سیف : هیچ بانک مرکزی در هیچ جای دنیا اقدام اجرایی برای فعالیت ارزهای دیجیتالی انجام نداده است
رییس کل بانک مرکزی گفت: به دلیل نبود کارت های اعتباری بین المللی و حجم مسافران به خارج از کشور که نیاز به اسکناس ارز دارند، اگر در تامین آن مشکلی به وجود بیاید بلافاصله اثر شدید بر بازار میگذارد.
نبود کارتهای بینالمللی تقاضای ارز را بالا برد
به نقل از خبرآنلاین؛ رییس کل بانک مرکزی که در برنامه «نگاه یک» سخن می گفت، عملکرد بانک مرکزی در بازار ارز را طی ۵ سال گذشته بسیار مثبت توصیف کرد و تاکید کرد:
بانک مرکزی در کنترل نوسانات ارزی کاملا موفق بوده است.
او در عین حال گفت:
موضوع خروج سرمایه از مباحث جدی است؛ منابع ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی و نفتی ما سرمایه ملی است که باید به نحو مطلوب و بهینه از آن استفاده کنیم و به مصرف کالاها و واردات مورد نیاز کشور برسد.
او افزود:
استفاده از ارز برای بخش هایی که به مصرف قاچاق کالاهای ممنوعه می رسد درست نیست.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در هیچ سالی در نیمه اول فروردین به ویژه در چند روز بین تعطیلات تحرکی در بازار ارز نداشتیم،عنوان کرد:
اما امسال التهابات زیادی را با حجم بسیار کوچکی از معاملات به صورت کاذب و هدفمند در این چند روز ایجاد کردند که این شرایط عادی نبود، لذا از نهادهای مسئول تقاضا کردیم آن را بررسی کنند تا علل این التهابات به صورت کامل و مشخص، شناسایی شود.
سیف با اشاره به حواشی حضورش در مجلس جهت ارایه گزارش نوسانات بازار ارز،تصریح کرد:
برخی از نمایندگان به عللی از جمله اینکه شاید موافق سخنرانی ام نبودند فضاهایی را به وجود آوردند و ریاست مجلس هم فضا را به خوبی مدیریت کرد. فرهنگ ما اسلامی و ایرانی و روحیه مهمان نوازی است و آن روز مهمان مجلس بودم و شنیدن توضیحات و سخنانم نباید حساسیت ایجاد می کرد.
او افزود:
تعداد این نمایندگان محدود بود و غاطبه نمایندگان برخورد و نگاه مثبتی داشتند و تلاش کردند آرامش حفظ شود و در مجموع، جلسه خوبی بود.
چه میزان ارز در اختیار فعالان اقتصادی قرار گرفته است؟
سیف گفت:
تخصیص ارز در زمان گشایش اعتبار و ثبت سفارش و تامین ارز از جمله مراحل است، تخصیص ارز از ۲۲ فروردین تاکنون حدود سه میلیارد و سیصد میلیون دلار و تامین ارز بیش از ۲ میلیارد دلار بوده و وقفه ای در تجارت خارجی کشور ایجاد نشده است و کار به آسانی و بی وقفه ادامه یافته است.
او افزود:
اعلام کردیم هر قیمت و معامله ای خارج از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای دلار، قاچاق است و بنگاه های اقتصادی حساب و کتاب دارند و هیچ ممیز مالیاتی هم ارز بیش تر از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان را نمی پذیرد.
او اضافه کرد:
نرخ های بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بازار ارز،مصارف کوچکی وجود دارد از جمله اینکه برخی مسافران ممکن است بخواهند بیش تر از هزار یورو که سهمیه ارزی مسافران است و با قیمت بیشتری تهیه کنند.
رییس کل بانک مرکزی درباره ارزهایی از گذشته در دست برخی افراد است،نیز گفت:
ممکن است در فضاهایی به دور از کنترل نیروی انتظامی خرید و فروش هایی انجام شود.
او گفت:
تعیین تکلیف نیازهای ارزی دانشجویان، مسافران و بیماران از دغدغه های ما بود که تا حدودی تعیین تکلیف شدند و هر قدر جلوتر برویم طرح تکمیل تر می شود.
تکلیفی برای بیت کوین،قیمت سکه و وام مسکن
رئیس بانک مرکزی با اشاره به فعالیت ارز دیجیتال در کشور،عنوان کرد:
هیچ بانک مرکزی در هیچ جای دنیا اقدام اجرایی برای فعالیت ارزهای دیجیتالی انجام نداده است؛ البته در چین و سوئد ملاحظاتی انجام شده است.
او اضافه کرد:
بانک های مرکزی به دنبال بکارگیری ارز دیجیتال هستند، اما نه این که پولی مانند بیت کوین رایج شود، زیرا ضوابط هیچ کشوری بر این پولها مشمول نیست.
سیف همچنین درباره تحولات بازار سکه هم گفت:
تا زمانی که عرضه سکه با نرخ دلار چهار هزار و دویست تومان صورت نگیرد حباب سکه احساس خواهد شد.
رییس کل بانک مرکزی همچنین درباره طرح بازآفرینی بافت های فرسوده شهری هم گفت:
این طرح می تواند آثار مثبت زیادی از جمله بهبود تغییر چهره شهر، ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی را داشته باشد.
او افزود:
وزارت راه و شهرسازی عاملیت این طرح را دارد و نظام بانکی کشور با حمایت بانک مرکزی هم نقش جدی در این زمینه دارد.
به گفته وی ۲۹۶ هزار نفر در این طرح سپرده گذاری کردند که از این تعداد ۳۷ هزار نفر تسهیلات را دریافت کردند.
یکی به ایشون بگه که بیت کوین برای براندازی نظام بانکداری اومده روی کار :)
اگه قرار بود بانک ها برای بیت کوین و آلت کوین کاری بکنه که دیگه لطفی نداشت