از بیت کوین باشد. وی در اظهارات خود گفته است:

برای ما حفظ برتری دلار، تنها یک مسئله اقتصادی نیست و از نظر راهبردی نیز بسیار حائز اهمیت است. برتری دلار به ما این امکان را می‌دهد که تحریم‌های فلج‌کننده‌ای را علیه دیگر کشورها اعمال و در کنار آن از سایر منافع این برتری نیز استفاده کنیم.

جیانکارلو نیز همانند گذشته بر اهمیت این مسئله تأکید کرده است که ارزش‌های یک کشور یا ملت می‌تواند در تعریف ارز ذخیره جهانی اثرگذار باشد. او سپس در ادامه به این مسئله اشاره کرده که درحال‌حاضر، دلار آمریکا ایفاگر نقش ارز ذخیره در اقتصاد جهانی است؛ اما باتوجه ‌به تلاش‌های چین برای عرضه یوان دیجیتال، ممکن است ورق به‌‌نفع چین برگردد و به برتری اقتصادی این کشور در عرصه جهانی منجر شود.

والتر راسل مید (Walter Russell Mead)، استاد دانشگاه در رشته مطالعات امور خارجه و عضو مؤسسه هادسن (Hudson Institute) نیز موافقت خود را با اظهارات جیانکارلو اعلام کرد. به‌گفته وی، یک نظام مالی قدرتمند، شالوده کامیابی و اقتدار کشورها طی قرن‌های اخیر بوده است. به‌عقیده او، بعید است که این مبنای قدرت در آینده تغییر کند. او و کاتن بر سر این واقعیت که وابستگی جهانی به نظام بانک‌داری ایالات متحده، یکی از ارکان اثرگذار قدرت این کشور است، هم‌رأی هستند. وی در ادامه افزوده است:

ما نمی‌توانیم اهمیت این دارایی‌های مالی را نادیده بگیریم. باید بدانیم که ماهیت امور مالی و ارزها در حال تغییر است و ناگزیریم که کماکان در این حوزه‌ها پیشگام باشیم. بنابراین باید فعالانه به این موضوع بیندیشیم که چگونه می‌توان در کوران انقلاب اطلاعات، جایگاه دلار را به‌عنوان سنگ‌بنای فعالیت‌های اقتصادی جهان همچنان حفظ کرد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
سام
سام
۳ سال قبل

چين يوان ارز ديجيتال را عرضه کرد.

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب