رئیس کل جدید بانک مرکزی کیست؟
با تصمیم هیئت دولت، عبدالناصر همتی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی جایگزین ولیالله سیف، در بانک مرکزی شده است.
عبدالناصر همتی که به پدر بیمه خصوصی ایران معروف است، پیش از این در پست ریاست بیمه مرکزی و کارداری ایران در چین فعالیت گستردهای داشته است.
عبدالناصر همتی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و یکی از معدود اساتید تدریس کننده اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی در دانشگاههای ایران است. وی با ۶۱ سال سن، درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرده است.
همتی دارای تألیفات و پژوهشهای زیادی در رشته اقتصاد است که مهمترین آنها کتاب «اقتصاد کلان، مقدمهای بر سیاستهای پولی و مالی» است. این کتاب یکی از پرتیراژترین کتابهای دانشگاهی اقتصاد با چهار بار تجدید چاپ است. کتابهای «توسعه اقتصادی»، «مشکلات اقتصادی جهان سوم» و «اقتصاد نفت» نیز از تألیفات ایشان است. وی چندین کتاب ترجمه و دهها مقاله علمی که در نشریات و کنفرانسهای بین المللی ارائه کرده است در کارنامه خود دارد.
وی که با رتبه اول دوره کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تهران را آغاز کرده بود در سال ۱۳۵۹ مسئول کمیته اقتصادی جهاد دانشگاهی بود.
عبدالناصر همتی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ طی سه دوره بهعنوان رئیسکل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی بیمه خدمت کرد و نقش کلیدی در طراحی و اجرای سیاستهای آزادسازی و خصوصیسازی در صنعت بیمه داشت بهنحوی که در این زمینه از وی بهعنوان پدر بیمههای خصوصی یاد شده است.
بعد از آنکه محمدابراهیم امین رئیس کل بیمه مرکزی ایران در پی انتشار فیش حقوقهای نجومی مدیران بیمه از سمت خود استعفا کرد، وزیر اقتصاد عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران را برای رئیس کلی بیمه مرکزی ایران به هیئت وزیران معرفی کرد که مورد موافقت هیئت وزیران قرار گرفت.
همتی در دوره مسئولیت آقای حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی بهمدت پنج سال عضو کمیته اقتصادی شورای امنیت ملی بود. وی در آغاز دوران ریاست جمهوری آقای سید محمد خاتمی پیشنهاد اولیه تأسیس «صندوق ذخیره ارزی» را که بعداً به نام «حساب ذخیره ارزی» نام گرفت به ایشان ارائه داد.
وی از سال ۱۳۸۰ تا کنون بهمدت شش دوره لاینقطع ریاست شورای عالی شرکت بیمه اتکائی آسیائی (کمیسیون اقتصادی ــ سیاسی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد ــ اسکاپ) مستقر در بانکوک پایتخت تایلند را بهعهده دارد که با رأی مستقیم رؤسای بیمه ده کشور مهم آسیائی به این سمت انتخاب شده است.
به طور کلی او از سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال رئیس پیشین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود. عبدالناصر همتی پس از ۷ سال مدیرعاملی بانک سینا، در ۸ مهر ۱۳۹۲، با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی (علی طیبنیا) و تأیید مجمع عمومی بانک ملی به عنوان مدیرعامل بانک ملی ایران انتخاب شد و جایگزین فرشاد حیدری در بانک ملی ایران شدو در ادامه برای بار دوم با حکم طیبنیا، به ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. وی درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرد و به اتمام رساند. در دوره مدیریت او بر بیمه، هرج و مرجهای بیمهای دهه شصت و هفتاد از بین رفت و آرامش بر اوضاع بیمه حاکم شد.
امیدواری به رونق در فضای ارزهای دیجیتال
رئیس سابق بانک مرکزی، آقای سیف به ارزهای دیجیتال خوشبین نبودند و آنها را بسیار خطرناک و پر ریسک توصیف میکردند و معتقد بودند که ارزهای دیجیتال در وضعیت فعلی کارآمدی لازم را ندارند و ممکن است باعث آسیب شدید به اقتصاد شوند.
اما درباره آقای همتی با توجه به سابقه و تحصیلات ایشان در زمینه اقتصاد کلان و همچنین اعتماد به فناوریهای نوین، میتوان امیدوار بود که ایشان از فرصتهای ارز دیجیتال نهایت استفاده را ببرند و خود را برای تهدیدات آنها آماده سازند.
همچنین با توجه به اینکه تحریمهای اقتصادی سختی در پیش است، قطعا بخش بزرگی از توجهات به سمت ارزهای دیجیتال معطوف خواهد شد.
دمتون گرم بسیار حرفه ای و عالی کار کردین .دمتون گرم