درخواست نظام برق چند تعرفه‌ای برای استخراج ارزهای دیجیتال در ایران

درخواست نظام برق چند تعرفه‌ای برای استخراج ارزهای دیجیتال در ایران

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی با بیان اینکه تعیین یک نرخ مشخص برق برای تمامی ساعات شبانه‌روز و تمامی ایام سال درباره صنعت ماینینگ منطقی نیست، خواستار اعمال یک نظام چند تعرفه‌ای برای این موضوع شد. به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از خبرنگار ایبِنا، فرزین فردیس درباره تعرفه برق در نظر گرفته شده برای استخراج ارزهای دیجیتال (ماینینگ) اظهار داشت:

متأسفانه مسئله کلیدی و مهم قیمت حامل‌های انرژی برای ماینینگ به تدریج در حال کمرنگ شدن است و فعالان نسبت به آن بی‌تفاوت شده‌اند.

وی ادامه داد:

ما نیازمند تعیین یک نظام شناور و چند نرخی برای تعرفه برق استخراج ارزهای دیجیتال هستیم زیرا تعیین یک نرخ برای تمامی ساعات شبانه‌روز و در تمامی ایام سال برای چنین کاربری معنی ندارد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه تعرفه برق صادراتی مبنای مشخصی ندارد و نمی‌دانیم چگونه و بر اساس چه مؤلفه‌هایی تعیین می‌شود، تصریح کرد:

محاسبه بهای تمام شده در حال حاضر برای زمان پیک بار مصرف و آخرین کیلووات ساعت برق تولیدی است. این در حالی است که ما برای بسیاری از نیروگاه‌های کوچک ظرفیت انتقال نداریم یا دولت برق آنها را به شکل تضمینی خریداری نمی‌کند.

فردیس زمان اوج مصرف برق در ایران را سه ماهه ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور هر سال اعلام کرد و افزود:

در ۹ ماه از سال ما در کشور مازاد تولید برق داریم و ناچار هستیم برخی از نیروگاه‌ها را خاموش کنیم، زیرا مصرف برق بسیار کمتر است و در صورت فعالیت نیروگاه باید برای آن مصرف مصنوعی بتراشیم.

وی خاطرنشان کرد که تعیین نظام چند تعرفه‌ای برای فعالیت ماینرها در زمان‌های مختلف سال ضروری است، تصریح کرد:

از طرف دیگر باید بین فعالینی که خود اقدام به تولید برق با سرمایه‌گذاری شخصی می‌کنند و افرادی که از زیرساخت ایجاد شده توسط دولت استفاده می‌کنند، تفاوت قائل شویم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت:

در حال حاضر برخی از نیروگاه‌ها که ظرفیت‌های تولید کمی دارند، از حضور ماینرها در کنار خود استقبال می‌کنند زیرا دولت برق آنها را خریداری نمی‌کند و از طرف دیگر هزینه‌ای نیز برای اتصال به شبکه سراسری پرداخت نمی‌کنند.

فردیس در خصوص به رسمیت شناخته شدن صنعت ماینینگ از سوی دولت نیز تصریح کرد:

جلساتی را با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، سندیکای برق، انجمن بلاک چین، مرکز پژوهش‌های مجلس و چندین مرکز پژوهشی دانشگاهی با مدیرکل دفتر توسعه کاربری فناوری اطلاعات وزارت صمت داشتیم تا آیین‌نامه‌های لازم برای صدور مجوز فعالیت ماینرها صادر شود.

وی ادامه داد:

در حال حاضر آیین‌نامه مجوز فعالیت بنگاه‌های اقتصادی که قصد فعالیت در استخراج ارزهای دیجیتال را دارند تهیه شده و پیش‌نویس آن را برای بررسی نقطه نظرات به ما هم دادند. برخی از این موارد نیازمند اصلاح جدی و یکی دو مورد دیگر نیز نیاز به اصلاح مختصری داشت که ما هم نظرات خود را به وزارت صمت اعلام کردیم.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد:

نیاز داریم تا اگر یک فعال اقتصادی قصد فعالیت در صنعت ماینینگ را دارد، بدانیم که چه طور و از چه مرجعی باید مجوز گرفته و دوره لازم برای تمدید مجوز چه زمانی است و باید پاسخگوی چه مواردی باشد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
ahmad
ahmad
۴ سال قبل

جالبه قبلا اینقدر پیگیر بودیم ما که کوچکترین خبری در این حوزه میشد همه نظر میدادیم
ولی الان اصلا کسی نظری نمیده ...
این نشونه اینه که یک صنعت رو توی نطفه خفه کردین دوستان
شماها از این شمشیر دو لیه بر علیه خودمون استفاده کردید
کلی سرمایه مردم بدبخت که با وام و قرض و فروش زمین بود که مصادره کردید؟
هنوز هم نتونستید به جمع بندی برسید؟!

جالب اینه که بعد از 1 سال دیگه می فهمید که اگر ریختید جمع کردید اشتباه کردید و اینوست کی ضرر کرده ؟
بازم ما که سرمایمونه از دست دادیم
ما که اب از سرمون گذشت اما یک صنعت که مستعد ترین کشور براش کشور ما بود و کشتید
صنعتی که جوابگوی همه مشکلات اقتصادی بود ...
اخ این متنو نوشتم بعد یادم اومد که اختلاف دیدگاه شما با مردمی که دوست دارند مملکتشونو نجات بدن فرق میکنه!
ببخشید
متاسفم واسه کسایی که مالشون رفت روی افکار و عقاید یک عده که هنوز نمیدونن در مورد این صنعت و دارن نظر میدن ...
من به جای اینا از خودم و شما عذر خواهی میکنم!

ممنون ارز دیجیتال که همه جوره توی این تایم اخبار رو پوشش دادی

ابی
ابی
۴ سال قبل
پاسخ  ahmad

دقیقا این آقا درست میگه اصلا صحبت من رو که تو سایت نگذاشتید دوستمون راست میگه این سایت هم سلیقه ای عمل میکنه از هر نظری خوشش بیاد تو سایت میزاره من که از زور بیکاری با ۲۶ سال سابقه کار تو این شرکت و تو اون شرکت اخرش بیکار شدم و با اندک سرمایه ای که داشتم ک تو بانک سود میگرفتم از بانک خارج کردم تا با اینکار درآمد بیشتری داشته باشم و از فلاکتی که درش دارم دست و پا میزنم بیرون بیام و زندگی بهتری برای خانوادم درست کنم حالا باید شاهد از دست رفتن تنها راه نجاتم برای زندگی کردن باشم و نا امید تر از دیروزم به زندگی ای که با این بیکاری و گرانی افسار گسیخته داره گلوی من و خانوادم رو فشار میده به انتها برسونم. بدا به حال من و امثال من و خوشا به حال اونهایی که با رانت و پارتی بازی هنوز دارن حق این مردم رنج کشیده رو بالا میکشند و خونشون رو تو شیشه میکنند ما چقدر ساده فکر میکنیم که بالاخره این دولت برای این صنعت مجوز و قانونی صادر میکند اگر میخواستند مجوزی صادر بشه یک شبه همه ی قوانین صادر میشد